SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWozek chce kupic w polowie czerwca, mysle ze to optymalny czas. Kurier z nim przyjedzie w ciagu 48godz wiec jestem spokojna
Po tym wczorajszym wpisie o majowce dodzlam z mezem do wniosku, ze torbe lepiej w czerwcu spakowac.
Tylko musze skoczyc do sasiadki ktora rodzila w grudniu po liste co miala spakowane bo w Niemczech jest zupelnie inna lista.Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Ja mam konkretnie problem z ta zielona gora. Dzwonilam od srody do 7 lekarzy ginekologow, kazdemu mowiac od poczatku o co chodzi ale slysze xe mozliwa tylko prywatna wizyta. Nie wiem co robic, a z drugiej strony mam miesiac do kolejnej wizyty.
Dzięki, Rybka.
Hmm, mój plan jest taki: zapisałam się już na wizytę na NFZ do innego lekarza, wyniki badań mam, wszystko w karcie ciąży, a na następną umówioną do mojego dotychczasowego iść nie zamierzam (zadzwonię odmówić z tydzień wcześniej, żeby miejsca komuś nie blokować). Więc płynnie przejdę (mam nadzieję)pod opiekę innego.
Myślałam tylko o tym, żeby podjechać do nowej położnej i zapytać, czy to starczy, czy np. muszę wziąć jakieś dodatkowe papiery i czy nie będą robić problemów...Mam nadzieję,że nie.
Pewnie łatwiej by było np. w przypadku przeprowadzki, a mój gin aktualny i nowy przyjmują w jednym mieście. Dowiem się w czwartek.
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Migotka spacerówka nie jest mała. Wózek jest lekki i poręczny. Prowadzi sie swietnie. Babka ze sklepu doradziła mi ten zamiast Quinny Moodd 3. Łatwo sie skalda i rozkłada. Ja duzo jeżdzę samochodem sama. Do klientów wiec dla mnie to była podstawa. Ja juz wiedziałam jaki wózek chce bo to moje drugie dziecko. Wiem co mi przeszkadzało w poprzednim i wiedziałam czego szukam teraz
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aaa jeszcze jedno. Migotka, spacerówka jest tez regulowana wielkosciowo od nóżek. Powiększa sie i zmniejsza a koła nie sa na amortyzatorach. Mi to nie przeszkadza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:37
-
Cześć dziewczyny,
Pati super ubranka
Paula trzymaj się
Migotka gratuluję udanej wizyty
Temat wózków wciąż aktualny. Dobrze,że mam po starszej córce wózek jeszcze na gwarancjiJeszcze przed narodzinami teściowa mnie nastraszyła,że jej synowie byli bardzo dużymi dziećmi ponad 5kg i 60 cm więc przy wyborze wózka kierowałam się dł gondoli. Nasz tako ballila ma dł wew 82 cm
córka jeździła w gondoli ponad 6 mc i spała 2 godziny na spacerze, codziennie więc duża gondola się przydała w zimie
Ze spacerówki też jestem zadowolona, wymiary wew:
dł z podnóżkiem/szerokość siedziska/głębokość siedziska: 91/33/28 cm
Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Dzień Dobry jeszcze raz, bo dospałam trochę. Później zjedliśmy pyszną jajeczniczkę i sprzątaliśmy, mój mąż mi bardzo pomógł,muszę go pochwalić. A teraz zabieram się do kuchni i będę piekła Brownie:)
Pati Belgia, małaMyszka, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
hello kobiety!!
paula a właściwie powiedzieli Ci dlaczego będą Cie przetrzymywać?
co do adapterów, to mi się przydawały własnie na zakupach. O ile się jechało na nie samochodemBo nawet nie myślałam o tym żeby jeszcze gondole ładować, tylko myk nosidełko do stelaża. Teraz grubo się zastanawiam nad fotelikiem z bazą. Bo jak Blana od wrześnie wróci do pkola i będę musiała z maluchem po nią jeździć, to aż mnie skręca jak pomyśle ile będę musiała się nasapać żeby zapiąć nosidełko, żeby za chwile wypiąć, a za 5 minut znowu zapiać. Ale nie wiem właśnie, czy bazy się nadają do każdego samochodu ;/
ps jeszcze nic nie kupiłam dla małej, nawet skarpetekw środę jedziemy na święta to zobaczę co kto da, i wtedy będę wiedziała, czego brakuje. Zazdroszczę Wam że już kupujecie
ja muszę poczekać, aż zacznę kasę dostawać z zusu. A dopiero we wtorek poproszę o l4, wiec jeszcze to potrwa...
-
nick nieaktualny
-
PRZEPIS na BROWNIE:
Składniki:
300 g ciemnej, gorzkiej czekolady
225 g masła
3 całe jajka
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
275 g cukru
135 g mąki
1/4 łyżeczki soli
Piekarnik nagrzewam do 160 stopni. Formę smaruję tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia.
1/3 ilości czekolady (1 tabliczkę 100 g) ścieram na tarce o grubych oczkach i odstawiam do lodówki.
Resztę czekolady łamię na kostki i rozpuszczam w rondelku razem z posiekanym na kawałki masłem, na małym ogniu. Staram się nie podgrzewać zbytnio masy, tylko rozpuścić i odstawić z ognia.
Jajka ubijam na puszysto z wanilią i cukrem.
Dodaję masę czekoladową i razem przez chwilkę miksuję na wolnych obrotach.
Dodaję przesianą mąkę, sól i delikatnie i dokładnie mieszam na jednolitą masę (można mikserem na małych obrotach).
Przekładam do przygotowanej formy.
Posypuję startą czekoladą z lodówki.
Piekę przez 20 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Dziś polepszyłam i dodałam mleczko skondensowane w puszce, zobaczymy jak wyjdzie.
A na obiad...makaron z tuńczykiem,pomidorami i pietruszką.
Aga89, małaMyszka, Pati Belgia, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:hello kobiety!!
paula a właściwie powiedzieli Ci dlaczego będą Cie przetrzymywać?
co do adapterów, to mi się przydawały własnie na zakupach. O ile się jechało na nie samochodemBo nawet nie myślałam o tym żeby jeszcze gondole ładować, tylko myk nosidełko do stelaża. Teraz grubo się zastanawiam nad fotelikiem z bazą. Bo jak Blana od wrześnie wróci do pkola i będę musiała z maluchem po nią jeździć, to aż mnie skręca jak pomyśle ile będę musiała się nasapać żeby zapiąć nosidełko, żeby za chwile wypiąć, a za 5 minut znowu zapiać. Ale nie wiem właśnie, czy bazy się nadają do każdego samochodu ;/
.
Chcą sprawdzić czy luteina mi pomaga,czy tylko chwilowo mi przeszło. Dostaję taką końską dawkę, że szok: 3 razy dziennie po 2 tabletki dowcipnie i 3 razy dziennie po 2 tabletki doustnie + kroplówka. Do tej pory nie brałam luteiny, więc dla mnie szok, że nagle tyle muszę w siebie ładować.
Jak byłam na warsztatach, to mówili, że nie każda baza pasuje. Trzeba zwłaszcza zwrócić uwagę, czy fotele mają wejście na ISOFIX.ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
O lal! Jadlam brownie u kolezanki ale nigdy sama nie robilam wiec nawet nie wiedzialam ile czego tam jest, to chyba bomba kaloryczna! 3 tabliczki czekolady,kostka masla i tak duzo cukru..ojoj a chcialam tez zrobic:p duzo wychodzi z tego przepisu?
-
Karolina- ja dałam jedna tabliczka czekolady(moja akurat miała 150g ,więc z tego 1/3 do tarcia poszła)i też wychodzi- a cukier zamieniam na brązowy. Dziś dodałam tego mleczka, więc bomba będzie, ale nie mogłam się powstrzymać
Do dużej formy na pasztet mi weszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:42
-
Hej:)
Zjadłam właśnie gołąbka od Mamy ale nie objadam się bo na 16 idziemy na roczek wiec tam pojem;).
Czekam już na torcik; ).
Ciągle chodzę w szlafroku...wykapalam się już ale nie chce mi się ubierać...leżę i pachnę.
Miłego dnia Mamuśki!
STAŚ tez dziś leniwy...może tort go ruszy.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość