Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEllka wrote:Bobo_frut o faktycznie O ile oczywiście lekarz nie zmieni terminu;)
Domi793 mnie podpowiadała temperatura, była beż spadków i schodkowa tak jak w cyklu, w którym prawie się udało. Testy robiłam też coś około 4 dni przed @ Lekarza mam w sobotę, pierwsza wizyta u tej lekarki, bo długo szukałam odpowiedniego gina:)
ja lekarza mam dziś i zastanawiam się co się dziś dowiem stresik mały jest, ale jestem dobrej myśli dwie bety wyszły w porządku, więc mam nadzieję, że będzie okey
powodzenia w sobotę!!! )) -
bobo_frut wrote:ja lekarza mam dziś i zastanawiam się co się dziś dowiem stresik mały jest, ale jestem dobrej myśli dwie bety wyszły w porządku, więc mam nadzieję, że będzie okey
powodzenia w sobotę!!! ))
O której masz wizytę? Trzymam kciuki, żeby było dobrze:*
Mam pytanko, kiedy można stwierdzić, że fasolka ulokowała się w macicy, a nie gdzieś po kątach? -
Ja mam dziś wizytę pierwszy raz u ginekologa, trochę się obawiam. Ogólnie dzień zaczęłam od wymiotów, już dwa razy byłam i chyba to nie koniec, strasznie się męczę, słabo mi i mam zawroty głowy, a trzeba ruszyć tylek dzisiaj i wyjść z domu ciężki dzień...
-
nick nieaktualnyEllka wrote:O której masz wizytę? Trzymam kciuki, żeby było dobrze:*
Mam pytanko, kiedy można stwierdzić, że fasolka ulokowała się w macicy, a nie gdzieś po kątach? -
kaarolaa wrote:ja bylam na pierwszej wizycie tydzien temu w 4+1 i juz pecherzyk byl w macicy widoczny, ale beta musi byc ponad 1000...wiec mozliwe, ze i u Ciebie bedzie widoczny pecherzyk
Ponad 1000? Czyli jak dzisiaj mam 103, a wizyta jest w sobotę, to jest szansa? Wtedy to się uspokoję i zacznę cieszyć na całego:) -
nick nieaktualnyEllka wrote:O której masz wizytę? Trzymam kciuki, żeby było dobrze:*
Mam pytanko, kiedy można stwierdzić, że fasolka ulokowała się w macicy, a nie gdzieś po kątach?
wizytuję o 18:45...jeszcze trochę i będzie co nie co wiadomo
a mnie dziś jakieś nudności dopadły, może to przez ten stres, albo ZACZYNA SIĘ na poważnie -
nick nieaktualnyEllka wrote:Ponad 1000? Czyli jak dzisiaj mam 103, a wizyta jest w sobotę, to jest szansa? Wtedy to się uspokoję i zacznę cieszyć na całego:)
czy bedzie ponad 1000 nie mam pojecia...tez zalezy kiedy byla owulacja, kiedy zarodek sie zagniezdzil....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:57
-
No to czekam do soboty.
Ja na szczęście objawów nie mam dokuczliwych. Tylko podbrzusze i jajnik pobolewają prawie cały czas, piersi też. No i zestaw wzmożone pragnienie plus częste wizyty w łazience;)
-
bobo_frut wrote:a nie lepiej po prostu wrzucić tutaj w kalkulator niż się doszukiwać?
kalkulator wyliczy czy w normie czy nie i tyle, ja po 72 godz miałam przyrost 109,2% i byłam nieco ponad średnią i było napisane, że w normie
kalkulator uwzględnia ile jest się dni po owu i jaki powinien być przyrost.
Któraś z Was właśnie poleciła ten kalkulator i na prawdę jest super
A ja nie polecam kalkulatora... Wcale nie uwzględnia ile się jest dpo.. Może w pierwszych dniach po terminie @ ma to sens. Mnie tylko niepotrzebnie zdenerwował. A robiłam 20 parę dni po owu. Przyrost może być już wtedy duuużo wolniejszy, zwłaszcza że betę miałam ponad 20 tys. Wpisałam dane, a tam wynik "poniżej normy. Skontaktuj się z lekarzem, bo jest duże prawdopodobieństwo nieprawidłowej ciąży". NIE POLECAM!!! -
Rybaaaa wrote:A ja nie polecam kalkulatora... Wcale nie uwzględnia ile się jest dpo.. Może w pierwszych dniach po terminie @ ma to sens. Mnie tylko niepotrzebnie zdenerwował. A robiłam 20 parę dni po owu. Przyrost może być już wtedy duuużo wolniejszy, zwłaszcza że betę miałam ponad 20 tys. Wpisałam dane, a tam wynik "poniżej normy. Skontaktuj się z lekarzem, bo jest duże prawdopodobieństwo nieprawidłowej ciąży". NIE POLECAM!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 15:08
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
kaarolaa wrote:umowilam sie wstepnie na 22 na wizyte...jeszcze mam dzwonic rano czy napewno da rade, bo mam przyjsc do szpitala na oddzial i tam mi zrobi usg, a jak nie 22 to 23...tak sie ciesze to juz powinna byc wizyta serduszkowa. tak sledze wasze suwaczki i patrze kiedy serducho zobaczylyscie, ale chyba zadna nie byla w 6+0? co????
Ja byłam dokładnie w 6t0d. Tzn. tyle wg usg, bo wg owu byłoby to 5t3d. Nie było słychać ale pikałokaarolaa lubi tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Dziewczyny sorki powiedzcie mi jak to zrobić zeby suwaczek sie codziennie aktualizowal, bo moj stoi w miejscu, powinnam miec juz 4 tydzien a mi pokazuje caly czas 3
Domi793 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:A ja nie polecam kalkulatora... Wcale nie uwzględnia ile się jest dpo.. Może w pierwszych dniach po terminie @ ma to sens. Mnie tylko niepotrzebnie zdenerwował. A robiłam 20 parę dni po owu. Przyrost może być już wtedy duuużo wolniejszy, zwłaszcza że betę miałam ponad 20 tys. Wpisałam dane, a tam wynik "poniżej normy. Skontaktuj się z lekarzem, bo jest duże prawdopodobieństwo nieprawidłowej ciąży". NIE POLECAM!!!
ale tam się podaje ile jest się dni po owu i jak wprowadzałam różne wartości to różnie wykres się kształtował... więc może to faktycznie przez to, że już były za duże wartości HCG i nie trzeba było wcale go wykonywać... -
opóźniona wrote:Przy tak wysokiej becie nie patrzy się już na jej przyrost tylko robi się usg. Mi do 14000 pokazywał prawidłowy przyrost.I też było to 20 i parę dni po owu. Więcej bety już nie robię.
No to niech wpiszą taką informację w opisie i będzie git. Ja wcześniej bety nie robiłam, do lekarza dostać się nie mogłam to chciałam się uspokoić. A tylko się zdenerwowałam. -
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:Ja byłam dokładnie w 6t0d. Tzn. tyle wg usg, bo wg owu byłoby to 5t3d. Nie było słychać ale pikało
alicjaaaa lubi tę wiadomość
-
Ja robilam tylko jedna bete 30dc, drugiej nie robilam bo nie chcialam sie stresowac. Najwazniejsze zeby usg bylo dobre. Beta to tylko liczba rosnie do pewnego momentu na samym poczatku ciazy a pozniej jak lozysko zaczyna dzialac to ono wytwarza hormony utrzymujace ciaze.Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017