Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze i mnie rwa dopadła ..tzn była juz ale teraz sie nasiliła... bleee chodze jak slimak...ktos pisał o cwiczeniach na to ?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - ja mam miec dzis wieczorem w necie ale nie wiem czy im sie uda. Bo robilam glukoze, morfologie, tsh, toksoplazmozy obie, mocz, antyHbs i ferrytyne.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    oglądałam te same koszule :) drugą nawet chciałam kupić ale stwierdziłam że nie kupuje tylko wykorzystam do porodu jakąś taką co mi szkoda nie będzie wyrzucić .

A co do samych koszul to mam jedną do karmienia a resztę na ramiączkach i nie wiem czy dokupić jeszcze jakąś do KP ?

Ile macie tych koszul ?

Ja mam dwie i teraz zamówiłam trzecią na ramiączkach granatową do porodu i mi styknie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze koszuli nie mam, nie rozgladalam sie i nie wiem jaka w ogole kupie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, olej gadanie i rob jak uwazasz. Ja na poczatku nabywania roznych rzeczy tez mialam obawy, ale potem sobie pomyslalam ze przeciez cos stac to sie moze zawszze, po porodzie rowniez, kazdemu i wszedzie. A ja nie zamierzam w te upaly, szczegolnie ze meza nie bedzie popylac po sklepach czy lumpkach albo ogarniac wieksze rzeczy.

Jedyne co to musze nabyc komode z przewijakiem, wanne i zakupy aptecznokosmetyczne. Ale to juz zrobie jak maz pojedzie przez neta.

Friend lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    boze i mnie rwa dopadła ..tzn była juz ale teraz sie nasiliła... bleee chodze jak slimak...ktos pisał o cwiczeniach na to ?
    http://blog.fizjoma.pl/2015/08/04/jak-radzic-sobie-z-rwa-kulszowa-w-ciazy-czesc-ii-praktyka/
    Podsyłam jeszcze raz.

marcianka1 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli tylko macie czas, ochotę, siłę i pieniądze to kupujcie teraz wszystko, czego maluchowi potrzeba. Kto powiedział, że dopiero wtedy jak matka na ostatnich nogach i z ogromniastym brzuchem kupuje rzeczy to wtedy wszystko będzie dobrze? :) Wszystko będzie u nas super - bo tak ma być, siła pozytywnego myślenia !

a jak ktoś ma mieć pecha to go cegła w drewnianym kościele zabije i cóż począć :D

Friend, Ania_1986 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok. ;)

Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg

Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam ;)

Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam :)

Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ? :/

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kurde. Nie wiem czy do środy mi się wyrobią z remontem :-\

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)
    Polecam :) Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.

_cherryLady lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Polecam :) Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.
    A kupowalas konkretnie stad? Czy znalazlas gdzies na allegr :)

bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Penelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok. ;)

Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg

Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam ;)

Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam :)

Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ? :/
    O tez ciekawe :) a masz linka na allegro do nich? :)

bobas.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A kupowalas konkretnie stad? Czy znalazlas gdzies na allegr :)
    Kupiłam stacjonarnie u nich w sklepie w outlecie.

_cherryLady lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ibi Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) na stronie internetowej smyka jest promocja na misia szumisia (whisbear)

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyk1ym8bm.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    i co myślicie? Chyba niezbyt zwłaszcza ten ostatni?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    U mnie są takie normy:
    cukrzyca ciążowa" - jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy:
    - glikemia na czczo 5,1 - 6,9 mmol/l (92-125 mg/dl)
    - po 1 godzinie >= 10,0 mmol/l (180 mg/dl)
    - po 2 godzinach >= 8,5 - 11,0 mmol/l (153-199 mg/dl)

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    Wg tego co mi dziewczyny tutaj podawaly to miescisz sie w normach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo, jeśli byś się nie wstydziła w tym pokazać publicznie ;) Ja osobiście mam wywalone na to, tylko wzięłam wzory, które się nie rzucają w oczy. Nie wiem, jak w praktyce taki krój się sprawdza, ale jak odpinałam na sobie, to dostęp do piersi jest ok.
    http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-m-i5682184831.html

Ogólnie taki krój się znajdzie na pewno dla ładniej wyglądających koszul ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam szczawiowa z jajem a na deser cala gorzka kokosowa od Wedla i leze bo mi ciezko ;)

Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ