❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:Paula ale cudowny widok! 😍
Dziękuję 😘
Tak bardzo się cieszę 😊 to nasza 4 ciąża, ale pierwszy raz doszliśmy do takiego etapu. Jestem tak bardzo zakochana 🥰
Mnie lekarz też nastraszył przodującym łożyskiem i krótką szyjką, a dopiero co się cieszyłam że krwiak się wchłania...
Pomimo wszystko jestem dobrej myśli.
Teraz musi być dobrze 😊 -
Jestem tego samego zdania co Zazu w kwestii zwolnień, są wystawiane z jakiegoś powodu, a może być ich wiele. Ostatnio zasłyszałam od dziewczyny,która jest chyba w 6 tc, że była oburzona, że nie dostała zwolnienia lekarskiego od lekarza na pierwszej wizycie, a to "przecież jej prawo". Zaznaczę, że nie czuła się źle, po prostu miała takie nastawienie.
Szkoda tylko, że zwolnienia większości z nas przypadną na okres wakacyjny, kiedy normalnie brałybyśmy urlop na wyjazdy, a tak będziemy trochę uziemionezazu, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mi Pani z ZUSu powiedziała, że kontrolują tych przy których mają czerwoną flagę - donosik, przerywane na krótko zwolnienie, dziwnie wysoka pensja w porównaniu do średniej na danym stanowisku, dziwnie wysoka podwyżka w niedługim okresie, świeżo otworzona działalność itd. A poza tym z całej reszty losowo kontrolują. Ja podobno zostałam wylosowana właśnie.
zazu, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie do was. Bo na prenatalnych doktor mierzył przeplywy tętnicze macicy. I zapytal aby czy biorę acard. Nie dopytywalam bo jakoś nie pomyślałam że to może być coś złego. Dopiero jak wróciłam do Domu to zdałam sobie sprawę że coś może być na rzeczy i spojrzałam do tego opisu. I mam ze fala tętna prawej tętnicy macicy wynosi 1,86 76% A lewej 3,4. Kompletnie nie wiem jakie są normy i czy jest dobrze czy coś jest nie tak. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i nie mam jak tego sprawdzić. Pomoże któraś z Was i mnie doinformuje?*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Ja mam wesele brata w lipcu... A gdzieś (chyba nawet tutaj) czytałam, że ktoras miała problem bo podczas l4 była na weselu 😁 też może być ciekawie. Ale aż tak daleko narazie w przyszłość nie wybiegam.
Jak u Was z apetytem? Wraca?bo ja mam jeszcze chyba jakieś dziwniejsze smaki... To nie, tamto nie... Wlasnie plulam pierogami, bo wydawało mi się że ser jest "dziwny"... A mąż twierdzi że są pyszne.
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Irola wrote:Ja mam wesele brata w lipcu... A gdzieś (chyba nawet tutaj) czytałam, że ktoras miała problem bo podczas l4 była na weselu 😁 też może być ciekawie. Ale aż tak daleko narazie w przyszłość nie wybiegam.
Jak u Was z apetytem? Wraca?bo ja mam jeszcze chyba jakieś dziwniejsze smaki... To nie, tamto nie... Wlasnie plulam pierogami, bo wydawało mi się że ser jest "dziwny"... A mąż twierdzi że są pyszne.
Co do smaków to u mnie po staremu. Wymiotuje od rana. Wczoraj miałam ochotę.na gruszki więc przyrAdzilam sobie lody z gruszkami i bida śmietaną ale niestety się nie utrzymały 😑❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
cela1518 wrote:Tym_janek a wiesz może jak patrzą na kobiety które uprzedzają ZUS że np na tydzień będą przebywać u rodziców
Nie wiem, przypuszczam, że normalnie. Ja będę zgłaszać na pewno jeżeli będę gdzieś jechać.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Zazu - 19 lipca wesele a termin 16 sierpnia 😁 obym tylko nie rodziła w tym czasie to będzie dobrze
ale moja mama i Siorka za każdym razem 2 tygodnie conajmniej po terminie były i jechaly bez boli zawsze, więc moze i u mnie będzie podobnie
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Hej dziewczyny. Ja po wizycie, teraz dopiero mam chwilę żeby napisać.
Dzieciaczek zdrowy, mocno brykający, lekarka nie mogła go uchwycić. Ok 12cm z nóżkami. Wszystkie parametry super. Z obrazu usg małe prawdopodobieństwo wad. Po usg pobrali mi krew i 20 lutego mam wizytę u genetyka. Tylko do tego już nie przywiązuję wagi, bo też uważam że to tylko statystyka i nic bym raczej nie zrobiła, jak Zazu, w razie złych wyników.
No i na 80% chłopak... 🤦♀️Irola, kasia_pra, Zozo, Mała_Gwiazdka, Paula2702, Iskierka87, Evli, m@rzenie, Malutka_94, aniołkowa_mama, Asasa, tym_janek, agniecha2101, Namyria, mommy, megson91 lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Irola wrote:Zazu - 19 lipca wesele a termin 16 sierpnia 😁 obym tylko nie rodziła w tym czasie to będzie dobrze
ale moja mama i Siorka za każdym razem 2 tygodnie conajmniej po terminie były i jechaly bez boli zawsze, więc moze i u mnie będzie podobnie
Ja będę już.w blokach startowych bo od 18 lipca mam ciążę donoszona a pierwszą ciążę ledwo donosilam. Oczywiście śmieje się tylko bo na razie to takie plany dalekosiężne że wszystko się może.zdarzyc po drodze. Ale oby nie 🙂❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
MomOfBoys wrote:Hej dziewczyny. Ja po wizycie, teraz dopiero mam chwilę żeby napisać.
Dzieciaczek zdrowy, mocno brykający, lekarka nie mogła go uchwycić. Ok 12cm z nóżkami. Wszystkie parametry super. Z obrazu usg małe prawdopodobieństwo wad. Po usg pobrali mi krew i 20 lutego mam wizytę u genetyka. Tylko do tego już nie przywiązuję wagi, bo też uważam że to tylko statystyka i nic bym raczej nie zrobiła, jak Zazu, w razie złych wyników.
No i na 80% chłopak... 🤦♀️MomOfBoys lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Namyria wrote:Jak chcesz wyjechać do rodziny to tylko informujesz zus o zmianie miejsca pobytu i na jaki okres i masz święty spokój. Gorzej jak chcesz wylecieć za granicę to już nie wiem...
Ja planuje wakacje w Maju i chce przerwać L4 i iść na tydzień urlopu i znowu L4
Nie miałam wczoraj już czasu pisać, ale u mnie wszystko ok! Dzidzia ma 42mm, więc nadrobiła wymiar do OM, widziałam jak macha nóżkami i rączkami
Irola, MomOfBoys, zazu, Paula2702, Iskierka87, Malutka_94, aniołkowa_mama, tym_janek, Asasa, agniecha2101, Namyria, mommy, megson91 lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
MomOfBoys wrote:Hej dziewczyny. Ja po wizycie, teraz dopiero mam chwilę żeby napisać.
No i na 80% chłopak... 🤦♀️
Chłopcy to będą nasze rodzynki, dużo będzie dziewczynek:)
MomOfBoys lubi tę wiadomość
-
Zazu masz rację.
Moje marzenie legło w gruzach, ale powoli oswajam się z tym faktem 😉
Wrzucam fotkę gdzie widać siusiorka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:59
zazu, to_tylko_ja, m@rzenie, Malutka_94, tym_janek, ewa.katarzyna, agniecha2101, mommy, megson91 lubią tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
zazu wrote:Czyli będziesz miała równo 36 tygodni. Wiadomo wesele brata to ważna sprawa więc życzę Ci żeby wszystko poszło jak trzeba 😉
Ja będę już.w blokach startowych bo od 18 lipca mam ciążę donoszona a pierwszą ciążę ledwo donosilam. Oczywiście śmieje się tylko bo na razie to takie plany dalekosiężne że wszystko się może.zdarzyc po drodze. Ale oby nie 🙂
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
zazu wrote:Którego? 😉 Ja się szykuje na.porod na drugą połowę lipca. Odważne plany masz 😂😂
Co do smaków to u mnie po staremu. Wymiotuje od rana. Wczoraj miałam ochotę.na gruszki więc przyrAdzilam sobie lody z gruszkami i bida śmietaną ale niestety się nie utrzymały 😑
A czemu na druga polowe lipca ?
Evli jak po wizycie ???👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020