WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czekam na to :D a juz niedlugo beda dni a nie miesiace :D
    To bez sensu ze od razu nie zrobili zabiegu.. Masakra :(

Uciekam spac.. Wszystkim mamuskom kolorowych i przyjemnych snow <3

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez sensu, nie wiem czemu nie zrobili zabiegu, tyk bardziej ze zaczela krwawic wiec cos sie ruszylo. :/
    Ja ogladam mecz z mezem :)

Dobranoc Daria :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam wlasnie 36 tydzien :D
    Belly pokazuje 9 miesiac ale wiem ze to za tydzien ;-)

Dobranoc!

Ruda27, MILA, celia, Magda2013, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja oczywiście nie śpię... Moje ręce nie chcę spać ze mną, chcą się cały czas ruszać i musiałam wstać... Głupie uczucie.

Kamila idziesz jak burza z tymi tygodniami :) U mnie tak szybko nie lecą ;) Gratulacje!

Daria cieszmy się chwilami kiedy przyjemność sprawia nam pranie i prasowanie, bo pewnie przyjdzie moment kiedy będzie to już zwykłym obowiązkiem :)

Camille87, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam i ja :-)
    Nie moge spac kurna obudzilam sie i zasnac nie moge :( I glodna jestem..
    Sylka dziekuje, sama nie wiem kiedy te tygodnie zlatuja ;)
    A co sie dzieje Ci z rekami?

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratuluje!!! :) juz malymi kroczkami bedzie final :)
    Na ktora masz wizyte?
    Sylwia masz racje codo prania i prasowania :P
    Rece Ci dretwieja??
    Jajuz tez spac nie moge :/

Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Kamilcia super wyglada ten Twój suwaczek juz:D
    I powodzonka na wizycie, fajnie ze zobaczysz Kubusia:)
    Sylwia co Ci sie z rękami dzieje?
    Ja tez juz nie umiem spac, mój poszedł do pracy, myslalam ze jeszcze zasne a tu doopa :P
    To zrobiłam sobie płatki na śniadanie i obejrze cos na necie :)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy :-P buuuuuuuuu :-/

Kamilka gratuluję 36 tc i powodzonka n wizycie :-)

A ja poszłam wczoraj do łóżka spać (takie było założenie) po 22.00 i co???
    myślałam że mnie kur.. krew zaleje , bo chyba tak myślałam o tej robocie że zasnęłam chyba o 1.00 w nocy :-( masakra :-(

Camille87, celia, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny i ja juz chwilke nie spie zawsze wstaje o 7 bo musze meza i dziecko do szkoly wyszykowac...
    Sylka co sie dzieje z rekoma?
    Kamilka super masz juz z tymi tyg....i jak fajowo ze zobaczysz sie ze swoim synkiem:)

ja mam zamiar od rana prosowac wczorajsze pranko no i dzis druga tura prania ale mam lenia

wiecie co wczoraj po baraszkowaniu z mezem dostalam takich nieprzyjemnych skurczy juz myslalam ze pojade do szpitala bo macica non stop mi sie napinala przez okolo 10 minut wiec juz sobie chyba odpuscimy to baraszkowanie....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam jeszcze chwilke :-)
    Daria wizyte mam dopiero na 18:20 - balam sie upalow stad taka wieczorna godzina ;)

Ninkapa ja mialam to samo przedwczoraj - po <3 bardzo nieprzyjemne spinanie brzucha i bol w podbrzuszu :(

• celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też już wstałam :)

Sylka co właściwie się dzieje z Twoimi rękami? Mi zaczęły drętwieć w nocy, ale nie chcą się ruszać :P

Camille jak już daleko jesteś :D No i przyjemnej wizyty :)

Daria u mnie wyjdzie chyba z 10 prań, ale ja mam też ciuszki na rocznego szkraba :) Zaczęłam wczoraj na meczu prasować i po godzinie wysiadł mi kręgosłup mimo, że siedziałam :/ Ale i tak cieszy mnie ogromnie i rozwieszanie i prasowanie tych maleńkich ciuszków :D
    A czy wycinacie metki? Boję się, że potem nie będę wiedziała co jaki ma rozmiar ;)

Ninkapa ja z baraszkowaniem czekam na ciążę donoszoną, tyle że my od listopada nic, to w zasadzie ... co to jest sex :-? :P

Camille87, Dodi, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja metek nie wycinam no chyba ze sa mega twarde, ale w wiekszosci sa miekkie ;-)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia u nas to samo, od listopada post.. Chcialabym jak bedzie ciaza donoszona, ale niestety mojego przy mnie nie bedzie :(
    Ja tez mam ubranka wieksze, ale piore tylko do 62 :) 68 bede prala pozniej bo to sie przyda za jakies 3 miesiace pewnie dopiero :P
    Mila wspolczuje ze musisz byc pracy i tak Cie to stresuje :( kurde zebyscie juz ta decyzje dostali.. To sa jaja

celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja dziś jakoś wcześniej wstałam. Wczoraj chyba z 5 godzin jeździliśmy z meżem za płytkami ale chyba znaleźliśmy;)
    NIe wiem jak Was ale mnie już strasznie męczy to wstawanie w nocu na siusiu...dziś chyba wstawałam z 6 razy...;/

Lanusia kurde jak można zgubić karte ciązy ..?? nie dziwie się że masz dylemat żeby tam rodzić...ehh . Co do tego spojenia łonowego to ja mam wizyte w poniedziałek, powiem ginowi o tym nie ch też mnie zbada, bo się troche wystraszyłam...

Jus super że się odezwałaś :) Fajnie, że u Was wszystko dobrze :)

MAdziu u nas w warszawie było mnóstwo ludzi, jak poszłam pierwszego dnia to się nie dostałam, fakt że byłam też na 11 i od tej godziny już to się zaczynało, a kobiety były tam już 2 h wcześniej i stały w kolejce, więc postanowiłam w niedziele jechać wcześniej, byłam ok 8:30 i czekałam do 11 na zapisy, wychodziło to tak że lekarz robił usg ok 20 min, więc na dzięn mogli przyjąć max 40 kobiet, ja byłam zapisana jako pierwsza na liście rezerwowych i nawet dobrze wyszło bo już ok 12 weszłam, bo jakaś babka zrezygnowała chyba. USG robią bardzo dokładnie, są różne konkursy, porady specjalistów, pierwsza pomoc. Ja dostałam maskotke, gazety, jakieś notesiki i takie tam różne pierdoły, ogólnie było miło, tylko trzeba wystać swoje w kolejce... a u as w mieście teraz będą?

Kamilka trzymam kciuki za wizyte !!! Biedna ta Twoja koleżanka...:( u mnie też trwało to wszystko raptem kilka godzin, więc szybciutko.

Ruda27, celia, Camille87, Magda2013, Dodi, MILA, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ostatnio z baraszkowaniem tez celibat... troche mnie bolało po ostatnim razie, ale wydje mi sie ze to przez badanie ginekologiczne bo to było od razu w ten sam dzien. no i mój sie zaczął troche bać ze cos zrobimy małemu :P jak słysze "uwazaj na brzuch" albo "jak on sie rusza" w trakcie to juz mnie to rozprasza :P poczekamy do dnia ciąży donoszonej a potem ja mu pokaże co w sypialni potrafi zrobic kobieta ciężarna haha :P

co do metek to nie odcinam bo nie są twarde a jak źle odetnę to maluszkowi moze to jeszcze bardziej przeszkadzać.

prania miałam 2, podzieliłam na jasne i kolorowe ale tylko te najmniejsze rozmiary narazie. no i dzisiaaj skoncze pracowanie, to i tak cud ze w 3 dni udalo sie tyle wyprasowac:) ale na razie to prasowanie to czysta przyjemnosc:) potem moze byc gorzej, ja nie lubie prasować "hurtem", jak wypiore to od razu chowam a jak cos ubieram to dopiero prasuje a dla maluszka to trzeba bedzie prasowac non stop :)

Ruda27, celia, Magda2013, Dodi, MILA, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś ja właśnie jakoś średnio sobie wyobrażam namiętny sex po takiej przerwie, gdy mój umysł cały czas będzie przetwarzał czy aby nic złego się nie dzieje :P
    Ale jak już ciąża będzie donoszona to bez lęku, może się wyluzuję :)

Daria ja piorę wszystkie ciuszki, żebym czyste mogła na razie do pudełek włożyć. Gdy przyjdzie czas wypiorę ponownie :)

Mam sporo ciuszków bez metek i mega dylemat, na który wiek pasują ;) Później będę już ekspertem :)

Dodi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)milego dnia Mamuski:)

gratuluje 36 tyg.Bozzzze kiedy ja osiagne ten moment..wicie ze lipiec taaaki dlugi..az 5 tyg ma:/

wczoraj zamowilam lozeczko w koncu:)teraz tylko pare rzeczy typu oktanisept itp i pozostanie czekac:D

Camille87, Ruda27, Dodi, MILA, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po sniadanku - Kuba wbija mi glowke pod zebrami a kopy czuję przy pachwinie, chyba z obrotu nici, czy to mozliwe ze on tak sie kreci? Bo rano kopal z boku tam gdzie zawsze :/ moze na dole to raczki? Rentgen w oczach by mi sie przydal :P

amela, MILA, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Amela u nas bedzie ale dopiero 12 lipca to usg.Sama jestem ciekawa jakie duze bedzie zainteresowanie. Chcialabym pojsc na to ale nie wiem jak sie bede czula,czy nie bedzie upalow. Jak bede sie czuc w miare dobrze to chce byc tak na 9-10,wezme sobie jakies kanapki i picie zeby mnie McDonalds albo kfc nie kusil :D maz na pewno ze mna pojedzie :)

Celia ja robilam tak ze jak jakies ubranko nie mialo metki to po prostu porownywalam je wielkoscia z innym co mialo metke :) i tak jakos udalo mi sie posegregowac. Ja tez wypralam wszystko.
    Dzis mnie tez czeka jeszcze prasowanie :D

Camilla gratulacje 36 tc :)
    Mila milej pracy, mam nadzieje ze w pracy to juz ostatnie dni jestes :)
    Sylka a co u Ciebie z tymi rekami sie dzieje ?

Ja wogole tez nie baraszkuje :( dlatego mam takie sny :D

amela, Dodi, MILA, Sylka, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego kremu na slonce dla maluszka bedziecie uzywac? Co kupilyscie?

amela lubi tę wiadomość

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ