❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:Namyrja nie idziesz na L4? Odpoczęła byś.
Orzeszku ja właśnie nie wiem czy to prawda ale tak mi powiedziała i trochę się wystraszyłam.
Po pierwsze moje odejście z pracy będzie się wiazalo z zatrudnieniem kogoś nowego - mam dość odpowiedzialne i samodzielne stanowisko. Nie chce robić zamieszania jakbym miała wracać (w przypadku niepowodzenia). Powiedziałam szefowej że chce odejść w okolicach połowy marca.
Po drugie może i bym odpoczela ale znowu w pracy czas szybciej leci, nawet nie czuje się tam aż tak źle bo nie mam czasu myśleć o objawach (przychodzi adrenalina). W domu znowu wszystko się nasila. Nawet w weekend. Więc już z dwojga złego teraz lepiej mi w pracy 🙈
Na wiosnę to już co innego - słoneczko, miną nudności to będę siedzieć w domu ☺️🤰Atina lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Iskierka87 wrote:Dziewczyny ja dziś usłyszałam od znajomej że powinnam ściągnąć hybryde z paznokci bo to szkodzi dla dziecka 🤔 co Wy o tym myślicie?
Ja się w poprzedniej ciąży pytałam znajomej kosmetyczki, bo miała mi robić na ślub, mówiła że to bezpieczne. Hybrydy miałam, dziecku nic nie jestagniecha2101 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka_94 wrote:Ja się w poprzedniej ciąży pytałam znajomej kosmetyczki, bo miała mi robić na ślub, mówiła że to bezpieczne. Hybrydy miałam, dziecku nic nie jest
Ja mam swoją od początku ciąży i regularnie robię ale po tym co usłyszałam to się trochę wystraszyłam. Przestrzegała również o farbowaniu włosów 😒 -
Dziewczyny jestem po badaniu prenatalnym i mam zdrowe maleństwo!! 😍 wszystko wyszło w normie! Jestem takaaaa szczęśliwa ze ciężko to opisać 🙈😍 lekarz z bardzo dużym prawdopodobieństwem podejrzewa wymarzoną dziewczynkę 😍 prawie się poryczałam z tego szczęścia i chyba jeszcze to wszystko do mnie nie dochodzi 😛 trzymam za Was wszystkie kciuki i w sierpniu rodzimy zdrowe bobasy!! 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 19:21
MartitaS, Evli, Paula2702, Zozo, Atina, m@rzenie, Irola, Nadzieja777, mommy, Kagu3, MomOfBoys, ewa.katarzyna, Malutka_94, agniecha2101, Iskierka87, Wiedzma, Kindoll, Oranżada, megson91, Niki345, Asasa, tym_janek, Madlene28, Mała_Gwiazdka, aniołkowa_mama, to_tylko_ja, kasia_pra lubią tę wiadomość
-
Ja chyba jestem jakaś inna ale chodzę do pracy, farbuje włosy, maluję się, robię henne i hybrydy... Myje się normalnymi żelami, jem w KFC i kebaby 🙈.
Ja bym nie ogarnęła tyle zmian - jedynie staram się nie nosić ciężkich zakupów oraz dużo więcej leżę i staram się jeść owoce i łykam witaminy.Atina, Evli, Nadzieja777, mommy, agniecha2101, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
AgaG88 wrote:Dziewczyny jestem po badaniu prenatalnym i mam zdrowe maleństwo!! 😍 wszystko wyszło w normie! Jestem takaaaa szczęśliwa ze ciężko to opisać 🙈😍 lekarz z bardzo dużym prawdopodobieństwem podejrzewa wymarzoną dziewczynkę 😍 prawie się poryczałam z tego szczęścia i chyba jeszcze to wszystko do mnie nie dochodzi 😛 trzymam za Was wszystkie kciuki i w sierpniu rodzimy zdrowe bobasy!! 😍15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Bać się można wszystkiego, pytanie tylko czy jest sens. Z hybrydami pewnie chodzi o chemię, tak jak z farbowaniem włosów....
Tylko chemia jest wszędzie, eliminując ja można zwariować bo to niemożliwe. W jedzeniu, widzi, powietrzu, ubraniach......
Chyba jedyne co można zrobić to wyluzowac.
Luz zawsze dobrze działa na dziecko.
Luz generalnie dobrze działa na wszystko 😉agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ostatnio jakoś brak czasu i dlatego tak mało pisze a jeszcze najpierw muszę Was nadrobić. Ja się czuje wporzadku tylko trochę śpiąca. W poniedziałek wracam do pracy ale chyba na trzy dni bo słyszę ze nieciekawie się robi i nie chce w stresie pracować i narażać na to maleństwo. 29stycznia mam wizytę i lekarz powiedział że dopiero wtedy mi założy kartę bo będzie miał moje wyniki. Zastanawiam się kiedy zapisać się na prenatalne jak piszecie ze w 12tyg już na styk było co mi doradzacie? Dziś mój facet złapał się za głowę że kupiłam krewetki bo są takie drogie ale moja teściowa stanęła za mną murem ze kobiecie w ciąży się nie wymawia takich rzeczy a ja mam na tyle rzeczy ochotę że nie wiem co mam robic😂 ale do fastfoodow mnie nie ciągnie bardziej w stronę owoców morza i kuchni chinskiej😁 i słodyczy. I właśnie idę sobie zrobić na kolacje pancakes😁😁 a co do farbowania szkoda mi kasy i jestem zbyt leniwa by farbować włosy a pracę mam taką że nie mogę ale nawet już się odzwyczaiłam i nie lubię hybryd kolorowych. Nawet nie maluję lakierami żadnymi paznokci bo nie chce mi sie😂
-
Evli wrote:Aga super wieści!!! ♥️
Jeśli chodzi o paznokcie to przy cesarce może być chyba problem 🤔 Pulsoksymetr nie będzie działał
U nas juz mozna miec paznokcie, moja siostra miala i cesarke i hybrydę i bylo oktrzeba moze zapytac osob co rodziły w samym
Szpitalu bo ja jak rodzilam w tym samym 9 lat temu to nie mozna bylo miec a teraz juz mozna .Evli lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Namyria wrote:Ja chyba jestem jakaś inna ale chodzę do pracy, farbuje włosy, maluję się, robię henne i hybrydy... Myje się normalnymi żelami, jem w KFC i kebaby 🙈.
Ja bym nie ogarnęła tyle zmian - jedynie staram się nie nosić ciężkich zakupów oraz dużo więcej leżę i staram się jeść owoce i łykam witaminy.
Ja tez tak mysle i robiewszedzie trzeba zachować umiar . Najlepiej to sie zamknąć w domu w 4 ścianach bo teraz smog przeciez wdycham to i szkodzi dziecku
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja bym chyba nie przełknęła żadnego fast fooda teraz. Dla mnie jedzenie smakuje jak papier 🥴 na nic nie mam ochoty. Jem głównie białe bułki bo po nich mnie najmniej mdli 🤢 nawet nie mogę wypić herbaty bo jeszcze bardziej mi niedobrze... Mam nadzieję, że to w końcu minie 🤪
-
Ja też nie mam tego dylematu, bo paznokci nie maluję w cale, chociaż zawsze mam długie i mocne że aż zapominam obcinać i sobie tak rosną aż w końcu ciężko mi pisać i trzeba je przyciąć 😂 raz zrobiłam hybrydy i mi bardzo wymeczyly płytkę, ciężko mi było później odbudować. Teraz szkoda mi je męczyć bo swoje mam mocne. Włosów też nie farbuje narazie, chociaż robiłam to przeważnie 2 razy w roku takim szamponem koloryzującym. I tak mam ciemne swoje i zawsze mi wychodzą czarne, chociaż wybieram jasny brąz :p
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Zozo wrote:Ja tez tak mysle i robie
wszedzie trzeba zachować umiar . Najlepiej to sie zamknąć w domu w 4 ścianach bo teraz smog przeciez wdycham to i szkodzi dziecku
Ja tez nie wkręcam sobie. hybrydy mam i będę robić cały czas, włosy farbuje. pracować będę ile dam radę, ale może dlatego, że cały dzień siedzę w biurze nie przemęczam się :)a zreszta bardzo lubie swoją pracę. a potwierdzam smog to największe zło, nie da sie oddychać.
a co do hybryd, przed laparo które miałam na znieczuleniu całkowitym pytałam anestezjolog czy mam spiłować 1 paznokieć to zaśmiała się, że szkoda ładnego koloru, więc można mieć.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Ja bym chyba nie przełknęła żadnego fast fooda teraz. Dla mnie jedzenie smakuje jak papier 🥴 na nic nie mam ochoty. Jem głównie białe bułki bo po nich mnie najmniej mdli 🤢 nawet nie mogę wypić herbaty bo jeszcze bardziej mi niedobrze... Mam nadzieję, że to w końcu minie 🤪
Mam dokładnie to samo.
Wszystko jest niedobre .
Kochane moje hybrydy szkodliwe? Wy latać samolotami chcecie a paznokcie szkodzą ? 😁😁😁 to nie czasy perhydrolu ani mocnych acetonow żebyśmy bały się korzystać z usług kosmetyczki czy fryzjeranasze dobre samopoczucie to szczęśliwe dzieci , jesli my będziemy czuć się z sobą dobrze to i maluch będzie to czuł . Nie popadajmy ze skrajności w skrajność
niech każda robi to co uważa za słuszne , myśle, ze jako przyszłe mamy ,mamy już poczucie tego co jest dla nas i naszych maluchow dobre i tego sie trzymajmy
pracuje w branży beauty od naprawdę wielu lat, mam mnóstwo przypadków kobiet w ciąży - maja zdrowe dzieci
s p o k o j n i e
jeśli czegoś nie chcesz robić - nie rób. Jeśli jednak masz ochotę- korzystaj do woli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 19:49
Atina, Malutka_94, agniecha2101, mommy, megson91, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Wzielam ten lactovaginal , liczę, ze pomoże, trzymajcie kciuki 🤔
Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny byłam u tej dodatkowej ginekolog w lux med jestem mega szczęśliwa. Pani wspaniała robls mi długo usg bo nie mogłam się napatrzec na mojego bąbelka. Ma prawie 2 cm i serce coś ok 180 uderzeń. Jak się udało jej złapać dzieciątko przodem to widzialam jak rusza rękami i nogami😍❤️❤️❤️. Czyli tak jak mi się śniło dziś 😜
Jestem taaaaka szczęśliwa. Mąż tak samo cały czas patrzymy na to zdjęcie które doatalam ❤️❤️❤️
Niestety okazało się że Pani jest w trakcie specjalizacji i nie może prowadzić ciąży. A szkoda bo bardzo fajna.Evli, Nadzieja777, MartitaS, Paula2702, Kagu3, agniecha2101, Iskierka87, m@rzenie, Malutka_94, Atina, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość