Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kurkaSkiters wrote:Cześć, haha z chłopami to wiadomo jak jest... Zazwyczaj są wygodni
Też was tak skóra swędzi? Ja od dwóch dni chodzę i się drapię
Na brzuchu? Smaruj czymś, nawilżaj.
Mój małż przekochany, chociaż od kilku dni hormony mi odwalają i potrafię nawrzeszczeć bez powodu a po 2 minutach chodzę jak zbity pies szukając wybaczenia
Jutro mam wizytę, w sumie tylko po L4 i wyniki badań, ale pewnie maleństwo tez podglądniemy. Muszę zmolestować lekarza żeby dokładnie zajrzał i powiedział czy mam szaleć na różowych czy niebieskich zakupach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:33
Kira_, ss25 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
All4love wrote:Na brzuchu? Smaruj czymś, nawilżaj.
Mój małż przekochany, chociaż od kilku dni hormony mi odwalają i potrafię nawrzeszczeć bez powodu a po 2 minutach chodzę jak zbity pies szukając wybaczenia
Jutro mam wizytę, w sumie tylko po L4 i wyniki badań, ale pewnie maleństwo tez podglądniemy. Muszę zmolestować lekarza żeby dokładnie zajrzał i powiedział czy mam szaleć na różowych czy niebieskich zakupach. -
kurkaSkiters wrote:Nie tylko na brzuchu... plecy, nogi, ręce, ramiona. Prawie wszędzie
znalazłam coś takiego:
Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą.
więcej:
https://parenting.pl/portal/swedzenie-skory-w-ciazy20.08.2017 -
All4love wrote:Jak Wam cycki rosną!
Ja jak miałam B tak mam, tylko teraz cały czas są takie jak przed okresem
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny.. możliwe że już czuć maluszka ?
Albo sobie wmawiam, albo poczułam jakiegoś lekkiego.. kopniaczka? nie wiem jak to nazwać.. i takie bąbelki, jakby woda gazowana w brzuchu ?
bo tak sobie jestem w pozycji półleżącej, czytam książki na zajęcia, słucham muzyki i głaskam brzuszek.. trochę jakby gazy w brzuchu, ale ja takich gazów nie miewam.. czy to za szybko ?To na pewno to
Zobaczysz, że z każdym dniem będzie coraz bardziej intensywne!
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
U nas sex nie istnieje, od początku ciąży kochaliśmy się tylko raz w 10 tygodniu jakoś. Moje libido -10 plus boję się, że coś może się stać. Poza tym od operacji ponad rok temu mam problemy z cewką moczową, co parę dni mam wrażenie, że mnie piecze. Robiłam badania moczu i wymazy i wszystko ok. I za każdym razem jak pomyślę o sexie to właśnie ta cewka zaczyna mnie piec jakby jakaś blokada się załączała.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Kurka ja tak mam i miałam w pierwszej ciąży. Są okresy że chcę się dosłownie zadrapać na śmierć. W pierwszej ciąży się tym martwiłam, robiłam nawet badania żeby wykluczyć cholestazę. Wyniki wyszły super, nie było możliwości że to to.
Teraz drapię się tak samo (aktualnie mam właśnie fazę na swędzenie). Teraz się już tym nie przejmuję, pogodziłam się z tym, że taki jest najwidoczniej urok ciąży w moim w przypadku.
Swędzi mnie wszystko - głowa, nogi, ręce, brzuch, plecy. Powiekiw zasadzie to chyba tak działa, że im człowiek się więcej drapie tym bardziej swędzi. Jeżeli się bardzo martwisz to możesz zrobić badania, ja na pewno robiłam alat, aspat bilirubinę i coś jeszcze.
Po ciąży drapanie ustało. Pojawiło się wraz z drugąale to są właśnie takie fazy - tydzień swędzenia, dwa tygodnie przerwy. I od nowa.
-
Kurka a nie jestes moze dodatkowo alergikiem? Ja tak, normalnie sie ratowalam na wiosne zyrteciem itp ale teraz nic i juz odczuwam kichanie, pieczenie oczu, lzawienie. Skora tez moze swedziec. No albo jak dziewczyny pisza, jeden z objawow cudownego stanu blogoslawionego
Ktoras pisala ze po pierwszym porodzie czuje dyskomfort przy stosunku. Problem mi znany, mialam porod kleszczowy i naciecie, blizna i cale tamte okolice dlugo bolaly przy zblizeniach. Moze sie usmiejecie, ale ja na to chodzilam do fizjoterapeutkiWe Francji kazda kobieta po porodzie ma prawo do 10 darmowych spotkan z fizjo w celu "rehabilitacji krocza". Jak o tym pierwszy raz uslyszalam to sie z tego smialam i nie chcialam tego robic, ale wszedzie o tym trabili i lekarze nalegali. Pozatym ze masazami i cwiczeniami fizjoterapeutka mi rozluznila tam wszystko i przestalam calkowicie odczuwac bol i dyskomfort a nawet wiecej, ja zaczelam na nowo odczuwac przyjemnosc z seksu to przede wszystkim ma to za zadanie zapobiegac problemowi nietrzymania moczu i obnizania sie ogranow. A to czesty problem ktory wychodzi po latach po porodzie silami natury. Tak psize bo fizjoteraupia w Polsce jest na wysokim poziomie ale ten zakres to jest jeszcze troche temat tabu. A szczegolnie przy nietrzymaniu moczu zamiast isc do do chirurga plastycznego to czasami dobry fizjoterapeuta jest w stanie zrobic cuda. Zapamietajcie, moze sie Wam kiedys temat przydac.
neme lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyawangarda wrote:No właśnie
On się po prostu boi. I woli zupełnie unikać. Bo wiadomo,że jak już zaczniesz się całować,miziac to pójdzie to dalej.
Ech
A tak serio to moj mąż sie chyba boi odkad pokazuje mu to wybrzuszenie i mowie ze tam jest mała. Podchodzi głaska całuje itd. Ostatnio po wszystkim zapytał mnie przejęty czy jej nie dotknął lub czegoś nie uszkodził. Dla mnie to było śmieszne ale on był taki przejęty -
Wchodzę i czytam taki super temat....
miałam sie Was pytać jak to u Was jest teraz z
, bo mój sie boi. Ale wczoraj sie przemogl.
od początku ciazy w ogole nie miałam na to ochoty, ale teraz po prostu zaczyna mi tego brakować.
Nie wiem czy dobrze pamietam... ale w ostatnim trymestrze to nawet chyba zalecane jest przed porodem, bo sperma ma jakis tam wpływ na przyspieszenie, ale nie jestem pewna. Ktoś cos słyszał? Wiec raz trochę obawy... czy kochać sie w zabezpieczeniu czy bez. -
u mnie w pierwszym trymestrze nawet nie było mowy (plamienia
), niby znana przyczyna ale lepiej było zaczekać. Teraz to mam niesamowitą ochotę
Chociaż na początku bałam się plamień, ale nic takiego się nie pojawiło
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Anielle wrote:Kurka a nie jestes moze dodatkowo alergikiem? Ja tak, normalnie sie ratowalam na wiosne zyrteciem itp ale teraz nic i juz odczuwam kichanie, pieczenie oczu, lzawienie. Skora tez moze swedziec. No albo jak dziewczyny pisza, jeden z objawow cudownego stanu blogoslawionego
Ktoras pisala ze po pierwszym porodzie czuje dyskomfort przy stosunku. Problem mi znany, mialam porod kleszczowy i naciecie, blizna i cale tamte okolice dlugo bolaly przy zblizeniach. Moze sie usmiejecie, ale ja na to chodzilam do fizjoterapeutkiWe Francji kazda kobieta po porodzie ma prawo do 10 darmowych spotkan z fizjo w celu "rehabilitacji krocza". Jak o tym pierwszy raz uslyszalam to sie z tego smialam i nie chcialam tego robic, ale wszedzie o tym trabili i lekarze nalegali. Pozatym ze masazami i cwiczeniami fizjoterapeutka mi rozluznila tam wszystko i przestalam calkowicie odczuwac bol i dyskomfort a nawet wiecej, ja zaczelam na nowo odczuwac przyjemnosc z seksu to przede wszystkim ma to za zadanie zapobiegac problemowi nietrzymania moczu i obnizania sie ogranow. A to czesty problem ktory wychodzi po latach po porodzie silami natury. Tak psize bo fizjoteraupia w Polsce jest na wysokim poziomie ale ten zakres to jest jeszcze troche temat tabu. A szczegolnie przy nietrzymaniu moczu zamiast isc do do chirurga plastycznego to czasami dobry fizjoterapeuta jest w stanie zrobic cuda. Zapamietajcie, moze sie Wam kiedys temat przydac.
Warto wiedzieć!
Ja miałam poród z vacum i właśnie ogromne nacięcie i problem nietrzymania moczu. Najgorzej przy kaszlu lub kichaniu...
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)