X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze i mnie rwa dopadła ..tzn była juz ale teraz sie nasiliła... bleee chodze jak slimak...ktos pisał o cwiczeniach na to ?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - ja mam miec dzis wieczorem w necie ale nie wiem czy im sie uda. Bo robilam glukoze, morfologie, tsh, toksoplazmozy obie, mocz, antyHbs i ferrytyne.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    oglądałam te same koszule :) drugą nawet chciałam kupić ale stwierdziłam że nie kupuje tylko wykorzystam do porodu jakąś taką co mi szkoda nie będzie wyrzucić .

A co do samych koszul to mam jedną do karmienia a resztę na ramiączkach i nie wiem czy dokupić jeszcze jakąś do KP ?

Ile macie tych koszul ?

Ja mam dwie i teraz zamówiłam trzecią na ramiączkach granatową do porodu i mi styknie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze koszuli nie mam, nie rozgladalam sie i nie wiem jaka w ogole kupie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, olej gadanie i rob jak uwazasz. Ja na poczatku nabywania roznych rzeczy tez mialam obawy, ale potem sobie pomyslalam ze przeciez cos stac to sie moze zawszze, po porodzie rowniez, kazdemu i wszedzie. A ja nie zamierzam w te upaly, szczegolnie ze meza nie bedzie popylac po sklepach czy lumpkach albo ogarniac wieksze rzeczy.

Jedyne co to musze nabyc komode z przewijakiem, wanne i zakupy aptecznokosmetyczne. Ale to juz zrobie jak maz pojedzie przez neta.

Friend lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    boze i mnie rwa dopadła ..tzn była juz ale teraz sie nasiliła... bleee chodze jak slimak...ktos pisał o cwiczeniach na to ?
    http://blog.fizjoma.pl/2015/08/04/jak-radzic-sobie-z-rwa-kulszowa-w-ciazy-czesc-ii-praktyka/
    Podsyłam jeszcze raz.

marcianka1 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli tylko macie czas, ochotę, siłę i pieniądze to kupujcie teraz wszystko, czego maluchowi potrzeba. Kto powiedział, że dopiero wtedy jak matka na ostatnich nogach i z ogromniastym brzuchem kupuje rzeczy to wtedy wszystko będzie dobrze? :) Wszystko będzie u nas super - bo tak ma być, siła pozytywnego myślenia !

a jak ktoś ma mieć pecha to go cegła w drewnianym kościele zabije i cóż począć :D

Friend, Ania_1986 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok. ;)

Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg

Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam ;)

Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam :)

Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ? :/

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kurde. Nie wiem czy do środy mi się wyrobią z remontem :-\

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php ja kupie cos takiego tylko poszukam tanszej na allegro :) lekka przrwiewna wygodna i praktyczna uwaxam :)
    Polecam :) Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.

_cherryLady lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Polecam :) Prałam ją już 2 razy i nic się nie dzieje. Jedyne co, to wg tabeli rozmiarów zamówiłabym "M", a jak przymierzyłam w sklepie to okazało się, że w "S" się mieszczę, a nawet mam jeszcze sporo miejsca na brzuch.
    A kupowalas konkretnie stad? Czy znalazlas gdzies na allegr :)

bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Penelope, mi dały też w sporym kubeczku( jakoś ok. 400ml myślę), glukoza zajmowała sporą część, a wody kazały dolać na więcej niż pół kubeczka ( na oko z 2/3 wysokości). Wodą później i tak popiłam trochę, bo nieprzyjemnie się mi zrobiło, to nie są litry, więc nie powinno zaszkodzić, ja się w sumie tym nie przejęłam, bo nie podejrzewam u siebie cukrzycy, a wyniki wyszły ok. ;)

Ja mam 2 koszule rozpinane na klacie, takie najzwyklejsze, niedrogie z allegro tego typu: http://modelujaca.pl/2877-thickbox_default/dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.jpg

Do porodu nie wiem sama jeszcze, co wykombinować, wezmę może moją, w której teraz śpię, a niech mi ją potną, 20 zł dałam ;)

Mi została wanienka, wózek i łóżeczko. Torbę do szpitala już spakowałam :)

Kupiłam w końcu rabarbar... Teraz dylemat- kompot czy ciasto ? :/
    O tez ciekawe :) a masz linka na allegro do nich? :)

bobas.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A kupowalas konkretnie stad? Czy znalazlas gdzies na allegr :)
    Kupiłam stacjonarnie u nich w sklepie w outlecie.

_cherryLady lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ibi Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) na stronie internetowej smyka jest promocja na misia szumisia (whisbear)

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyk1ym8bm.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    i co myślicie? Chyba niezbyt zwłaszcza ten ostatni?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    U mnie są takie normy:
    cukrzyca ciążowa" - jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy:
    - glikemia na czczo 5,1 - 6,9 mmol/l (92-125 mg/dl)
    - po 1 godzinie >= 10,0 mmol/l (180 mg/dl)
    - po 2 godzinach >= 8,5 - 11,0 mmol/l (153-199 mg/dl)

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam wyniki:
    na czczo 88,27
    po 1 godz 173,86
    po 2 godz 140,21
    mg/dl
    Wg tego co mi dziewczyny tutaj podawaly to miescisz sie w normach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo, jeśli byś się nie wstydziła w tym pokazać publicznie ;) Ja osobiście mam wywalone na to, tylko wzięłam wzory, które się nie rzucają w oczy. Nie wiem, jak w praktyce taki krój się sprawdza, ale jak odpinałam na sobie, to dostęp do piersi jest ok.
    http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-m-i5682184831.html

Ogólnie taki krój się znajdzie na pewno dla ładniej wyglądających koszul ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam szczawiowa z jajem a na deser cala gorzka kokosowa od Wedla i leze bo mi ciezko ;)

Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ