X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, jeszcze raz ponawiam pytanie - czy któraś z Was tez tak swędzi skóra pomimo nawilżania? Na brzuchu raczej nie, ale ręce,nogi,plecy...wieczorem się nasila. Wiem,że skóra się rozciąga,ale żeby na nogach też??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:29

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ze Asha ma jutro zabieg na nereczki ALexa:-)czyli jest nadzieja

Penelope30, Lulu83, mmalibu, JRY1984 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak w pewnym momencie bardzo swedziala. Plecy, brzuch,uda. Rak sobie nie przypominam.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka,marcinka przeszło samo czy coś z tym robiłyście?
    Iść z tym do lekarza? Bo dzisiaj to już przechodzi wszelkie granice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:38

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ja tak mam nieststy szczegolnie łokcie kostki kolana nadgarstki

marcianka86
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Pigułka,przeszło samo czy coś z tym robiłaś?
    Zaczelam sie dosmarowywac medidermem i mi przeszlo. Od tego czasu sie nie powtorzylo, ale raz na jakis czas sie nim smaruje.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co za krem, jest na receptę?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    A co za krem, jest na receptę?
    Tansza i prostsza w skladzie wersja oilatum. Po prostu emolient, tylko polski, wiec tanszy.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ania ja kiedyś kobitce zamiast 3 bułek nabiłam 33 hehehe

ale żeby mnie nie tknęło że tak dużo wyszło w sumie, bo ja same warzywa i serki kupiłam a tu 77 zł <wow>

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ja bym się do lekarza przeszła, bo to swędzenie też może być objawem jakiegoś zatrucia ciężarnych czy jakoś tak, nie chce straszyć ale coś kiedyś czytałam i tam o swędzeniu było, ale dokładnie nie pamiętam o jaką chorobę chodziło. Lepiej iść do lekarza nie potrzebnie , niż coś przegapić.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz patologia ze spac nie moge to pol biedy ale musialam isc zrobic sobie kanapke bo tak zglodnialam ze az niedobrze mi bylo normalnie zachowuje sie jak baba w ciazy☺

JRY1984 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Ninka nic nie mów. mnie też to chyba dopada... ;-) szkoda że mój K. w pracy i musialabym sama sobie kanapkę zrobić. :-( pociesze się monte...

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie dziewczyny. Wczoraj wyladowalam na izbie przyjec. Poszlam sie kapac a tam krew... zrobili usg pochwowe i brzuszne,niby wsz ok krew przestala leciec ale nie wiem co sadzic. Zaczelam juz sie bac ze to czop sluxowy bo najpierw troche krwi a jak wrocilam z Ip to jeszcze takie brazowe resztki. Nie wiem czy to zwiazane z tymi bolami z piatku i niedzieli o ktorych wam pisalam i wrazeniem wielkiego brzucha jakie mialam wczoraj czy po prostu cos naruszylam jak postanonowilam dobrze umyc pochwe w srodku palcem. Przepraszam ze tak otwarcie pisze ale mam metlik w glowie. Jutro mam wizyte ale bede dzwonic czy moge dzisiaj przyjsc. Boje sie strasznie. Niby dziecie zdrowe,szyjka ok,lozysko ok ale skad te bole i krew? Dzisiaj zaczynam 25tydzien a do tej pory bylam pewna ze dobrze wsz bedzie do konca. Duzo sie ruszam cwicze ale widze ze chyba czas spowolnic...

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Pigułka,marcinka przeszło samo czy coś z tym robiłyście?
    Iść z tym do lekarza? Bo dzisiaj to już przechodzi wszelkie granice
    Idź z tym swędzeniem do lekarza. Nie chce Ciebie straszyć, ale to może być gastoza, nie pamiętam dokładnej nazwy, albo zwykłe uczulenie.

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkam to się teraz wystraszylam :/. Mnie dzisiaj w nocy ten ból brzucha az obudził i martwię się :/
    daj znać jak uda Ci się wcześniej załatwić wizytę ... a nie powiedzieli na ip z czego możesz mieć te bóle ?

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzenie to tez objaw cholestazy ciezarnych. Warto pogadac z lekarzem i niech to obejrzy.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Makota ja bym się do lekarza przeszła, bo to swędzenie też może być objawem jakiegoś zatrucia ciężarnych czy jakoś tak, nie chce straszyć ale coś kiedyś czytałam i tam o swędzeniu było, ale dokładnie nie pamiętam o jaką chorobę chodziło. Lepiej iść do lekarza nie potrzebnie , niż coś przegapić.

moze cholestaza ciazowa?

Mnie swedza tylko plecy.

Jak mi sie dzis nic nie chce. ide wciagnąc śniadanie i do pracy na cały dzien.
    Udanego dnia Wam zycze.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzien dobry.
    jak się wyspalam :) jak zasnelam o 22 to dopiero o 5 sie obudzilam na siku i mleko dla malego i jeszcze do 7 spaliśmy...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Boje sie dziewczyny. Wczoraj wyladowalam na izbie przyjec. Poszlam sie kapac a tam krew... zrobili usg pochwowe i brzuszne,niby wsz ok krew przestala leciec ale nie wiem co sadzic. Zaczelam juz sie bac ze to czop sluxowy bo najpierw troche krwi a jak wrocilam z Ip to jeszcze takie brazowe resztki. Nie wiem czy to zwiazane z tymi bolami z piatku i niedzieli o ktorych wam pisalam i wrazeniem wielkiego brzucha jakie mialam wczoraj czy po prostu cos naruszylam jak postanonowilam dobrze umyc pochwe w srodku palcem. Przepraszam ze tak otwarcie pisze ale mam metlik w glowie. Jutro mam wizyte ale bede dzwonic czy moge dzisiaj przyjsc. Boje sie strasznie. Niby dziecie zdrowe,szyjka ok,lozysko ok ale skad te bole i krew? Dzisiaj zaczynam 25tydzien a do tej pory bylam pewna ze dobrze wsz bedzie do konca. Duzo sie ruszam cwicze ale widze ze chyba czas spowolnic...

Odpoczywaj duzo i idz do swojego lekarza wiecie co dziewczyny ja nie rozumiem u nas jak kobieta w ciazy idzie na ip a juz z krwawieniem to napewno noe wypuszczaja do domu ja poszlam z nadcisnieniem w czasie przyjecia ok ale 2 doby poobserwowali masa badan przepraszam ale nie rozumiem takiego podejscia a jak czytam ze z krwawieniem idziecie na ip a oni was wypuszczaja to jestem przerazona...

hchyw1d370r6axb9.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emolienty ale niestety raz jest lepiej raz mniej dobrze:-/

marcianka86
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ