X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuj kochana kupuj. Gdyby nie to ze ja mam wiekszosc tez bym kupowala. Jutro odbieram ciuszki uzywane dla Marcela i jeszcze kilka mniejszych za 50 zl na zdjeciach fajnie wygladaly. Zobaczymy jakie beda na zywo

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend ja już prawie wszystko dla smrodka mam, także zazdraszczam szału :)

Tylko chemii, zwykłych białych bodów na ramiączkach i stylówki na wyjście mi brakuje.

W przyszłym tygodniu ruszamy po meble :D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam prawie :) Siedzę w biurze, przychodzi znajoma klientka. pyta co będzie tym razem. Mówię że drugi chłopiec mam nadzieje bo od miesiąca ponad nie chce pokazać siusiaka a lekarz nieśmiało powiedział że chyba facet. Ona ooo to wy chcieliście drugiego chłopca? mówię że bardzo ale jak by była dziewczynka to też dobrze. Ona : no tak niektórzy nie lubią dziewczynek bo trzeba pilnować żeby się nie puściła :D zmasakrowała mnie ... FACEPALM :/

karkam83, sabanek, Jujka lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niewiele rzeczy.. chciałam miesiąc temu zacząć kompletować żeby się finansować nie wypstrykać w jednym miesiącu, ale w sumie i tak na to wyjdzie.

Muszę z Mężem porozmawiać, on ma dużą potrzebę kompletowania rzeczy, ale ja go wstrzymywałam - taką mi sieczkę z głowy zrobiono.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobra ta klientka.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka a nie posiadasz żadnego zdjęcia zębów?? Bo mogą być z przed paru lat spokojnie. Nie miałaś robionych panoramicznych do aparatu lub jakiegoś zęba obok, ewentualnie zdjęcie całej czaszki? A to górna czy dolna?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test glukozy przeżyłam, ale dziwnie było bo mi nasypały dawkę i kazały samej rozcieńczyć na korytarzu. Kubek dostałam 0,4 l, nasypane tak poniżej połowy. Zalałam wodą trochę powyżej końca proszku czyli gdzieś tak w połowie kubka, trochę wypiłam i jeszcze dolałam wody bo było okropnie słodkie, jak cukier puder z wodą. W końcu jak dały taki duży kubek to chyba śmiało można było nawet cały zalać. Nie wiem czy dobrze rozcieńczyłam, grunt że udało się wypić. Nie zasłabłam, nie zwróciłam więc chyba ok. Wyniki po 16 powinny już być w necie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend zobaczysz jaka to przyjemnosc takie kompletowanie wyprawki :-) ja uwazam ze co ma byc to bedzie i my nie na wszystko mamy wplyw... Odkad u mojego meza wykryto zlozliwy nowotwor mozdzku kompletnie zmienilam myslenie, teraz juz co prawda jest dobrze, do konca roku bedzie mial chemioterapie ale ja sie ciesze z kazdej malej rzeczy i codziennie dziekuje Bogu (mimo ze do kosciola jakos mi nie po drodze, ale wierze ze On tam czuwa nad nami) za kazda dobra rzecz jaka mnie spotkala... Zycie jest za krotkie zeby sie ciagle tylko zamartwiac i szukac problemow... Trzeba myslec pozytywnie :-)

opóźniona, Friend, hella, pigułka, amanina, Betty Boop, Nelk, Asiasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie chora..tak jakby zatoki zapchane i troche kaszle, a po nocy czuje jak bym miala wielka gule w gardle. W ciagu dnia jest w miare ok, tylko gorzej po nocy jak rano wstaje. Co moge na to brac? Tylko czosnek, miod i cytryne co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:52

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak przy Marcelim mama mi wozek wyprala kolo 20 tc a maz wtedy odmalowal lozeczko. Gdzies podswiadomie wiedzialam ze to za szybko ale ja nie wierzę w zabobony. Ale jak trafilam do szpitala i pozniej tak szybko urodzilam to zaczelam sie ku tym zabobonom skalaniac ze jednak to prawda. Ze nie ma co sie spieszyć. Jednak szybko mi przeszlo bo przeciez gdyby mama mi nie wyprala wozka a.maz nie odmalowal łóżeczka i tak bym szybciej urodzila bo to przeciez nie bylo zalezne od takich rzeczy....po prostu moj organizm zawiodl i tyle. Takze co ma sie stac i sie stanie i my na to nic nie poradzimy....

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać w jakiej ilości wody Wy miałyście te 75g bo mnie to męczy teraz.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam do wypicia taki pelny plastikowy kubek, nie wiem ile tam moglo byc, 0.3l moze...

Penelope30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taki kubek jest jest w automatach do wody. I też mi kazały samej rozcieńczyć na korytarzu do mniej więcej 3/4 wysokości kubka wody. Glukozy było mniej więcej do połowy kubka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 12:08

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend ja bym się nie przejmowała gadaniem i sama juz mam bardzo dużo rzezy dla Małej. :)

Penelope ja dostałam mały kubeczek plastikowy obstawiam 0,25l.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może będzie ok.
    Ja w żadne zabobony nie wierzę i często robię wręcz na przekór. Jak ktoś mi dobrze życzy to zawszę dziękuję, a nie jakieś głupie nie dziękuję bo zapeszę. Jak ścięłam włosy przed maturą to mi wróżyli że nie zdam. Albo teraz jak w ciąży wykształcona koleżanka(robi doktorat) zapewnia mnie że jak się wystraszę i dotknę w jakieś miejsce to dziecko na 100% będzie miało w tym miejscu bliznę.
    Wierzę jedynie że jak ktoś mocno wierzy w zabobony to mu się sprawdzi, ale to już tak bardziej z potęgi podświadomości.

Betty Boop lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... jal nie teraz to kiedy brac sie za wyprawke?? Jak bedziemy sie ledwo kulac? Teraz najlepszy czas... :)

Friend, pigułka, Betty Boop, opóźniona lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dajcie znać w jakiej ilości wody Wy miałyście te 75g bo mnie to męczy teraz.

Ja obstawiam 0,3

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam taki plastikowy kubeczek, a w drugim była sama woda w ilości, mniej więcej 1/3 i powiedzieli, że to jest woda, którą mogę wypić przez te 2 godziny czekania.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Jako, że jestem jedną z pierwszych do rozpakowania i mój termin zachodzi na lipiec myślę o koszuli do porodu... W szpitalu będzie ciepło, może nawet gorąco...

Jedną na po porodzie mam taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-bawelna-rf-kr-do-karmienia-m-i5381525124.html

Do samego porodu myślałam o takiej http://allegro.pl/urocza-koszula-waskie-ramiaczko-do-karmienia-m-i5777464466.html - łatwy dostęp do klatki piersiowej przy kangurowaniu po porodzie

Co sądzicie?

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ten mały to sama glukoza by weszła bez kropli wody, tyle nasypały, a później przez te 2godz mi nie pozwoliły pić wody tylko ewentualnie zwilżyć usta.

‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ