Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie wiem co wy z tym ladny- brzydki tort 😂 To jest jakis kanon piekna tortow bo chyba mnie ominelo 😂 Kazdy ma swoj gust przeciez, tylko pytalam czy ktos bedzie robil normalny i fajnie ze ktos jeszcze podziela podejscie ☺️
Dla takich kilkulatkow to juz co innego, zwracaja uwage i sie ciesza. Teraz nie sadze ze Emile cokolwiek to obejdzie he he
A co z tymi problemami anatomicznymi niejadkow? Moja tez mleczna, ale miesna do tego sie okazuje bo kabanosy i kielbaski wcina a jak zeberka zobaczy to az sie drze zeby dac. Warzywa porazka -
PLPaulina wrote:No u Nas też właśnie myszka Minnie.
Bo całe urodziny są pod dzieci. Ogród już gotowy, mieszkanie też, tort jutro mąż odbierze. 🥳🥳
A ze będzie kilka dziewczynek to jak nawet Hania ma to gdzieś jak to wygląda to inne dzieciaki będą zadowolone.
Koleżanka będzie malować maluchy 🥳
Tak samo jak się robi np sesje zdjęciowe. Przecież dziecko nie pamięta. Ale nam jest miło. I zdjęcia są. Więc to fajnie tak potem wspominać. ☺️
To podeślij potem jakieś zdjęcia, może coś podpatrze 😜
-
Ja mam zamówiony tort u takiej pani która piecze torty. Płace jakoś 120 złotych gdzie u nas norma to 180 bo pytałam. Ale piecze podobno pyszne torty, poleciła mi ją znajoma. Mam z masy cukrowej misie na wierzchu. I cieszę się z tego jakbym sama była dzieckiem:) nie mogłam się doczekać dzidziusia więc teraz gdy jest chce by miała wszystko co najlepsze:) ( oczywiście nie twierdzę że jak ktoś nie ma masy cukrowej to źle, każdy robi jak mu się podobają a mi się takie torty bardzo podobają)
Ile ogólnie ważą wasze dzieciaki? Moja ma 8,200, jest tu jeszcze taka drobinką?
My nadal się wczasujemy. Moja córeczka to urodzony mały podróżnik:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Natalia05 wrote:Ja nie wiem co wy z tym ladny- brzydki tort 😂 To jest jakis kanon piekna tortow bo chyba mnie ominelo 😂 Kazdy ma swoj gust przeciez, tylko pytalam czy ktos bedzie robil normalny i fajnie ze ktos jeszcze podziela podejscie ☺️
Dla takich kilkulatkow to juz co innego, zwracaja uwage i sie ciesza. Teraz nie sadze ze Emile cokolwiek to obejdzie he he
A co z tymi problemami anatomicznymi niejadkow? Moja tez mleczna, ale miesna do tego sie okazuje bo kabanosy i kielbaski wcina a jak zeberka zobaczy to az sie drze zeby dac. Warzywa porazka
anemia – sprawdź morfologię i poziom ferrytyny
krótkie wędzidełko lub inne problemy w jamie ustnej – konsultacja neurologopedy
częste zaparcia
nadwrażliwość sensoryczna (buzi lub rąk)
liczne alergie (mogą ograniczać rozszerzanie diety lub wywoływać negatywne skojarzenia u dziecka)
podawanie leków na siłę, operacje, konieczność karmienia przez sondę lub intubacji
częste choroby
monotonna dieta – brak urozmaicenia w konsystencji, smakach, formie posiłków
nieprzyjemna atmosfera – dziecko je samo, ma oddzielnie przygotowane produkty, nie widzi, jak jedzą rodzice
zmuszanie, zachęcanie, karmienia przy bajkach
nadmiar słodkich przekąsek między posiłkami
słodkie napoje (również soki owocowe – nawet te domowe!)
Karmienie piersią nie utrudnia rozszerzania diety,
-
edytkaa93 wrote:Ja mam zamówiony tort u takiej pani która piecze torty. Płace jakoś 120 złotych gdzie u nas norma to 180 bo pytałam. Ale piecze podobno pyszne torty, poleciła mi ją znajoma. Mam z masy cukrowej misie na wierzchu. I cieszę się z tego jakbym sama była dzieckiem:) nie mogłam się doczekać dzidziusia więc teraz gdy jest chce by miała wszystko co najlepsze:) ( oczywiście nie twierdzę że jak ktoś nie ma masy cukrowej to źle, każdy robi jak mu się podobają a mi się takie torty bardzo podobają)
My nadal się wczasujemy. Moja córeczka to urodzony mały podróżnik:)
Super , że macie udane wczasy
-
Dobrze że moja je wszystko:) też ma swoje widzi mi się czasami ale zawsze wszystkiego spróbuje. Jedynie jedzenie o konsystencji typu jogurt muszę jej pierwszą łyżeczkę wcisnąć bo tego jakoś nie chce ale potem jak spróbuje to już wcina:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Dobrze że moja je wszystko:) też ma swoje widzi mi się czasami ale zawsze wszystkiego spróbuje. Jedynie jedzenie o konsystencji typu jogurt muszę jej pierwszą łyżeczkę wcisnąć bo tego jakoś nie chce ale potem jak spróbuje to już wcina:)
On z jednej strony chce próbować, a z drugiej coś mu to jedzenie nie wychodzi. Dlatego chcę pierw zbadać krew potem ten neurologepeda. Bo mam porównanie do córki jak sobie dziecko potrafi radzić z jedzeniem. Ona na roczek to pałkę w rękę i zjadła. Co prawda jak szły zęby zero apetytu, albo papki.
-
Mój zjadły wszystko co ja jem dzisiaj miał apetyt większy niż 10latek
A z tortem to była rozmowa czy ktoś robi typowo dekoracje dla dzieciaków, czy raczej zwykły prosty a nie ladny/brzydki
Ja kurczę nie lubię tej masy cukrowej, więc chce bez.. pójdę blisko tu mnie do cukierni gdzie robią te bezy pyszne i coś sami niech zaproponują ;p
Do tego upiekę sernik z owocami i galaretką na spodzie z oreo i muffinki. Żadnego malowania twarzy itp bo będę miała 3 dzieci to bez sensu ;p tyle jest 2 najbliższej rodzinie specjalnie znajomych z dziećmi nie będę zapraszać imprezy dla dzieciaków to chyba od przedszkola się zaczynają z tego co kojarzę w towarzystwie to wtedy będą dwie imprezy dla rodziny i dla kolegów i kol3zanek z przedszkola6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas na torcie pewnie tez cos ladnego bedzie, ale balony planuje poprostu perlowe i rozowe albo cos w tym stylu...
Tez bedziemy miec dzieci na urodzinach, ale samych chlopcow, byc moze jedna dziewczynka, wiec dziewczynskie sprawy raczej malo intereaujace😂
Lavendova, ja sie wlasnie caly czas zastanawiam, czy zamawiac, czy piec sama i jeatem caly czas rozerwana i nie moge podjac decyzji...
Co do wygladu, ja mam pania, ktora piekla nam juz torty, na chrzest tez id niej mielismy i malo tego, ze przesliczny, to byl przepyszny! Pierwszy raz poszedl prawie caly dwupietrowy tort...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:
Moja ma 8250. Dzisiaj ważona. Tyle miała miesiąc temu ale przez chorobę mocno schudła. Spadła wtedy poniżej 8 kg. Dopiero teraz nadrobiła. Tak to pewnie miałaby już około 9 kg.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyCierpliwa ty pokazywałas takie pychotki swoje ze dla mnie by były w sam raz ☺️ Ale to trzeba miec tez czas i chęć także no musisz sama zdecydować 😄
U nas w przedszkolach to zawsze imprezy były urodzinowe, dzieci wakacyjne świętowały we wrześniu ☺️
Moja ok 8,5 ale dawno nie ważyłam. Trzyma dziewczyna linię 😀
A takie pytanie co ile wymieniacie smoczek do butelki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 23:27
-
nick nieaktualny
-
Natalia, Paulina:*
Moze faktycznie zrobie sama🤔 musze poszukac inspiracji, bo o ile na tort ppd wzgledem smakowym pomysl by byl, tak jesli o wyglad chodzi jakos tak brak pomysłu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:Ja mam zamówiony tort u takiej pani która piecze torty. Płace jakoś 120 złotych gdzie u nas norma to 180 bo pytałam. Ale piecze podobno pyszne torty, poleciła mi ją znajoma. Mam z masy cukrowej misie na wierzchu. I cieszę się z tego jakbym sama była dzieckiem:) nie mogłam się doczekać dzidziusia więc teraz gdy jest chce by miała wszystko co najlepsze:) ( oczywiście nie twierdzę że jak ktoś nie ma masy cukrowej to źle, każdy robi jak mu się podobają a mi się takie torty bardzo podobają)
My nadal się wczasujemy. Moja córeczka to urodzony mały podróżnik:)
Mój tez drobjnka około 8.500-8.600 przy masie urodzeniowej 2.530 a równo za tydzień roczek
P.S. wieczorem będziemy się ważyć to powiem ile Emil dokładnie ważyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy ktoś ma też dziecko-odkurzacz???
Ula bierze WSZYSTKOOOO do buzi. MILIARD razy powtarzam, że nie bo coś tam. W końcu zabieram, bo jeszcze zeżre.
Boję się jej już cokolwiek dawać. Wczoraj zamiast papieru czy czegoś tam dostała piłkę z wypustkami. To pracowała usilnie, żeby je odgryźć. Ja wiem, że to taki wiek, ale na taką skalę????
-
Nessa, tak! Moja zbiera wszystko i widzi woecej niz ja i odkurzacz🤦♀️
Ostatnio muche chciala pozrec🤦♀️
U nas niedlugo aie okaze jaka teraz waga, z jakies 3tyg temu bylo prawie 8,5kg urodzeniowa byla 3200gnesssssa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700