X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja bylam u gina we wtorek i poprosilam z gory o jakas recepte na leki na przezebienie moj gin powiedzial ze nie ma potrzeby ze jak bede chora to mige brac rutinoscorbin i paracetamol ewentualnie ctabl do ssania na gardlo ;) najlepiej zapytac w aptece pani w aptece wie co kobietom w ciazy wolno :)

Ruda, Monui, Kasika trzymamy kciuki! Jakiego ja kialam cykora przed wizyta to tylko ja wiem ;p
    I tak jak moj brat mowi, w 90% przypadkow gdzie sie na zapas stresujemy nakrecamy wymyslamy czarne scenariusze okazuje sie ze inaczej i faktyxznie jak siegne pamiecia malo kiedy moje czarne mysli sie sprawdzaly :) wiec glowa do gory bedzie dobrze :)

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie pochwalic :D dodzwonilam sie do mojej kliniki i po nowym roku sami dadza mi usg, tak zeby to byl juz 7 tydz., ale jestem szczesliwa :D bede mogla zobaczyc moja fasoleczke i pewnie uslyszec serduszko :D nie bede musiala czekac do 12stego, albo placic 60 funtow :D Milego dnia wszystkim zycze :)

Ruda27, nezumi, Lillenka, Lanusia93, MILA, Jus1985, Domi IRL, _Cleo_ lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zero energii i zero apetytu, tylko jogurty jakoś mi dziś wchodzą. resztą nie chce mi się gotować...
    Dobrze że niedługo święta: jedzenie pod nos i jeszcze mąż i rodzice do pomocy z juniorem ;-)

Do 2 stycznia mam urlop ;-)

benitka lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie ze tak wpadam z nienacka ale mam tyle pracy przed świętami że nie wiem gdzie ręce włożyć.
    Ale MAM PYTANIE!
    Czy ciągłe uczucie mokrości w majtkach jest ok? Bo ja normalnie pływam... do tego od czasu do czasu troche białego gęstego śluzu na wkładce. ????

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Dziewczyny wybaczcie ze tak wpadam z nienacka ale mam tyle pracy przed świętami że nie wiem gdzie ręce włożyć.
    Ale MAM PYTANIE!
    Czy ciągłe uczucie mokrości w majtkach jest ok? Bo ja normalnie pływam... do tego od czasu do czasu troche białego gęstego śluzu na wkładce. ????

raczej to normalne, ja też tak miewam ;-)

nezumi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Byłam u gina, dostałam Duphaston, 3 opakowania, kolejne 100 zł poleciało na leki :( I oto kolejna sprawa, która wzbudziła we mnie prawdziwą wściekłość. Muszę przerzucić się na luteinę od 12 tygodnia, akurat na tyle mi Duphastonu wystarczy, może uda mi się odłożyć jakieś drobne na maluszka. Mam bardzo, bardzo zły dzień.

Dlaczego wolisz lutke?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Ale MAM PYTANIE!
    Tak to bardzo dobrze :-) możesz obserwować kolor śluzu jak zmieni barwe to trzeba gin powiedziec. Ale bialy jest ok

nezumi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ! :*

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wreszcie napisze co i jak - pomimo że mam mętlik w głowie a ostanie 1,5 doby było dla mnie istnym horrorem.
    We wtorek udałam się na wizyte do mojej gin, po usg oświadczyła że albo jest pusty pęcherzyk albo ciąża jest poza maciczna! a w ogóle to ona "nie ma na mnie pomysłu" temu wszystkiemu przysłuchiwał się mój m z coraz większymi oczami. Dostałam skierowanie do szpitała i wyszliśmyZwolnienia też nie przedłużyła mówiąc że szpital mi wypisze (oczywiście ze łzami w oczach) nadnieniam że moja gin przez obydwie ciąze nie dała mi nic na podtrzymanie wiedząc że mam obciążony wywiad położniczy.Obiecałam sobie że moja noga więcej progu jej gabinetu nie przekroczy. Oczywiście całą noc nie przespałam a rano pojechaliśmy do szpitala- oczywiście tego samego gdzie we wrześniu robili mi zabieg. Na izbie przyjęć zaczęłam oczywiście już ryczeć, przyszła pielęgniarka żeby zmierzyć temp i ciśnienie i zapytała czy "duże to jest" myślałam że ktoś mi nóż w plecy wbija. przyszedł lekarz i spokojnie zaczoł ze mną rozmawiać po czym zrobił i usg.po usg oświadczył że jest pęcherzyk i zarys plodu w macicy ale nie może nadzień dzisiejszy jednoznacznie określić czy wszystko jest dobrze czy jednak coś sie dzieje i zalecił kontrolne usg za 7-14 dni. zostałam bez lekarza prowadzącego i bez zwolnienia! dlugo nie czekając skontaktowaliśmy się ze znajomym który polecił nam lekarza po godzinnej wizycie 3 usg w ciągu doby dostałam zwolnienie, mój m szlaban na seksik oraz luteine na podtrzymanie 30 grudnia mam kontrolne usg lekarz tak jak ten z izby nie powiedział że będzie dobrze czy źle ale że spróbujemy coś zrobić żeby się udało. tak więc u mnie kolejne 2 tygodnie niepewności :-( I tak oto wyglądała ostatnia moja doba. Mam nardzieje że nie "wurzucicie mnie" jeszcze z sierpniowych

MILA lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek pewnie że nikt Cie nie będzie wyganiać. Spokojnie odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie. Wiem że łatwo powiedzieć ale jak nie podjęli decyzji to jest nadzieja. Przykro mi strasznie <tule>

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Nadulek pewnie że nikt Cie nie będzie wyganiać. Spokojnie odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie. Wiem że łatwo powiedzieć ale jak nie podjęli decyzji to jest nadzieja. Przykro mi strasznie <tule>
    Dzięki bo powoli zaczynam sie czuć jak ufo

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Ale MAM PYTANIE!

Hej wszedzie pisza ze normalne wiec ja bym sie nie martwila jesli jest bialy:)

Ja np nie mam wcale i tez nie wiem czy to normalne:/

nezumi lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dzięki bo powoli zaczynam sie czuć jak ufo
    Niepotrzebnie. Takie rzeczy często się zdarzaja ostatnio nawet za czesto.
    Jeszcze myśle że Twoja ciąża nie może być pozamaciczna skoro dali leki na podtrzymanie ciąży. Tamten lekarz albo usg nie umie robic albo ma słaby sprzet

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985, luteinę wolę ze względów najbardziej oczywistych- cena. Jest różnica pomiędzy zapłaceniem 120 zł miesięcznie za Duphaston a 12 zł za luteinę:D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Niepotrzebnie. Takie rzeczy często się zdarzaja ostatnio nawet za czesto.
    Jeszcze myśle że Twoja ciąża nie może być pozamaciczna skoro dali leki na podtrzymanie ciąży. Tamten lekarz albo usg nie umie robic albo ma słaby sprzet
    wiesz poprostu jestem wściekła sama na siebie jedno dziecko u tej gin straciliśmy 3 miesiące temu a ona dalej uważala że nie ma potrzeby lekami wspomagać żałuje że wcześniej od niej nie uciekłam może teraz byłaby większa szansa a tak to przez 4 tyg bezczynności lekarza nie za wiele tych szans zostało

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek, bardzo mi przykro z powodu Twoich ostatnich przeżyć :( Przytulam Cię mocno <3 Jak można coś takiego powiedzieć ciężarnej, że nie ma się na nią pomysłu. Jestem oburzona!
    Uważam, że personel szpitala powinien odbyć kilkumiesięczny kurs empatii!
    Kochana, współczuję Ci bardzo :* Trzymaj się zaleceń lekarza, bierz luteinę, odpoczywaj i wstrzymaj się z <3
    Szkoda, że będziesz miała święta przepełnione niepewnością. Trzymam mocno kciuki, żeby 30 grudnia serduszko biło pięknie i donośnie :) I wiem że tak będzie. Dużo siły :)

nadulek lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek, na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza prowadzącego. Zdecydowanie. Leki na podtrzymanie ciąży należą Ci się jak psu buda :/
    Na niektórych "ginekologów" brakuje mi po prostu słów. Nie dość, że nie mają wyczucia, to brakuje im zwyczajnie kompetencji!
    Jakby mój gin nie poszukał dokładnie mojego dziecka na piątkowym USG i żyłabym w niepewności i strachu przez tyle czasu to zmieniłabym lekarza.
    A jakby mi nie dał mi luteiny po moich przeżyciach i w obecnym stanie to bym go chyba roztrzaskała.

Aniołek (*) 12.03.2013

• wisienka Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki

nadulek przytulam Cię bardzo mocno, musisz wierzyć że będzie dobrze. Na pewno będziemy razem na sierpnówach do końca. Ja wiem że parę stron temu sama panikowałam (i tak naprawdę nadal panikuję) ale, my pierwsze musimy wierzyć że wszystko się ułoży, w końcu to mamy najbardziej wierzą w swoje dzieci, w to że im się uda. Jeśli nie my to kto w nie uwierzy :)

Nezumi, z tego co się orientuję jest to jak najbardziej normalny objaw :). Nie ma powodów do niepokoju.

3majcie się cieplutko

kwiecień 2013 pusty pęcherzyk
    grudzień 2013 ciąża biochemiczna
    marzec 2014 ciąża biochemiczna
    październik 2014 ciąża biochemiczna
    ❤31 maja 2016 Zosia jest z nami, nasz skarb❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kochana przykro mi ze musisz takie cos przechodzic.. Musisz myslec optymistycznie i wierzyc ze sie uda.. Jestesmy tu dla Ciebie jakbys chciala sie wygadac..
    Moja gin tez twierdzi, ze nie potrzebuje lekow na podtrzymanie bo poronilam przez genetyke, nie mialam wtedy plamien ani nic, wiec wtedy tabletki tez by nic nie zdzialaly.. Teraz lekko plamilam wiec biore luteine i duphaston i czuje sie troche spokojniejsza..
    Trzymamy kciuki zeby wszystko u Ciebie bylo dobrze, wiem ze ciezko bedzie Ci te dwa tyg wytrzymac.. Ja to bym chyba juz w nastepnym tygidniu poszla do kogos z dobrym sprzetem usg..

Lanusia93, nadulek lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki mam nadzieje że ten u którego wczoraj byłam okaże się bardziej kompetentny. wiecie nie potrzebuje takiego który będzie mnie czarował że jest dobrze jak nie jest ale takiego który przynajmniej coś zrobi żeby było dobrze. W starym roku jeszcze wszystko sie wyjaśni

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ