X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to na poród na pewno wezmę taka zeby ja od razu wyrzucić. A ogólnie jak będziecie wybierały koszule to bierzcie te rozpinane na srodku przynajmniej na początek, tak mi położna poleciła bo te rozpinane na piersiach sa podobno strasznie nie praktyczne.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Proszę bardzo, jeśli byś się nie wstydziła w tym pokazać publicznie ;) Ja osobiście mam wywalone na to, tylko wzięłam wzory, które się nie rzucają w oczy. Nie wiem, jak w praktyce taki krój się sprawdza, ale jak odpinałam na sobie, to dostęp do piersi jest ok.
    http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-m-i5682184831.html

Ogólnie taki krój się znajdzie na pewno dla ładniej wyglądających koszul ;)
    Czemu mialabym sie wstydzic? Prosta normalna koszula ;)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Wg tego co mi dziewczyny tutaj podawaly to miescisz sie w normach.
    Dzięki pocieszyłaś mnie, a pamiętasz ile Ty miałaś po 2h?

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dzięki pocieszyłaś mnie, a pamiętasz ile Ty miałaś po 2h?
    129

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope z tego co kojarzę to te wyniki sa w normach. Mimo ze ja miałam znacznie niższe ale tym nie ma co sie sugerować.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope na pewno sa w normie nie martw sie:-0

marcianka86
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope zobacz jakie masz wartości u siebie w laboratorium, bo u mnie np były niższe niż dziewczyny pisały.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sa nowe normy dla ciezarnych...troche lzejsze niz kiedys.

marcianka86
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam opowiedzieć jaka mnie dzisiaj sytuacja spotkała.
    Wsiadłam przed 14 w tramwaj albowiem jechałam do pracy zawieźć L-4.
    Wsiadam na 1 przystanku za pętlą, więc jak nie są to godziny szczytu to zdarzają się wolne miejsca siedzące. Tak było i w tym przypadku. Wsiadam, patrzę jest miejsce - siadam. Dojeżdżamy do kolejnego przystanku a tam tłumy... no ok. Po chwili za mną stanęła babcinka ledwo się trzymająca, to niewiele myśląc wstałam ustępując jej miejsca. Odruch. Widzę-wstaje. I się zaczęło. Ledwo się podniosłam i Pani Starsza usiadła to zaczepia mnie inna kobietka w wieku około 30 lat, że mam usiąść na krzesełku i tu Pan mi miejsca ustepuje-gdy to mówiła, jednocześnie ruchem ręki kazała facetowi wstać. Grzecznie usiadłam, ale nie powiem było mi dziwnie. Później ta kobietka wraz z drugą ok 60 tłumaczyły mi, że mam o siebie dbać, siedzieć bo motorniczy różnie jeżdżą i że jak ja o siebie nie zadbam to nikt o mnie nie zadba. Powiem Wam szczerze, że łzy mi same z oczu leciały. Mega się wzruszyłam. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach z kulturą bywa różnie. Dla mnie ustąpienie miejsca było naturalne, tak mnie mama wychowała ale żeby tak w drugą stronę szło, to już dziwnie. Tak czy inaczej w takich chwilach wraca mi wiara w ludzi :)

Paulka123, kaarolaa, malika89, Rudi88, Ania_1986, Friend, amanina, sabanek, monirek, paola89, Gilis, Benus, Penelope30, _cherryLady, 33Karola33, JRY1984, Betty Boop lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo mile jak z tlumu ludzi znajdzie sie ktos kto ma odwage zadbac o obca osobe. :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)

Mam taką żółtą. Meeega milutka.
    Tu masz na allegro duzo taniej http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=15771792&id=78017

_cherryLady lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) rzadko sie to zdarza teraz...
    ja bylam oddac krew w szpitalu to mi taka mloda dziewczyna cos w moim wieku miejsce na lawce ustąpiła. Za mna czekala tez taka mloda z dwojka dzieci i za nia przyszla w ciazy. To ta z dwojka puściła ta w ciazy w kolejke przed siebie. Jak widać zdarzaja sie wyjatki...

Gilis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mi tez ustepuja w tramwajach i autobusach miejsca. I to naprawde przekroj od nastolatkow po babcie/dziadkow. Co wiecej, jak nie chce skorzystac to mnie sila sadzaja (dwa razy mi sie zdarzylo;)). Takze nie ma reguly wiekowej - z domu sie po prostu albo wynosi albo nie.

Gilis, kaarolaa, _cherryLady, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo mi też Pani ustąpiła miejsca ostatnio - bardzo dziwnie się z tym czułam. Głośno i długo dziękowałam i później nie mogłam wysiedzieć spokojnie :-) Później przez przypadek uderzyłam jej synka (który siedział obok mnie) w czoło łokciem więc szybko uciekłam - dziękując jeszcze raz :-)

Penelope - sprawdź normy z laba dla potwierdzenia, ale ja moge powiedzieć tyle co dziewczyny - mieścisz się w normach tych standardowych :-)

Zrobiłam się bardzo niezdarna - robię właśnie ogórkową. Ziemniaki obrałam i pokroiłam, a później zrzuciłam je wszystkie na podłogę w kuchni. Obrałam jedną połówkę selera, a druga nieobraną zostawiłam. Do zupy wrzuciłam oczywiście nieobraną, a obrana została na blacie. Na całe szczęście ją wypłukałam przed wrzuceniem do zupy bo inaczej miałabym rozkimnę - jeść czy nie.

Palce mi spuchły z dnia na dzień - obrączke ledwo zdjęłam i boję się zakładać.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

trochę mnie nie było, ale nie ukrywam, że jestem ostatnio zabiegana. Co chwilę coś robię, gdzieś jadę :) Ciężko mi FB ogarnąć, a co dopiero tutaj :)

Nie ukrywam, że nadrobienie Was graniczy z cudem, więc mam po prostu nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Co do ustępowania miejsc, zdarza się ale rzadko :) Dzisiaj np. stałam w dłuuugiej kolejce do kasy i nikt nie raczył mnie przepuścić, nawet młody Pan przede mną, który tylko spojrzał na mój brzuch...

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że wiele osób wgapia mi się w brzuch. Wczoraj na parkingu kobita prawie swojego syna drzwiami od samochodu zgniotla tak była moim wyglądem zainteresowana.
    Może mam jakąś schize, ale moja mama też to zauważyła i Ł wczoraj.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A ja mam wrażenie, że wiele osób wgapia mi się w brzuch. Wczoraj na parkingu kobita prawie swojego syna drzwiami od samochodu zgniotla tak była moim wyglądem zainteresowana.
    Może mam jakąś schize, ale moja mama też to zauważyła i Ł wczoraj.

A to też znam :) Te oczy wklejające się w mój brzuch, jakby miał zaraz ktos z niego wyskoczyć :)

A tak w ogóle, jak ludzie pościągali płaszcze to powiem Wam, że widzę MNÓSTWO brzuszków :) I świeżo upieczonych rodziców :) Polacy się rodzą na potęgę :)Oby nie zabrakło dla nas miejsca na porodówce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:48

Friend lubi tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi, ja też mam wrażenie, że jestem jakąś kuleczkową sensacją :) Wszyscy patrzą :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po szybkiej wizycie, niestety bez usg. Aaale waga u lekarza pokazała tylko pół kilo więcej niż 2 tyg temu :) a ta w domu 2 kilo więc trochę mi milej. Przynajmniej do następnego ważenia.

Co do wyprawki to kupujcie i cieszcie się póki macie siłę jeszcze się ruszać, jak przyjdą upały będzie cieżko z chęciami. Jeśli przytrafi się np. lipcowy termin porodu to chociaż tym się nie będziemy martwić. Mi teściowa też zabraniała do porodu kupować, ale jak potem zajechaliśmy na wyprzedaże i kupowaliśmy rzeczy na kilka mies. na przód to później podsłuchałam, że nie jestem wogóle zorganizowana bo dziecko ubranek nie ma i ciagam GO po sklepach. ( tu nie wiem o którego z moich panów chodziło ;)).

Co do koszul to ja miałam taką z elastycznym obszyciem na dekolcie z italian f. i była ok. Jednym ruchem szło uwolnić cyca.
    A do porodu to ja nie wiem w czym. Cyc chyba musi się dać odsłonić. Nie wiem gdzie kładą dziecko po porodzie skóra do skóry bo nie miałam tej przyjemności. A jak cesarka to i brzuch goły, wiec wychodzi na to, że szlafrok najlepszy ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie objadlam ranyazwstyd :O

Na pierwszy obiad zjadlam pol kostki bialego sera z truskawkami a na drugi obiad 3 godziny pozniej 2 jajka sadzone z plynnym zoltkiem (:p) i pol peczka podpieczonych szparagow.

Umre smiercia tragiczna :O

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ