Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluje dziewczyny udanych wizyt:)!
Czy któraś z was słyszała o wózkach Firkon Vesta? Przed chwilą przez przypadek na taki trafiłam i się zakochałam
EDIT: nie udało znaleźć mi się prawie żadnych opinii, to czeskie wózki, słabo dostępne u nas, ale dystrybutor w PL akurat jest blisko mnie. Na moje amatorskie oko, wydają się mieć wszystko co trzeba, możecie zerknąć i napisać czy widzicie na pierwszy rzut oka jakieś wady? Swoje ważą, ale na szczęście nosić nie będę musiała.
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-firkon-vesta-std-3w1-7xgratis-i6756268509.html
Wersja 2w1 bez fotelika, którą bym kupowała, to koszt ok 1350 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:55
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Moja córka będzie miała siostrzyczkę! Ale jej zazdroszczę
około 500 gramów zdrowej dziewczyny
polkosia, PLPaulina, d'nusia, kozalia, nesssssa, Dooti, e_mii, Zolza_, Ania241188, Meneksze, Cccierpliwa, Lavendova, katka/85, Marta..a, Existenz, siuLa, Eilleen, marcela123, Anuleczek, Kasiaja, LondyńskieSerduszko, Carolline, pumka1990, chabasse, Gypsy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Gratuluje dziewczyny udanych wizyt:)!
Czy któraś z was słyszała o wózkach Frikon Vesta? Przed chwilą przez przypadek na taki trafiłam i się zakochałam
EDIT: nie udało znaleźć mi się prawie żadnych opinii, to czeskie wózki, słabo dostępne u nas, ale dystrybutor w PL akurat jest blisko mnie. Na moje amatorskie oko, wydają się mieć wszystko co trzeba, możecie zerknąć i napisać czy widzicie na pierwszy rzut oka jakieś wady? Swoje ważą, ale na szczęście nosić nie będę musiała.
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-firkon-vesta-std-3w1-7xgratis-i6756268509.html
Wersja 2w1 bez fotelika, którą bym kupowała, to koszt ok 1350 zł
Obejrzałam aukcję i inne strony.
Hmm. Wózek przede wszystkim typowo miejski.
- ciężki to fakt, ale jak nosić nie musisz to żaden problem
- gondola nawet spora bo ma 78 cm.
- blokowanie amortyzatora. Fajna sprawa. Bo nie będzie się bujal czego akurat ja nie znoszę..
- fajny dostęp do torby
- cena na plus
Fajnie jak na żywo zobaczysz. Bo można się przejechać.Z jakich jest materiałów. Czy jest przewiewny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:52
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Obejrzałam aukcję i inne strony.
Hmm. Wózek przede wszystkim typowo miejski.
- ciężki to fakt, ale jak nosić nie musisz to żaden problem
- gondola nawet spora bo ma 78 cm.
- blokowanie amortyzatora. Fajna sprawa. Bo nie będzie się bujal czego akurat ja nie znoszę..
- fajny dostęp do torby
- cena na plus
Fajnie jak na żywo zobaczysz. Bo można się przejechać.Z jakich jest materiałów. Czy jest przewiewny.
Dzięki za opinię, napaliłam się jak szczerbaty na suchary, ale trochę się boję, że potem ciężko będzie ewentualnie sprzedać taki mało znany wózek. No ale tak czy siak, przejadę się go zobaczyć. -
nick nieaktualnykozalia wrote:Dzięki za opinię, napaliłam się jak szczerbaty na suchary, ale trochę się boję, że potem ciężko będzie ewentualnie sprzedać taki mało znany wózek. No ale tak czy siak, przejadę się go zobaczyć.
Taki podobny do wózka Bexa ultra/ideal, również do wózków riko, roan i adamex (roznia sie koszem). Wydaje się spokokozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy zamowilismy wcziraj: Aero tutis.
6 tygodni czekania !
Wózek też nie należy do popularnych.. Ale raczej ja sprzedażą się nie sugerowałam. Bardziej Tym, żeby wytrzymał.
A popularność zależy od regionu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:28
-
Witam się z Wami w 22. tygodniu!
Wczoraj byliśmy na drugich prenatalnychZ dzidziorkiem wszystko dobrze wg pana doktora. Mnie jednak wciąż martwi ułożenie główkowe i dziwnie niska waga
mój mały waży zaledwie (?) 297g
Ale lekarz uważa, że skoro ja jestem chuda to ten typ tak ma i nie ma się co przejmować na tym etapie hahaha.
Faktycznie wciąż za dużo nie przytyłam, brzusio stosunkowo mały.
Poprosiłam żeby jeszcze raz sprawdził mi tę moją szyjkę,o którą nartwiłam się przez cały weekend. Na szczęście ma 35mm,łożysko okazało się wysoko na tylniej ścianie, jedynie maluch ciągle pcha się głową w dół i jakiś taki powyginany był hehe.
Wygłąda na to, że nie powinnam sie martwić. Kolejną wizytę mam 26.04.a póki co to siędzę na L4 i odpoczywam w pozycji leżącej.
Mój mąż twierdzi, że lepiej chuchac na zimne
A propo włosków na brzuchu to i u mnie się pojawiło małpiate owłosienie haha na szczęście są jasned'nusia, ingelita, chabasse, Gypsy, pumka1990 lubią tę wiadomość
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Udało mi się nagrać kopniaczka! Ostatnio co wyjęłam telefon to była cisza, a dzisiaj chyba trafiłam na czkawkę, bo co chwilę było puknięcie
Wózek mamy wybrany, w lipcu sobie zamówimy. Ciuszki ogarnęłam i w sumie na takie maleństwo nie mam za wiele, raczej na takie starsze, ale to sobie jeszcze kupię -
nick nieaktualny
-
Ja dzis przezylam.dentyste i kanalowke ale lekko nie bylo bo serce malo w poczekalni mi z puersi nie wyskoczylo... za 3 tyg dokonczyc i mam nadzieje ze zeby dadza mi juz spokoj... cieszylam sie przed ciaza ze bedzie ok bo wszystkie dobre i wyleczone a tu dupa...
Jutro usg w centrum diagnostyki prenatalnej a w czwartek wizyta i polowkowezobaczymy czy corka zostaje corka czy zmiana frontu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa do wielkich nie należę. Urodziłam się długa a chudziutka. Mama mówi że jak żaba.
Mąż mega wysoki też nie jest. A urodził się też raczej drobny.
Więc stąd moje zdziwienie że Hania taka tłusciutka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:10
-
Kozalia całkiem fajny
Waga duża, a tak poza tym co mi się rzuciło w oczy to brak amortyzacji na tylnie koła, więc raczej jest to wózek miejski. I nie widzę informacji czy jest wentylacja gondoli ewentualnie od spodu i czy część spacerową można w obie strony wpiąć, bo jest taka informacja przy gondoli, a na tej aukcji przy spacerówce nie widzę
No i musisz się dowiedzieć czy adaptery są do innego fotelika jakieś, a tak to ma fajną kolorystykę bardzo
Ja chyba sobie w tym miesiącu pokupuje rzeczy do szpitala.. jakiś sklep gdzie ot może być taniej? Czy np. warto zamawiać na allegro? Spodziewam się, że apteki mają spore przebitki cenowe, tak samo sklepy typowe jak smyk itp.kozalia lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Marta apteka Gemini ma fajne ceny jesli o apteczne rzeczy chodzi zazwyczaj duzo tansze jak inne apteki ale nie zawsse wiec trzeba sprawdzac bo na 10 rzeczach bedzie taniej a jedna przebitka pozniej... mi sie zdarzalo kupic cos w stacjonarnej taniej jak w gemini ale to raczej rzadko...
siuLa, ingelita lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700