Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Dusia super
ciekawe ile nasz synuś waży... Jutro ja się zważę bo zżera mnie ciekawość
Muszę sobie coś w głowie przestawić, ciągle źle się czuję z tym że nie idę do pracy... To chyba kwestia tego że mieszkam bardzo blisko biura i wyjście do pracy nie jest jakieś zajmujące.
-
O, kurczę, szyjka niecałe 2 cm na tym etapie to kiepsko. Trzeba dużo leżeć, Luteina i pessar/szew (chociaż szwu nie polecam). Jakoś dotrwacie
Sama leżałam tydzień w szpitalu na patologii, bo nagle mi się 1 cm zrobił, ale pessar dał radę
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jestem już po wizycie
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, niespodzienki nie było i chłopiec pozostał chłopcem. Pokazał swoje klejnoty dosyć wyraźnie wiec wątpliwosci nie ma
Waży 320 g i wszystkie parametry są w normie.
Dooti, Cccierpliwa, justa8902, PLPaulina, e_mii, LondyńskieSerduszko, Meneksze, misia-kasia, d'nusia, justyna14, katka/85, Ania241188, polkosia, Existenz, Carolline, jej odbicie, Kasiaja, ingelita, Eilleen, Anuleczek, pumka1990, chabasse, Gypsy, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
My wczoraj byliśmy oglądać wózki i póki co wygrywa X-lander, głównie ze względu na wagę, sama gondola waży coś ok. 3kg, co dla mnie przy czwartym piętrze ma mega znaczeniedo tego fajna cena bo jeszcze są ostatnie modele z zeszłego roku.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja zaraz dentysta... jak nie padne tam trupem to tylko cud bo ja sie ogolnie panicznie boje i kazda wizyta to mega stres dla mnie a teraz w ciazy i na heparynie to dopiero sie boje jak cholera...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Czy ktos dziś wizytuje???
w końcu wyczekane USG drugiego trymestru dziś o 12:00
Trzymajcie kciuki za mojego LeonkaLavendova, nesssssa, Dooti, d'nusia, Existenz, Carolline, Kasiaja, ingelita, siuLa, marcela123, pumka1990 lubią tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
angelika1995 wrote:jak u Was z pielęgnacją brzuszka? macie rozstępy ?
ja smaruje się kilka razy dziennie , głównie olejkiem z migdałów i robię delikatne peelingi...
ja w sumie tylko Palmers 2x dziennie. Jakieś delikatne się porobiły w okolicy pępka, ale za to mam brzuch owłosiony jak małpa jakaś.
-
ja przyznam szczerze ze nie pilęgnuje jakos specjalnie brzucha. Kilka razy w tygodniu smaruje go oliwką i to tez jak mi się przypomni i mam troche czasu żeby z nim tak połazić "na wierzchu" po domum, zanim się to wszystko wchłonie. Rozstępów nie mam na razie w ogole.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziś witam się w nowym tygodniu.
Z racji tego, że wczoraj dostałam pozwolenie na basen. (Choć było ciężko, gin się nagadała że gdy tylko będzie cis się działo to mam przerwać)
Wypytywala jaki basen wybrałam. I mój wybór ją uspokoił.
Dziś wybieram się na polowanie po zakup stroju kąpielowego.
Ja mam tendencje do rozstępów wiec smaruję się Palmersem codziennie.. na noc oliwka lub emolient.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 11:42
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja smaruję oliwką z babydream z rossmana dla mam na rozstępy, codziennie po prysznicu. Tylko ja nie czekam aż się wchłonie tylko od razu zakładam koszulkę do spania..
zmieniam je co 3-4 dni albo i częściej bo nie dość, że są całe od tej olwiki później to odkąd wyskoczył mi brzuch strasznie często mam plamę od pasty po myciu zębów, taka nowa umiejętność
Nie zauważyłam żadnych rozstępów na razie, ale też mam owłosiony brzuszek przez oliwkęchyba zacznę jej używać na włosy na głowie jak tak na brzuch podziałała
kozalia, PLPaulina, Anuleczek lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa narazie smaruje sie tylko balsamem po prysznicu i to wszystko. Później jak bedzie większy brzuch to zawsze robie masaz szczotka z naturalnego włosia. Nie mam żadnego rozstepu po dwoch ciążach wiec teraz pewnie tez mnie ominie. To raczej genetyczna sklonnosc jest. Moja mama nie ma nawet jednego roztepu po ciąży bliźniaczej w wieku 47 lat wiec ja sie raczej nie przejmuje wcale