WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja jeszcze nie dokonałam takiego zakupu, też chętnie posłucham jakiś rad :)
    Kamilka już niedługo podejrzysz Kubunia :) Mogą to być rączki, ja też różnie teraz czuje Nelke a cały czas siedzi głową w dół więc wszystko jest możliwe, trzymam kciuki żeby się odwrócił !!! :)

Madziu u nas było pełno krzesełek więc prawie każda mama siedziała, więc nie było tak źle, a czas szybko zleciał, weź sobie jakąs gazetke czy książke :)

Dodi, Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ja kopniaki tez czuje przy pachwinie i nawet w ta kosc miednicowa mnie kopie a jest ulozona glowka w dol. Moze Twoj Kubus sie przekrecil ? :)

Daria ja jeszcze nic nie kupilam. Nie wiem nawet ktore kremy przeciwslon. sa dla noworodkow.

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dzieki dziewczyny, podnioslyscie mnie na duchu :)

Daria ja tez jeszcze nie kupilam tego kremu. Dobre opinie ma ponoc ten z rossmana babydream ale ostatnio jak byla na niego promocja to u nas wszystko wykupione :/

amela, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja zawsze stosowałam krem na każdą pogodę z nivei. Ale Nivea ma tai krem na lato tylko jest baardzo drogi. A na samym początku w ogóle nie używałam kremu do buzi.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie kupilam zadnego kremu na slonce.
    Kamilka dzisiaj sie dowiesz jak jest Kubus ulozony, mam nadzieje ze glowka w dół. mozemasz pupcie przy zebrach bo trudno to wyczuc? cierpliwosci kochana trzymam kciuki:*

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z Nivea na lato jest po 3 mies.zycia. Myslicie ze by zaszkodzil ? Sama nie wiem.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Zrobiłam atak na łóżko i dopiero wstałam :P Te noce mnie wykańczają, dobrze, że rano mogę odespać...

Jeśli chodzi o moje ręce trudno to opisać... Nie jest to drętwienie, ale takie uczucie, że muszę co chwilę nimi poruszać bo taki jakieś dziwne są... Czasami do rąk dołączają i nogi... Ostatnio Lanusia pisała o tym zespole niespokojnych nóg, tylko że u mnie jeszcze ręce są niespokojne.... Strasznie jest to dziwne i nieprzyjemne, muszę wstać i przeczekać aż to minie, bo cholery dostaję w łóżku.. I do tego męczą mnie duszności, już nawet dodatkowe poduszki pod głową nie pomagają... Ale też trwają chwilę czasu i mijają...

Ja nie mam kremu do buzi, mam krem na każdą pogodę z Nivea ale to jest chyba na mróz.. Muszę doczytać bo kupiłam, a nawet nie wiem... Tutaj też są dostępne te kremy o których mówi Mila z filtrem 50 dla niemowlaków, ale strasznie drogie i malutkie.. Chyba nie będę kupować..

Ninkapa gratuluję 33 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 10:43

Dodi, MILA, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :) ja pospalam troszke dzis :) w koncu wczoraj kupilismy nowy wentylator bo pewnie nie byloby tak fajnie.

Ja kupilam krem na slonce z garniera... akurat byl rozmiar taki do torby wiec wzielam :)

Co do baraszkowania.... jaki ja dzis sen mialam to masakra, a moj juz do pracy zdazyl wyjsc :P u nas nic przez te moje bole/uczucie wypychania... plus fakt ze cora juz taka duza jest i sie rusza czesto wyciagaja mnie z nastroju... wiec dzis sie lenie zeby nic nie bolalo :P

Kamilka, lecisz jak burza z tymi tygodniami :D gratuluje :*

Ruda27, amela, Sylka, Dodi, celia, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wlasnie o tym z nivei mysle, ale sa tez od 1 dnia zycia dziecka.. Tani nie jest ale jestem jak narazie za nim..
    Musze poczytac o tym z rossmanna..

Sylwia tez mam ale ten syndrom niespokojnych nog czasami.. Ty masz pewnie rak.. Wiem meczace to jest :/
    Aggie dobrze ze sie wyspalas :)
    Kamilka jeszcze pare h i dowiesz sie jak maly lezy :) ja czuje tez w pachwinach gilanie, ale to sa raczki :P

Ja juz pakuje torbe :) zostalo pare rzeczy do dopakowania i mozna zamknac :) bede miala 2 torby jednak, jedna moja i jedna maluszka bo do tej nie pomieszcze wszystkiego raczej :P
    Aaa w ogole sie pochwale, wczoraj przed snem pierwszy raz wyciekla mi tak siara ze mialam koszule mokra :D glupie takie a jak cieszy, bo tak realnie czuje ze porod sie zbliza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 10:55

amela, Sylka, Dodi, Aggie, celia, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria super że już masz wszystko prawie gotowe :) Ja to jeszcze w lesie, troche się martwie, czy zdąże z tym wszystkim ...;/ dziś zaczynam pranie i zamawiam wózek w tym tygodniu !

Ruda27, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Daria :) sie doczekalas siary :P u mnie dalej nic :( wiem, pojawienie sie jej czy nie nic nie oznacza, a jednak wolalabym zeby sie pojawila :P

Nie mowilam Wam, wczoraj jak bylam u mamy pojawila sie siostra (bylo do przewidzenia ze wkoncu sie spotkamy) i mama wyplakala pogodzenie sie, nie chciala zebysmy sie przepraszaly czy cos, tylko zebysmy zaczely normalnie rozmawiac...

Dziewczyny, jak macie to sciegna pod gorna warga idace od ciasla (mozna jezykiem poczuc) to okazalo sie ze Zuzi (corci siostry) zaczelo isc od podniebienia... dzis byly u lekarza... maja skierowanie o dzieciecego dentysty a ten ma wydac skierowanie na operacje malej :( a mi jej szkoda :( znow mi sie cisnienie podnioslo niestety :( Zuzia to maly gadula, i bedzie musiala zaczynac wszystko od nowa :( ehh

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie jak to zaczynqc od nowa??? Co nie bedzie umiala mowic? :( jejku :( biedactwo..
    Anitka zdazysz :) mi jeszcze duzo brakuje, prania, prasowania, ukladania i musze miesjce w komodzie zrobic :P
    Znalazlam krem na slonce, kupie mustele sun. Tania nie jest ale dosc polecana na srokao nawet, bo mineralna a nie chemiczna..
    Kurde musze sie zmibilizowac i wziac za reszte komody :P

celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny wlasnie skonczylam prasowac niedlugo pralka skonczy prac i kolejne rozwieszanie a jutro prasowanie mnie czeka mam nadzieje ze do konca przyszlego tyg sie z tym uporam dobrze poprac i poprasowac bo zawsze mozna zobaczyc czego ewentualnie jeszcze brakuje...
    moj mlodszy synek idzie na popoludnie do przedszkola i przez to ze prasowalam narobil mi takiego balaganu ze az odechciewa mi sie sprzatac....

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie biedna malutka

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja tez musze jeszcze jedna szuflade oproznic bo miejsca malo ale mam nadzieje ze jak nasz lokator sie wyproawdzi to urzadzimy na dole chlopcom pokoj i bede miala duzo miejsca u nas w sypialni bo jak na razie to sa nasze ubrania mlodszego synka no i teraz jeszcze maluszka a pokoj niezaduzy wiec musze wszystko upychac itp itd ale jeszcze troszke najwazniejsze ze beda poprasowane a opzniej najwyzej z tego pojemnika przeloze do szuflady.....

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny faktycznie to coraz bardziej realne :D A u mnie końca z tym,i ciuszkami nie widać :)

Daria chyba Ty wczoraj bób zachwalałaś, no więc dziś sobie kupiłam :P

Jakoś w ogóle nie mogę sobie wyobrazić tego syndromu niespokojnych nóg, faktycznie pamiętam, że pisała o tym Lanusia, ale brzmi dziwnie ;)

No dobra kawka i do roboty :D

Ruda27, Sylka, Magda2013, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny mam tak ze jak z rana nie zaczne sprzatac itp np prasowac to juz pozniej mi sie ine chce ja zawsze taka bylam ze wszystko z rana musialam zrobic albo najlepiej od razu...
    ja torbe do szpitala pakuje okolo 36tyg za jakies 2 tyg planuje wszystko inne pokupowac typu pampersy i kosmetyki zeby do tego 36 tyg wszystko miec i juz spokojnie czekac na porod....

celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny mam tak ze jak z rana nie zaczne sprzatac itp np prasowac to juz pozniej mi sie ine chce ja zawsze taka bylam ze wszystko z rana musialam zrobic albo najlepiej od razu...
    ja torbe do szpitala pakuje okolo 36tyg za jakies 2 tyg planuje wszystko inne pokupowac typu pampersy i kosmetyki zeby do tego 36 tyg wszystko miec i juz spokojnie czekac na porod....

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia moj maz sie smieje ze mnie ze mowilam o tym syndromie niespokojnych nog :P ja przed ciaza nawet mialam, jak bylam zmeczona, kladlam sie to ruszalam nogami, tak jakby mnie bolaly i zmienialam ciagle pozycje..
    Celia smacznego bobu :D mi troche zostalo i tez bede niedlugo gotowala :D nie mialam ani wzdec ani nic, a czytalam ze jest zdrowy i zalecany w ciazy bo zawiera kwas foliowy :P

Wlasnie robie zamowienie na gemini i juz mam 380 zl.. Masakra jak to idzie ciagle kasa na cos..

celia, Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila tak jak polecałaś, ja kupiłam bobini do prania i ma cudny zapach :D
    Ciągle chodzę na balkon, żeby powąchać :P :P :P

Ruda27, MILA, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ