X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz was podczytuje i przypominam sobie jak to bylo u mnie, jak w tamtym przygotowywalam się do swiat z kropeczką w brzuchu :) W sumie to jeszcze nie wiedzialam, bo test zrobilam 18.12 :P ale to byly jedne z najpiękniejszych świat, w wigilie dowiedziala ze o ciaży rodzina.. az mi łzy do oczu napływają, tak fajnie to wspominam :)))

ninciaa172, s1985, SyHa85, czekaja, Domi793 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A u mnie laski dalej ciepło. Do pracy śmigam cały czas w półbutach szpilkowych. Buty zimowe jeszcze leżą głęboko w szafie. Aż wierzyć się nie chce, że u Was -9'C. Brrrrr...

p.s. mnie dalej męczą mdłości - herabat z cytryną dobra na wszystko.
    Odliczam, że w pracy jeszcze 2,5 dnia. A potem 3 tygodnie urlopu.

U mnie na szczescie tez na plus, choc niewiele bo tylko +3, ale to zawsze plus :)

512ee1ecf0.png
  • Hurija Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę. Kiedy ją powtórzyć? Pielęgniarka powiedziała mi, że jutro i pojutrze.

Ps. Ja też podejrzewam u siebie bliźniaki, ale okaże się 8 stycznia.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurija wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę. Kiedy ją powtórzyć? Pielęgniarka powiedziała mi, że jutro i pojutrze.

po 48h czyli pojutrze:)

Gratuluje wszystkim dziewczynom! Mamusiom dwóch Maleństw podwójnie! piękny widok takie dwa pęcherzyki :D

Mój pęcherzyk wczoraj miał 8,32 mm :)8mm szczęścia. Dziś mam 6t0d :)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty, pęcherzyki i serduszka! :)

monirek, kaarolaa, malika89 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurija wrote:

Chyba po 72h najlepiej.

A skad to podejrzenie? Masz w rodzinie?

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    po 48h czyli pojutrze:)

Gratuluje wszystkim dziewczynom! Mamusiom dwóch Maleństw podwójnie! piękny widok takie dwa pęcherzyki :D

Mój pęcherzyk wczoraj miał 8,32 mm :)8mm szczęścia. Dziś mam 6t0d :)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty, pęcherzyki i serduszka! :)

Twoje malenstwo w wieku mojego mlodszego i 8mm ma a moj tylko niecale 4mm

512ee1ecf0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninciaa172 wrote:
    Ja dziś mialam jechac do endokrynologa, ale znow zaczelam plamic krwią, wiec leże. Na IP lekarz mowil, zeby chodzic normalnie i tak wczoraj sobie lazilam, a dzis efekt ? Sama juz nie wiem. Wieczorem wizyta.

Odpoczywaj kochana! :*

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale mam zaleglosci. Wszystkim gratuluje serduszek. Podwojnych dzieciaczkow ppdwojnie gratuluje, tak sie ostatnio zastanawialam czemu jeszcze nie ma zadnych blizniakow:-) Daria moj maz przy pierwszej ciazy byl bardzo ostrozny i tez mialam wrazenie ze sie nie cieszy, ale on poprostu bal sie zupelnie nowej sytuacji. Za to teraz oszalal z milosci i szczescia:-) Karola i Lulu gdzie Wy mieszkacie?? Pod kolem biegunowym?? U mnie ze 2 stopnie na plusie. :-)

Daria23 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z lab czekam juz na ostatnią bete oby wszystko bylo dobrze :)
    super wieści z bliźniętami 3mam kciuki za wasze maleństwa :D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!! Mamy blizniaki ale bomba! Gratuluje dziewczyny :))

Martynko bardzo sie ciesze, ze wszystko jest OK!

Dziewczyny czy Wam tez tak co jakis czas twardnieje podbrzusze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    O matko ale mam zaleglosci. Wszystkim gratuluje serduszek. Podwojnych dzieciaczkow ppdwojnie gratuluje, tak sie ostatnio zastanawialam czemu jeszcze nie ma zadnych blizniakow:-) Daria moj maz przy pierwszej ciazy byl bardzo ostrozny i tez mialam wrazenie ze sie nie cieszy, ale on poprostu bal sie zupelnie nowej sytuacji. Za to teraz oszalal z milosci i szczescia:-) Karola i Lulu gdzie Wy mieszkacie?? Pod kolem biegunowym?? U mnie ze 2 stopnie na plusie. :-)
    i u mnie na plusie, ale szaro buro i ponuro...
    a dziś wizyta u gina :D już nie mogę się doczekać, ale też i się boję...

gratuluję wszystkim, a zwłaszcza tych bliźniąt!!! :)))

• Hurija Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Chyba po 72h najlepiej.

A skad to podejrzenie? Masz w rodzinie?

Tak. I jestem na 90% pewna, że miałam owulacje z obu jajników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do was... tzn. chyba.
    Ostatni okres 7.11.
    Kolejna miesiączka miała się pojawić 4 grudnia.
    Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
    Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
    Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
    Termin ewentualnego porodu z OM 13 sierpnia
    Ehhh..

Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz możliwa ciąża. Lekarz mógł mieć mniej czuły sprzęt i nic nie wiedział.

Powtórz bętę po 48 h i sprawdź przyrost

Coconue lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete planuje zrobic w piatek, wyniki bede miala tego samego dnia.
    Jaki powinien być przyrost po 72h? 200%?

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi od imbiru chce się jeszcze bardziej wymiotować :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Ostatni okres 7.11.
    Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
    Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
    Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
    Ehhh..

Witamy:)

Może miałaś przesuniętą owulację i była ona dopiero niedawno a i zarodkowi potrzebny jest czas aby ładnie zadomowił się w endometrium i dopiero po zagnieżdżeniu beta zaczyna szaleć. Na wyniku powinnaś mieć normy ze swojego laboratorium. Ale 62 to winna być ciąża :) gratulacje. Powtórz betę jutro i zobacz czy przyrasta :)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Ostatni okres 7.11.
    Ehhh..
    Witaj, zrób betkę jutro lub pojutrze i sprawdzisz czy jest odpowiedni przyrost, wtedy będziesz więcej wiedziała...
    testy nieraz mogą płatać psikusa, albo może miałaś później owulacje i przez to testy jeszcze nie odczytały ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Witamy:)

Może miałaś przesuniętą owulację i była ona dopiero niedawno a i zarodkowi potrzebny jest czas aby ładnie zadomowił się w endometrium i dopiero po zagnieżdżeniu beta zaczyna szaleć. Na wyniku powinnaś mieć normy ze swojego laboratorium. Ale 62 to winna być ciąża :) gratulacje. Powtórz betę jutro i zobacz czy przyrasta :)

wyprzedziłaś mnie z odp. ;) ale widać myślimy podobnie :)))

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    min 60 %, optymalnie 100 %, jeśli będzie o wiele wiele więcej niż 100 % to może być ciąża bliźniacza, albo zaśniad groniasty (on też powoduje przyrost bety - ale nie czytaj o tym teraz bo się tylko przestraszysz, a pewnie nie ma powodów).

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ