Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow ale porody u nas ruszyły, ale najważniejsze że dzieci zdrowe a mamusie szczęśliwe, gratuluję i niech się zdrowo chowają, ciekawe która będzie następna.
Ja też mam pietra bo nic nie poprasowane, mąż miał mi komode zrobić i nie mogę się doprosic, ciągle ma coś w końcu ubranka popiore i będę w pudle trzymać ale to żadne wyjście. Już nie wspominam o torbie do szpitala ale chyba spakuje dla świętego spokoju i niech leży bo nie znam dnia ani godziny a chciałabym chociaż lipiec wytrzymać. Mały coraz mocniej się rozkopuje, coraz niżej schodzi, czuję jak napiera na samym dole i że jest już bardzo duży i brakuje mu miejsca. Czasem wypycha się tak mocno że łzy w oczach stają.
Pozdrawiam wszystkie i życzę jeszcze wytrwałości na tej końcówce. -
Karo Em wrote:Rybaaa ale śliczna maleńka!!!
Dziewczyny mnie tu daaawno nie było, ale z tych emocji zajrzałam i żeby zobaczyć naszą piękną listę
Ja już jutro melduję się w szpitalu i do piątku mam nadzieję że dziewczyny będą na świecie...
Czy ja dobrze widziałam że są tutaj nowe sierpniówki z Krakowa które zamierzają rodzić na Kopernika?
Czy kojarzycie na szybko jakie dokumenty trzeba mieć przy przyjęciu do szpitala?
Ja będę miała wszystkie, ale może wyjęłabym sobie osobno te najważniejsze
Ja będę rodzić na Kopernika, byłam ostatnio na porodówce, ale szczerze zapomniałam zapytać o dokumenty. Wezmę całą teczkę, niech wybierają co tam im trzeba.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i czekamy na wieści2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Rybaaa, masz przepiękną córę!!!! a jaka mimika
jeszcze raz gratuluję
Serdeczne gratulacje również dla Martynki ! Wszystkiego dobrego dla świeżo upieczonej mamy i synka
Felicidad ja też miałam taki ból tam gdzie są fiszbiny - wewnątrz i nawet na zewnątrz jak jakieś oparzenie - już przeszło - chyba brzuch się obniżył. Rozumiem Twój stres, bo też miałam różne sytuacje w ciąży... ale wiem, że nerwy to najgorsze co może być. Ja też miałam ostatnie USG na początku kwietnia, ale położna bada mi brzuch mówi, że mały rośnie (nawet nic nie mierzy i nie liczy) i wiem, że dziedzic ma się dobrze, bo daje cały czas o sobie znać. Nie wiem co to są centyle i przepływy i nie chcę się dowiadywać, bo zaraz zacznę się zastanawiać i schizować. Nie zastanawiam się czy skoro dziecko na usg miało głowę/rękę/ kość udową mniejszą o dwa tygodnie to jakaś tragedia, bo lekarka mówi, że to normalne. Pamiętaj, że nasze mamy nawet nie słyszały o czymś takim jak usg w ciąży
Co do anemii to rozpatrujesz to pod względem norm dla ciężarnych, czy dla normalnych ludzi? Jaki miałaś wynik hb? Ja przed ciążą miałam piękne wyniki - zaczynałam od 14, teraz mam 11 i może jeszcze trochę spaść, ale w ciąży to normalne. Jem zdrowo, nie faszeruję się tabletkami i staram się myśleć o tym, żeby posiłki zawierały dużo żelaza. Mimo to mam zawroty głowy, robi mi się słabo i mam mroczki przed oczami - takie już chyba uroki ciąży. Najważniejsze to nie panikować
Trzeba komuś ufać, bo inaczej można zwariować. Życzę Ci tego samego i dużo spokoju
Kasiaaa trzymaj się w tym szpitalu - trzymam kciuki za Ciebie i dzidziola - jesteś pod dobrą opiekąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 14:05
Asiasia, Kasiaaaaa88, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:Sabanek tam bez skierowania nawet krwi nie zrobi
O masakra. A prywatny gin może skierowania pisać, czy tak jak u nas nie?
Ludziom wyboru nawet nie dają, gorzej niż w pl...
Kajka mi gin kazała odstawić od 35tygodnia. Nie wiem, czy ma wpływ na skurcze, ale po sobie widzę, że mi troszkę macica zaczyna ćwiczyć chyba, bo twardnieje od kiedy odstawiłam.
Penelope, to Dzieciaczkowi się nie spieszy widać
Ja mam w piątek wizytę i bardzo mnie ta szyjka ciekawi, a sama sobie nie sprawdzę, czy się rozwiera bo nawet nie sięgamPoza tym bezpieczniej nie dłubać.
A Wy jak? Zaczęłyście już masowanie krocza? Ja może dziś się pogimnastykuję w tym celu, żeby zobaczyć czy to w ogóle wykonalne....Kajka86, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dalej biorę magnez i mam lekkie skurcze brzucha (niebolesne), a przy tym nie mam skurczy w łydkach. Wydaje mi sie, ze magnez nie blokuje skurczów, w sensie nie jest rozkurczowy, ale tylko eliminuje przyczyny patologicznych skurczów... Co innego nospa...
-
nick nieaktualnyKajka86 wrote:Ale ma ona jakiś wpływ na ewentualne opóźnienie porodu?
Bo ja nie wiem jak długo jeszcze brać, jestem już w 37 tc, dzidzia waży już ponad 3 kg a wizytę u gina mam dopiero 29 lipca...Kajka86 lubi tę wiadomość
-
makota wrote:Rybaaa, masz przepiękną córę!!!! a jaka mimika
jeszcze raz gratuluję
Serdeczne gratulacje również dla Martynki ! Wszystkiego dobrego dla świeżo upieczonej mamy i synka
Felicidad ja też miałam taki ból tam gdzie są fiszbiny - wewnątrz i nawet na zewnątrz jak jakieś oparzenie - już przeszło - chyba brzuch się obniżył. Rozumiem Twój stres, bo też miałam różne sytuacje w ciąży... ale wiem, że nerwy to najgorsze co może być. Ja też miałam ostatnie USG na początku kwietnia, ale położna bada mi brzuch mówi, że mały rośnie (nawet nic nie mierzy i nie liczy) i wiem, że dziedzic ma się dobrze, bo daje cały czas o sobie znać. Nie wiem co to są centyle i przepływy i nie chcę się dowiadywać, bo zaraz zacznę się zastanawiać i schizować. Nie zastanawiam się czy skoro dziecko na usg miało głowę/rękę/ kość udową mniejszą o dwa tygodnie to jakaś tragedia, bo lekarka mówi, że to normalne. Pamiętaj, że nasze mamy nawet nie słyszały o czymś takim jak usg w ciąży
Co do anemii to rozpatrujesz to pod względem norm dla ciężarnych, czy dla normalnych ludzi? Jaki miałaś wynik hb? Ja przed ciążą miałam piękne wyniki - zaczynałam od 14, teraz mam 11 i może jeszcze trochę spaść, ale w ciąży to normalne. Jem zdrowo, nie faszeruję się tabletkami i staram się myśleć o tym, żeby posiłki zawierały dużo żelaza. Mimo to mam zawroty głowy, robi mi się słabo i mam mroczki przed oczami - takie już chyba uroki ciąży. Najważniejsze to nie panikować
Trzeba komuś ufać, bo inaczej można zwariować. Życzę Ci tego samego i dużo spokoju
Kasiaaa trzymaj się w tym szpitalu - trzymam kciuki za Ciebie i dzidziola - jesteś pod dobrą opieką
Tutaj nawet nie powiedza jaki masz wynik więc nie wiem , kazali mi brać żelazo 3 x dziennie dostałam po nim strasznej biegunki , powiedzialam to położnej i mieli mi je zmienić. Poszłam dzisiaj do apteki i okazało się że lekarz nic nie przepisał a przychodnia zamknięta. Muszę coś brać bo włosy mi strasznie lecąpije codziennie sok z buraków ale już mi bokami wychodzi.
Nic , koniec narzekania muszę się do pracy zbierać i wytrzymać tam do 23. -
Rybaaa, Martynka30 serdeczne gratulacje!!! Wiecie co dziewczyny, zaczynam sie cykac. Ja niby mam jeszcze czas, sporo czasu, niemniej dzis obiecuje sobie spakowac torbe!
Aha...no ja juz tez robie ten masaz. Niemniej nie wiem czy go do konca dobrze wykonuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:14
Kasiaaaaa88, Rybaaaa lubią tę wiadomość
Asiasia
-
nick nieaktualny
-
Gilis wrote:Penelope a dowiedziałaś sie coś na temat swojego porodu? Czy dopiero ten drugi gin będzie decydował?
.
-
Hej hej, wszystkim świeżo upieczonym mamuskom juz gratulowałam na grupie fb ale tu jeszcze raz napieszę- GRATULACJE!!! Cudne maluszki niech teraz zdrowo rosną. Ja juz sie swojej nie moge doczekac ale niech jeszcze grzecznie posiedzi do 8 sierpnia. Potem moze wychodzic
Rybaaaa lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Kajka86 wrote:Ale ma ona jakiś wpływ na ewentualne opóźnienie porodu?
Bo ja nie wiem jak długo jeszcze brać, jestem już w 37 tc, dzidzia waży już ponad 3 kg a wizytę u gina mam dopiero 29 lipca...Kajka86 lubi tę wiadomość
-
Martynko,
Nie wiem, czy będziesz zaglądać tu, czy na naszą różową stronę (pewnie nigdzie, bo już nie będziesz miała czasu), ale wrzucę jeszcze tutaj mój post stamtąd:
Nie mam słów... Aż płakać mi się chce ze wzruszenia...
Pamiętam ciężkie chwile, które przeżywałaś, pamiętam Twoje łzy, pamiętam strach, pamiętam ucieczki z forum, żeby odpocząć, pamiętam Twoją owulację, której "nie było". Niby to forum i tylko wirtualny świat, a jednak tyle wspólnych wspomnień... A każde z nich było etapem i krokiem do miejsca, w którym dzisiaj jesteś.
Gratuluję. Z całego serca, najmocniej jak potrafię, gratuluję Ci tej nagrody na końcu, ale także wytrwałości, walki i pokonania wszystkich lęków!
Życzę Ci radości i spełnienia w macierzyństwie! Szczęścia! Żeby teraz już zawsze było tylko dobrze!
Tymko,
A Tobie życzę szczęśliwego życia i samych dobrych ludzi na swojej drodze. Nie dawaj mamie za bardzo popalićJeszcze nieraz na pewno usłyszysz, jak bardzo na Ciebie czekała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 16:44
Karo Em, Asiasia, karkam83, Lulu83, Agusienka1985, SyHa85, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
I dla Was wszystkich, drogie Sierpniówki - pozdrowienia i powodzenia!
A dla mam, które już tak przyspieszyły przed sierpniemserdeczne gratulacje!
Trzymam kciuki za Was wszystkie.
To Wasz czas!Dagmara, Asiasia, karkam83, Goslim79, SyHa85, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
Hej, ja szyłam córce poduszki emotikony:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6790aaa4aa.jpg
te minky już kiedyś uszyłam i wypełniłam, i jeszcze chyba ze 30 innych, córka ma w swoim pokoju ok 25 sztukja w salonie z 10 minimum i w sypialni z 8 szt
Szał na poduszki.
Poza tym to jeszcze przyszedł mi wózek:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49e43ee86f0f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c02af143f1aa.jpg
zajełam się nim i zeszło mnie, bardzo się cieszę, jak za 500zł to super sprawa i jeszcze ładnie wyprany - pachnący
mamy fotelik z auto-fix i jest jeszcze spacerówka z ociepleniem na nóżki itd, ogólnie super jestem bardzo zadowolona, i zadłużona sama u siebie na 300zł
A to ja mega klops +20 kg na wadze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1abfccb20bde.jpg
nigdy taka gruba jeszcze nie byłam, te boczki wylewające się, te spasione biodra, grubaśne udziska u góry, do brzuchola nie mam pretensji- bede się martwić po porodzie i już! Trudno - stało się!
Mama wczoraj do mnie przy kawie - (ja dolewałam sobie mleczko do kawy to 7,5%) a ona do mnie:
-no co ty przypominam ci +20kg - i takie tłuste mleko - zgłupiałaś!!!
Asiasia, sabanek, Penelope30 lubią tę wiadomość