WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz weszłam do sklepu z (K)ulką. Hehehe wiem, dziwak ze mnie ale dopiero teraz przestaje mnie to stresować. Jutro fryzjer. Boję się trochę jak to będzie, ale facet mi do rozumu przemówił, że przecież nie mogę jej w domu trzymać.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy raz weszłam do sklepu z (K)ulką. Hehehe wiem, dziwak ze mnie ale dopiero teraz przestaje mnie to stresować. Jutro fryzjer. Boję się trochę jak to będzie, ale facet mi do rozumu przemówił, że przecież nie mogę jej w domu trzymać.
    To nie chodziłaś na zakupy? My to w pierwszym tygodniu juz zaliczaliśmy sklepy. Czasami mąż ucieka z Filipem zanim zacznie sie awantura :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa, wiem co czujesz, mam tak samo. W sobotę pierwszy raz poszliśmy razem do centrum handlowego, myślałam ze kupie sobie na szybko jakaś kurtkę na zimę. Ale byłam tak pospinana, ze po 40 min doszłam do wniosku ze i tak nie będę w stanie niczego przymierzyć, a co dopiero kupić ;) do tej pory, jak zdarza mi się z Olą wejść do biedry, to o połowie rzeczy do kupienia zapominam w stresie :D

A co do fizjo, to powiedzcie mi, czy on zagląda „między nogi”, czy sprawdza tylko brzuch itp? Zupełnie nie wiem czego się po takiej wizycie spodziewać. Mam dobrą znajomą fizjo, ale wolałabym zostać z nią na stopie koleżeńskiej, krepowalabym się, jeśli miałaby oglądać mi rozklapioche :P

jej odbicie, nesssssa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozklepioche hehehe like!

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzwonili od ginekologa że w cytologi wyszło coś nie tak. Czy to moze byc od jakiejs infekcji, grzybicy czy cos? Od porodu nie moge cholerstwa doleczyc. Jutro jade na wizyte

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko to co mamy między nogami do ćwiczeń jest ważne. :D :D ale dobre określenie. :D

Ważne są mięśnie brzucha. Dzięki nim cały gorset daje stabilizację dla kręgosłupa. :)
    Jeśli mięśnie sie nie zeszly to nie wszystko odrazu można. Triathlon odpada. :) :)

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero tydzień temu poszłam z Hania do biedronki. Centrum handlowe omijam z daleka, to nie miejsce dla takiego malucha. Zakupy robiła mąż po pracy, raz w tygodniu większe.A wędlinę czy jak coś się skończyło to po drodze w osiedlowym kupił. Po ubrania dla mnie czy dla małej jeżdżę sama np w sobotę jak może z nią został te 2-3 godziny albo do rodziców podrzucam.

Edytka mogła Ci wyjść grupa 3 cytologii czyli jakieś uparte zapalenie lub wirus który powoduje zmianę w nabłonku. Nie martw się ja miałam przed ciążą taką sytuację dostałam leki i miałam iść na kolposkopię a w szpitalu pobrali jeszcze raz cytologie i okazało się że wróciło do normy.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No ja dopiero tydzień temu poszłam z Hania do biedronki. Centrum handlowe omijam z daleka, to nie miejsce dla takiego malucha. Zakupy robiła mąż po pracy, raz w tygodniu większe.A wędlinę czy jak coś się skończyło to po drodze w osiedlowym kupił. Po ubrania dla mnie czy dla małej jeżdżę sama np w sobotę jak może z nią został te 2-3 godziny albo do rodziców podrzucam.

Ja do około 7tyg omijalam sklepy, galerie handlowe. Twz uważam ze to nie miejsce dla takiego malucha. :)

Mąż robil zakupy 2-3x w tygodniu po pracy. :D

Ubrania dka małej zamawiam online bo niczego to nie zmieni jak pójdziemy do sklepu. Przeciez nie będzie przymierzac ??!! :D

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja do około 7tyg omijalam sklepy, galerie handlowe. Twz uważam ze to nie miejsce dla takiego malucha. :)

Mąż robil zakupy 2-3x w tygodniu po pracy. :D

Ubrania dka małej zamawiam online bo niczego to nie zmieni jak pójdziemy do sklepu. Przeciez nie będzie przymierzac ??!! :D

Ja też zabieram małego do sklepu w ostateczności, dla niego rzeczy zamawiam online, a zakupy robię raz w tygodniu jak mam z kim zostawić Filipa. Zresztą Filip jak to facet nie lubi chodzić po sklepach ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakupy to jedyna opcja żebym wyszła do ludzi, a nie do lasu :) z reszta nie potrafię mężowi podać listy zakupów nie widząc półek, bo nie wiem na co mam ochotę. No i u mnie nie ma galerii handlowych :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam i w galerii i w sklepach właściwie od 3 tyg. Nie każdy ma luksus posiadania jednego dziecka :D Do fryzjera za córkę nikt nie pójdzie :D Ani na zakupy ciuchowe z dziewczynami tyz nie. Ale nadal wszyscy żyją mimo tej galerii :D :D

pumka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luksus to 1 dziecko ? :D hmm. Nikt cie chyba do większej liczby dzieci nie zmuszał.. ;) ;)

Zawsze przy pierwszym dziecku trochę się przesadza. I tak ma większość. To nowa sytuacja. :) zycie całe się zmieniło.

a dla mnie brak wizyt w galerii to plus. Nienawidzę zakupów! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 18:05

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Luksus to 1 dziecko ? :D hmm. Nikt cie chyba do większej liczby dzieci nie zmuszał.. ;) ;)

Zawsze przy pierwszym dziecku trochę się przesadza. I tak ma większość. To nowa sytuacja. :) zycie całe się zmieniło.

Ja właśnie staram się nie przesadzać :) i tak jak mówię, ja nie mam galerii u siebie :) całe dnie jestem sama i np. Dzisiaj musiałam wyjść pomimo paskudnej pogody. Podziwiam tych co potrafią zaplanować zakupy bez wyjścia do sklepu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu mężowie tez potrafią robic zakupy. :)
    Moj robi bez problemu zakupy i nie dostaje listy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 18:48

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Po prostu mężowie tez potrafią robic zakupy. :)
    Mój potrafi, ale nie zawsze mamy pomysł na obiad, kolację. Dużo kupuję jak mi się przypomni, kiedy zobaczę coś w sklepie. Tak wiec wyjścia nie mamy, mały do auta i jedziemy :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

I właśnie ta przesada to ten luksus :D Oczywiście że mnie nikt nie zmuszał do większej ilości dzieci hahah Ale świata na głowie stawiać nie będę z tej okazji :) Poświęcam jej 100 proc uwagi, tak jak wszystkim moim dzieciom ale jednak żyjemy w rodzinie i świat sie tylko w okoł Emilki nie kręci :P

Nie widzę nic złego w zakupach z dzieckiem, jak i nic złego w zostawieniu go z kimś i wyjściu samemu na shopping. Co kto lubi i jakie ma możliwości :D

Na basen tez sie wybieramy, tylko trochę się boje infekcji w końcu zima. Moze jednak wiosną zacząć lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym z chęcią Hanie zostawiła i wyskoczyła. Ale niestety to nie możliwe.. :) :)
    Mieszkam ma obrzeżach wiec tez do galerii mnie nie ciagnie.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole sama jechac na zakupy, skocze raz dwa, i jestem w domu, na szczescie nie musze małej nigdzie ze sobą wozic i jest to wygodniejsze. Ale ja mam z kim ją zostawic a nie kazdy ma tak dobrze. Choc i tak zawsze bardzo sie spiesze bo mąż ma dużo roboty. I tak juz byłam z nią kilka razy wózkiem w sklepie, choc do najblizszego mam 2 kilometry w jedną strone. Gdzies dalej niestety musze juz jechac autem...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza a miałas jakies objawy ze wyszedł ci ten 3 stopien?

Zolza_ lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podawałam Filipowi espumisan na to jego ulewanie, ulewał mniej i rzadko takim świeżym mlekiem, od soboty mu nie podaję, bo jeśli nie ma gazów to bez sensu. Noni zauważyłam że jak mu podawałam espumisan to strasznie się rzucał przed spaniem i robił okropnie rzadkie kupy. Możliwe żeby od kropli były takie skutki uboczne? Dzisiaj kupy już troszkę bardziej grudkowate.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ