Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
paola89 wrote:oglądałam te same koszule
drugą nawet chciałam kupić ale stwierdziłam że nie kupuje tylko wykorzystam do porodu jakąś taką co mi szkoda nie będzie wyrzucić .
A co do samych koszul to mam jedną do karmienia a resztę na ramiączkach i nie wiem czy dokupić jeszcze jakąś do KP ?
Ile macie tych koszul ?
Ja mam dwie i teraz zamówiłam trzecią na ramiączkach granatową do porodu i mi styknie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFriend, olej gadanie i rob jak uwazasz. Ja na poczatku nabywania roznych rzeczy tez mialam obawy, ale potem sobie pomyslalam ze przeciez cos stac to sie moze zawszze, po porodzie rowniez, kazdemu i wszedzie. A ja nie zamierzam w te upaly, szczegolnie ze meza nie bedzie popylac po sklepach czy lumpkach albo ogarniac wieksze rzeczy.
Jedyne co to musze nabyc komode z przewijakiem, wanne i zakupy aptecznokosmetyczne. Ale to juz zrobie jak maz pojedzie przez neta.Friend lubi tę wiadomość
-
marcianka1 wrote:boze i mnie rwa dopadła ..tzn była juz ale teraz sie nasiliła... bleee chodze jak slimak...ktos pisał o cwiczeniach na to ?
Podsyłam jeszcze raz.marcianka1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeśli tylko macie czas, ochotę, siłę i pieniądze to kupujcie teraz wszystko, czego maluchowi potrzeba. Kto powiedział, że dopiero wtedy jak matka na ostatnich nogach i z ogromniastym brzuchem kupuje rzeczy to wtedy wszystko będzie dobrze?
Wszystko będzie u nas super - bo tak ma być, siła pozytywnego myślenia !
a jak ktoś ma mieć pecha to go cegła w drewnianym kościele zabije i cóż począćFriend, Ania_1986 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPenelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok.
Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg
Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam
Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam
Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ?
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro
lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam
Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
pigułka wrote:Polecam
Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.
Nasza Marcysia jest już z nami
-
sabanek wrote:Penelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok.
Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg
Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam
Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam
Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ?a masz linka na allegro do nich?
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Penelope30 wrote:Mam wyniki:
na czczo 88,27
po 1 godz 173,86
po 2 godz 140,21
mg/dl
i co myślicie? Chyba niezbyt zwłaszcza ten ostatni?
cukrzyca ciążowa" - jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy:
- glikemia na czczo 5,1 - 6,9 mmol/l (92-125 mg/dl)
- po 1 godzinie >= 10,0 mmol/l (180 mg/dl)
- po 2 godzinach >= 8,5 - 11,0 mmol/l (153-199 mg/dl)SyHa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyProszę bardzo, jeśli byś się nie wstydziła w tym pokazać publicznie
Ja osobiście mam wywalone na to, tylko wzięłam wzory, które się nie rzucają w oczy. Nie wiem, jak w praktyce taki krój się sprawdza, ale jak odpinałam na sobie, to dostęp do piersi jest ok.
http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-m-i5682184831.html
Ogólnie taki krój się znajdzie na pewno dla ładniej wyglądających koszul -
nick nieaktualny