X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Ja dziś wyspana, zasnełam około 24, mała pobudka o 6 na wc i piciu, i dalej do 8.20 spanie :)

Przełożyli mi wizytę do alergologa z 13 na 10.50, także jak wrócę to wam zaraz napiszę co i jak.

Mnie czasami nogi swędzą, ale to najczęściej po depilacji ( bardzo wrażliwa mi się skóra zrobiła ). Makota idź do lekarza, bo to może byc cholestaza.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Odpoczywaj duzo i idz do swojego lekarza wiecie co dziewczyny ja nie rozumiem u nas jak kobieta w ciazy idzie na ip a juz z krwawieniem to napewno noe wypuszczaja do domu ja poszlam z nadcisnieniem w czasie przyjecia ok ale 2 doby poobserwowali masa badan przepraszam ale nie rozumiem takiego podejscia a jak czytam ze z krwawieniem idziecie na ip a oni was wypuszczaja to jestem przerazona...

Mi się też wydaje że powinni zostawić na obserwacji.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już po drugim pobraniu, czekam na trzecie. Kolejka jak 150 nikt nikogo nie chce przepuścić (kobiet w ciąży też nie), na cukier sama się wepchnęłam od razu po wejściu, to myślałam, że mnie zjedzą;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jeszcze rano mały jak świrował w brzuchu to wystawił kilka razy piętkę do posmyrania :) już zapomniałam jakie to fajne uczucie:)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ma ADHD a tak na powaznie to sie chyba rozpycha przez wzdecia☺
    Dziewczyny wy tez tak bedziecie miec moje dziecko w przedszkolu a ja sama ogladam bajki ktore ona zawsze ogladala i tak mi jej brakuje hehe

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wojewodzkim jest tabliczka. Badz uprzejmy i przepusc kobiety w ciąży. Przed drugim pobraniem jedna pani mnie przepuscila a tak nikt wiecej jakby tej tabliczki w ogole tam nie bylo.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w labku jest informacja ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo☺
    Ja co prawda z tego nie korzystam ale fajne cos takiego uwazam ze wiecej przywilejow powinni zrobic do 500+ chca zebysmy chcialy rodzic to niech to bedzie dla nas piekny okres co z tego ze dostaniemy albo i nie jakies pieniazki jak zadnych innych przywilejow nie mamy...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja robię wyniki, to wywołują do krzywej po nazwisku i wtedy nie ma żadnych problemów :)
    Ja chyba pójdę przed majówką zrobić, może nie będzie wtedy dużo człowieków :)

Mój wierciuszek kocha kompot rabarbarowy, bo jak się go napiję to samba w brzuchu gwarantowana :D

nick nieaktualny, Ninka0111 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że to o cholestaze chodziło, czytałam jakąś książkę o ciąży ale wszystko o chorobach omijałam bo znając mnie to bym od razu miała objawy, tylko o tym swędzeniu właśnie coś zapamiętałam.
    karkama83 to Ty brałaś prysznic, czy kąpiel w wannie? Bo w za ciepłej wodzie to nie wolno w ciąży siedzieć, a jeszcze jak tam zaczęłaś gmerać. Nie rób tego! Wszelkie irygacje też są przecież w ciąży zakazane. Pochwa to jest bardzo czyste miejsce nie trzeba tam ingerować.

oLena31 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w lab jest karta ze pacjenci na krzywą mają pierwszeństwo :)

olena, nie umiem sobie od wczoraj poradzić z tym, co napisałaś...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    u mnie w lab jest karta ze pacjenci na krzywą mają pierwszeństwo :)

olena, nie umiem sobie od wczoraj poradzić z tym, co napisałaś...

No właśnie mi też tak ciężko, ale mały się wierci, córcia zdrowa, nie ma co. To tylko jakieś procentowe sprawy w ogóle wszystkich ciąż. Niepotrzebnie tylko stres dla nas, nie możemy o takich rzeczach myśleć dłużej.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio Pan w biedronce chciał przepuścić bo miał dużo zakupów, a u mnie już mocno widoczny brzuszek nawet pod kurtką. Miło mi się zrobiło.
    Na glukoze idę dopiero po 8maja ale mam dylemat do którego laba. Pierwszy jest w szpitalu, badanie za darmo ale parking daleko więc trzeba by siedzieć w ciasnej kolejce na korytarzu z tłumem przez te 2godz , ale ciężarne mają swoją kolejkę. Drugi lab mam bliżej cena krzywej to 18zł, nie przepuszczają kobiet w ciąż, ale parking pod samymi drzwiami, obok mała restauracja więc mogłabym w swoim autku z książką posiedzieć, a potem od razu na obiad. Acha i w tej pierwszej opcji można w ndz więc bym mogła z mężem, a drugi lab tylko w tyg jak K. pracuje.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Możliwe że to o cholestaze chodziło, czytałam jakąś książkę o ciąży ale wszystko o chorobach omijałam bo znając mnie to bym od razu miała objawy, tylko o tym swędzeniu właśnie coś zapamiętałam.
    karkama83 to Ty brałaś prysznic, czy kąpiel w wannie? Bo w za ciepłej wodzie to nie wolno w ciąży siedzieć, a jeszcze jak tam zaczęłaś gmerać. Nie rób tego! Wszelkie irygacje też są przecież w ciąży zakazane. Pochwa to jest bardzo czyste miejsce nie trzeba tam ingerować.

Irygacje nie sa chyba zabronione ja robie dwa razy w tyg z polecenia lekarza i nie mam problemow z grzybkami

hchyw1d370r6axb9.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, u nas pobudka o 5 rano na siusiu, teraz sobie leżę ale pewnie niedługo będę musiała wstać, bo mała pomału dopomina się jedzenia ;-)
    Co do naszych przywilejów to wszędzie powinni być takie tabliczki, że kobieta ma pierwszeństwo, bo co z tego ze my o tym wiemy jak inni ludzie mogą o tym nie wiedzieć bądź udawać ze nie wiedzą, a tak czarno na białym byłoby napisane i wtedy my bez tłumaczenia wskazujemy palcem na tabliczkę i idziemy jako pierwsze. Tak jest w Rossmanie, jest tabliczka z informacja przy kasie ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo :-) i tak powinno być wszędzie ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    No właśnie mi też tak ciężko, ale mały się wierci, córcia zdrowa, nie ma co. To tylko jakieś procentowe sprawy w ogóle wszystkich ciąż. Niepotrzebnie tylko stres dla nas, nie możemy o takich rzeczach myśleć dłużej.
    chodziło mi o Twoją znajomą... powiedz tylko... to się stało w ciąży czy urodziła za wcześnie ...?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj w roassmanie i tabliczka byla i co. Jedna kasa czynna i musialam czekac bo nikt nie przyszedl do drugiej kasy. Wiec i w tym rossmanie az tak kolorowo i super nie jest.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Irygacje nie sa chyba zabronione ja robie dwa razy w tyg jezeli cos sie dzieje z polecenia lekarza i nie mam problemow z grzybkami

hchyw1d370r6axb9.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    chodziło mi o Twoją znajomą... powiedz tylko... to się stało w ciąży czy urodziła za wcześnie ...?

Wiem wiem, że o nią chodziło. W ciąży.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj jechałam do przyjaciółki tramwajem, wsiadł pan w wieku 80+ chciał usiąść na takim opuszczanym krzesełku ( jak kiedyś były w pociągach ) nie zdąrzył przed ruszeniem tramwaju i upadł. I uwaga kto mu pomógł wstać?? JA!!! i kobitka w wieku 60+ bo inni łep w okno i ślepi. Wstyd mi,że Toruń ma takich beznadziejnych mieszkańców.
    Jezzzzzzuuuuuu kopnijcie mnie w dupsko, bo sie spóźnie do tego lekarza :P

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja bylam wczoraj w roassmanie i tabliczka byla i co. Jedna kasa czynna i musialam czekac bo nikt nie przyszedl do drugiej kasy. Wiec i w tym rossmanie az tak kolorowo i super nie jest.
    Ja bym przecisnela się przez kolejkę i poszła jako pierwsza a jak ktoś by się odezwał bym powiedziała nie widzicie tabliczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:54

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ