X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada gratuluję! Ja też bym chciała już wiedzieć :)
    ale jeszcze dwa tygodnie... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja mysle Kamila ze gory to dobry pomysl, jesli nie masz mega daleko to czyste powietrze dobrze Ci zrobi :)

No właśnie ja mieszkam na mazurach więc przez całą Polskę bym musiała się przeprawić :(

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Lenusią?
    Ja od pon plamie (po tej cytologii) niedużo czarna krwią. Tak sobie myślę, że to resztki schodzą po tym nieprzyjemnym badaniu...Jutro umawiam się na prenatalne: udało mi się załatwić skierowanie. Dziewczynki nie wiem czy wiecie ale jesteśmy widoczne w necie (wystarczy wpisać fragment tego co tu piszemy w google i wyskakuje wszystko to o czym piszemy). Także ostrożnie z tymi danymi. Kada gratuluje synka :) Miłego dnia dla każdej :)

celia, mala_mi lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych przeczuć kompletnie nic!
    Ale to dobrze bo przynajmniej będę cieszyć się z tego co jest :D
    Na początku chciałam synka, potem dziewczynke i zgłupiałam :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na chłopca, ale bedzie co ma byc, byleby zdrowe dzieciątko było:) no tez myśle o Lanusi pewnie znowu ja zatrzymali w szpitalu i przez kilka dni nic nie napisze:/

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulia napewno masz dziewczynke a tobie camilia gadalam co masz

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kada tylko że na tym zdjęciu za wiele nie widać bo nóżki skulone.. ale pamiętam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz PORODÓWKA na TLC :D

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy za 2 tyg a ja kolejna mam wizyte za 3 tyg 26 lutego ide z corka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada gratuluję synka! Ja też mam przeczucie, że będzie chłop :)
    Już ustawiłam suwaczek, powinno działać.

A co do badań - wszystkie (z małymi wyjątkami dziewczyn z UK z tego co czytałam) macie teraz robione prenatalne, mnie niestety to ominie..
    Mieszkam w Norwegii i tu jest całkiem inny system prowadzenia ciąży. Całe szczęście miałam już robione USG ponieważ miałam plamienia, okazało się, ze mam krwiaka i 3 tydzień siedzę w domu. 10 lutego mam wizytę kontrolną (ciąże prowadzi mi lekarz rodzinny), jeśli będzie ok to wracam do pracy a kolejne USG to dopiero połówkowe... Więc cieszcie się dziewczynki, że możecie podglądać swoje maluszki tak często, bo gdyby nie moje plamienie pierwszy raz zobaczyłabym moja dzidzie dopiero w 20 tygodniu..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nic nie widać nic lekarz nie mówił, mam nadzieje ze za 3 tyg na USG bo to bedzie 18 tydzień już mi powie

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera Sylka, Ty musisz mieć cierpliwość...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w Norwegii pierwsze usg dopiero w 20 tygodniu wykonuja? Sylka jak to mniej wiecej wygląda w NO? Pytam, bo mamy z mezem plany wyjazdu do Norwegii w najbliższej przyszłości, gdy maleństwo podrośnie. Zakochaliśmy sie w tym kraju, no i życie tez jest lepsze.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wrócę po południu do was :)
    Jakby ktoś do fb chciał dołączyć to piszcie na priv dane :)
    idę naleśniki robić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wspolczucia tyle czekania masakra :/
    Jak w anglii do 12 tyg to masakra a co dopiero 20...

Camille ale smaka zrobilas :p a z czym?ja jutro zrobie :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, życie jest tu znacznie łatwiejsze niż w PL.. Mimo, że kocham swój kraj, po kilku miesiącach w Norwegii nie wyobrażam sobie powrotu do Polski..

Co do opieki medycznej - tutaj ciąże prowadzi lekarz rodzinny wraz z położną. Z tego co zaobserwowałam lekarz rodzinny ma tutaj większe uprawnienia niż w PL, ponieważ mój badał mnie nawet na fotelu ginekologicznym. Jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji USG jest robione tylko jedno - połówkowe, a ginekologa widzi się z hukiem raz :) oni tutaj uważają, że nie ma co przesadzać z USG ponieważ może szkodzić dziecku, No chyba, że są podstawy do jego zrobienia jak np. plamienia choć to też zależy od tego jakie to są plamienia..
    Ja na początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tutejszej opieki, ale widzę, ze mój lekarz dba o mnie i chce dla mnie jak najlepiej :)
    Dał mi swój prywatny numer, gdy tylko coś niepokojącego się dzieje mam dzwonić. No i najważniejsze - Opieka w ciąży oczywiście jest tu darmowa.
    Miałam robione badania na toxo, hiv, syfilis itp nic nie płaciłam. Za USG które miałam robione w 9 tyg też nic nie płaciłam. Jak to powiedziała położna w szpitalu z ogromnym uśmiechem na twarzy: "Proszę pani, jest pani w ciaży! Nic pani nie płaci, to jest Norwegia! Powodzenia!" :D

celia, MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 23:25

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczynki ... z forum wykasujcie dane-po co kogo ma kusić... Tak jak pisałam, dodajmy się do przyjaciółek i tam wymieńmy danymi :) Kto oczywiście chce :) i ma ochotę :)

Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Agie pracujesz w Pracuje w: NHS Royal Preston Hospital
    tak :) dziewczyny juz czesc z was mam ale nie moge sie chwilke polapac :) mam maly pomysl :) moze utworzymy grupe na fb tajna oczywiscie gdzie mozemy tylko my z forum byc :) byloby na poczatku latwiej nauczyc sie ktora to ktora :P

Moni&, celia, amela lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    tak :) dziewczyny juz czesc z was mam ale nie moge sie chwilke polapac :) mam maly pomysl :) moze utworzymy grupe na fb tajna oczywiscie gdzie mozemy tylko my z forum byc :) byloby na poczatku latwiej nauczyc sie ktora to ktora :P

Jestem za ale ja nie umiem takich rzeczy na fb :P

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ