Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu daj znać po wizycie! Mam nadzieje, że wszystko ok.
Ja wyprawiłam męża do pracy i jeszcze na chwilę się położyłam, w nocy burza obudziła małą i tak kręciła się w brzuchu, że i ja się obudziłam, a później nie mogłam zasnąć... Wkurza mnie że ciuszki schnął już kolejny dzień i niektóre dalej są miejscami wilgotneA mam jeszcze białe do nastawienia...
-
Lulu83 wrote:Kurczę ale mam stres, boje się że łożysko mi siada bo cukry mi się normuja. Przestało mi wywalac cukry A dziś pobilam rekord na czczo nigdy tak nisko nie miałam cukru cala ciąże ,nawet po insulinie. Od 3dni mam super po posiłkach nawet po słodkim wiec.albo poród sam się zbliża albo siadlo do końca.łożysko. Dobrze ze mam usg dziś . W razie w czego szybko do szpitala będę gnala .Dobrze że młody się rusza trochę mnie to uspokaja . A boje się niedotlenienia U mlodego.
Sorki za marudzenie z.rana ale trochę sie wystraszyłam ze tak nisko cukier
Milego Dnia
Kurcze moje łożysko już 3 stopnia od 32 tyg ciąży !!!
Wiec po czym moge poznać, że coś się dzieje z łożyskiem?
Jak mała się rusza "normalnie" to ok, jak szaleje bardzo - tak jak dziś w nocy to stresowałam się. Jak się troche nie rusza - zawał serca mam
Trzeba cukier mierzyć i jak niski to łożysko nie daje rady?
Lulu daj znać po wizycie koniecznie - trzymam kciuki
Ania_1986 to wg mnie bardzo przykre i smutne 0 przecież to Wy jesteście córkami, które kiedyś na stare lata ręke podadzą a nie kuzyn, dzieci pomogą a np dalsza rodzina jak liczy na kase/majątek to tak, a bezinteresownie to nie, zawsze tak jest. Swoje dzieci to swoje, u nas to chociaż zawsze woleli brata - bo chłopak a mnie nie ja byłąm wynieś - przynieś, pilnuj brata itd. Cieszę się, że bede miała 2 córki to mąż nie będzie wybierał między nimi
Około 22.00 dostałam znow mega bólów żołądka, no-spa, espumisan i do 24.00 gdzieś trzymało potem zasnełam i obudziłam się o 00.30 na siku to jeszcze lekko pobolewało, mam dość, to 2x dziennie taki 2 godzinny ból żołądka skurczowy mam, czasem 1x po 4 godziny, nic nie zjadłam na pewno, żeby bolało, to okrponie męczące -
Lulu83 wrote:Kurczę ale mam stres, boje się że łożysko mi siada bo cukry mi się normuja. Przestało mi wywalac cukry A dziś pobilam rekord na czczo nigdy tak nisko nie miałam cukru cala ciąże ,nawet po insulinie. Od 3dni mam super po posiłkach nawet po słodkim wiec.albo poród sam się zbliża albo siadlo do końca.łożysko. Dobrze ze mam usg dziś . W razie w czego szybko do szpitala będę gnala .Dobrze że młody się rusza trochę mnie to uspokaja . A boje się niedotlenienia U mlodego.
Sorki za marudzenie z.rana ale trochę sie wystraszyłam ze tak nisko cukier
Milego Dnia
Powodzenia na USG, ja tez mam dzisiaj -
Agusienka1985 wrote:Lulu, u mnie tez sie cukier poprawił ostatnio, poszedł w dol nawet do 83, a 2 tyg temu miałam 2 stopień. Jeśli dziecko sie rusza (u mnie tez sie rusza i to intensywnie) to nie wydaje mi sie, zeby był niedotleniony
Powodzenia na USG, ja tez mam dzisiaj
a jak się dziecko poddusza to ponoć kopie mocniej niż zwykle, próbuje się ratować, w nocy szałała z godzine mała i nie spałam - martwiłam się bardzo, ale potem się uspokoiła, matko ile stresów jest w ciąży... -
hella wrote:Lulu daj znać po wizycie! Mam nadzieje, że wszystko ok.
Ja wyprawiłam męża do pracy i jeszcze na chwilę się położyłam, w nocy burza obudziła małą i tak kręciła się w brzuchu, że i ja się obudziłam, a później nie mogłam zasnąć... Wkurza mnie że ciuszki schnął już kolejny dzień i niektóre dalej są miejscami wilgotneA mam jeszcze białe do nastawienia...
-
nick nieaktualnyDziewczyny napewno wszystko jest ok. Nie stresujcie sie tak. Maluchom napewno nic nie grozi.
A ja sama w domku, maz pojechal z Marcelim na wizyte u neonatologa. Troche ich nie bedzie bo w jedna strone 2,5h sie jedzie. Narazie lezakuje, tyle co pranie wstawilam ale pozniej sie wezme za umycie i ubranie lozeczka. -
Hej dziewczyny!
Przede wszystkim gratuluję świeżo upieczonym mamom. Żeby maluszki były grzeczne i dawały odpoczac i sie zregenerować po porodzie.
Ja tez juz bym chciała urodzić ale pogadac sobie mozna a dziecko i tak wyjdzie jak będzie chciało. Ostatnio mam przyplyw energii. Potzrebuje mniej snu i zaczynam robic mega porządki.Rybaaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja już jestem trochę zmęczona tym czekaniem. To jest chyba najgorszy okres ciąży przynajmniej dla mnie. Już jest tak blisko. Te skurcze i bóle już myślę,że sięcoś zaczyna a tu du*a.
Jakiegoś doła złapałam
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Nom to czekanie nie jest za fajnie. Ale nie będę rzadnych sztuczek przyśpieszających stosować. Raczej kombinuję jak sobie czas wypełnić na te ostatnie dni- tygodnie. Skończyłam książeczkę z serii połącz kropki, a teraz czytam nowo zakupioną książkę.
-
nick nieaktualnyJa jesli nie bede mogla sie rozsypac to tez prztspieszac nie bede. Po prostu wezme sie za sprzatanie mycie podlog i okien, fronty w kuchni sa cale w tlustych łapkach Marcela. Takze bedzie co robic.
Lozeczko juz ubrane. Paczka z Gemini jest do odebrania, takze powoli torby tez bedziemy pakowactylko koszule jeszcze jutro powinny przyjsc i spokoj.
-
Cześć.
U mnie mały nie reaguje na nawet na słodkie zbytnio, tzn nie ma reguły. W nocy mam wrażenie, że śpi bez przerwy i też sie stresuje, że sie nie rusza. No chyba że wstanę siku to potem czuję jak sie chyba uklada od nowa.
Z łożyskiem 3 stopnia można długo chodzić i jest ok, ważne jest by przepływy były ok. Znajoma miała bardzo długo dodatkowo zwapnienia łożyska, lekarz bardzo się niepokoił, robiła częste ktg, miała mieć poród wcześniej robiony a i tak przenosiła małą. I urodziła mimo to całkiem tlusciutką, zdrową dziewuszkę. Chociaż ja bym pewnie zawału dostała w takiej sytuacji i myślała tylko, że sie łożysk odklei.
Zawsze znajdziemy powód, żeby sie martwić. Powiem Wam, że po porodzie jest jeszcze gorzej:) będzie: czy oddycha? A co tak głośno oddycha?(bezdechy u noworodka wyglądają przerażajaco). Czemu jeszcze nie ma kupy/ co tak często robi. Czemu nie chce więcej jeść/ dlaczego ciagle wisi na cycu itd.
Ja się cieszyłam, że syn wcale od początku nie płakał, to od teściowej usłyszałam, żeby się nie cieszyć bo to objaw upośledzenia może być.I huk strzelił naszą radość.
-
nick nieaktualny
Gilis, Penelope30, 33Karola33, Dagmara, Domi793, Truskaweczka83, Ania_1986, JRY1984, rosax3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Karola a do Martynki się wybierasz w odwiedziny czy już jak urodziła to nie chcesz ich niepokoić?? Pisała Ci coś jeszcze?
Pisala mi tylko ze dzisiaj juz stara sie wstawac, malego jej przywożą co kilka godzin, ale mysle ze dzisiaj będzie go miala dluzej skoro juz sama wstaje.Penelope30, Gilis, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Tak nietypowo Stanisława Lema
Karola cudnie to wygląda.
Myślicie że trzeba prać torby? bo mi się strasznie nie chce. Dla dzidzi może upiorę ale tej dla siebie to już na pewno nie.Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Kaarolaa super wózek i łóżeczkomam termin dzień po Tobie i jeszcze pod względem łóżeczka jestem w tyle...ba właśnie malujemy pokój
Łóżeczko w częściach.
Kupiłam wczoraj pościel i rożek.. i tak się zastanawiam.. chyba trzeba to przeprać prawda? To komplet z MINKY+bawełna i tak się trochę boję czy mi się nie rozwali. Każą prać w 30 stopniach.
Wczoraj poczyniłam też zakup SZUMISIA Whisbear
taki oto rożek i taka sama posciel z ochraniaczemnestety nie moge znaleźć zdjęcia na necie.
kaarolaa, Domi793, Truskaweczka83, pigułka, SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥