X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • just90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty. Ja mam wizytę w piątek i nie wiem czego się spodziewać bo wszystkie objawy mi ustąpily A poprzednia ciaza zakończyła się na tym etapie. Już się nie mogę doczekać tej wizyty

w4sqrjjgjtllnb0u.png

Aniołek 9 tydzień 19.08.2019

1usa3e5e71kfn4vq.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just90 wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty. Ja mam wizytę w piątek i nie wiem czego się spodziewać bo wszystkie objawy mi ustąpily A poprzednia ciaza zakończyła się na tym etapie. Już się nie mogę doczekać tej wizyty

Moje na 8 tygodniu ale bez lekow. Wierze ze leki i stymulacja jajnikow zdzialala cuda, mowie sobie ciagle ze zrobilam wszystko aby bylo dobrze i sie udalo. Trzymam za ciebie kciuki.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Zmartwiona Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach i trzymam kciuki za dobre wieści ✊
    Ja od wczoraj plamie bardziej ale na brązowo mam cichą nadzieję że to ten skrzep.

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
    10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam również kciuki :)

Ja dzisiaj mam kolejny dzień lenistwa. Leżę w łóżku i oglądam Anię z Zielonego Wzgórza 😁 nie wiem jak ja w poniedziałek się ogarnę żeby do pracy wrócić

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pół dnia Was wczoraj czytałam, miałam ponad 50 stron do nadrobienia, ale dałam radę ;-) Nie wiem czy mnie w ogóle ktoś jeszcze tu kojarzy, bo dawno mnie nie było, ale ostatni świąteczny czas nie był dla mojej rodziny zbyt łaskawy :-( Zaraz po przyjeździe do PL mój synek zachorował, skończyło się na antybiotyku :-( potem na drugi dzień świąt wieczorem zmarła męża babcia :-( a na koniec dzień przed sylwestrem dopadła mnie i męża jakaś grypa żołądkowa... Mąż jakoś lekko przeszedł, a mnie przeorało konkrernie :-/ pół dnia i całą noc męczyły mnie wymioty i biegunka a cały kolejny dzień przeleżałam w łóżku bo każdy mięsień i kosteczka mnie bolały :-( Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy poszłam w sylwestra spać przed 22 :-P Przez te wszystkie wydarzenia prawie nic w Pl nie załatwiliśmy z tego co mieliśmy zaplanowane , ani nie odpoczęliśmy i nie nacieszyliśmy się czasem z rodziną :-(
    W niedzielę wróciliśmy do CH i znów jakieś zawroty głowy i wymioty mnie dopadły i nie wiem czy dalej przez ten wirus, czy to ciążowo tak, ale dziś już w końcu czuję się lepiej. Walizki nadal nie rozpakowane, sterta prania czeka, a mi mocy brak :-D
    Miałam też chwilowo jakieś czarne myśli związane z ciążą, bo jakby mi nagle wszystkie objawy ustały w Pl, ale to chyba trochę przez tą podróż, chwilową zmianę trybu życia i otoczenia tak mi sie coś poprzestawiało, bo później prawie wszystkie objawy wróciły. Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że jest wszystko ok i zobaczę zdrową dzidzię.
    O ciąży powiedzieliśmy narazie tylko teściowi i szwagrowi, z którym mamy dobry kontakt, mojej mamie i młodszej siostrze. Reszcie chcemy powiedzieć dopiero jakoś w drugim trymestrze o ile wcześniej się ktoś nie wygada :-P

Tak czytałam wczoraj i strasznie dużo plamień było w ostatnim czasie i kilka strat chyba... :-( Straszne to jest i bardzo mi przykro :-(

P.S. Podziwiam jak ktoś był w stanie dotrzeć do końca moich wypocin :-D

Również trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :-* :-* :-*

megson91, Sapcia, Malutka_94, Oranżada, tym_janek, Evli, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wróciłam do pracy po urlopie, także łącze się z wami w bólu. Najgorsze, że coś mnie bierze, opryszczka wyszła mi taka, że aż strach się pokazać ale walczę :)

xrot43r8xbc73xx1.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, kciuki za dziejsze wizyty ;*
    Ja od wczoraj czuję się tragicznie.. Co 2 godziny muszę coś zjeść, ale cokolwiek zjem to zaraz mnie mdli. W ogóle nic mi nie smakuje i wszystko śmierdzi 😅

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Inka843 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czemu nie pojedziecie na zwolnienie. Po co macie się męczyć w pracy

• Mildred Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pracy. Spie na stojaco. Dobrze ze man prace siedzaca przy kompie to sie troche poobierdalam bo jakos malo wydajna jestem..
    Bede spokojniejsza po wizycie to wroca mi checi, chcialabym pracowac do konca lutego moze dluzej wtedh czas szybciej mija..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:54

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeziębiona i dupowato sie czuje . Boli glowa, jedna dziurka w nosie zapchana, ból gardła okropny. Jeszcze od kilku dni doskwiera mnie bol brzucha, dzisiaj w nocy az sie przebudzilam .

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • polin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej siedzę w pracy i ziewam. Jednak kilka dni lenistwa wcale nie służy. Jest tak wcześnie a najchętniej położyłabym się spać. Robię wycenę projektu i wszystko liczę po 3 x

Powodzenia na wizytach!

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg robilyscie badania na toksoplazmoze, cytomegalie itp?

Ja dziś jestem trochę zestresowana do wczoraj miałam Wymioty, mdliło mnie, każde jedzenie mi śmierdzialo. A dziś nic.. Jeszcze w nocy obudził mnie silny ból brzucha. A od kiedy wstałam nic. Żadnego objawu.
    Czy Wam też zdarzają się dni gdy czujecie się normalnie? (jak nie w ciąży?)
    Lekarz jutro.

• Mildred Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Ja dziś jestem trochę zestresowana do wczoraj miałam Wymioty, mdliło mnie, każde jedzenie mi śmierdzialo. A dziś nic.. Jeszcze w nocy obudził mnie silny ból brzucha. A od kiedy wstałam nic. Żadnego objawu.
    Lekarz jutro.
    Tak zdarzaja mi sie dni gdzie objawy sa mniejsze. Np cycki jeden wieczor bola, drugi bola mniej. Dzis np mam dzien bez mdlosci ale mam zawroty glowy za to. Ogolnie to normalne raz sa raz ich nie ma

ewa.katarzyna lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też, raz objawy są mocniejsze raz lżejsze, ale staram się nie brać tego za coś złego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:20

xrot43r8xbc73xx1.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Lekarz jutro.

Ja dostałam skierowanie po pierwszej wizycie na te badania, zrobiłam je w 6 tygodniu.

Mnie mdłości niestety nie opuszczają, ale za to piersi nie bolą już prawie wcale. Za to doszły mi bóle brzucha i ostatnio często ratuje się no spa. Mam strach z pierwszej ciąży

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • mommy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Lekarz jutro.

Ja dostałam skierowanie na pierwszej wizycie czyli w 8 tyg i mam z wynikami zgłosić się na kolejnej czyli gdy będę w 13 tyg, wiec żeby były aktualne, bo ten cały pakiet badań będę robiła właśnie w 13 tyg ;)

l22nio4pe46s1bcn.png
    3jgx3e3kbvw0hlkx.png
    Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
    Aniołek 01.2017 - 10 tydzień
  • Zmartwiona Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na usg na nfz bo Bolał mnie brzuch i więcej plamie .
    Dodam że w zeszły piątek dzidzia miała 15mm A dziś dr powiedziała że 12. Jakim cudem dziecko zmalalo? Ja wiem że inny sprzęt ale aż o tyle różnicy. Czy to może oznaczać że ciąża się nie rozwija i obumiera?
    Serduszko słyszałam dzidzia żywa

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    13.12 beta 21dpo- 5084,0
    27.12 kropek 0,8mm ❤
    3.01.20 kropek 15mm ❤
    10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.katarzyna wrote:

Lekarz jutro.

Ja dostałam w 7 tygodniu i kazał przyjść za 2 tygodnie więc z wynikami będę u niego w 9. (już za tydzień)

• czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona wrote:
    Dodam że w zeszły piątek dzidzia miała 15mm A dziś dr powiedziała że 12. Jakim cudem dziecko zmalalo? Ja wiem że inny sprzęt ale aż o tyle różnicy. Czy to może oznaczać że ciąża się nie rozwija i obumiera?

A pytałaś o to lekarza? Dlaczego tak może być?

• Niki345 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona wrote:
    Wystarczy, że lekarz źle chwyci obraz na usg, to są minimetry, kwestia sprzętu i dobrego oka u lekarza. Jest serduszko, nie martw się, mi też pomiędzy wizytami u lekarza prowadzącego konował na nfz podał mniejszy rozmiar dziecia niż powinien być

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ