X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Mam fatalny, fatalny dzień :( Nie mam komu ponarzekać...
    Chce mi się palić potwornie, nie miałam jeszcze takiej potrzeby, więc muszę coś szybciutko zjeść.
    Mam bardzo dużo do zrobienia na jutrzejszy dzień, a coraz bardziej boli mnie kręgosłup.
    W dodatku nie potrafię się dogadać z niektórymi na niektóre tematy, chociaż tak nie powinno być, pewne osoby robią rzeczy, których nie powinny i bardzo mnie to martwi :(
    Mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży, że rok 2014 będzie pomyślniejszy. Z tego wszystkiego odechciało mi się świąt, sylwestra, USG. Najchętniej położyłabym się i nie wstawała aż do sierpnia. I wtedy też mogłabym nie wstawać. Dotknęła mnie na chwilę potworna myśl, że nie chcę tego dziecka, że wolałabym nie być w ciąży... Nie wiem co się ze mną dzieje :(
    Chce mi się płakać z bezsilności.
    Czy tylko ja mam dzisiaj taki paskudny nastrój? :(

Kochana nie martw sie w ciazy hormony buzuja i to one sa przyczyna takich nastrojow! Nie martw sie jutro bedzie lepiej :)
    Mnie tez czasem nachodza mysli czy sobie poradzimy np finansowo z dzidzia ale za chwile mi przechodzi bo przeciez dzidzia to cel naszego zycia!!
    Glowa do gory Lanusia, swiata nie naprawisz a na wszystkich ludzi wplywu miec nie mozesz :* <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam ze szpitala i padam. Zamówiłam pizze, jak zjem idę spać.
    Miałam nie jeść fast foodów ale nic innego nie przełknę.
    Najbardziej wkurza mnie to, że mały siedzi w tym szpitalu bez sensu...
    Od soboty miał ponad 40 stopni gorączki, we wtorek nasza pediatra kazała jechać do szpitala. Zrobili CRP i było ok, posiew moczu ok. Temperatura wczoraj wieczorem spadła, pojawiła się wysypka (trzydniówka jak nic!)a oni dalej go trzymają! Miał go dziś obejrzeć laryngolog i co?! Zapomnieli o tym!
    Jutro wypiszemy go zapewne na własne żądanie. Nie będę czekać na laryngologa, który znów powie, że mały jest zdrowy, a tymczasem dziecko siedzi w malusieńkiej salce, mąż nocą śpi na podłodze, a dookoła fruwają paskudne zarazki. Mam dość.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka, publiczne szpitale na drugim miejscu stawiają pacjenta. Potworne. Jeśli faktycznie wiesz, że wszystko jest w porządku, wypisz go jutro, niech się wychoruje spokojnie w domu.
    Smacznego, odpocznij i nie stresuj się :)
    Dużo zdrowia dla synka <3

Lillenka lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia mam dziś podobny nastrój. Może taki dzień?

Lillenka z tymi szpitalami i lekarzami to masakra jest!!! Nie powiem gdzie mają pacjentów, ale dziecko? Widzę też tak samo traktują. Trzymaj się kochana!!!!

Cleo ja byłam tydzień temu na USG to była tylko mała kropka i kazał mi gin w tym tyg. przyjść. Jutro idę- zacznie mi się 7tc i powinno być serduszko, ale to różnie bywa. Każdej z nas ciąża rozwija się inaczej więc ciężko powiedzieć.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam zdjęcie z usg podpis 2mm mojego cudu

Lanusia93, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dodalam zdjecie podpisane moja 2mm kruszynka :)

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne fasoleczki !!! :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne piekne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Lanusia mam dziś podobny nastrój. Może taki dzień?

Lillenka z tymi szpitalami i lekarzami to masakra jest!!! Nie powiem gdzie mają pacjentów, ale dziecko? Widzę też tak samo traktują. Trzymaj się kochana!!!!

Cleo ja byłam tydzień temu na USG to była tylko mała kropka i kazał mi gin w tym tyg. przyjść. Jutro idę- zacznie mi się 7tc i powinno być serduszko, ale to różnie bywa. Każdej z nas ciąża rozwija się inaczej więc ciężko powiedzieć.

Kasika trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte aby bylo widac bijace serduszko :D

• _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    7 tydz powinno byc :) wiesz kiedy mialas owulacje?
    1 grudnia

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam dzis dużo pracy więc wpadam tylko się przywitać. A popołudniu idziemy na urodziny do dziadków.
    Mam dziś takie mdłości ze szok! I zupełny brak ochoty na cokolwiek, jedynie na coś soczystego....

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dzięki :-) Buźka

Camille87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj ide zobaczyc moja fasoleczke :) trzymajcie kciuki o 19,30 bo zaczynam sie stresowac.. Wiem ze bedzie dibrze, musi byc ale jednak czasami glupie mysli machodza...

Powiem wam ze jak szlam na wizyte z innego powodu, infekcja czy cos to nie stresoealam sie tak mimo ze mogla mi usg zrobic, ale jak juz ide w konkretnym celu-zalozyc karte ciazy, to mam stracha...

Milego dnia kobitki! :)

MILA, Niebieska, Lanusia93, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek przyszle mamusie :) to u mnie nowy objaw wczoraj wszedl :P normalnie nienawidze smaku coca-coli a wczoraj taka ochote mialam ze szok, mama co chwila krzyczala, ze nie wolno mi tego "swinstwa" pic, tylko czemu cala butle trzymala w kuchni na wierzchu? Nie bylam w stanie odmowic sobie tych paru lykow :) Milego dnia kochane :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj ide zobaczyc moja fasoleczke :) trzymajcie kciuki o 19,30 bo zaczynam sie stresowac.. Wiem ze bedzie dibrze, musi byc ale jednak czasami glupie mysli machodza...

Powiem wam ze jak szlam na wizyte z innego powodu, infekcja czy cos to nie stresoealam sie tak mimo ze mogla mi usg zrobic, ale jak juz ide w konkretnym celu-zalozyc karte ciazy, to mam stracha...

trzymam kciuki za Ciebie!! ja tez tak mam jutro ide do ginekologa, ostatnio jak byłam to nie stwierdził jeszcze ciąży, nic nie widział, mam nadzieje ze jutro chociaz pecherzyk juz bedzie. tez sobie wmawiam byle głupoty, nie umiem sie uspokoic, nawet zadnej tabletki uspokajającej nie moge wzią bo w ciąży nie wolno nic... tez jak szłam do ginekologa na zwyklą wizyte kontrolna, jakies usg czy cytologie to zero stresu a teraz masakra, prosze Boga zeby moje Maleństwo sie dobrze rozwijało, tak strasznie go pragne :*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis musi byc dobrze :) musimy w to wierzyc :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:

trzymamy zaciśnięte :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przeziębienie ,mnie łapie :-P co mogę wziąć?? rutinoscorbin?? :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila z tego co wiem to nie mozna.. Oij herbatke z cytryna i malinowym sokiem.. Moze czosnek?
    Ja ostatnio kupilam syrop dla kobiet w ciazy.. Juz sie na wszelki wypadek uzbrobilam w cos :p

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ruda, tak myślałam :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ