X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to na poród na pewno wezmę taka zeby ja od razu wyrzucić. A ogólnie jak będziecie wybierały koszule to bierzcie te rozpinane na srodku przynajmniej na początek, tak mi położna poleciła bo te rozpinane na piersiach sa podobno strasznie nie praktyczne.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Proszę bardzo, jeśli byś się nie wstydziła w tym pokazać publicznie ;) Ja osobiście mam wywalone na to, tylko wzięłam wzory, które się nie rzucają w oczy. Nie wiem, jak w praktyce taki krój się sprawdza, ale jak odpinałam na sobie, to dostęp do piersi jest ok.
    http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-m-i5682184831.html

Ogólnie taki krój się znajdzie na pewno dla ładniej wyglądających koszul ;)
    Czemu mialabym sie wstydzic? Prosta normalna koszula ;)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Wg tego co mi dziewczyny tutaj podawaly to miescisz sie w normach.
    Dzięki pocieszyłaś mnie, a pamiętasz ile Ty miałaś po 2h?

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dzięki pocieszyłaś mnie, a pamiętasz ile Ty miałaś po 2h?
    129

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope z tego co kojarzę to te wyniki sa w normach. Mimo ze ja miałam znacznie niższe ale tym nie ma co sie sugerować.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope na pewno sa w normie nie martw sie:-0

marcianka86
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope zobacz jakie masz wartości u siebie w laboratorium, bo u mnie np były niższe niż dziewczyny pisały.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sa nowe normy dla ciezarnych...troche lzejsze niz kiedys.

marcianka86
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam opowiedzieć jaka mnie dzisiaj sytuacja spotkała.
    Wsiadłam przed 14 w tramwaj albowiem jechałam do pracy zawieźć L-4.
    Wsiadam na 1 przystanku za pętlą, więc jak nie są to godziny szczytu to zdarzają się wolne miejsca siedzące. Tak było i w tym przypadku. Wsiadam, patrzę jest miejsce - siadam. Dojeżdżamy do kolejnego przystanku a tam tłumy... no ok. Po chwili za mną stanęła babcinka ledwo się trzymająca, to niewiele myśląc wstałam ustępując jej miejsca. Odruch. Widzę-wstaje. I się zaczęło. Ledwo się podniosłam i Pani Starsza usiadła to zaczepia mnie inna kobietka w wieku około 30 lat, że mam usiąść na krzesełku i tu Pan mi miejsca ustepuje-gdy to mówiła, jednocześnie ruchem ręki kazała facetowi wstać. Grzecznie usiadłam, ale nie powiem było mi dziwnie. Później ta kobietka wraz z drugą ok 60 tłumaczyły mi, że mam o siebie dbać, siedzieć bo motorniczy różnie jeżdżą i że jak ja o siebie nie zadbam to nikt o mnie nie zadba. Powiem Wam szczerze, że łzy mi same z oczu leciały. Mega się wzruszyłam. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach z kulturą bywa różnie. Dla mnie ustąpienie miejsca było naturalne, tak mnie mama wychowała ale żeby tak w drugą stronę szło, to już dziwnie. Tak czy inaczej w takich chwilach wraca mi wiara w ludzi :)

Paulka123, kaarolaa, malika89, Rudi88, Ania_1986, Friend, amanina, sabanek, monirek, paola89, Gilis, Benus, Penelope30, _cherryLady, 33Karola33, JRY1984, Betty Boop lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo mile jak z tlumu ludzi znajdzie sie ktos kto ma odwage zadbac o obca osobe. :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)

Mam taką żółtą. Meeega milutka.
    Tu masz na allegro duzo taniej http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=15771792&id=78017

_cherryLady lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) rzadko sie to zdarza teraz...
    ja bylam oddac krew w szpitalu to mi taka mloda dziewczyna cos w moim wieku miejsce na lawce ustąpiła. Za mna czekala tez taka mloda z dwojka dzieci i za nia przyszla w ciazy. To ta z dwojka puściła ta w ciazy w kolejke przed siebie. Jak widać zdarzaja sie wyjatki...

Gilis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mi tez ustepuja w tramwajach i autobusach miejsca. I to naprawde przekroj od nastolatkow po babcie/dziadkow. Co wiecej, jak nie chce skorzystac to mnie sila sadzaja (dwa razy mi sie zdarzylo;)). Takze nie ma reguly wiekowej - z domu sie po prostu albo wynosi albo nie.

Gilis, kaarolaa, _cherryLady, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo mi też Pani ustąpiła miejsca ostatnio - bardzo dziwnie się z tym czułam. Głośno i długo dziękowałam i później nie mogłam wysiedzieć spokojnie :-) Później przez przypadek uderzyłam jej synka (który siedział obok mnie) w czoło łokciem więc szybko uciekłam - dziękując jeszcze raz :-)

Penelope - sprawdź normy z laba dla potwierdzenia, ale ja moge powiedzieć tyle co dziewczyny - mieścisz się w normach tych standardowych :-)

Zrobiłam się bardzo niezdarna - robię właśnie ogórkową. Ziemniaki obrałam i pokroiłam, a później zrzuciłam je wszystkie na podłogę w kuchni. Obrałam jedną połówkę selera, a druga nieobraną zostawiłam. Do zupy wrzuciłam oczywiście nieobraną, a obrana została na blacie. Na całe szczęście ją wypłukałam przed wrzuceniem do zupy bo inaczej miałabym rozkimnę - jeść czy nie.

Palce mi spuchły z dnia na dzień - obrączke ledwo zdjęłam i boję się zakładać.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

trochę mnie nie było, ale nie ukrywam, że jestem ostatnio zabiegana. Co chwilę coś robię, gdzieś jadę :) Ciężko mi FB ogarnąć, a co dopiero tutaj :)

Nie ukrywam, że nadrobienie Was graniczy z cudem, więc mam po prostu nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Co do ustępowania miejsc, zdarza się ale rzadko :) Dzisiaj np. stałam w dłuuugiej kolejce do kasy i nikt nie raczył mnie przepuścić, nawet młody Pan przede mną, który tylko spojrzał na mój brzuch...

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że wiele osób wgapia mi się w brzuch. Wczoraj na parkingu kobita prawie swojego syna drzwiami od samochodu zgniotla tak była moim wyglądem zainteresowana.
    Może mam jakąś schize, ale moja mama też to zauważyła i Ł wczoraj.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A ja mam wrażenie, że wiele osób wgapia mi się w brzuch. Wczoraj na parkingu kobita prawie swojego syna drzwiami od samochodu zgniotla tak była moim wyglądem zainteresowana.
    Może mam jakąś schize, ale moja mama też to zauważyła i Ł wczoraj.

A to też znam :) Te oczy wklejające się w mój brzuch, jakby miał zaraz ktos z niego wyskoczyć :)

A tak w ogóle, jak ludzie pościągali płaszcze to powiem Wam, że widzę MNÓSTWO brzuszków :) I świeżo upieczonych rodziców :) Polacy się rodzą na potęgę :)Oby nie zabrakło dla nas miejsca na porodówce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:48

Friend lubi tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi, ja też mam wrażenie, że jestem jakąś kuleczkową sensacją :) Wszyscy patrzą :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po szybkiej wizycie, niestety bez usg. Aaale waga u lekarza pokazała tylko pół kilo więcej niż 2 tyg temu :) a ta w domu 2 kilo więc trochę mi milej. Przynajmniej do następnego ważenia.

Co do wyprawki to kupujcie i cieszcie się póki macie siłę jeszcze się ruszać, jak przyjdą upały będzie cieżko z chęciami. Jeśli przytrafi się np. lipcowy termin porodu to chociaż tym się nie będziemy martwić. Mi teściowa też zabraniała do porodu kupować, ale jak potem zajechaliśmy na wyprzedaże i kupowaliśmy rzeczy na kilka mies. na przód to później podsłuchałam, że nie jestem wogóle zorganizowana bo dziecko ubranek nie ma i ciagam GO po sklepach. ( tu nie wiem o którego z moich panów chodziło ;)).

Co do koszul to ja miałam taką z elastycznym obszyciem na dekolcie z italian f. i była ok. Jednym ruchem szło uwolnić cyca.
    A do porodu to ja nie wiem w czym. Cyc chyba musi się dać odsłonić. Nie wiem gdzie kładą dziecko po porodzie skóra do skóry bo nie miałam tej przyjemności. A jak cesarka to i brzuch goły, wiec wychodzi na to, że szlafrok najlepszy ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie objadlam ranyazwstyd :O

Na pierwszy obiad zjadlam pol kostki bialego sera z truskawkami a na drugi obiad 3 godziny pozniej 2 jajka sadzone z plynnym zoltkiem (:p) i pol peczka podpieczonych szparagow.

Umre smiercia tragiczna :O

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ