Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ania_1986 wrote:Mój tato ostatnio powiedział po co my kupujemy i żebyśmy wzięli od siostry. No miło, ale nie zapyta nawet czy mamy kasę tylko od razu weźcie stary grr. ..
A zakupy bardzo owocne. Wydałam ponad 200 zl
Potem pojechalam do lidla i mnie oszukali na 24 zl. Skasowali mi 301 szt reklamówek!
Ania , nam już dwa razy policzyli w Lidlu kwiatki których nigdy nie braliśmy a kosztowały po ok 25 zl... i zawsze twierdzili że to przez przypadek (!!??) A przecież widzi co wbija ehh wszystko trzeba sprawdzaćNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
karkam83 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie z prosba o odpowiedz bo bardzo sie martwie. Otoz w piatek i wczoraj podczas spaceru zdarzyla mi sie sytuacja ze zaczal bolec mnie brzuch tak jak na okres i zeszlo to do pochwy. Bol do wytrzymania ale nie mialam takich wczesniej. Przeszedl po kilku minutach jak polozylam sie czy usiadlam. Strasznie sie martwie a wizyta w srode dopiero. Ponadto od dzisiaj mam wrazenie ze brzuch mi strasznie urosl i jest jskis napiety. Nie wiem co o tym sadzic czy to skorcze typowe dla tego okresu ciazy a brzuszek po prostu rosnie...
Kurde ja od kilku dni tez mam taki napięty brzuch, jak się poloze to już jest miękki. Może to bobasy i wody plodowe naciskaja i dlatego tak jest , może przez to macica się rozciąga wkoncu coraz więcej do noszenia jest.. Ja idę w czwartek dopiero na wizytę i też będę pytać ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:35
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualny
-
_cherryLady wrote:Ja zauwazylam ze brzuch mnie boli troche jak na @ jak czeka mnie 2 w wc
moze to to??
Dziewczyny, sprawdzałam sobie teraz garderobę Młodego z podziałem na rozmiar i na rodzaj, co by wiedzieć co najpierw do szafy włożyć. W sumie myślałam, że mam już mega dużo i kupowac więcej nie będzie trzeba (wiekszość rzeczy podostawałam).
I wiecie co... mam cale 1 krótkie body 56cm, 1 pajac 56.. normalnie szał ciał
Karola,bardzo się cieszę, że szyjka trzyma, a z Małego to już kawał mężczyzny jest:)
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/wyposazenie-pokoju-40.html
-40% na rzeczy do pokoju maluszka, może któraś skorzystaAnuzi, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Dostalam od rodzicow 2000 zl na wozek dla pszczolki
Moi rodzice też do tej kwoty kazali wybrać pojazd dla wnuka_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Wow dziewczyny trafiłam na coś takiego (dziś mam dzień trudnych i smutnych informacji, dlatego szukałam takich info) i jestem w szoku, jak te pierwsze tygodnie dają olbrzymią skokową różnicę! To takie mega pocieszające powiedziałabym.
Szanse wcześniaka na przeżycie
Ukończony tydzień ciąży Szanse na przeżycie
23 tydzień ciąży 53 %
24 tydzień ciąży 67 %
25 tydzień ciąży 82 %
26 tydzień ciąży 85 %
27 tydzień ciąży 95 %
28 tydzień ciąży 96 %
29 tydzień ciąży 96 %
30 tydzień ciąży 97 %
31 tydzień ciąży 97 %
32 tydzień ciąży 98 %SyHa85, Betty Boop, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
oLena31 wrote:Wow dziewczyny trafiłam na coś takiego (dziś mam dzień trudnych i smutnych informacji, dlatego szukałam takich info) i jestem w szoku, jak te pierwsze tygodnie dają olbrzymią skokową różnicę! To takie mega pocieszające powiedziałabym.
23 tydzień ciąży 53 %
24 tydzień ciąży 67 %
25 tydzień ciąży 82 %
26 tydzień ciąży 85 %
27 tydzień ciąży 95 %
28 tydzień ciąży 96 %
29 tydzień ciąży 96 %
30 tydzień ciąży 97 %
31 tydzień ciąży 97 %
32 tydzień ciąży 98 %
Co sie stalo? -
nick nieaktualnyJa to zaraz spadam spac. Juz leze w lozku. 5 tyg lezenia dalo mi popalic. Dzisiaj byl pierwszy dzień ktory praktycznie spedzilam na nogach lub na siedzaco na twardych ławkach w poczekalni. Jak wstalam o 5:30 to dopiero o 17 moglam się położyć. Prawie tyle godzin spedzilam w szpitalu. Mam dosv
-
oLena31 wrote:Wow dziewczyny trafiłam na coś takiego (dziś mam dzień trudnych i smutnych informacji, dlatego szukałam takich info) i jestem w szoku, jak te pierwsze tygodnie dają olbrzymią skokową różnicę! To takie mega pocieszające powiedziałabym.
23 tydzień ciąży 53 %
24 tydzień ciąży 67 %
25 tydzień ciąży 82 %
26 tydzień ciąży 85 %
27 tydzień ciąży 95 %
28 tydzień ciąży 96 %
29 tydzień ciąży 96 %
30 tydzień ciąży 97 %
31 tydzień ciąży 97 %
32 tydzień ciąży 98 %Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualnyDla mnie tez ciut zawyzone bo nam tyle % nikt nie dawal. No ale kazdy wczesniak rodzi sie w innym stanie i duzo zalezy od szpitala. Jednak najważniejsze ze Marceli ma się dobrze
_cherryLady, Penelope30, oLena31, SyHa85, mmalibu, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Widziałam też statystyki z województwa opolskiego i porównanie z największymi ośrodkami specjalistycznymi i rzeczywiście liczby trochę inne, ale to pewnie zależy od tego ile waży dziecko i jak bardzo rozwinięte ma narządy, a wiadomo, że to kwestia indywidualna. No i szpital i sprzęt też mega ważne. Ale taka statystyka daje takie złudne poczucie bezpieczeństwa