Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Ja kupiłam bboxa, Filip po kilkunastu próbach nauczył się pić i nic innego już nie próbowałam.
Teraz kusi mnie kupić ten reflo kubek, bo z doidy nie chce pić. -
Paulina, ja mam avent i jest super. Nie cieknie, baaardzo wytrzymały. Kilkanaście razy lądował na płytkach i nie pęka, są rurki wymienne. Co prawda trzeba mocno ciągnąć, ale Filip załapał i chętnie z niego pije, umyć też łatwo bo się rozkłada na części.
-
PLPaulina wrote:U nas doidy to niewypał. Woli zwykły taki jak w każdym domu są.. ☺️☺️ Ale już się robi ciepło.. I moja złapała już bidon. Ale szukam idealnego. Na wyjścia. Żeby łatwo się mylo.
U nas doidy było ok dopóki przez chwilę mojej nieuwagi mały nie nalał sobie zupy do nosa. Teraz nawet na niego nie patrzy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie wszystkie bidony są ok.. Bo np lovi jest fatalny. To coś w co się rurkę chowa tak sterczy że wkurza przy piciu. Rozbiera się do mycia też średnio..
Miałam b. Box ale zostawiłam miliony km od domu. A wtedy pić nie chciała więc nie wiem nawet czy jest fajny. 🤔
Teraz mamy po prostu butelkę wody z ustnikiem. Sprawdza się. Ale bym wolała że słomki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:39
-
nick nieaktualnyA czemu słomki takie fajne tzn czemu tak wam na słomkach zależy? Ja to nie wiem, mi się wydaje niehigieniczne ciężko umyć, a jak jakiś sok czy herbata to juz w ogóle sie namnazaja tam bakterie... A dzieci wiem jak ciągną i pluja jednocześnie bo to tez je cieszy 🤣
-
A mój wody nie chce pić, próbowaliśmy doidy, kupiłam zwykły bidon że słomka, potrafi wodę pociągnąć ale wypływa albo gryzie slomke dla zabawy. Najlepiej mu idzie ze zwykłego kubka z którego sama woda leci po przechyleniu wtedy coś wypije, ale najlepiej to mu pasuje rozlewanie tej wody.
Czy Wasze dzieci też robią takie awantury przy ubieraniu? Mój to się zachowuje jak opętany jak muszę go ubrać czy zmienić pieluszke,albo po kąpieli wytrzeć i nakremowac, taka histerie robi, że chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Jak mu nie dam czegoś co go mocno zainteresuje to jest kiepsko. A jeszcze chwilę temu mógł leżeć na przewijaku bez żadnych protestów, tak uwielbiał poranne mycie i ubieranieAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
1ania1 wrote:Boże jaka pogoda u mnie, no aż się żyć człowiekowi nie chce. 4 stopnie, wieje, pada, ciemno jak w d****, chcę wiosny, słoneczka, ciepła...Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:A czemu słomki takie fajne tzn czemu tak wam na słomkach zależy? Ja to nie wiem, mi się wydaje niehigieniczne ciężko umyć, a jak jakiś sok czy herbata to juz w ogóle sie namnazaja tam bakterie... A dzieci wiem jak ciągną i pluja jednocześnie bo to tez je cieszy 🤣
B. Box kupiłam że Szczotka do mycia. I ciach ciach było umyte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:48
-
nick nieaktualnymarcela123 wrote:A mój wody nie chce pić, próbowaliśmy doidy, kupiłam zwykły bidon że słomka, potrafi wodę pociągnąć ale wypływa albo gryzie slomke dla zabawy. Najlepiej mu idzie ze zwykłego kubka z którego sama woda leci po przechyleniu wtedy coś wypije, ale najlepiej to mu pasuje rozlewanie tej wody.
Czy Wasze dzieci też robią takie awantury przy ubieraniu? Mój to się zachowuje jak opętany jak muszę go ubrać czy zmienić pieluszke,albo po kąpieli wytrzeć i nakremowac, taka histerie robi, że chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Jak mu nie dam czegoś co go mocno zainteresuje to jest kiepsko. A jeszcze chwilę temu mógł leżeć na przewijaku bez żadnych protestów, tak uwielbiał poranne mycie i ubieranie -
nesssssa wrote:Ja kupiłam najtańszy z Canpol i jest bardzo fajny. Póki co nie potrzebuję super szczelnych.
Co do kolejnego dziecka to ja jak mamy z Jankim gorszy dzień tez zmieniam zdanie a po chwili już mi przechodzi 🙈 😉
Jadę na 15 na wizytę do mojej ginekolog, odstawiłam tabsy początkiem maja to może wyjdzie czy już mam owulacje. Mam nadzieje ze te dolegliwości bólowe i plamienia to nie żadne torbiele itp.
25.07.2018 🦊
-
Dla nas kubki ze słomką są mega wygodne, pijemy tylko wode z tego więc nic sie z tym nie dzieje, a mam 3 więc po każdym jedzeniu myje ten kubek. Na spacery są super. A co do ubierania to moja też ryczy jak opętana, najgorzej ubrać body i rękawki, przy spodniach już jest lepiej. Czapek nie lubi, ja zawiązuje a ona zaraz odwiązuje i tak sie bawimy;p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Też mam bbox ze szczoteczką. Można umyć przynajmniej rurkę w środku dokładnie.
Marcela jak mam przebierać/ubierać małego to muszę się mocno natrudzić, bo Filip zazwyczaj chce robić wtedy coś innego. Tak samo zmiana pampersa to u nas zapasy, z darciem się włącznie.