WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie, dawno mnie nie było, jakoś mam lenia, nawet komputerowego, ostatnio najlepiej jest nam w pozycji leżącej, wtedy brzuchol się nie spina a tylko trochę wstanę, pokręcę się po domu i już napięty. tym bardziej cieszę się wyprasowałam wszystko dawno temu, jakoś nie wyobrażam sobie teraz stania przy żelazku.
    trochę przeczytałam i mam pytanie, czy Kada się obraziła? w sensie nie udziela się tutaj? o co poszło?

celia, MILA lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie pojade tam to sie dowiem. Za dowod na szczescie nie placilam bo za darmo mozna wyrobic :)

Daria aha czyli tak jak myslalam :) tez wezme po 3 szt.z kazdego rodzaju :D

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie mysle ze bedzie ok....choc ja mam male watpliwosci bo przeciez bedzie do polowa sierpnia i nie wiem jaka bedzie pogoda a w UK sa za nie przegrzewaniem dzieci to znaczy np krotki rekawek a ja napewno ubralabym dlugi i sama nie wiem co wziasc np na wyjscie no ale z drugiej strony bedzie w miare cieplo i bedzie w foteliku a to kwestia wniesc do samochodu i z damochodu do domku najwyzej okryje jakims kocykiem....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    hej mamusie, dawno mnie nie było, jakoś mam lenia, nawet komputerowego, ostatnio najlepiej jest nam w pozycji leżącej, wtedy brzuchol się nie spina a tylko trochę wstanę, pokręcę się po domu i już napięty. tym bardziej cieszę się wyprasowałam wszystko dawno temu, jakoś nie wyobrażam sobie teraz stania przy żelazku.
    trochę przeczytałam i mam pytanie, czy Kada się obraziła? w sensie nie udziela się tutaj? o co poszło?

Ja mam to samo gdyby nie magnez 2*dziennie to nie wiem chyba w domu bym nic nie zrobiła bo mi się mocno brzuch spina codziennie :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria fajnie z ta siara, mi nic nie leci buu
    Madzia dobrze ze sie znalazly pewnie tamte lafiryndy podrzucily jak uznaly ze nic nie zdzialaja..
    Co do ubranek do szpitala to ja mam liste od poloznej ale dla mnie jeat bez senau wiec biore wszystkiego po 3 sztuki (body, polspiochy, kaftaniki, spiochy, koszulki, pajacyki, cieplejsze kaftaniki ala bluzy, czapeczki, skarpetki, lapki niedrapki) zawsze sie cos wybierze a to malutkie to miejsca nie zajmuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 13:16

celia, Sylka, Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ale ta siara przed porodem to chyba o niczym nie świadczy, tzn jej brak wcale nie oznacza, ze nie bedziesz miala laktacji, ciesz sie ze ci nie leci, bo to wcale nie jest komfortowe. ja na szczęscie mam małe piersi to nosze takie grube staniki z poduszkami, wiec nie ma szans zeby przez taką poduszę przeleciało, ale czasem w domu jak koszulke bez stanika założę, to zaraz mam plamy.

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mika :-) długo cie nie było :-)

Ja mam siarę. Jak raz nacisnęłam na pierś to wyszła. Ale zrobiłam to tylko raz bo nie powinno sie tego robić na siłę; ;-)

Magda bardzo dobrze ze masz te dokumenty ;-) a na chamstwo nic nie poradzisz :-P

celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) byłam dzisiaj u gin. i moja niunia wazy juz 1.850 ;D mam nadzieje ze nie urosnie taka duza ze mi sie w rozmiar 56 nie zmiesci :D bo ostatnio pokupiłam troche ubranek w tym rozmiarze :)
    a dziewczyny na moim etapie ciązy ile waza wasze maluchy ?

MILA, Sylka, amela, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super ta twoja mała :-) duża jest :-)

ona20 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a Twoja ile wazy ?:) no duza ja jak sie urodzilam to wazylam ponad 2 kg , mogłaby tez tak wazyc po mamusi hehe :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maleńka jak byłam na 4d (30tydz 4dzień) ważyła 1,7kg :) a teraz już tydzień starsza więc pewnie rośnie jak na drożdżach :)
    A czasem piszą na stronie internetowej danego szpitala co zabrać w torbie i co nam się przyda po porodzie chociaz Ja jak urodziłam córkę 5 lat temu to prawie nic nie potrzebowałam oprócz czegoś do jedzenia i picia bo bieda w tych szpitalach a tak wszystko dawali pieluszki rożki umyli sami i dziesko było w pieluszce tetrowej w tym rożku więc ubranie przydało się na wyjście tylko a torbę kazali mężowi zabrać do domu bo mieli mało miejsca ale teraz mogło się pozmieniać coś tam wezmę ale jeszcze nie wiem co ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz nie wiem ile waży. Ostatnio wazyl 1350g

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no to teraz pewnie juz wiecej a ja napisałam ile twoja wazy hehe nie popatrzylam ze chlopczyk :)
    Mika ja np wole sb wziac jakies ubranka na wrazie czego i wszystko inne :) lepiej miec niz nie miec :) a malutka przynajmniej bedzie w swoich ubrankach nie pozyczanych ze szpitala :D tylko oby te 56 były dobre :D

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie tak jak u Miki - w 30t3d mały miał 1670g, teraz jest tydzień później wiec podejrzewam, że waga zbliżona do Twojej córeczki. Położna powiedziała, że przy takim tempie mały bedzie miał 3,5kg więc idealnie :)

ona20, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie ubranka rozm. 56 są dobre nawet na większe dzieci, koleżanka urodziła synka 62 cm a i tak go przez kilka tygodni ubierała w 56. mój miał w 32 tyg 1900 i mówiono mi, że raczej wielkoludem nie jest i się urodzi tak do 3,5 kg, więc chyba nie masz sie co martwić

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona spora coreczka |:)

Ninkapa dzieki za rady :) mysle ze wrzuce jedne body na dlugi rekaw, i cieplejszy pajac na wyjscie gdyby sie okazalo ze chlodniej jest, kocyk mam do nakrycia tak czy inaczej, taki cieplejszy :) takze mysle ze bedzie ok :)

To jutro idziemy do dentysty z Zuzia, zobaczymy co nam powiedza, mam nadzieje ze szybko nas skieruja do szpitala bo na dobra sprawe im szybciej tym lepiej...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze beda dobre :) kolezanka urodzila córeczke 59 cm to były małe ubranka z 56 :) wiec nie wiem moze te rozmiary takie ze jedne wieksze drugie mniejsze a napisane 56 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak scisne piers to tez wyleci taki plyn ale sam z siebie nie leci..
    Ja wiem ze czesto dopiero po porodzie sie pojawia :)

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wtedy jak scisne piers , sam nie leci :)
    Kolezanka pod koniec ciązy pamietam jak siedzialysmy i nagle jej uleciało ale to strasznie duzo wręcz prysło :D

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo go nie można Kamila wyciskać.

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ