WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech podczytuje Was jak tylko mogę i czasem zazdroszczę jak daleko już jesteście któraś skończyła 36 tydzień i oczywiście gratuluje :) Może jeszcze ktoś mnie zapamiętał bo dawno się tu nie odzywałam teraz mam trochę wiecej czasu i tak sobie leżakuję w łóżku i chciałam sie zapytać czy wy teraz tez macie może mdłości na takim etapie ciąży bo Ja juz nie wiem czy to wirus czy co dzisiejsza noc była jedną z gorszych bo cały czas bolał brzuchol i wymioty albo dziwnie mi się odbijało ze zgagą :( nie wiem czy to normalka czy też czas pójść do lekarza bo pewnie dawno mnie tam nie było :(

celia, Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja też wszystko zamawiałam w gemini i też z grubsza taką kwotę osiągnęłam ;) Ale oni naprawdę mają całkiem sensowne ceny :)

Zaraz sobie bób przyrządzę :) Mojemu M robię eskalopki w sosie, do którego niezbędne jest sherry. Słuchajcie, ale się niezręcznie czułam w sklepie z 'seteczką', miałam wrażenie, że wszyscy patrzą jak ciężarna kupuje alkohol ;)

Dodi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bobini nie jest od pierwszego miesiaca zycia? ja wypralam tylko w loveli bez płynu.
    tez nie umiem sobie wyobrazic syndromu niespokojnych nóg, nigdy czegos podobnego nie mialam, przynajmniej na razie.
    coraz bardziej odczuwam taka ciezkosc w okolicy pluc, musze robic glebsze wdechy. pewnie macica juz tak wysojo uciska, ale jeszcze kilka tygodni:)
    mi zostalo troche do wyprasowania a nie umiem sie za to zabrac dzis :P

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy w rossmanie i kupilismy perfume dla meza calvina kleina zamiast 199 zaplacilismy 119 :) zapach rewelacja :-)

Teraz moj maz robi kurczaka curry ja chwile poleze i ide mu pomoc.
    Dzis zamierzam spakowac torbe mam juz wszystko dla Kubusia tez tylko wlozyc i juz :)

Ruda27, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jasne ze pamietamy :) fajnie ze napisalas :)
    Ja mdlosci nie mam..

Celia ja tez wacham ciuszki :P mimo ze tak nie pachna, to i tak dla mnie pachna troszke a na dzidziusiu beda juz dopiero pachnialy :D
    Ja juz mam dosc sporo kupionych kosmetykow, ale jednak kupuje jeszcze wiećej a w sumie ze tam taniej to nawet monitor oddechu tam wezme i dlatego suma sie powieksza :P

Ja wcinam truskawki..

Kamila prwnie juz pisalas, ale zapytam znowu. Bedziesz miala 2 torby do szpitala? Czy zmiescisz sie w 1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 12:25

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, to nie tak ze nie bedzie umiala mowic, tylko pewnie ja to na troche cofnie, to bedzie na pewno bolalo :( jak mi jej szkoda... :(

Sylwia mi znow tez strasznie dretwieja dlonie, ciagle musze nimi ruszac, nogi zreszta tez, wiec pewnie to normalne :P

Moja i malej torba prawie spakowana, sobie musze jeszcze ciuchy dorzucic na wyjscie ale ciezko okreslic co i jak... no i jakas woda itd co by w sklepiku szpitalnym fortuny nie zostawiac :P malej do torby musze wrzucic smoczka pieluszke tetrowa i kocyk :) i chyba wsio...

Ninkapa, Ty rodzilas w uk? wiesz moze jakie kosmetyki ddla malej bede potrzebowac? w sensie czy jakas oliwka plyn do mycia itd.?

Camille87, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja miewam mdłości, ale takie do przeżycia, gdy robię się głodna. A jakiś tydzień temu miałam klasyczne zatrucie, wymioty i straszne skurcze żołądka. Ale po jednym dniu mi przeszło.

Moniś, ja mam płyn do prania (nie do płukania) bobini i jest od początku :)
    Z oddychaniem mam tak samo, szczególnie jak się mała rozpycha, to strasznie trudno nabrać mi powietrza :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, planuje spakowac sie w jedna ale dzis sie okaze czy sie zmieszcze ;-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie tutaj wychodzi sie nawet kilka h po porodzie chyba ze chcesz zostac dluzej ale np tylko na jedna dobe ja do spzitala bralam tylko pieluchy i husteczki mialam jeszcze sudocream ale nie kazali uzywac na poczatku warto wziasc cos do przemycia oczek ale jesli nie masz to przegotowana woda wystarczy dzieci w szpitalu nie myja wyjatkiem byl nasz pierwszy synek bo polozna zrobila kapiel pokazowa dla przyszlych rodzicow kazdy przerazony wielkoscia mojego kubulka....

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jesli chodzi o zakupy dla dzidzi to wszystko jest tak drogie ze nie wiadomo kiedy ta kwota sie tak zwieksza! Masakra jakas :/

Mika a moze czyms sie strulas? Mi ostatnio zaszkodIly hot wingsy z kfc to na wieczor i wymioty i biegunka a rano nast dnia jak reka odjal ;-) zdrowka zycze!

Mika 28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila racja... Ciagle cos wychodzi ze trzeba dokupic..
    Aggie Ty juz ladnie przygotowana :D

Aggie lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może mnie też dopadł wirus:( bo dziś sie już lepiej czuję ale taka ostatnio zmęczona jestem Ja na szczęście sobie poprałam już i poprasowałam bo widzę że juz też prasujecie i pierzecie ciuszki
    Niedawno byłam na usg 4d i wyszło już na 100% że będzie córcia chyba Julka ale nie wiem Ja bym chciała Ninkę no i tu małe zawirowania imienne :) widze że Wy już macie powybierane imiona dla swoich dzidziusiów

Ruda27, amela, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie pakuje torby, w sumie niewiele potrzebuję wiec mogę się nawet spakować jak mi wody odejdą ;)

Dziś mam misję zrobić tort dla męża :) Ciekawe jak mi pójdzie. To będzie mój pierwszy tort w życiu więc trzymajcie kciuki ;)

amela, Magda2013, Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mika fajnie że się odezwalas :) gratuluję corci :) moze faktycznie czymś się przytrulas ?!
    Ja też planuje spakować się w jedna torbę ale zobaczymy czy się uda .

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mika :) gratulacje coreczki :) Powiem Ci ze ja czasamu tez mam mdlosci wieczorem ale bez wymiotow na szczescie.

Moj maz tez kupil sobie w rossmanie perfum Pierre Cardin, zamiast 131zl dalismy 79zl :P

Aggie biedna ta Twoja siostrzenica :(

Dziewczyny a co z ubranek bierzecie dla maluszkow ? chodzi mi o rodzaj i ile szt. ?

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że jak dużo będę piła to się nie odwodnię i jakoś się rozejdzie a wczoraj wieczorem zjadłam sałatkę z sałaty lodowej pomidorka fety i kurczaka kawałek tam było bo jakoś chęć mnie naszła na takie dziwactwo i to wsio no trudno sama nie wiem co jeść? skoro nawet zdrowe jedzenie jest zagrożeniem a kfc bym se też zjadła mniam...:)ale tam tez jem tylko tą sałatkę picante czy jakoś tak bo reszta nie bardzo
    Ja jeszcze nie jestem spakowana do szitala Ja mam teraz dylemat przez całą ciążę byłam zdecydowana gdzie chce rodzić i nagle jakies wątpliwości mnie naszły bo od znajomych coś usłyszałam :( najlepiej nikogo nie słuchać ale jak nie słuchać jak opowiadają a któraś z Was będzie rodziła w Poznaniu czy okolicach ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z policji przed chwila ze moje dokumenty sie znalazly i sa do odebrania w komisiariacie !! :) podobno jakies ekspedientki je znalazly ze niby zostawilam je na tasmie w sklepie.

Ale to niemozliwe. Przeciez na targowisku bylam u krawcowej i od niej od razu poszlam do Pepco gdzie stanelam przy ubrankach dzieciecych i z dobre 10 min ogladalam te ubranka i tam sie spostrzeglam ze nie mam dokumentow. Nawet do kasy nie podeszlam ! To przy jakiej kuzwa tasmie je zostawilam ?? :/

Musze tam byc po 14.

Aggie, Camille87, MILA, amela, celia, Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja mam mdlosci cala ciaze :P taki ewenement ze mnie :P

Ninkapa, wiem wlasnie ze szybko wypuszczaja, ale nie mialam pojecia co zabrac :P ogolnie spakowalam po 3 pary bodow i pajacykow, i uszykuje dla mojego wiecej w domu w razie komplikacji jakichs, myslisz ze po te 3 sztuki bedzie ok? Mam tez oczywiscie cienkie czapeczki, a lapek nie drapek nie trzeba mi brac bo mam przy pajacach.

Wiecie, gdyby nie len mojego to ja juz zupelnie bylabym gotowa :P ja jestem w goracej wodzie kompana jesli chodzi o jakies przygotowania :P ale przynajmniej nie zdarzaja mi sie przykre sytuacje ze czegos nie ma itd :P

celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to super!! :)

U nas w szpitalu dziecko jest caly czas z mama, wiec ja je bede ubierala itd.. Zapisalam sobie 4 bodziaki, 3-4 spiochy/polspiochy, 3 czapeczki, 3 niedrapki, 3 pary skarpetek.. Jak bedzie czegos brakowalo to mi dowioza wiec nie ma z tym problemu.. Aa Plus jakis ubior na wyjscie

Magda2013, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale dobrze ze sie znalazly, przynajmniej zlodzieje to nie ku*wy i oddali zamiast wyrzucic gdzies... a za dowod juz pewnie zaplacilas?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ