X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Ja dziś wyspana, zasnełam około 24, mała pobudka o 6 na wc i piciu, i dalej do 8.20 spanie :)

Przełożyli mi wizytę do alergologa z 13 na 10.50, także jak wrócę to wam zaraz napiszę co i jak.

Mnie czasami nogi swędzą, ale to najczęściej po depilacji ( bardzo wrażliwa mi się skóra zrobiła ). Makota idź do lekarza, bo to może byc cholestaza.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Odpoczywaj duzo i idz do swojego lekarza wiecie co dziewczyny ja nie rozumiem u nas jak kobieta w ciazy idzie na ip a juz z krwawieniem to napewno noe wypuszczaja do domu ja poszlam z nadcisnieniem w czasie przyjecia ok ale 2 doby poobserwowali masa badan przepraszam ale nie rozumiem takiego podejscia a jak czytam ze z krwawieniem idziecie na ip a oni was wypuszczaja to jestem przerazona...

Mi się też wydaje że powinni zostawić na obserwacji.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już po drugim pobraniu, czekam na trzecie. Kolejka jak 150 nikt nikogo nie chce przepuścić (kobiet w ciąży też nie), na cukier sama się wepchnęłam od razu po wejściu, to myślałam, że mnie zjedzą;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jeszcze rano mały jak świrował w brzuchu to wystawił kilka razy piętkę do posmyrania :) już zapomniałam jakie to fajne uczucie:)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ma ADHD a tak na powaznie to sie chyba rozpycha przez wzdecia☺
    Dziewczyny wy tez tak bedziecie miec moje dziecko w przedszkolu a ja sama ogladam bajki ktore ona zawsze ogladala i tak mi jej brakuje hehe

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wojewodzkim jest tabliczka. Badz uprzejmy i przepusc kobiety w ciąży. Przed drugim pobraniem jedna pani mnie przepuscila a tak nikt wiecej jakby tej tabliczki w ogole tam nie bylo.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w labku jest informacja ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo☺
    Ja co prawda z tego nie korzystam ale fajne cos takiego uwazam ze wiecej przywilejow powinni zrobic do 500+ chca zebysmy chcialy rodzic to niech to bedzie dla nas piekny okres co z tego ze dostaniemy albo i nie jakies pieniazki jak zadnych innych przywilejow nie mamy...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja robię wyniki, to wywołują do krzywej po nazwisku i wtedy nie ma żadnych problemów :)
    Ja chyba pójdę przed majówką zrobić, może nie będzie wtedy dużo człowieków :)

Mój wierciuszek kocha kompot rabarbarowy, bo jak się go napiję to samba w brzuchu gwarantowana :D

kaarolaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że to o cholestaze chodziło, czytałam jakąś książkę o ciąży ale wszystko o chorobach omijałam bo znając mnie to bym od razu miała objawy, tylko o tym swędzeniu właśnie coś zapamiętałam.
    karkama83 to Ty brałaś prysznic, czy kąpiel w wannie? Bo w za ciepłej wodzie to nie wolno w ciąży siedzieć, a jeszcze jak tam zaczęłaś gmerać. Nie rób tego! Wszelkie irygacje też są przecież w ciąży zakazane. Pochwa to jest bardzo czyste miejsce nie trzeba tam ingerować.

oLena31 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w lab jest karta ze pacjenci na krzywą mają pierwszeństwo :)

olena, nie umiem sobie od wczoraj poradzić z tym, co napisałaś...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    u mnie w lab jest karta ze pacjenci na krzywą mają pierwszeństwo :)

olena, nie umiem sobie od wczoraj poradzić z tym, co napisałaś...

No właśnie mi też tak ciężko, ale mały się wierci, córcia zdrowa, nie ma co. To tylko jakieś procentowe sprawy w ogóle wszystkich ciąż. Niepotrzebnie tylko stres dla nas, nie możemy o takich rzeczach myśleć dłużej.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio Pan w biedronce chciał przepuścić bo miał dużo zakupów, a u mnie już mocno widoczny brzuszek nawet pod kurtką. Miło mi się zrobiło.
    Na glukoze idę dopiero po 8maja ale mam dylemat do którego laba. Pierwszy jest w szpitalu, badanie za darmo ale parking daleko więc trzeba by siedzieć w ciasnej kolejce na korytarzu z tłumem przez te 2godz , ale ciężarne mają swoją kolejkę. Drugi lab mam bliżej cena krzywej to 18zł, nie przepuszczają kobiet w ciąż, ale parking pod samymi drzwiami, obok mała restauracja więc mogłabym w swoim autku z książką posiedzieć, a potem od razu na obiad. Acha i w tej pierwszej opcji można w ndz więc bym mogła z mężem, a drugi lab tylko w tyg jak K. pracuje.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Możliwe że to o cholestaze chodziło, czytałam jakąś książkę o ciąży ale wszystko o chorobach omijałam bo znając mnie to bym od razu miała objawy, tylko o tym swędzeniu właśnie coś zapamiętałam.
    karkama83 to Ty brałaś prysznic, czy kąpiel w wannie? Bo w za ciepłej wodzie to nie wolno w ciąży siedzieć, a jeszcze jak tam zaczęłaś gmerać. Nie rób tego! Wszelkie irygacje też są przecież w ciąży zakazane. Pochwa to jest bardzo czyste miejsce nie trzeba tam ingerować.

Irygacje nie sa chyba zabronione ja robie dwa razy w tyg z polecenia lekarza i nie mam problemow z grzybkami

hchyw1d370r6axb9.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, u nas pobudka o 5 rano na siusiu, teraz sobie leżę ale pewnie niedługo będę musiała wstać, bo mała pomału dopomina się jedzenia ;-)
    Co do naszych przywilejów to wszędzie powinni być takie tabliczki, że kobieta ma pierwszeństwo, bo co z tego ze my o tym wiemy jak inni ludzie mogą o tym nie wiedzieć bądź udawać ze nie wiedzą, a tak czarno na białym byłoby napisane i wtedy my bez tłumaczenia wskazujemy palcem na tabliczkę i idziemy jako pierwsze. Tak jest w Rossmanie, jest tabliczka z informacja przy kasie ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo :-) i tak powinno być wszędzie ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    No właśnie mi też tak ciężko, ale mały się wierci, córcia zdrowa, nie ma co. To tylko jakieś procentowe sprawy w ogóle wszystkich ciąż. Niepotrzebnie tylko stres dla nas, nie możemy o takich rzeczach myśleć dłużej.
    chodziło mi o Twoją znajomą... powiedz tylko... to się stało w ciąży czy urodziła za wcześnie ...?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj w roassmanie i tabliczka byla i co. Jedna kasa czynna i musialam czekac bo nikt nie przyszedl do drugiej kasy. Wiec i w tym rossmanie az tak kolorowo i super nie jest.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Irygacje nie sa chyba zabronione ja robie dwa razy w tyg jezeli cos sie dzieje z polecenia lekarza i nie mam problemow z grzybkami

hchyw1d370r6axb9.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    chodziło mi o Twoją znajomą... powiedz tylko... to się stało w ciąży czy urodziła za wcześnie ...?

Wiem wiem, że o nią chodziło. W ciąży.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj jechałam do przyjaciółki tramwajem, wsiadł pan w wieku 80+ chciał usiąść na takim opuszczanym krzesełku ( jak kiedyś były w pociągach ) nie zdąrzył przed ruszeniem tramwaju i upadł. I uwaga kto mu pomógł wstać?? JA!!! i kobitka w wieku 60+ bo inni łep w okno i ślepi. Wstyd mi,że Toruń ma takich beznadziejnych mieszkańców.
    Jezzzzzzuuuuuu kopnijcie mnie w dupsko, bo sie spóźnie do tego lekarza :P

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja bylam wczoraj w roassmanie i tabliczka byla i co. Jedna kasa czynna i musialam czekac bo nikt nie przyszedl do drugiej kasy. Wiec i w tym rossmanie az tak kolorowo i super nie jest.
    Ja bym przecisnela się przez kolejkę i poszła jako pierwsza a jak ktoś by się odezwał bym powiedziała nie widzicie tabliczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:54

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ