X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja już dawno zapomniałam o obrączce, bo tak mi paluchy puchna, ale jak chce się "wykazać" to zakładam pierścionek zaręczynowy na palec na którym powinna być obrączka, bo jest trochę większy i od razu mi lepiej :)

Ostatnio kolega zobaczył mnie w ciązy i pyta "a Ty panna czy mężatka" a ja mówię że mężatka tylko już obrączki nie wcisne

Ja się do niej mocno zdążyłam przyzwyczaić. Moja ręka jest teraz taka nie ubrana :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam muszę powiedzieć, że jeszcze ani razu nie miałam tak, żeby spanikować porodem.. czytam o tym skakaniu na brzuch, pęknięciu krocza, nacięciu do pupy, skurczach różnego rodzaju itp. I jakoś wiem, że będzie ciężko. Będzie krew, pot, ból i inne nieprzyjemności. Ale dalej myślę tylko o tym, że jak będę miała już skurcze to chyba będę płakać i śmiać się ze szczęścia bo to będzie oznaczało, że już za chwilę zobaczę moje dziecko.

Ania_1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Też myślałam o dwóch koszulach bo to człowiek się spoci albo krwią zaleje ;)

ja planuje mieć 3 , w tym jedną do porodu którą potem pewnie wyrzucę.
    I tak jak mówisz pewnie się człowiek spoci bo gorąco będzie, więc te 2 na zmiane będą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja się do niej mocno zdążyłam przyzwyczaić. Moja ręka jest teraz taka nie ubrana :-)

też tak się czuję, jak wcześniej marudziłam że przez nią mi skóra schodzi, odparza się i zostaje ślad po nieopaleniu skóry to tak teraz za nią tęsknie

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POTRZEBUJE SZYBKIEJ INFO. MIALAM WBITEGO KLESZCZA. czy musze jechac na ip? Czy mam obserwowac? W srode mam wizyte u gin.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    POTRZEBUJE SZYBKIEJ INFO. MIALAM WBITEGO KLESZCZA. czy musze jechac na ip? Czy mam obserwowac? W srode mam wizyte u gin.
    Jedź na IP. Nie ma co czekać do środy, zwłaszcza, że gin i tak Cię pewnie odeśle do chirurga czy innego specjalisty

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Jedź.

Brakuje kilku info (czy odpadł, czy został usunięty - jesli tak to czy przez specjalistę itp.) Pewnie będziesz miała też pobranie krwi. I dostaniesz wskazówki jak obserwować miejsce po ugryzieniu i co powinno być sygnałem, żeby zareagować, albo się zglosić.

najlepiej zadzwoń do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 19:03

8p3ogov3mui4evm6.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Dzwoń do gin! Jak nie będzie odbierał to pędem na IP

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam na ip. Pani powiedziala zeby w najblizszych dniach pokazac sie lekarzowi. Oni na ip nic nie zrobia, trzeba obserwowac i jesli cos zacznie sie dziac to bedzie widac w najblizszych dniach.
    Kleszcza mi sasiadka wyjela, byl caly, ruszal sie i byl "szczuply" w sensie nie zdazyl sie napic.
    No jak nie urok to.... zobaczymy, kiedys mialam dwa kleszcze na raz wbite i kilka dni bylo mi niedobrze, bolala mnie glowa i ogolnie slabo sie czulam. Jesli cokolwiek z tych rzeczy bedzie mi dolegac to albo ip, albo jutro do przychodni a jak nie to w srode bede u gina.

• Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

kiedyś któraś z Was wklejała screen shota zamówienia z apteki gemini. Można poprosić jeszcze raz? Muszę faktycznie zacząć kompletować zestaw.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka może zdezynfekuj to miejsce oceniseptem jak masz w domu. Dobrze że był chudy to ponoć mała szansa na chorobę.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to kiedys cos mnie ugryzlo w noge ale nie widzialam co, pamietam ze bylo ciemno a ja cos drapalam. Kilka dni po tym zauwazylam ze mam na skorze cos jakby ktos mi wbij cyrkiel i odrysowal kolko. Mialam centralnie dziurke a wokol rumien. Natychmiast pomyslalam ze to byl bankowo kleszcz. Pojechalam na ip. Wiecie co mi pani dr powiedziala??
    -No i co mi pani glowe zawraca? Jak sie zrobi czarne to dopiero trzeba przyjechac.

Mam zle doswiadczenia z ip.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Paulka może zdezynfekuj to miejsce oceniseptem jak masz w domu. Dobrze że był chudy to ponoć mała szansa na chorobę.
    Mialam zdezynfekowane spirytusem, wyszorowane nasaczonym wacikiem a pozniej zalane spirytem.
    Skur.... wbil mi sie w skore glowy!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, ja bym pojechala, albo chociz interniste dorwala jak masz dostep do jakiegos o tej godzinie..

• paola89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Mialam zdezynfekowane spirytusem, wyszorowane nasaczonym wacikiem a pozniej zalane spirytem.
    Skur.... wbil mi sie w skore glowy!!

To jak go wyczulas ? Ja przy tych moich włosach to bym nawet nie zauważyła ehh

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam juz wyniki wiekszosci badan :)
    no i tak, morfologia w sumie ok, oprocz hemoglobiny i hematokrytow (ale to standard).
    hemoglobina 11,1
    hematokryt 33
    praktycznie nie ma roznicy od ostatniego miesiaca.
    zrobilam tez ferrytyne bo ja nie biore zelaza i mam 13, a norma jest 13-150, wiec chyba pojde za rada Ani i nabede herbate z pokrzywy i sprobuje podreperowac herbata zanim siegne po piguly ;)

siuśki ok
    tsh 0,96
    glukoza na czczo 79,9
    glukoza po godzinie 136
    glukoza po 2h 103

czekam jeszcze na toksoplazmoze i antyHBS. ale i tak chyba jest niezle jak na kogos kto ma non stop problemy ze zdrowiem a te kilka witamin bierze w kratke bo zapomina :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym obsereowala bo tak jak paulka pisala i tak nic nie poradza na ip. Ja najwięcej mialam 8 kleszczy wbitych jednego dnia. Tak mnie te pajeczaki uwielbiają. I po wyjeciu ich, sama to zrobilam nawet nie myślałam zeby na ip jechac. Juz kilka ladnych lat minelo i nic mi nie jest chociaz wiem ze dopiero po kilku latach moze ujawnic sie bolerioza....

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkie kleszcze są nosicielami chorób, podobno większość nie. Obserwuj, najgorzej jak się rumień pojawi. Może do rodzinnego się umów. Jakieś badania z krwi to też najwcześniej po 24 godzinach dopiero.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo lepszy masz wynik amanina niż ja, super

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wykluczenie boreliozy to badania krwi pokażą chorobę dopiero po 6 tygodniach. Nie wiem jak jest to z innymi chorobami odkleszczowymi. Najważniejsze, że był chudy, to znaczy, że siedział krótko. podobno większe prawdopodobieństwo infekcji jest jak kleszcz jest wbity od 48 h wzwyż.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ