Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam ja Pole bajki też pobudzają. A jak była takim niemowlakiem jak teraz nasze sierpniaki to po kąpaniu zero telewizji, bo jak chwilę była w pokoju gdzie TV to zasnąć nie mogła i zasypiała o 22, a tak o 20.
My mieliśmy pobudka o 7. Ale zaniosłam małego tacie i pospalam jeszcze godzinę
-
Gdzie kupujecie torty na roczek? Bo miała mi robić dziewczyna z mojej klasy , robi na prawdę profesjonalne ale śpiewa 280zł. Składniki same super. Ale ta cena?
Poli zamawiałam w zwykłej cukierni i też był ładny i bardzo dobry. I kosztował połowę mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 11:31
-
nick nieaktualny
-
e_mii wrote:Ania, ja zamawiam u dziewczyny, która profesjonalnie się tym zajmuje i ze zdobieniem też taka cena. W cukierniach też u nas tyle kosztują, chyba że jakieś zwykle, bez bajerów z masy cukrowej itp., to wtedy taniej.
-
W cukierni zwykłej to jest całkiem tani. ale mi kompletnie nie smakuje wtedy taką chemią daje jakoś
Najlepszy na świecie w cukierni super bezowy klasyczny z malinami kosztuje 200zł. Ale to klasyczna beza z kremem i owocami, niby prosty a tak pyszny że szok mieliśmy ją na chrzest ale że był zimą to był mango-marakuja.
Zastanawiam się czy jest sens szaleć ze zdobieniami, bo najładniejsze są z masy cukrowej a znowu dla mnie ta masa jest niejadalna albo robią takie z andrutem nadrukowanym jadalnym.. a to też bez sensu moim zdaniem. Chyba lepsza będzie fajna świeczka na środku..
Macie jakieś zdjęcia do inspiracji?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U nas motyw myszki minnie. Więc nie pomogę z inspiracjami dla chłopaka. 😊
a z czego dekoracje?
edit. w sensie na torcie bosh.. co ja napisałam
znalazłam na allegro fajne balony niebieskie także luz.. w przyszłym tygodniu zamówię my roczek za miesiąc robimy dopiero więc kupa czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 13:03
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ta swieczka co sie podpala i najpierw jest fintanna i rozklada sie grajacy kwiat na ktorym od tej fontanny sie podpalaja swieczki na platkach...
Ja narazie mysle, czy sama robic tort, czy zamawiac...
U nas u babeczki u ktorej biore, to taki normalnej wielkosci, jednopietrowy ok 80€...
Ona tez wszystko z bio skladnikow robi (jajka itp z gospodarswa)...
Motywu przewodniego, bajkowego nie mamy... mala sie jeszcze nie interesuje konkretnie minnie, donadlem, peppa czy innymi, wiec nie widze sensu na sile jakiegos motywu przypisywac... tort napewno bedzie jakis z czyms nie taki lysy, ale balony itp wszystko normalne...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Jak ja widze te torty dla dzieci w tych kolorach i dekoracjach to nie zacheca to do jedzenia raczej odwrotnie. Ktos bedzie mial normalny tort w jadalnych kolorach nie smakujacy jak niebieski czy rozowy cukier?
A typowo do jedzenia, smaczne to ciasta. 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:a z czego dekoracje?
edit. w sensie na torcie bosh.. co ja napisałam
znalazłam na allegro fajne balony niebieskie także luz.. w przyszłym tygodniu zamówię my roczek za miesiąc robimy dopiero więc kupa czasu
Żeby nie był tort typowo z masy cukrowej. 😊
I wiem że taki maluch sam nie ma motywu przewodniego z bajki.
Ale jednak i ubranka i pokój i maskotki - to my wybieramy. ☺️ Tak samo jak balony - u Nas będą różowe. I trochę zielonych - heh bo Hania strasznie zwraca uwagę na zielony kolor. 😊😊😊 -
Natalia05 wrote:Jak ja widze te torty dla dzieci w tych kolorach i dekoracjach to nie zacheca to do jedzenia raczej odwrotnie. Ktos bedzie mial normalny tort w jadalnych kolorach nie smakujacy jak niebieski czy rozowy cukier?
Ja będę robić sama. Nie wiem jeszcze jaki, ale biszkopt mam zawsze perfekcyjny ze strony Moje Wypieki, a mase zrobię pod nas. Nie lubimy słodkiego bardzo. Najgorzej mi wychodzi zdobienie hehe, ale jak się ozdobi boki biszkoptami a górę galaretką to będzie git
-
nick nieaktualnyJak ja zazdroszcze umiejetnosci takich, u mnie to by byla katastrona a nie tort 😂 Chyba zamowie jakis ale dopiero jak cala ferajna wroci z nad morza. A dacie dzieciom kawalek tortu do popackania?😀 Balony to koniecznie , najwieksza frajda z tego bedzie.
-
nick nieaktualny