SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Dobrze, że z maluchami wszystko dobrze. Uważajcie na siebie! Co do dotykania brzucha- ja też miałam silne bóle podbrzusza i dostałam podobny zestaw leków (nospa, Magneb6 3 razy dziennie i 2x 100 mg luteiny pod język) no i lekarz zabronił stosować kremów na rozstępy, żeby nie powodować skurczów macicy. Też mi mówili, że jeśli boli brzuch, to dotykanie jest stanowczo zabronione.małaMyszka, Martucha86, Martucha86, Martucha86 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
nick nieaktualnyTej niani z monitorem nie polecam bo czasem nie dziala a dziecko spi spokojnie. Kolezanka miala z tego powodu mase stresu. Monitor jest dobry jesli ma sie wczesniaka.
Ja chce kupic nianie angel care ale bez monitoru. Czy z kamerka to sie jeszcze zastanowie.
Dotykanie brzucha - wiem ze stosowanie kremow wywoluje skurcze ale samo dotykanie czy masaz? Przyznam ze pierwszy raz spotykam sie z taka opinia.małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
Witam się w niedzielę
Wróciliśmy z kościoła, godzinę msza trwała a myślałam że skisnę, rozumiem co czujesz Myszka na wykładach. Siedziałam całą mszę, na ogłoszeniach mała się rozbrykała i tak kopała, delikatnie pukałam w brzuch i mi odpukiwałapierwszy raz poczułam też kopniaka jakby w plecy. Taka byłam zaabsorbowana brzuchem że przegapiłam błogosławieństwo
dopiero jak wszyscy zaczęli klękać to wróciłam do rzeczywistości bo pewnie bym tak siedziała jeszcze godzinę i bawiła się z brzuchem. Ogólnie Maja to wiercipięta wczoraj znowu 24 i zaczyna się pokaz, mało tego o 5 znowu i trwał z godzinę, ja nie mogłam zasnąć bo jak spać jak dziecko w środku ma dyskotekę
No zbieram się na termyale przed na komendę musimy podjechać bo wystawili nam mandat że podjechaliśmy pod klatkę tydzień temu jak łóżeczko przywoziliśmy.. no więc pojadę i zrobię im awanturkę
nic nie będziemy płacić, podejrzewam że taka stara rura zadzwoniła żeby nam wystawili. No jak chce wojny to będzie miała. Kiedyś jej kupe z pampersa wysmaruję klamkę
Pati Belgia, mamasia, Katarka, psioszka11, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Jak juz Pati wywolala temat elektroniczem niani to ktora jest lepsza video niania czy z monitorem oddechu????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:57
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Wiecie na czym się łapię? że pierwsze zamiast wejść na główną belly i uzupełnić wykres to pier lukam na forum i tym sposobem dopiero teraz zerknęłam, że dziś skończony 22 tc i zaczynamy 23
Ja w ogóle nie uzupełniam wykresów, żadnych danych nie wpisuję. Tylko wchodzę na Sierpnióweczkimamasia, aaaaga, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć
To co czuję w brzuchu to chyba faktycznie ruchy małego stwora! Wczoraj byłam na urodzinach siostry w jakiejś okropnej knajpie, gdzie puścili w pewnym momencie strasznie głośno 'muzykę' (jakiś taki nowoczesny hałas z dudnieniem) i wtedy mój brzuch się odezwał - coś mnie jakby drapało czy łaskotało od środka w jednym miejscu, a potem trochę w innym i tak kilka razy przez cały wieczór zwłaszcza jak szły jakieś potężne basy. Biedny maluch, dopiero co zaczął słyszeć, a tu takie rewelacje. A on przyzwyczajony do ciszy, bo w domu jak coś puszczam to cichutko i raczej wybieram knajpy, gdzie muzyka leci w tle i można spokojnie pogadać, a nie takie...
Moje rodzeństwo jest okropne. Brat powiedział, że wyglądam jakbym się zapuściła, a siostra - że jestem gruba, a będzie jeszcze gorzej. Niby żartują - takie mamy czułe żarty w rodzinie - i niby to młode szczyle są, ale mogliby z takiej okazji powiedzieć coś milszego jednak.
A przez sporą część imprezy wszyscy (też jacyś znajomi mojej siostry, których nie znałam) zastanawiali się nad imieniem dla dziecka. Moi znajomi próbowali też wytłumaczyć m., że nazwanie dziecka Jarema, gdyby to jednak był chłopczyk to nie jest dobry pomysł
W ogóle to fakt wcześniejszych rozwiązań majowych dziewcząt trochę mnie spłoszył. Mam termin na koniec sierpnia i liczyłam, że do tego czasu zdążymy odebrać i urządzić nowe mieszkanie i przeprowadzić się. A teraz okazuje się, że mieszkanie będzie do odbioru później niż myśleliśmy, a gdyby do tego poród był wcześniej, to urodzi się w sam raz w środku urządzania! Mam nadzieję, że jednak nie.
A teraz zbieram się powoli na basen. Życzę miłego popołudniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Witam po nocce krótszej o godzinę; ).
Ciągle leje wiec dziś lenistwo.
Kiedy leżałam w szpitalu tez dostałam upomnienie żeby nie głaskać brzucha bo może to spowodować skurcze ale chodzi tu chyba o ciążę w jakimś sensie zagrożoną...kiedy występują krwawienia, przedwczesne skurcze itp.
Do dziś nie głaszcze brzucholca przykładam tyło rękę.
Każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna...sądzę że nie ma reguły...tylko zdrowy rozsądek.
Tyle fajnych rzeczy znajdujecie dla Maleństw..dużo można się nauczyć.
Miłego dniaPati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mialam.chyba kolke nerkowa..albo nie wiem co to bylo..
Z.prawej strony,na dole plecow nagle zlapal mnie bol..polozylam sie i po jakis 4 minutach nagle puscilo:/ czy to jakis nerwobol ? Nie wiem...
W kosciele zrobilo mi sie slabo i wyszlismy wczesniej..
Co za dzien...
Ruchy malenstwa czuje wiec to mnie uspokaja:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:No ok nie glaskac a co ze smarowaniem balsamem albo myciem gabka pod prysznicem przecież tez w jakims sensie sie go masuje
.
Każdy robi to co uważa za słuszne...ile osób tyle poglądów.
Dotykania brzucha nie da się wyeliminować...bo jak...zdrowy rozsądek i tyle...mycie czy nakładanie balsamu to moment...nie wydaje mi się by szkodzilo:).aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry wszystkim
Bardzo dziekuje dziewczynki za zyczenia urodzinowe27 strzelilo
a dopiero bylo 18 przeciez
Bole brzucha mam nadal,ale staram sie maksymalnie odpoczywac...w srode jedziemy do Polskimam nadzieje ze dam rade...
Milej reszty "krotkiej" niedzielimałaMyszka lubi tę wiadomość