X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz was podczytuje i przypominam sobie jak to bylo u mnie, jak w tamtym przygotowywalam się do swiat z kropeczką w brzuchu :) W sumie to jeszcze nie wiedzialam, bo test zrobilam 18.12 :P ale to byly jedne z najpiękniejszych świat, w wigilie dowiedziala ze o ciaży rodzina.. az mi łzy do oczu napływają, tak fajnie to wspominam :)))

ninciaa172, s1985, SyHa85, czekaja, Domi793 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A u mnie laski dalej ciepło. Do pracy śmigam cały czas w półbutach szpilkowych. Buty zimowe jeszcze leżą głęboko w szafie. Aż wierzyć się nie chce, że u Was -9'C. Brrrrr...

p.s. mnie dalej męczą mdłości - herabat z cytryną dobra na wszystko.
    Odliczam, że w pracy jeszcze 2,5 dnia. A potem 3 tygodnie urlopu.

U mnie na szczescie tez na plus, choc niewiele bo tylko +3, ale to zawsze plus :)

512ee1ecf0.png
  • Hurija Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę. Kiedy ją powtórzyć? Pielęgniarka powiedziała mi, że jutro i pojutrze.

Ps. Ja też podejrzewam u siebie bliźniaki, ale okaże się 8 stycznia.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurija wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę. Kiedy ją powtórzyć? Pielęgniarka powiedziała mi, że jutro i pojutrze.

po 48h czyli pojutrze:)

Gratuluje wszystkim dziewczynom! Mamusiom dwóch Maleństw podwójnie! piękny widok takie dwa pęcherzyki :D

Mój pęcherzyk wczoraj miał 8,32 mm :)8mm szczęścia. Dziś mam 6t0d :)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty, pęcherzyki i serduszka! :)

monirek, nick nieaktualny, malika89 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurija wrote:

Chyba po 72h najlepiej.

A skad to podejrzenie? Masz w rodzinie?

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    po 48h czyli pojutrze:)

Gratuluje wszystkim dziewczynom! Mamusiom dwóch Maleństw podwójnie! piękny widok takie dwa pęcherzyki :D

Mój pęcherzyk wczoraj miał 8,32 mm :)8mm szczęścia. Dziś mam 6t0d :)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty, pęcherzyki i serduszka! :)

Twoje malenstwo w wieku mojego mlodszego i 8mm ma a moj tylko niecale 4mm

512ee1ecf0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninciaa172 wrote:
    Ja dziś mialam jechac do endokrynologa, ale znow zaczelam plamic krwią, wiec leże. Na IP lekarz mowil, zeby chodzic normalnie i tak wczoraj sobie lazilam, a dzis efekt ? Sama juz nie wiem. Wieczorem wizyta.

Odpoczywaj kochana! :*

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale mam zaleglosci. Wszystkim gratuluje serduszek. Podwojnych dzieciaczkow ppdwojnie gratuluje, tak sie ostatnio zastanawialam czemu jeszcze nie ma zadnych blizniakow:-) Daria moj maz przy pierwszej ciazy byl bardzo ostrozny i tez mialam wrazenie ze sie nie cieszy, ale on poprostu bal sie zupelnie nowej sytuacji. Za to teraz oszalal z milosci i szczescia:-) Karola i Lulu gdzie Wy mieszkacie?? Pod kolem biegunowym?? U mnie ze 2 stopnie na plusie. :-)

Daria23 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z lab czekam juz na ostatnią bete oby wszystko bylo dobrze :)
    super wieści z bliźniętami 3mam kciuki za wasze maleństwa :D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!! Mamy blizniaki ale bomba! Gratuluje dziewczyny :))

Martynko bardzo sie ciesze, ze wszystko jest OK!

Dziewczyny czy Wam tez tak co jakis czas twardnieje podbrzusze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    O matko ale mam zaleglosci. Wszystkim gratuluje serduszek. Podwojnych dzieciaczkow ppdwojnie gratuluje, tak sie ostatnio zastanawialam czemu jeszcze nie ma zadnych blizniakow:-) Daria moj maz przy pierwszej ciazy byl bardzo ostrozny i tez mialam wrazenie ze sie nie cieszy, ale on poprostu bal sie zupelnie nowej sytuacji. Za to teraz oszalal z milosci i szczescia:-) Karola i Lulu gdzie Wy mieszkacie?? Pod kolem biegunowym?? U mnie ze 2 stopnie na plusie. :-)
    i u mnie na plusie, ale szaro buro i ponuro...
    a dziś wizyta u gina :D już nie mogę się doczekać, ale też i się boję...

gratuluję wszystkim, a zwłaszcza tych bliźniąt!!! :)))

• Hurija Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Chyba po 72h najlepiej.

A skad to podejrzenie? Masz w rodzinie?

Tak. I jestem na 90% pewna, że miałam owulacje z obu jajników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do was... tzn. chyba.
    Ostatni okres 7.11.
    Kolejna miesiączka miała się pojawić 4 grudnia.
    Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
    Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
    Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
    Termin ewentualnego porodu z OM 13 sierpnia
    Ehhh..

Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz możliwa ciąża. Lekarz mógł mieć mniej czuły sprzęt i nic nie wiedział.

Powtórz bętę po 48 h i sprawdź przyrost

Coconue lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete planuje zrobic w piatek, wyniki bede miala tego samego dnia.
    Jaki powinien być przyrost po 72h? 200%?

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi od imbiru chce się jeszcze bardziej wymiotować :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Ostatni okres 7.11.
    Pierwszy test 7.12 negatywny. Drugi test 11. 12 negatywny. Trzeci test 12.12 negatywny.
    Okresu brak. W poniedziałek poszłam do lekarza, powiedział, że ciąży nie widzi i że bardziej mu to wygląda na to, że lada dzień powinna dostać okres (dojrzałe endometrium, cokolwiek to znaczy). Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 62, czyli ciąża?
    Czemu na testach ciążowych nie wyszła? Ten ostatni test robiłam z pierwszego moczu.
    Ehhh..

Witamy:)

Może miałaś przesuniętą owulację i była ona dopiero niedawno a i zarodkowi potrzebny jest czas aby ładnie zadomowił się w endometrium i dopiero po zagnieżdżeniu beta zaczyna szaleć. Na wyniku powinnaś mieć normy ze swojego laboratorium. Ale 62 to winna być ciąża :) gratulacje. Powtórz betę jutro i zobacz czy przyrasta :)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Ostatni okres 7.11.
    Ehhh..
    Witaj, zrób betkę jutro lub pojutrze i sprawdzisz czy jest odpowiedni przyrost, wtedy będziesz więcej wiedziała...
    testy nieraz mogą płatać psikusa, albo może miałaś później owulacje i przez to testy jeszcze nie odczytały ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Witamy:)

Może miałaś przesuniętą owulację i była ona dopiero niedawno a i zarodkowi potrzebny jest czas aby ładnie zadomowił się w endometrium i dopiero po zagnieżdżeniu beta zaczyna szaleć. Na wyniku powinnaś mieć normy ze swojego laboratorium. Ale 62 to winna być ciąża :) gratulacje. Powtórz betę jutro i zobacz czy przyrasta :)

wyprzedziłaś mnie z odp. ;) ale widać myślimy podobnie :)))

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    min 60 %, optymalnie 100 %, jeśli będzie o wiele wiele więcej niż 100 % to może być ciąża bliźniacza, albo zaśniad groniasty (on też powoduje przyrost bety - ale nie czytaj o tym teraz bo się tylko przestraszysz, a pewnie nie ma powodów).

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ