X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu 3 dzień i na każdej zmianie wszystkie położne i lekarze mówią, żeby nie dotykać brzucha, bo to wywołuje skurcze macicy, które są niebezpieczne, zwłaszcza jak boli albo twardnieje brzuch. Wręcz krzyczą, jak widzą kobietę dotykającą brzucha. Więc nie róbcie tego dziewczyny (chociaż moja mama to twierdzi, że to wydziwianie, że kiedyś tego nie było, ale wolę wierzyć położnym i lekarzom niż mamie akurat w tej sprawie;))
    Trzymaj się Mała Myszko, ja jestem z tych niepłaczących, ale wiem jaki to stres gdy jest coś nie tak z brzuchem. Nerwy nie pomogą maluszkowi, więc postaraj się poleżeć, poczytać dobrą książkę albo obejrzeć film:) Dla dobra juniora:)

0na88, bosa, małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Naskrobalyscie od wczoraj :-)
    Mała Myszka trzymaj się i uwazaj na siebie. Powiem ci ze ja w drugiej ciazy tez studiowałam zaocznie i skurat siedzenie jakos znosilam, ale zdarzylo sie tak ze wpadlam w anemie. Objawy typu wymioty zaeroty glowy itp zaczely sie wlasnie ns cwiczeniach. Mąż musiał po mnie przyjechac i zawiezc do szpitala bo sama nie bylam w stanie. Wykladowcy podeszli baaardzo wyrozumiale. Nie bylo mnie chybs na dwoch zjazdach ale oczywiscie wsxystko usprawiedliwione. Wczesniej nie wykorzystyealam ciąży jako wymówki i po prostu po ludxku podeszli. Zobsczysz ze tobie tez pojda na rękę, wszystko da sie załatwić, bo to wyjatkowa sytuacja A wiadomo ze zdrowie dziecka najwazniejsze.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że nie można masowac brzucha.. A ja nie mogę się powstrzymać i co chwilę gładzę się po brzuchu.. Zwłaszcza jak mały się rusza :) to tak jakbym po porodzie nie mogła przytulić swojego dziecka..

Myszka odpoczywaj :*

Też lecimy z palemka mam nadzieje, że będzie miejsce siedzące ;-)

bosa, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Katarka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa co chwilę zasypuje mnie swoimi doświadczeniami macierzyńskimi. Wczoraj narzekałam jej, że mało jest takich "bezpłciowych" ciuszków w sklepach (bo ja dalej nie wiem kogo trzymam w brzuchu) oraz rozmawiałyśmy, że takie kopertowe zapinanie ubranek jest najwygodniejsze. Wieczorem dostałam od niej jeszcze takiego maila, więc się dzielę:

W CA mają fajne zestawy body. I niekoniecznie wskazujące płeć:-D

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body

Np.tu kopertowe, o których mówilam

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body/body-139697-1.html

Z tym, że nie w każdym stacjonarnym są. Ja zamawiałam on-line,wtedy robiłam większe zakupy,zeby przesyłka się oplacala. Czasem robią akcję na darmową dostawę.
    Warto zapisać się na newslettera do CA i 5 10 15,bo wysyłają info o znizkach.

W HM też mają, tu można się udac do sklepu z kuponem za newslettera, żeby było taniej :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0252683014.html

A i nie kupuj kaftaników:

http://www.smyk.com/cool-club-koszulka-chlopieca-z-dlugim-rekawem-rozmiar-56,p1099017836,ubranka-dla-dzieci-p

nie wiem po co to szyją, ale u nas kompletny niewypał, zadziera się to pod same pachy i tylko trzeba poprawiać.Najlepiej sie sprawdzają body + śpiochy (koniecznie rozpinane w kroku) lub body+pajac. Zresztą dam Ci parę kaftaników, bo miałam "z darów" to się przekonasz bez kupowania, czy to zdaje egzamin czy nie :)

Pajac rozpinany tylko na jednej nodze, który nie ma napów na drugiej nodze też się u nas nie sprawdził, bo to na jednej nodze rozepniesz a drugą trzeba wyjąć z nierozpinannej nogawki, uciążliwe. O to jest przykład, napy tylko na jednej nodze:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/pizamy-i-spiwory/wszyskie-pizamy-i-spiwory/pizama-niemowleca-137499-1.html

tutaj tez jakis niewypał, bo w ogole nie ma napow na nogach, trzeba wyjmowac:

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1099016642,ubranka-dla-dzieci-p

A tego typu są najfajniejesze, wszystko się rozpina, gdzie trzeba :)

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-3-pack-rozmiar-62,p1103762480,ubranka-dla-dzieci-p

Unikaj body z 5 10 15, wszystko inne maja fajne, tylko te body jakies nieudane jakościowo.

Skarpetki sprawdziły sie tylko te z firmy YO!, wszystkie inne różnej maści jakieś niewypały a najgorsze to te ze smyka.

bosa, Pulpecja, małaMyszka, sylwucha89, kasiuleek, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesli chodzi o dotykanie brzucha to mnie to dziwi. Żaden lekarz ani położna tu nie powiedzieli mi o czymś takim. Ciaza z Marcelem bylamod początku zagrożona tak jak i ta teraz z Roxane ale mizialam brzuch, dotykalam, robił to mój maz i nic sie nie stało. Marcela urodziłam dzien przed terminem. Myśle, ze to bujda z tym zakazem...

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja myśle, ze fajnie jest mieć taka bratowa. Widać, ze Ci niczego nie narzuca a chce pomoc. To naprawdę przydatne i dobre. Ja jak urodziłam Marcela byłam tu sama z mężem. Siostry i rodzice byli w Polsce. Nie miałam sie kogo poradzić i popełniła duzo głupot zakupowych :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super poradnik :-) zgadzam sie jako doswiadczona w ubieraniu mama. Kaftaniki w ogole dla mnie bez sensu jak ma sie body. A na poczstek body rozpinae z przodu sa świetne. Wlasnie pajacyki i spiochy rozpisane na nogach, czasami bylam w staniezmienic pieluche bez zbudzenia dziecka :-)

Paula_071, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Cześć z rana!
    Całą noc bolał mnie brzuch :-(
    Teraz jest lepiej...

Miłej niedzieli kochane...

Ja pojadę na egzamin i wracam do domu...
    Trzymam kciuki :-)

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym dotykaniem brzucha to jest chyba tak, żeby go nie masować. Ja dotykam jednym ruchem brzucha i trzymam w jednym miejscu. Potem zabieram rękę i dotykam w drugim miejscu. Nie "jeżdżę" ręką po całym brzuchu. A jak trzymam ręce na brzuchu to parę minut ciągle.

Podobnie jest z pobudzaniem jelit. Masuje się je chyba w przeciwnym kierunku do wskazówki zegara. Im bardziej się je masuje tym bardziej są pobudzone.

Z ciążowym brzuszkiem lepiej tego nie robić. No i nie ściskać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:04

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostu brzuszka nie wolno gnieść, ale napewno wolno dotykać bo dotyk jest ważny

małaMyszka, Pati Belgia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry milej niedzieli!

Malamyszka uwazaj na siebie!

Niecierpliwa ja juz 3x przejechalam 1000km w tej ciazy. Wazne zeby czasem robic postoj chociaz na siku i troszke pospacerowac. Fotel bardziej na lezaco poduszka pod plecy i wszystko jest ok.
    Pod reka nospa na wszelki wypadek ;)
    Balam sie jazdy pierwszy raz w 8tc teraz juz nie.

Magda sz bedziesz widziala jak sie czujesz. Mnie termy bardzo podbudowaly i psychicznie i fizycznie.

Idziemy dzisiaj na obiad do restauracji z przyjaciolmi :)

Buziole!

niecierpliwa, niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Paula jak dzis 3 dzien w szpitalu to pewno jutro Cie wypuszcza - oby ! wazne ze wszystko ok.
    Myszko - dobrze ze skontrolowalas sytuacje . Duzo odpoczynku i jak najmniej stresu.
    Ja pojechalam wczoraj z mezem na zakupy , chcialam jakies podkoszulki sobie kupic cos na wiosne zeby jako tako wygladac - to nic nie kupilam poza 1 bodziakiem i 1 rampersem dla Zochy... Dzis jade jakies farby wybrac zeby pokoik malej pomalu organizowac.
    I co najwazniejsze od dwoch dni wieczorami czuje wyrazne kopniaki ! :)) napajam sie jak nie wiem bo pewnie na pare dni znow przestane ja czuc - a moze to lozysko sie przesunelo.
    Z tym dotykaniem brzucha tez slyszalam zeby tego nie robic ale tylko w sytuacji jak sie brzuch spina bo podobno to poglebia, ale czy to prawda ? nie wiem.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja sie najbardziej boje tej jednej pozycji, bo teraz maksymalnie 20 minut w jednej pozycji nawet na lezaco i juz mnie plecy lupia. Jakos damy rade wyjedziemy o 6 rano i do wieczora jakos dojedziemy :P

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że dojedziecie... Najważniejsze żeby zrobić postój co jakiś czas... Dobrze ustawić fotel i w drogę...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Paula jak dzis 3 dzien w szpitalu to pewno jutro Cie wypuszcza - oby ! wazne ze wszystko ok.

Chcą mnie jeszcze zatrzymać:( Lekarz mówił, że jeszcze parę dni, tak by na święta być w domu. Jutro muszę użyć czarów by mnie jednak stąd wypuścili. Oby się udało.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula doskonale Cie rozumiem, bo dla mnie sama mysl o szpitalu i juz mam ciarki, a nie mozesz powiedziec, ze sam pobyt w szpitalu jest dla Ciebie ogromnym stresem i ze w domu tez bedziesz lezec brac leki, ale przynajmniej stres Ci odejdzie??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula doskonale Cie rozumiem, bo dla mnie sama mysl o szpitalu i juz mam ciarki, a nie mozesz powiedziec, ze sam pobyt w szpitalu jest dla Ciebie ogromnym stresem i ze w domu tez bedziesz lezec brac leki, ale przynajmniej stres Ci odejdzie??

Tylko, że oni dają mi kroplówkę... I robią codziennie badanie moczu. Mam nadzieję, że już wystarczy, bo czuję się dobrze, chociaż fakt faktem prawie cały czas leżę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musisz zacisnac zeby i jakos te pare dni jeszcze wytrzymasz ;)

Czy Was tez tak swedza brzuchy??? Bo od piatku ciagle sie drapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:47

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyglądałam video nianie i zamówie ta
    http://allegro.pl/video-niania-motorola-mbp-40-lcd-2-8-kolor-i5181992267.html

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyske tez juz wybrałam do salonu
    http://allegro.pl/baby-raj-11el-woal-haft-kolyska-materac-i5210862115.html
    Kolor kołyski wenge a pościeli 044 miś na księżycu kwiatki

małaMyszka, aaaaga, mamasia, Martucha86, ainer85 lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ