X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze teraz tylko łóżeczko będę musiała wybrać ale to juz po świętach.

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Dobrze, że z maluchami wszystko dobrze. Uważajcie na siebie! Co do dotykania brzucha- ja też miałam silne bóle podbrzusza i dostałam podobny zestaw leków (nospa, Magneb6 3 razy dziennie i 2x 100 mg luteiny pod język) no i lekarz zabronił stosować kremów na rozstępy, żeby nie powodować skurczów macicy. Też mi mówili, że jeśli boli brzuch, to dotykanie jest stanowczo zabronione.

małaMyszka, Martucha86, Martucha86, Martucha86 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nawilżaj i natluszczaj zebys rozstępów nie miala. Skora swędzi wlasnie jak sie rozciaga.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Niecierpliwa nawilżaj i natluszczaj zebys rozstępów nie miala. Skora swędzi wlasnie jak sie rozciaga.

Dokładnie to chciałam napisać:)

małaMyszka, Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz Pati wywolala temat elektroniczem niani to ktora jest lepsza video niania czy z monitorem oddechu????

• mamasia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie na czym się łapię? że pierwsze zamiast wejść na główną belly i uzupełnić wykres to pier lukam na forum i tym sposobem dopiero teraz zerknęłam, że dziś skończony 22 tc i zaczynamy 23 :)

Pati Belgia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej niani z monitorem nie polecam bo czasem nie dziala a dziecko spi spokojnie. Kolezanka miala z tego powodu mase stresu. Monitor jest dobry jesli ma sie wczesniaka.
    Ja chce kupic nianie angel care ale bez monitoru. Czy z kamerka to sie jeszcze zastanowie.

Dotykanie brzucha - wiem ze stosowanie kremow wywoluje skurcze ale samo dotykanie czy masaz? Przyznam ze pierwszy raz spotykam sie z taka opinia.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę :)
    Wróciliśmy z kościoła, godzinę msza trwała a myślałam że skisnę, rozumiem co czujesz Myszka na wykładach. Siedziałam całą mszę, na ogłoszeniach mała się rozbrykała i tak kopała, delikatnie pukałam w brzuch i mi odpukiwała :) pierwszy raz poczułam też kopniaka jakby w plecy. Taka byłam zaabsorbowana brzuchem że przegapiłam błogosławieństwo :D dopiero jak wszyscy zaczęli klękać to wróciłam do rzeczywistości bo pewnie bym tak siedziała jeszcze godzinę i bawiła się z brzuchem. Ogólnie Maja to wiercipięta wczoraj znowu 24 i zaczyna się pokaz, mało tego o 5 znowu i trwał z godzinę, ja nie mogłam zasnąć bo jak spać jak dziecko w środku ma dyskotekę :)

No zbieram się na termy :) ale przed na komendę musimy podjechać bo wystawili nam mandat że podjechaliśmy pod klatkę tydzień temu jak łóżeczko przywoziliśmy.. no więc pojadę i zrobię im awanturkę :) nic nie będziemy płacić, podejrzewam że taka stara rura zadzwoniła żeby nam wystawili. No jak chce wojny to będzie miała. Kiedyś jej kupe z pampersa wysmaruję klamkę :)

Pati Belgia, mamasia, Katarka, psioszka11, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie boj sie. Fotel na pol lezaco i mala poduszka pod plecy. Bedzie dobrze.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna wręcz zalecała delikatne masaże brzucha oliwką po to żeby rozstępów nie było, codziennie tak robię i nie zauważyłam żeby brzuch po tym twardniał czy coś.

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak juz Pati wywolala temat elektroniczem niani to ktora jest lepsza video niania czy z monitorem oddechu????
    Ja muszę mieć video bo mam duży dom a jak wiadomo nie będę ciagle małej przenosić bo jak np zasnie w salonie to coś porobie w kuchni i łatwo bedzie mieć ja na oku dzięki video niani. Dlatego tez będę miała Kołyske w salonie a łóżeczko w sypialni:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:57

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wiecie na czym się łapię? że pierwsze zamiast wejść na główną belly i uzupełnić wykres to pier lukam na forum i tym sposobem dopiero teraz zerknęłam, że dziś skończony 22 tc i zaczynamy 23 :)

Ja w ogóle nie uzupełniam wykresów, żadnych danych nie wpisuję. Tylko wchodzę na Sierpnióweczki :)

mamasia, aaaaga, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

To co czuję w brzuchu to chyba faktycznie ruchy małego stwora! Wczoraj byłam na urodzinach siostry w jakiejś okropnej knajpie, gdzie puścili w pewnym momencie strasznie głośno 'muzykę' (jakiś taki nowoczesny hałas z dudnieniem) i wtedy mój brzuch się odezwał - coś mnie jakby drapało czy łaskotało od środka w jednym miejscu, a potem trochę w innym i tak kilka razy przez cały wieczór zwłaszcza jak szły jakieś potężne basy. Biedny maluch, dopiero co zaczął słyszeć, a tu takie rewelacje. A on przyzwyczajony do ciszy, bo w domu jak coś puszczam to cichutko i raczej wybieram knajpy, gdzie muzyka leci w tle i można spokojnie pogadać, a nie takie...

Moje rodzeństwo jest okropne. Brat powiedział, że wyglądam jakbym się zapuściła, a siostra - że jestem gruba, a będzie jeszcze gorzej. Niby żartują - takie mamy czułe żarty w rodzinie - i niby to młode szczyle są, ale mogliby z takiej okazji powiedzieć coś milszego jednak.

A przez sporą część imprezy wszyscy (też jacyś znajomi mojej siostry, których nie znałam) zastanawiali się nad imieniem dla dziecka. Moi znajomi próbowali też wytłumaczyć m., że nazwanie dziecka Jarema, gdyby to jednak był chłopczyk to nie jest dobry pomysł :D

W ogóle to fakt wcześniejszych rozwiązań majowych dziewcząt trochę mnie spłoszył. Mam termin na koniec sierpnia i liczyłam, że do tego czasu zdążymy odebrać i urządzić nowe mieszkanie i przeprowadzić się. A teraz okazuje się, że mieszkanie będzie do odbioru później niż myśleliśmy, a gdyby do tego poród był wcześniej, to urodzi się w sam raz w środku urządzania! Mam nadzieję, że jednak nie.

A teraz zbieram się powoli na basen. Życzę miłego popołudnia :)

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witam po nocce krótszej o godzinę; ).
    Ciągle leje wiec dziś lenistwo.
    Kiedy leżałam w szpitalu tez dostałam upomnienie żeby nie głaskać brzucha bo może to spowodować skurcze ale chodzi tu chyba o ciążę w jakimś sensie zagrożoną...kiedy występują krwawienia, przedwczesne skurcze itp.
    Do dziś nie głaszcze brzucholca przykładam tyło rękę :).
    Każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna...sądzę że nie ma reguły...tylko zdrowy rozsądek :).
    Tyle fajnych rzeczy znajdujecie dla Maleństw..dużo można się nauczyć :):).
    Miłego dnia :)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam.chyba kolke nerkowa..albo nie wiem co to bylo..
    Z.prawej strony,na dole plecow nagle zlapal mnie bol..polozylam sie i po jakis 4 minutach nagle puscilo:/ czy to jakis nerwobol ? Nie wiem...
    W kosciele zrobilo mi sie slabo i wyszlismy wczesniej..
    Co za dzien...

Ruchy malenstwa czuje wiec to mnie uspokaja:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok nie glaskac a co ze smarowaniem balsamem albo myciem gabka pod prysznicem przecież tez w jakims sensie sie go masuje

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    No ok nie glaskac a co ze smarowaniem balsamem albo myciem gabka pod prysznicem przecież tez w jakims sensie sie go masuje
    Najlepiej zapytać lekarza któremu się ufa albo kierować się instynktem, nie można wpaść ze skrajności w skrajność :).
    Każdy robi to co uważa za słuszne :)...ile osób tyle poglądów.
    Dotykania brzucha nie da się wyeliminować...bo jak...zdrowy rozsądek i tyle...mycie czy nakładanie balsamu to moment...nie wydaje mi się by szkodzilo:).

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogrzebalam w necie i w rankingach i chyba zdecydujemy sie na ta nianie elektroniczna
    http://allegro.pl/monitor-oddechu-z-niania-elektroniczna-ac401-i5150353983.html

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozwolił mi pisać testu przed grupą. Niech spada. Mam się umówić na test w godzinach konsultacji.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Bardzo dziekuje dziewczynki za zyczenia urodzinowe <3 27 strzelilo :D a dopiero bylo 18 przeciez :)
    Bole brzucha mam nadal,ale staram sie maksymalnie odpoczywac...w srode jedziemy do Polski :) mam nadzieje ze dam rade...
    Milej reszty "krotkiej" niedzieli :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ