X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zdarzylo wlaczyc jej pieski na uoutube jak juz strasznie buczaca byla,przytulila sie i zasnela faktycznie. No ale mowi sie ze sie nie powinno bo dziala zle na mozg zwlaszcza przed spaniem, i bardzo niszczy dzieciom wzrok😳

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ja Pole bajki też pobudzają. A jak była takim niemowlakiem jak teraz nasze sierpniaki to po kąpaniu zero telewizji, bo jak chwilę była w pokoju gdzie TV to zasnąć nie mogła i zasypiała o 22, a tak o 20.

My mieliśmy pobudka o 7. Ale zaniosłam małego tacie i pospalam jeszcze godzinę

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupujecie torty na roczek? Bo miała mi robić dziewczyna z mojej klasy , robi na prawdę profesjonalne ale śpiewa 280zł. Składniki same super. Ale ta cena?

Poli zamawiałam w zwykłej cukierni i też był ładny i bardzo dobry. I kosztował połowę mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 11:31

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tort 85 zł za kg + koszt zdobień

Robię w cukierni, taka fajna- domowa. Nie jakaś sieciowka.
    Tworzą cuda. I to nie pierwsze moje zamówienie u nich. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:24

• e_mii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja zamawiam u dziewczyny, która profesjonalnie się tym zajmuje i ze zdobieniem też taka cena. W cukierniach też u nas tyle kosztują, chyba że jakieś zwykle, bez bajerów z masy cukrowej itp., to wtedy taniej.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ania, ja zamawiam u dziewczyny, która profesjonalnie się tym zajmuje i ze zdobieniem też taka cena. W cukierniach też u nas tyle kosztują, chyba że jakieś zwykle, bez bajerów z masy cukrowej itp., to wtedy taniej.
    No to faktycznie pewnie wszędzie takie ceny

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cukierni zwykłej to jest całkiem tani. ale mi kompletnie nie smakuje wtedy taką chemią daje jakoś :D
    Najlepszy na świecie w cukierni super bezowy klasyczny z malinami kosztuje 200zł. Ale to klasyczna beza z kremem i owocami, niby prosty a tak pyszny że szok :D mieliśmy ją na chrzest ale że był zimą to był mango-marakuja.
    Zastanawiam się czy jest sens szaleć ze zdobieniami, bo najładniejsze są z masy cukrowej a znowu dla mnie ta masa jest niejadalna :D albo robią takie z andrutem nadrukowanym jadalnym.. a to też bez sensu moim zdaniem. Chyba lepsza będzie fajna świeczka na środku..
    Macie jakieś zdjęcia do inspiracji?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas motyw myszki minnie. Więc nie pomogę z inspiracjami dla chłopaka. 😊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

a z czego dekoracje?

edit. w sensie na torcie :D bosh.. co ja napisałam :D
    znalazłam na allegro fajne balony niebieskie także luz.. w przyszłym tygodniu zamówię :D my roczek za miesiąc robimy dopiero więc kupa czasu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 13:03

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta swieczka co sie podpala i najpierw jest fintanna i rozklada sie grajacy kwiat na ktorym od tej fontanny sie podpalaja swieczki na platkach...

Ja narazie mysle, czy sama robic tort, czy zamawiac...
    U nas u babeczki u ktorej biore, to taki normalnej wielkosci, jednopietrowy ok 80€...
    Ona tez wszystko z bio skladnikow robi (jajka itp z gospodarswa)...

Motywu przewodniego, bajkowego nie mamy... mala sie jeszcze nie interesuje konkretnie minnie, donadlem, peppa czy innymi, wiec nie widze sensu na sile jakiegos motywu przypisywac... tort napewno bedzie jakis z czyms nie taki lysy, ale balony itp wszystko normalne...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas też ten motyw

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja widze te torty dla dzieci w tych kolorach i dekoracjach to nie zacheca to do jedzenia raczej odwrotnie. Ktos bedzie mial normalny tort w jadalnych kolorach nie smakujacy jak niebieski czy rozowy cukier?

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam normalny tort, koleżanka mi robi, która uwielbia piec i wychodzi jej to super. Z malinami i borówką amerykańską na wierzchu, kupię tylko jakiś toper na allegro.

Natalia05 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jak ja widze te torty dla dzieci w tych kolorach i dekoracjach to nie zacheca to do jedzenia raczej odwrotnie. Ktos bedzie mial normalny tort w jadalnych kolorach nie smakujacy jak niebieski czy rozowy cukier?
    Tort to tort. 🎂

A typowo do jedzenia, smaczne to ciasta. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tort to tort. 🎂

A typowo do jedzenia, smaczne to ciasta. 😊

Aaa no chyba ze tak ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    a z czego dekoracje?

edit. w sensie na torcie :D bosh.. co ja napisałam :D
    znalazłam na allegro fajne balony niebieskie także luz.. w przyszłym tygodniu zamówię :D my roczek za miesiąc robimy dopiero więc kupa czasu :D
    Dekoracje najładniejsze są z masy cukrowej.. I one u nas są jakby dokładane do tortu..
    Żeby nie był tort typowo z masy cukrowej. 😊

I wiem że taki maluch sam nie ma motywu przewodniego z bajki.
    Ale jednak i ubranka i pokój i maskotki - to my wybieramy. ☺️ Tak samo jak balony - u Nas będą różowe. I trochę zielonych - heh bo Hania strasznie zwraca uwagę na zielony kolor. 😊😊😊

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Ja będę robić sama. Nie wiem jeszcze jaki, ale biszkopt mam zawsze perfekcyjny ze strony Moje Wypieki, a mase zrobię pod nas. Nie lubimy słodkiego bardzo. Najgorzej mi wychodzi zdobienie hehe, ale jak się ozdobi boki biszkoptami a górę galaretką to będzie git ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zazdroszcze umiejetnosci takich, u mnie to by byla katastrona a nie tort 😂 Chyba zamowie jakis ale dopiero jak cala ferajna wroci z nad morza. A dacie dzieciom kawalek tortu do popackania?😀 Balony to koniecznie , najwieksza frajda z tego bedzie.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają torty w stylu drip cake, z bezowymi dekoracjami. No i po to go zamawiam, żeby ładnie wyglądał, a wiem że w smaku też będzie ok. Pyszne ciasta czy placki jakieś to sama piekę, a tort ma wyglądać jak tort :D

Ania241188 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że Hania pobawi się tortem.

Ostatnio był u nas kilkulatek i miał "lubisia".. Próbował Hani dać, boże jak poczuła to nadzienie to nigdy nie widziałam by tak daleko plula 🤣🤣🤣

‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ