X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jakie polecacie bidony? (kubki że słomką)

Ja kupiłam bboxa, Filip po kilkunastu próbach nauczył się pić i nic innego już nie próbowałam.
    Teraz kusi mnie kupić ten reflo kubek, bo z doidy nie chce pić.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaka pogoda u mnie, no aż się żyć człowiekowi nie chce. 4 stopnie, wieje, pada, ciemno jak w d****, chcę wiosny, słoneczka, ciepła...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja kupiłam bboxa, Filip po kilkunastu próbach nauczył się pić i nic innego już nie próbowałam.
    Teraz kusi mnie kupić ten reflo kubek, bo z doidy nie chce pić.
    U nas doidy to niewypał. Woli zwykły taki jak w każdym domu są.. ☺️☺️ Ale już się robi ciepło.. I moja złapała już bidon. Ale szukam idealnego. Na wyjścia. Żeby łatwo się mylo.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jakie polecacie bidony? (kubki że słomką)

Ja mam skip hop i jest spoko.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja mam avent i jest super. Nie cieknie, baaardzo wytrzymały. Kilkanaście razy lądował na płytkach i nie pęka, są rurki wymienne. Co prawda trzeba mocno ciągnąć, ale Filip załapał i chętnie z niego pije, umyć też łatwo bo się rozkłada na części.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas doidy to niewypał. Woli zwykły taki jak w każdym domu są.. ☺️☺️ Ale już się robi ciepło.. I moja złapała już bidon. Ale szukam idealnego. Na wyjścia. Żeby łatwo się mylo.

U nas doidy było ok dopóki przez chwilę mojej nieuwagi mały nie nalał sobie zupy do nosa. Teraz nawet na niego nie patrzy.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dawno se słomki pijemy. Mam zwykły z canpola, a w poniedziałek kupiłam jeszcze w biedronce. I wszystkie są okej:p pijemy jeszcze z kubka 360 ale to rzadziej bo czasem jeszcze sie poleje pijąc z tego.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa do nosa 😂😂😂

To moja nie czai bidonow i słomek. Pije ze szklanki albo butelki MAM z ustnikiem.

No pogoda fatalna. Chyba od piątku ma byc ładnie już u nas, oby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wszystkie bidony są ok.. Bo np lovi jest fatalny. To coś w co się rurkę chowa tak sterczy że wkurza przy piciu. Rozbiera się do mycia też średnio..

Miałam b. Box ale zostawiłam miliony km od domu. A wtedy pić nie chciała więc nie wiem nawet czy jest fajny. 🤔

Teraz mamy po prostu butelkę wody z ustnikiem. Sprawdza się. Ale bym wolała że słomki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu słomki takie fajne tzn czemu tak wam na słomkach zależy? Ja to nie wiem, mi się wydaje niehigieniczne ciężko umyć, a jak jakiś sok czy herbata to juz w ogóle sie namnazaja tam bakterie... A dzieci wiem jak ciągną i pluja jednocześnie bo to tez je cieszy 🤣

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wody nie chce pić, próbowaliśmy doidy, kupiłam zwykły bidon że słomka, potrafi wodę pociągnąć ale wypływa albo gryzie slomke dla zabawy. Najlepiej mu idzie ze zwykłego kubka z którego sama woda leci po przechyleniu wtedy coś wypije, ale najlepiej to mu pasuje rozlewanie tej wody.
    Czy Wasze dzieci też robią takie awantury przy ubieraniu? Mój to się zachowuje jak opętany jak muszę go ubrać czy zmienić pieluszke,albo po kąpieli wytrzeć i nakremowac, taka histerie robi, że chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Jak mu nie dam czegoś co go mocno zainteresuje to jest kiepsko. A jeszcze chwilę temu mógł leżeć na przewijaku bez żadnych protestów, tak uwielbiał poranne mycie i ubieranie

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Boże jaka pogoda u mnie, no aż się żyć człowiekowi nie chce. 4 stopnie, wieje, pada, ciemno jak w d****, chcę wiosny, słoneczka, ciepła...
    Ania u mnie podobnie. Mega dolująca ta pogoda, chociaż dzisiaj trochę cieplej i udało mi się wyjść do sklepu bo przestało na chwilę padać. Ale szaro i mega ponuro jest

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A czemu słomki takie fajne tzn czemu tak wam na słomkach zależy? Ja to nie wiem, mi się wydaje niehigieniczne ciężko umyć, a jak jakiś sok czy herbata to juz w ogóle sie namnazaja tam bakterie... A dzieci wiem jak ciągną i pluja jednocześnie bo to tez je cieszy 🤣
    A mam w torebce nosić otwarty kubek? Hehe

B. Box kupiłam że Szczotka do mycia. I ciach ciach było umyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    A mój wody nie chce pić, próbowaliśmy doidy, kupiłam zwykły bidon że słomka, potrafi wodę pociągnąć ale wypływa albo gryzie slomke dla zabawy. Najlepiej mu idzie ze zwykłego kubka z którego sama woda leci po przechyleniu wtedy coś wypije, ale najlepiej to mu pasuje rozlewanie tej wody.
    Czy Wasze dzieci też robią takie awantury przy ubieraniu? Mój to się zachowuje jak opętany jak muszę go ubrać czy zmienić pieluszke,albo po kąpieli wytrzeć i nakremowac, taka histerie robi, że chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Jak mu nie dam czegoś co go mocno zainteresuje to jest kiepsko. A jeszcze chwilę temu mógł leżeć na przewijaku bez żadnych protestów, tak uwielbiał poranne mycie i ubieranie
    U nas ostatnio ogólnie jakiś bunt.. Złości się i wścieka na wszystko co jej nie pasuje. ☺️

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja kupiłam najtańszy z Canpol i jest bardzo fajny. Póki co nie potrzebuję super szczelnych.
    Tez mamy zwykły za niecałe 10 zł z canpola ale młody przez te męczące zęby nie ogarnia, gryzie tylko rurkę :/
    Co do kolejnego dziecka to ja jak mamy z Jankim gorszy dzień tez zmieniam zdanie a po chwili już mi przechodzi 🙈 😉
    Jadę na 15 na wizytę do mojej ginekolog, odstawiłam tabsy początkiem maja to może wyjdzie czy już mam owulacje. Mam nadzieje ze te dolegliwości bólowe i plamienia to nie żadne torbiele itp.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas kubki ze słomką są mega wygodne, pijemy tylko wode z tego więc nic sie z tym nie dzieje, a mam 3 więc po każdym jedzeniu myje ten kubek. Na spacery są super. A co do ubierania to moja też ryczy jak opętana, najgorzej ubrać body i rękawki, przy spodniach już jest lepiej. Czapek nie lubi, ja zawiązuje a ona zaraz odwiązuje i tak sie bawimy;p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia moja nauczyła się ciągnąć na tubkach owocowych. Bidon ze słomką od razu załapała,skojarzyła że ma ciągnąć tak jak tubke właśnie:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tubkami jest taki problem ze młody nie da sobie ich przytrzymać on chce sam i wiadomo jak to się kończy 😂 mocno przyciśnie i wszystko na nim albo na podłodze ;/

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bbox ze szczoteczką. Można umyć przynajmniej rurkę w środku dokładnie.
    Marcela jak mam przebierać/ubierać małego to muszę się mocno natrudzić, bo Filip zazwyczaj chce robić wtedy coś innego. Tak samo zmiana pampersa to u nas zapasy, z darciem się włącznie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała zeby załapał wreszcie niekapka albo bidon. Teraz wodę pije z łyżeczki albo normalnie ze szklanki. Z butelki nie chce pic.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ