Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyszłam z jelitowki to mąż lata do kibelka.. szybko rano odwiozlam dziecko, umówiłam męża do lekarza i go zawiozlam bo rano była wizyta.. do jutra ma w domu leżeć bo jelitowka niby 3 dni powinna trwać. Mi było dane chorować 1,5 bo jako matka musiałam się dźwignac i zająć dzieckiem i mężem
Marcela ale bez sensu.. powinni oni zadzwonić z propozycją terminu a nie że Ty jeszcze musisz się uzeraz z tymja się cieszę że moja położna właśnie otworzyła ta przychodnie i nie żałuję że cała rodzinę tam zapisałam bo wizyty właśnie bez problemu, jak coś to dzwonią. Jedyny minus że nie mają laboratorium i dają skierowanie to zewnętrznego.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta jak facet chory to gorzej niż dziecko, nieraz przerabiałam 😁😆
Filip dzisiaj wstał o 5.30 i dopiero poszedł spać, oszaleję z nim. Na szczęście dzisiaj jest ładnie, więc jak tylko się obudzi to idziemy na spacer. Z dnia na dzień zaczął ładnie chodzić, nie chce przez to jeździć w wózku, jak idziemy to co chwila staje, bo kamień, patyk, robak, wszystko musi dotknąć. 🙂
Nie wiem, kiedy on tak urósł, tyle już rozumie. 😍 -
Ania241188 wrote:Dziewczyny co na mokry kaszel dla maluchów? Pediatra dziś nie odbiera.
[/url]
-
Kasiaja wrote:Polecam len mielony ładnie „ściąga” flegmę. Ja dodaję do kaszki jedną łyżeczkę, można też dodać do zupy lub też kisiel owocowy z tego zrobić ale nigdy w ten sposób nie robiłam
-
Syropu na kaszel nie ma.. Tylko krople sinecod mamy żeby nie kaszlal w nocy.
U nas wczoraj krostki się pokazały na brzuchu ale dzisiaj już nie ma śladu. To na pewno po mmr.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ania241188 wrote:A któraś mama stosowała hederasal? Czytam i ma same pozytywne opinie.
Robimy inhalacje z nebudose
Oliwce podawałam, dosyć fajnie działał. Jest jeszcze mucosolvan mini, całkiem dobry w smaku i fajnie działa. Podawałam teraz Michałkowi -
nick nieaktualnyMoja mimo ze ma ostatnio bardzo dobry humorek, mimo kataru, to stała się nieusypialna 🤦♀️ Wczoraj poszła spać z nami o 22.30. Dziś kąpiel po 20 i aż do 21.30 nie w głowie jej było spanie. A wstaje wczesniej niż zazwyczaj i tylko jedna drzemka w ciągu dnia, ok12-14. No nie do zdarcia jest... zapomnij człowieku o wolnym wieczorze. Śpi oczywiście z nami, bo już nie pamietam kiedy udało mi się ja odłożyć do łóżeczka bez obudzenia. Dobrze ze nie planowalismy dla Oli rodzeństwa, bo nie byłoby szansy na poczęcie 😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To Filip w żłobku ma 2 drzemki
po 9 i o 12.30. Dzisiaj spał prawie 3 godziny!
Odkąd Filip ma katar to wieszam gałganek Aliny od Pana Tabletki i przyklejam aromactiv i 2 razy dziennie nasivin, ale robi robotę. W nocy oddycha spokojnie, w dzień leci z nosa, ale nie ma tragedii. Gorzej ze mną... Rok siedziałam w domu, a na koniec choruję,ale nie ma co się dziwić. Jest problem z kotłownią na osiedlu i nie mamy jeszcze ogrzewania... Mamy po 19 stopni. Jak ktoś mi powie, że to zdrowo to walnę 😤 -
U nas tez juz od 8 miesiaca tylko jedna drzemka, ale za to 3-4h wiec wole tak jak dwie krotkie...
Zazwyczaj klade ja koko 12-13, spac 20-21
Justa, my mamy z wyboru 18-19 w sypialni😂 z salonie mamy obecnie ok 20...
Jedyne ogrzewane miejsce to lazienka, zeby sie na ciepla podloge przyjemniej spod prysznica wychodzilo, ale ro tez tak max na 23 stopnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My znów sami. Jak w zeszłym roku, Marcin wyjechał do pracy na 5 tygodni. Wyjechał z soboty na niedzielę, a od nocy z niedzieli na poniedziałek Emil zaczął się budzić po 3-5 razy w nocy lub godzine buszuje. Nie wiem o co Mu chodzi. W dzień ma.dobry humor. Tez przeszedł na jedną drzemkę. Na ogół trwa ok 2h-2.30.
Dodatkowo od września wróciłam do pracy, a z młodym siedzi Babcia...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:U nas tez juz od 8 miesiaca tylko jedna drzemka, ale za to 3-4h wiec wole tak jak dwie krotkie...
Zazwyczaj klade ja koko 12-13, spac 20-21
Nie wiem co to sen łącznie 3-4h.
Sen w ciągu doby to 12h😊😊 w dobre dni. Gorzej bywa przy nasileniu ząbkowania, chorobie. 🤪 -
U nas odkąd mała ma jedną drzemkę, 2,5-3h, to pada przed 20 i śpi z jedną pobudką do 6:30-7. Od kilku dni już nie biorę jej do nas do łóżka nad ranem. Wszystko się polepszyło po tej czwórce co wyszła. Widzę po dziąśle, że druga też zaraz będzie się przebijać, ale Łucja jest spokojna, nie marudzi jak wcześniej, ta jedna jej tak dokuczała.
Ogrzewanie nam się jeszcze nie włączyło, w domu mamy około 22-23 stopni i dla mnie to jeszcze gorąco. -
nick nieaktualnyDrzemka 3-4 h to chyba ostatnia byla jak miala 3 miesiace 🤣 Nawet jak ja sie z nia poloze to tez wstanie za godzine, ba czasem to 45 minut i wyspana. Szybka regeneracja coz. Ja musze miec cieplo w domu, w nocy juz odkrecam grzejniki a w dzien to mamy jeszcze ciepla pogode 20-24 stopnie.