X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja już dawno zapomniałam o obrączce, bo tak mi paluchy puchna, ale jak chce się "wykazać" to zakładam pierścionek zaręczynowy na palec na którym powinna być obrączka, bo jest trochę większy i od razu mi lepiej :)

Ostatnio kolega zobaczył mnie w ciązy i pyta "a Ty panna czy mężatka" a ja mówię że mężatka tylko już obrączki nie wcisne

Ja się do niej mocno zdążyłam przyzwyczaić. Moja ręka jest teraz taka nie ubrana :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam muszę powiedzieć, że jeszcze ani razu nie miałam tak, żeby spanikować porodem.. czytam o tym skakaniu na brzuch, pęknięciu krocza, nacięciu do pupy, skurczach różnego rodzaju itp. I jakoś wiem, że będzie ciężko. Będzie krew, pot, ból i inne nieprzyjemności. Ale dalej myślę tylko o tym, że jak będę miała już skurcze to chyba będę płakać i śmiać się ze szczęścia bo to będzie oznaczało, że już za chwilę zobaczę moje dziecko.

Ania_1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Też myślałam o dwóch koszulach bo to człowiek się spoci albo krwią zaleje ;)

ja planuje mieć 3 , w tym jedną do porodu którą potem pewnie wyrzucę.
    I tak jak mówisz pewnie się człowiek spoci bo gorąco będzie, więc te 2 na zmiane będą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja się do niej mocno zdążyłam przyzwyczaić. Moja ręka jest teraz taka nie ubrana :-)

też tak się czuję, jak wcześniej marudziłam że przez nią mi skóra schodzi, odparza się i zostaje ślad po nieopaleniu skóry to tak teraz za nią tęsknie

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POTRZEBUJE SZYBKIEJ INFO. MIALAM WBITEGO KLESZCZA. czy musze jechac na ip? Czy mam obserwowac? W srode mam wizyte u gin.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    POTRZEBUJE SZYBKIEJ INFO. MIALAM WBITEGO KLESZCZA. czy musze jechac na ip? Czy mam obserwowac? W srode mam wizyte u gin.
    Jedź na IP. Nie ma co czekać do środy, zwłaszcza, że gin i tak Cię pewnie odeśle do chirurga czy innego specjalisty

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Jedź.

Brakuje kilku info (czy odpadł, czy został usunięty - jesli tak to czy przez specjalistę itp.) Pewnie będziesz miała też pobranie krwi. I dostaniesz wskazówki jak obserwować miejsce po ugryzieniu i co powinno być sygnałem, żeby zareagować, albo się zglosić.

najlepiej zadzwoń do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 19:03

8p3ogov3mui4evm6.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Dzwoń do gin! Jak nie będzie odbierał to pędem na IP

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam na ip. Pani powiedziala zeby w najblizszych dniach pokazac sie lekarzowi. Oni na ip nic nie zrobia, trzeba obserwowac i jesli cos zacznie sie dziac to bedzie widac w najblizszych dniach.
    Kleszcza mi sasiadka wyjela, byl caly, ruszal sie i byl "szczuply" w sensie nie zdazyl sie napic.
    No jak nie urok to.... zobaczymy, kiedys mialam dwa kleszcze na raz wbite i kilka dni bylo mi niedobrze, bolala mnie glowa i ogolnie slabo sie czulam. Jesli cokolwiek z tych rzeczy bedzie mi dolegac to albo ip, albo jutro do przychodni a jak nie to w srode bede u gina.

• Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

kiedyś któraś z Was wklejała screen shota zamówienia z apteki gemini. Można poprosić jeszcze raz? Muszę faktycznie zacząć kompletować zestaw.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka może zdezynfekuj to miejsce oceniseptem jak masz w domu. Dobrze że był chudy to ponoć mała szansa na chorobę.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to kiedys cos mnie ugryzlo w noge ale nie widzialam co, pamietam ze bylo ciemno a ja cos drapalam. Kilka dni po tym zauwazylam ze mam na skorze cos jakby ktos mi wbij cyrkiel i odrysowal kolko. Mialam centralnie dziurke a wokol rumien. Natychmiast pomyslalam ze to byl bankowo kleszcz. Pojechalam na ip. Wiecie co mi pani dr powiedziala??
    -No i co mi pani glowe zawraca? Jak sie zrobi czarne to dopiero trzeba przyjechac.

Mam zle doswiadczenia z ip.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Paulka może zdezynfekuj to miejsce oceniseptem jak masz w domu. Dobrze że był chudy to ponoć mała szansa na chorobę.
    Mialam zdezynfekowane spirytusem, wyszorowane nasaczonym wacikiem a pozniej zalane spirytem.
    Skur.... wbil mi sie w skore glowy!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, ja bym pojechala, albo chociz interniste dorwala jak masz dostep do jakiegos o tej godzinie..

• paola89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Mialam zdezynfekowane spirytusem, wyszorowane nasaczonym wacikiem a pozniej zalane spirytem.
    Skur.... wbil mi sie w skore glowy!!

To jak go wyczulas ? Ja przy tych moich włosach to bym nawet nie zauważyła ehh

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam juz wyniki wiekszosci badan :)
    no i tak, morfologia w sumie ok, oprocz hemoglobiny i hematokrytow (ale to standard).
    hemoglobina 11,1
    hematokryt 33
    praktycznie nie ma roznicy od ostatniego miesiaca.
    zrobilam tez ferrytyne bo ja nie biore zelaza i mam 13, a norma jest 13-150, wiec chyba pojde za rada Ani i nabede herbate z pokrzywy i sprobuje podreperowac herbata zanim siegne po piguly ;)

siuśki ok
    tsh 0,96
    glukoza na czczo 79,9
    glukoza po godzinie 136
    glukoza po 2h 103

czekam jeszcze na toksoplazmoze i antyHBS. ale i tak chyba jest niezle jak na kogos kto ma non stop problemy ze zdrowiem a te kilka witamin bierze w kratke bo zapomina :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym obsereowala bo tak jak paulka pisala i tak nic nie poradza na ip. Ja najwięcej mialam 8 kleszczy wbitych jednego dnia. Tak mnie te pajeczaki uwielbiają. I po wyjeciu ich, sama to zrobilam nawet nie myślałam zeby na ip jechac. Juz kilka ladnych lat minelo i nic mi nie jest chociaz wiem ze dopiero po kilku latach moze ujawnic sie bolerioza....

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkie kleszcze są nosicielami chorób, podobno większość nie. Obserwuj, najgorzej jak się rumień pojawi. Może do rodzinnego się umów. Jakieś badania z krwi to też najwcześniej po 24 godzinach dopiero.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo lepszy masz wynik amanina niż ja, super

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wykluczenie boreliozy to badania krwi pokażą chorobę dopiero po 6 tygodniach. Nie wiem jak jest to z innymi chorobami odkleszczowymi. Najważniejsze, że był chudy, to znaczy, że siedział krótko. podobno większe prawdopodobieństwo infekcji jest jak kleszcz jest wbity od 48 h wzwyż.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ