X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek chce kupic w polowie czerwca, mysle ze to optymalny czas. Kurier z nim przyjedzie w ciagu 48godz wiec jestem spokojna :)

Po tym wczorajszym wpisie o majowce dodzlam z mezem do wniosku, ze torbe lepiej w czerwcu spakowac.
    Tylko musze skoczyc do sasiadki ktora rodzila w grudniu po liste co miala spakowane bo w Niemczech jest zupelnie inna lista.

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Ja mam konkretnie problem z ta zielona gora. Dzwonilam od srody do 7 lekarzy ginekologow, kazdemu mowiac od poczatku o co chodzi ale slysze xe mozliwa tylko prywatna wizyta. Nie wiem co robic, a z drugiej strony mam miesiac do kolejnej wizyty.

Dzięki, Rybka.
    Hmm, mój plan jest taki: zapisałam się już na wizytę na NFZ do innego lekarza, wyniki badań mam, wszystko w karcie ciąży, a na następną umówioną do mojego dotychczasowego iść nie zamierzam (zadzwonię odmówić z tydzień wcześniej, żeby miejsca komuś nie blokować). Więc płynnie przejdę (mam nadzieję)pod opiekę innego.

Myślałam tylko o tym, żeby podjechać do nowej położnej i zapytać, czy to starczy, czy np. muszę wziąć jakieś dodatkowe papiery i czy nie będą robić problemów...Mam nadzieję,że nie.

Pewnie łatwiej by było np. w przypadku przeprowadzki, a mój gin aktualny i nowy przyjmują w jednym mieście. Dowiem się w czwartek.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati
    nie widziałam wózka na zywo ale w internecie wydaje sie ze spacerówka mała, powiedz cos wiecej:) i czy koła sa na amortyzatorach ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz u nas na forum na bazarku widzialam chusty uzywane ;)
    Ja wlasnie skusilam sie na detektor uzywany :P

Aga89, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka spacerówka nie jest mała. Wózek jest lekki i poręczny. Prowadzi sie swietnie. Babka ze sklepu doradziła mi ten zamiast Quinny Moodd 3. Łatwo sie skalda i rozkłada. Ja duzo jeżdzę samochodem sama. Do klientów wiec dla mnie to była podstawa. Ja juz wiedziałam jaki wózek chce bo to moje drugie dziecko. Wiem co mi przeszkadzało w poprzednim i wiedziałam czego szukam teraz :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze jedno. Migotka, spacerówka jest tez regulowana wielkosciowo od nóżek. Powiększa sie i zmniejsza a koła nie sa na amortyzatorach. Mi to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:37

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • bosa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Pati super ubranka :)
    Paula trzymaj się :)
    Migotka gratuluję udanej wizyty :)
    Temat wózków wciąż aktualny. Dobrze,że mam po starszej córce wózek jeszcze na gwarancji :D Jeszcze przed narodzinami teściowa mnie nastraszyła,że jej synowie byli bardzo dużymi dziećmi ponad 5kg i 60 cm więc przy wyborze wózka kierowałam się dł gondoli. Nasz tako ballila ma dł wew 82 cm :) córka jeździła w gondoli ponad 6 mc i spała 2 godziny na spacerze, codziennie więc duża gondola się przydała w zimie :)
    Ze spacerówki też jestem zadowolona, wymiary wew:
    dł z podnóżkiem/szerokość siedziska/głębokość siedziska: 91/33/28 cm :)
    0481eccb72495d3em.jpg

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry jeszcze raz, bo dospałam trochę. Później zjedliśmy pyszną jajeczniczkę i sprzątaliśmy, mój mąż mi bardzo pomógł,muszę go pochwalić. A teraz zabieram się do kuchni i będę piekła Brownie:)

Pati Belgia, małaMyszka, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka podziel sie przepisem na brownie

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello kobiety!!

paula a właściwie powiedzieli Ci dlaczego będą Cie przetrzymywać?

co do adapterów, to mi się przydawały własnie na zakupach. O ile się jechało na nie samochodem :P Bo nawet nie myślałam o tym żeby jeszcze gondole ładować, tylko myk nosidełko do stelaża. Teraz grubo się zastanawiam nad fotelikiem z bazą. Bo jak Blana od wrześnie wróci do pkola i będę musiała z maluchem po nią jeździć, to aż mnie skręca jak pomyśle ile będę musiała się nasapać żeby zapiąć nosidełko, żeby za chwile wypiąć, a za 5 minut znowu zapiać. Ale nie wiem właśnie, czy bazy się nadają do każdego samochodu ;/

ps jeszcze nic nie kupiłam dla małej, nawet skarpetek :P w środę jedziemy na święta to zobaczę co kto da, i wtedy będę wiedziała, czego brakuje. Zazdroszczę Wam że już kupujecie :) ja muszę poczekać, aż zacznę kasę dostawać z zusu. A dopiero we wtorek poproszę o l4, wiec jeszcze to potrwa...

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie na obiad? Nie mam pomyslu!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zurek ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiadek barszcz czerwony z grzankami, a na drugie ziemniaczki ze schabowym, mizeria i kapusta zasmazana :)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rosołek juz gotowy a na drugie jedziemy do tesciów jak co weekend:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem! Pulpeciki w sosie pomidorowym + ogorek kiszony z cebula i smietana+ duszone ziemniaczki z koperkiem :D mniam mniam mniam!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZEPIS na BROWNIE:

Składniki:

300 g ciemnej, gorzkiej czekolady
    225 g masła
    3 całe jajka
    1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    275 g cukru
    135 g mąki
    1/4 łyżeczki soli

Piekarnik nagrzewam do 160 stopni. Formę smaruję tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia.
    1/3 ilości czekolady (1 tabliczkę 100 g) ścieram na tarce o grubych oczkach i odstawiam do lodówki.
    Resztę czekolady łamię na kostki i rozpuszczam w rondelku razem z posiekanym na kawałki masłem, na małym ogniu. Staram się nie podgrzewać zbytnio masy, tylko rozpuścić i odstawić z ognia.
    Jajka ubijam na puszysto z wanilią i cukrem.
    Dodaję masę czekoladową i razem przez chwilkę miksuję na wolnych obrotach.
    Dodaję przesianą mąkę, sól i delikatnie i dokładnie mieszam na jednolitą masę (można mikserem na małych obrotach).
    Przekładam do przygotowanej formy.
    Posypuję startą czekoladą z lodówki.
    Piekę przez 20 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do całkowitego wystudzenia.
    Dziś polepszyłam i dodałam mleczko skondensowane w puszce, zobaczymy jak wyjdzie.

A na obiad...makaron z tuńczykiem,pomidorami i pietruszką.

Aga89, małaMyszka, Pati Belgia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    hello kobiety!!

paula a właściwie powiedzieli Ci dlaczego będą Cie przetrzymywać?

co do adapterów, to mi się przydawały własnie na zakupach. O ile się jechało na nie samochodem :P Bo nawet nie myślałam o tym żeby jeszcze gondole ładować, tylko myk nosidełko do stelaża. Teraz grubo się zastanawiam nad fotelikiem z bazą. Bo jak Blana od wrześnie wróci do pkola i będę musiała z maluchem po nią jeździć, to aż mnie skręca jak pomyśle ile będę musiała się nasapać żeby zapiąć nosidełko, żeby za chwile wypiąć, a za 5 minut znowu zapiać. Ale nie wiem właśnie, czy bazy się nadają do każdego samochodu ;/
    .

Chcą sprawdzić czy luteina mi pomaga,czy tylko chwilowo mi przeszło. Dostaję taką końską dawkę, że szok: 3 razy dziennie po 2 tabletki dowcipnie i 3 razy dziennie po 2 tabletki doustnie + kroplówka. Do tej pory nie brałam luteiny, więc dla mnie szok, że nagle tyle muszę w siebie ładować.

Jak byłam na warsztatach, to mówili, że nie każda baza pasuje. Trzeba zwłaszcza zwrócić uwagę, czy fotele mają wejście na ISOFIX.

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O lal! Jadlam brownie u kolezanki ale nigdy sama nie robilam wiec nawet nie wiedzialam ile czego tam jest, to chyba bomba kaloryczna! 3 tabliczki czekolady,kostka masla i tak duzo cukru..ojoj a chcialam tez zrobic:p duzo wychodzi z tego przepisu?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- ja dałam jedna tabliczka czekolady(moja akurat miała 150g ,więc z tego 1/3 do tarcia poszła)i też wychodzi- a cukier zamieniam na brązowy. Dziś dodałam tego mleczka, więc bomba będzie, ale nie mogłam się powstrzymać:)
    Do dużej formy na pasztet mi weszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:42

bl9ci09kql96ri27.png

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Zjadłam właśnie gołąbka od Mamy ale nie objadam się bo na 16 idziemy na roczek wiec tam pojem;).
    Czekam już na torcik; ).
    Ciągle chodzę w szlafroku...wykapalam się już ale nie chce mi się ubierać...leżę i pachnę:).
    Miłego dnia Mamuśki!
    STAŚ tez dziś leniwy...może tort go ruszy :).

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ