Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ech podczytuje Was jak tylko mogę i czasem zazdroszczę jak daleko już jesteście któraś skończyła 36 tydzień i oczywiście gratuluje
Może jeszcze ktoś mnie zapamiętał bo dawno się tu nie odzywałam teraz mam trochę wiecej czasu i tak sobie leżakuję w łóżku i chciałam sie zapytać czy wy teraz tez macie może mdłości na takim etapie ciąży bo Ja juz nie wiem czy to wirus czy co dzisiejsza noc była jedną z gorszych bo cały czas bolał brzuchol i wymioty albo dziwnie mi się odbijało ze zgagą
nie wiem czy to normalka czy też czas pójść do lekarza bo pewnie dawno mnie tam nie było
celia, Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria ja też wszystko zamawiałam w gemini i też z grubsza taką kwotę osiągnęłam
Ale oni naprawdę mają całkiem sensowne ceny
Zaraz sobie bób przyrządzęMojemu M robię eskalopki w sosie, do którego niezbędne jest sherry. Słuchajcie, ale się niezręcznie czułam w sklepie z 'seteczką', miałam wrażenie, że wszyscy patrzą jak ciężarna kupuje alkohol
Dodi lubi tę wiadomość
-
a bobini nie jest od pierwszego miesiaca zycia? ja wypralam tylko w loveli bez płynu.
tez nie umiem sobie wyobrazic syndromu niespokojnych nóg, nigdy czegos podobnego nie mialam, przynajmniej na razie.
coraz bardziej odczuwam taka ciezkosc w okolicy pluc, musze robic glebsze wdechy. pewnie macica juz tak wysojo uciska, ale jeszcze kilka tygodni:)
mi zostalo troche do wyprasowania a nie umiem sie za to zabrac dzisSylka lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMy bylismy w rossmanie i kupilismy perfume dla meza calvina kleina zamiast 199 zaplacilismy 119
zapach rewelacja
Teraz moj maz robi kurczaka curry ja chwile poleze i ide mu pomoc.
Dzis zamierzam spakowac torbe mam juz wszystko dla Kubusia tez tylko wlozyc i juzRuda27, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMika jasne ze pamietamy
fajnie ze napisalas
Ja mdlosci nie mam..
Celia ja tez wacham ciuszkimimo ze tak nie pachna, to i tak dla mnie pachna troszke a na dzidziusiu beda juz dopiero pachnialy
Ja juz mam dosc sporo kupionych kosmetykow, ale jednak kupuje jeszcze wiećej a w sumie ze tam taniej to nawet monitor oddechu tam wezme i dlatego suma sie powieksza
Ja wcinam truskawki..
Kamila prwnie juz pisalas, ale zapytam znowu. Bedziesz miala 2 torby do szpitala? Czy zmiescisz sie w 1?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 12:25
celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria, to nie tak ze nie bedzie umiala mowic, tylko pewnie ja to na troche cofnie, to bedzie na pewno bolalo
jak mi jej szkoda...
Sylwia mi znow tez strasznie dretwieja dlonie, ciagle musze nimi ruszac, nogi zreszta tez, wiec pewnie to normalne
Moja i malej torba prawie spakowana, sobie musze jeszcze ciuchy dorzucic na wyjscie ale ciezko okreslic co i jak... no i jakas woda itd co by w sklepiku szpitalnym fortuny nie zostawiacmalej do torby musze wrzucic smoczka pieluszke tetrowa i kocyk
i chyba wsio...
Ninkapa, Ty rodzilas w uk? wiesz moze jakie kosmetyki ddla malej bede potrzebowac? w sensie czy jakas oliwka plyn do mycia itd.?Camille87, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość
-
Mika ja miewam mdłości, ale takie do przeżycia, gdy robię się głodna. A jakiś tydzień temu miałam klasyczne zatrucie, wymioty i straszne skurcze żołądka. Ale po jednym dniu mi przeszło.
Moniś, ja mam płyn do prania (nie do płukania) bobini i jest od początku
Z oddychaniem mam tak samo, szczególnie jak się mała rozpycha, to strasznie trudno nabrać mi powietrza
-
nick nieaktualny
-
Aggie tutaj wychodzi sie nawet kilka h po porodzie chyba ze chcesz zostac dluzej ale np tylko na jedna dobe ja do spzitala bralam tylko pieluchy i husteczki mialam jeszcze sudocream ale nie kazali uzywac na poczatku warto wziasc cos do przemycia oczek ale jesli nie masz to przegotowana woda wystarczy dzieci w szpitalu nie myja wyjatkiem byl nasz pierwszy synek bo polozna zrobila kapiel pokazowa dla przyszlych rodzicow kazdy przerazony wielkoscia mojego kubulka....
Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria jesli chodzi o zakupy dla dzidzi to wszystko jest tak drogie ze nie wiadomo kiedy ta kwota sie tak zwieksza! Masakra jakas
Mika a moze czyms sie strulas? Mi ostatnio zaszkodIly hot wingsy z kfc to na wieczor i wymioty i biegunka a rano nast dnia jak reka odjalzdrowka zycze!
Mika 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no to może mnie też dopadł wirus:( bo dziś sie już lepiej czuję ale taka ostatnio zmęczona jestem Ja na szczęście sobie poprałam już i poprasowałam bo widzę że juz też prasujecie i pierzecie ciuszki
Niedawno byłam na usg 4d i wyszło już na 100% że będzie córcia chyba Julka ale nie wiem Ja bym chciała Ninkę no i tu małe zawirowania imiennewidze że Wy już macie powybierane imiona dla swoich dzidziusiów
Ruda27, amela, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie pakuje torby, w sumie niewiele potrzebuję wiec mogę się nawet spakować jak mi wody odejdą
Dziś mam misję zrobić tort dla mężaCiekawe jak mi pójdzie. To będzie mój pierwszy tort w życiu więc trzymajcie kciuki
amela, Magda2013, Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hej Mika
gratulacje coreczki
Powiem Ci ze ja czasamu tez mam mdlosci wieczorem ale bez wymiotow na szczescie.
Moj maz tez kupil sobie w rossmanie perfum Pierre Cardin, zamiast 131zl dalismy 79zl
Aggie biedna ta Twoja siostrzenica
Dziewczyny a co z ubranek bierzecie dla maluszkow ? chodzi mi o rodzaj i ile szt. ?Camille87 lubi tę wiadomość
-
mam nadzieję że jak dużo będę piła to się nie odwodnię i jakoś się rozejdzie a wczoraj wieczorem zjadłam sałatkę z sałaty lodowej pomidorka fety i kurczaka kawałek tam było bo jakoś chęć mnie naszła na takie dziwactwo i to wsio no trudno sama nie wiem co jeść? skoro nawet zdrowe jedzenie jest zagrożeniem a kfc bym se też zjadła mniam...:)ale tam tez jem tylko tą sałatkę picante czy jakoś tak bo reszta nie bardzo
Ja jeszcze nie jestem spakowana do szitala Ja mam teraz dylemat przez całą ciążę byłam zdecydowana gdzie chce rodzić i nagle jakies wątpliwości mnie naszły bo od znajomych coś usłyszałamnajlepiej nikogo nie słuchać ale jak nie słuchać jak opowiadają a któraś z Was będzie rodziła w Poznaniu czy okolicach ?
-
Dzwonili do mnie z policji przed chwila ze moje dokumenty sie znalazly i sa do odebrania w komisiariacie !!
podobno jakies ekspedientki je znalazly ze niby zostawilam je na tasmie w sklepie.
Ale to niemozliwe. Przeciez na targowisku bylam u krawcowej i od niej od razu poszlam do Pepco gdzie stanelam przy ubrankach dzieciecych i z dobre 10 min ogladalam te ubranka i tam sie spostrzeglam ze nie mam dokumentow. Nawet do kasy nie podeszlam ! To przy jakiej kuzwa tasmie je zostawilam ??
Musze tam byc po 14.Aggie, Camille87, MILA, amela, celia, Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Mika, ja mam mdlosci cala ciaze
taki ewenement ze mnie
Ninkapa, wiem wlasnie ze szybko wypuszczaja, ale nie mialam pojecia co zabracogolnie spakowalam po 3 pary bodow i pajacykow, i uszykuje dla mojego wiecej w domu w razie komplikacji jakichs, myslisz ze po te 3 sztuki bedzie ok? Mam tez oczywiscie cienkie czapeczki, a lapek nie drapek nie trzeba mi brac bo mam przy pajacach.
Wiecie, gdyby nie len mojego to ja juz zupelnie bylabym gotowaja jestem w goracej wodzie kompana jesli chodzi o jakies przygotowania
ale przynajmniej nie zdarzaja mi sie przykre sytuacje ze czegos nie ma itd
celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia to super!!
U nas w szpitalu dziecko jest caly czas z mama, wiec ja je bede ubierala itd.. Zapisalam sobie 4 bodziaki, 3-4 spiochy/polspiochy, 3 czapeczki, 3 niedrapki, 3 pary skarpetek.. Jak bedzie czegos brakowalo to mi dowioza wiec nie ma z tym problemu.. Aa Plus jakis ubior na wyjscieMagda2013, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość