Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Filip chyba zdecydował, że ma dość oglądania mnie na spacerze... Wkładany do wózka drze się, na próbę obróciliśmy wózek, chwila marudzenia i cisza! Chyba woli podziwiać widoki, a mi jakoś tak smutno, bo lubię rozśmieszać tę buźkę i w ogóle...
Miałam robić ciasto u teściów, ale teściowa robi 5 innych wypieków, wiec stwierdzam że bez sensu kolejne ciasto, i szkoda, że nie uwzględniła że ja coś chce upiec, tylko musi zrobić tak jak co roku. W sumie to już mam chęć wracać do siebie, szlag mnie trafia jak ciagle słyszę smoCek, lubiS i inne seplenienia, a co ty tak wolno jesz... Idę położyć spać Filipa, wracam sama i pierwsze pytanie "śpi?". A nie umiem w jakikolwiek sposób się odgryźć -
Justa moja też tak do małej gada. Już sie zastanawiałam jak mój mąż sie nauczył mówić jak do niego tak mówiła. Czasem to nawet nie rozumiem o czym ona tak dziubdzia do mojego dziecka bo jakieśdziwne twory jej wychodzą....17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
My w trasie 400km.. O północy powinniśmy dojechać.
Ja sama czasem seplenie do dziecka, wiem że tak się nie powinno no ale to samo idzienie cały czas ale czasami.
Bardziej mnie wkurzam tekst "ojcowie Ci dokuczaja? Mama czu tata bardziej?" Teraz tego nie rozumie ale potem co? Rodzice źli i niedobrzy? W ogóle słowo "ojcowie" zamiast "rodzice" mnie drażni.
U nas jedynki takie wielkie wyglądają, nie wiem czy dużą szpara zostanie bo powolutku się wyłaniają
Ja nic nie piekę i nie gotuje, jadę na gotowe. Chociaż grozilam mężowi że jak ona nie przestanie z obiadem do synkow przyjeżdżać to ja zacznę ze swoim do niej.. bo mnie to obraża że przyjeżdża na weekend kilka razy w roku z pomidorowka.. jeszze do szwagra ok bo kawaler ale do nas to już przesada.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My mamy całe 2 zęby
Antoś już drugi dzień ma tylko 2 drzemki po 30 minut ale dzięki temu pada przed 20 i śpi do 7 rano z jedną krótką przerwą na mleko ok. 5 rano. O tej 5 mąż go karmi więc w końcu się wysypiam
Młody ogólnie mało gada a jak już to mamuje. Najczęściej jak coś mu się dzieje, marudzi albo po prostu chce żeby wziąść go na ręce. Wtedy jest tylko mamamamama mame. Oczywiście zawsze go biorę, nie tylko jak mnie woła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:34
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Haha babcia mojego męża to samo ,, czy mama dokucza, czy tata dokucza,,. Dzisiaj byłam z małą na spacerze 13 km. W ogóle to my mamy 2 spacerówki. Jedna rozkładana na płasko a druga z 2w1 kubełek o 3 stopniach nachylenia. Bałam się strasznie tego kubełka bo w necie piszą różne rzeczy na temat kubełków a kubełek jest świetny. Mała ma fajną pozycję, nie wykrzywia się. A same negatywne opinie piszą chyba tylko ci co nie mieli takiej spacerówki i wydaje im się że to niewygodne. Dla porównania dzisiaj przejechałam się jeszcze po południu tą zwykłą spacerówką z regulowanym oparciem i jest beznadziejna. Nie wiem jak przetrwamy z nią nasze wakacje. To już za 2 tygodnie. Zaczynam się stresować jak mała zniesie lot.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:48
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMarta ja tam byłam szczęśliwa jak teściowa pakowała nam obiadki swoje
Niczym mi to nie ujmowalo, ona dobrze gotuje a ja nie lubię
Ja bym brała teraz nawet pomidorowke byleby samemu nie stac przy garach
Moje też tak jezdzily nawet w spacerowkach, nawet jak mialy 2latka tak sibie spaly jak królowe z nóżkami do góry hahah
Teraz mam kubelek i nie mam pałąka wiec Emi sobie tak nie pojeździ. Z reguły śpi albo coś zjada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 10:53
PLPaulina, Ania241188, Kasiaja, 1ania1, chabasse, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA moj mąż bawi sie na pępkowym☺☺ a ja w domu z Hanią...
Echh..
Edit.. a U Nas super.. od 5 szaleje i ani mysli pojsc spac.. juz tak drugi dzien..
A ja juz zaczynam miec dosc macierzyństwa. Chyba sie nie nadaje..😭😭😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 06:03
-
PLPaulina wrote:A moj mąż bawi sie na pępkowym☺☺ a ja w domu z Hanią...
Echh..
Edit.. a U Nas super.. od 5 szaleje i ani mysli pojsc spac.. juz tak drugi dzien..
A ja juz zaczynam miec dosc macierzyństwa. Chyba sie nie nadaje..😭😭😭😭
Paulina u nas tak codziennie. Albo godzinna pobudka w nocy albo wstaje 5.30
Dziś wstał 5,30 ale zaniosłam staremu.
Spokojnie nadajesz się. Z pierwszym dzieckiem mialam tak samo. Niestety jest ciężko ale uwierz będzie coraz lepiej. Będą spać coraz dłużej. Trzeba przeczekać ten okres niemowlęcy.
-
1ania1 wrote:Ania z tym spaniem coraz dłużej to trzymam Cię za słowo
U nas też takie pobudki to norma niestety tyle dobrze, że teraz wcześnie robi się jasno.
-
A moja wczoraj ostatnie mleko po kąpieli około 19.45, i dopiero teraz sie obudziłyśmy:) coś tam sie w nocy kręciłaale dalam jej smoka pare razy i spała dalej:) czyli pierwsza noc bez mleczka za nami:)
pumka1990, Lavendova, PLPaulina lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33