WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie czy wyszły Wam ciała ketonowe w moczu ? Wiecie jaka może być tego przyczyna ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 18:48

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A terminy u nich są potwierdzane na bieżąco więc może się zwolnia

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie nie dowiem się jeszcze na tym etapie nic na temat płci 🥴 a jak tak czytam, że tak dużo z Was ma już pewność to ja też bym jakoś bardziej chciała wiedzieć 🤪
    A co do super sprzętów i specjalistów u nas przyjmuje doktorek, który nie zauważył u mojej koleżanki że ma bliźniaki, cały czas twierdził że jest jedno 🤪

Kagu3, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Mój doktor Ci powie bez problemu. Wczorajsza wizyta zaczęła się pytaniem, czy znam płeć i czy jeśli zobaczy kto tam siedzi, to chce wiedzieć 😉 i szukał aż był pewny a póki nie był, nie mówił 😊
    Gowkielewicz na Gebika

Kagu a tam chyba długo się czeka na termin wizyty co? Ile kosztuje wizyta?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie czy wyszły Wam ciała ketonowe w moczu ? Wiecie jaka może być tego przyczyna ?
    Ja niestety nie pomogę, bo nie miałam takiej sytuacji 😬

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Nie nie wyszły. Ale to związane jest z wysoka glukoza we krwi. Sprawdź cukier, idź na krzywa cukrowa i badaj cukier nadczczo. I od razu do lekarza. Nie jego to super niebezpieczne dla dzidzi, ale trzeba dzialac, dieta i badania glukozy. Będzie dobrze.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ostatnim usg prenatalnym miałam trochę żal, że z taką pewnością lekarka stwierdziła, że to chłopiec. Nie miała żadnych wątpliwości. Powiedzieliśmy dzieciom, że będą mieli braciszka. Córa szlochala godzinę, bo ona chce siostrzyczkę. Tydzień pracowaliśmy nad przekonaniem jej do brata. Nawet imię już wybrała. Po czym w testach dziewczynka się pokazała :) Także czasami lepiej dłużej poczekać, niż po sugestii lekarza nastawić się na płeć.

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja wiem tylko to takie trudne tym bardziej że to nasze pierwsze dziecko będzie. Oczywiście najważniejsze jest to by było zdrowe ale już sobie zaczęłam marzyć 😉 no i chciałabym móc coś małego kupić dla dzidzi

Kagu3 lubi tę wiadomość

• AgaG88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Nie nie wyszły. Ale to związane jest z wysoka glukoza we krwi. Sprawdź cukier, idź na krzywa cukrowa i badaj cukier nadczczo. I od razu do lekarza. Nie jego to super niebezpieczne dla dzidzi, ale trzeba dzialac, dieta i badania glukozy. Będzie dobrze.
    Właśnie czytałam ze może to być związane z cukrzyca ale tez zła dieta tzn jak za mało się zje to mogą wyjść albo ma się zaparcia a mi to dokucza :/ . Bo glukoza w moczu mi nie wyszła. Ale stresuje się już ze to może jednak efekt cukrzycy :( badałam cukier na czczo i w sumie wyszedł mi w normie ale na granicy wiec już się martwię czy wtedy nie powinnam już zrobić i trzymać diety :(

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na prenatalnych powiedział że może nam dać swoje „przypuszczenia” wiec mu podziękowałam, przypuszczać to sama sobie mogę ;)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    50% to ja tez każdej wywróżę za stówkę 🤣🤣🤣
    Ja będę lepsza , ja za pisiąt złotych 😁😁😁

Napisał doktorek, jutro 14;45, zaczynam odliczać 😍

Byłam na zakupach i przez przypadek znalazłam dwie pary spodenek na 56 cm i body z krótkim rękawkiem - oczywiście nie mogłam się oprzeć 🥰🥰🥰 moje zakupy to koszt 9 zł , bo była wyprzedaż w sinsay 🥰

Evli, Mildred, zazu, Kagu3, Malutka_94, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9f2057373eff1.jpg.html

Patrzcie jakie słodkie 🥰

Asasa, Kagu3, MartitaS, Kropka4, agniecha2101, Namyria lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się nie nastawiam ;) marzę o zdrowym dziecku! To jest mój szczyt marzeń, zdrowa śliczna rozowiutka dzidzia, zdrowa i silna.
    A płeć. Historia mojej przyjaciółki- wszyscy lekarze mówili, że urodzi córkę, potwierdzone niby u kilku lekarzy, tu w Polsce i w Anglii. Nakupowala różowego, piękne imię dla córeczki, rodziła to jak wychodziła główka z czarnymi włoskami to mowila jej położna że może robić jej warkoczyki, a na końcu wyszły jajka i penis i jest Jaś. Były łzy i niedowierzanie. Jaś jest przeslodki, ma lekki autyzm ale jest kontaktowy i bardzo mądry, pamięć ma zabójcza zna wszystkie stolicę i flagi państw, i pamięta każda nawet najmniejsza zabawkę która posiada.
    Taka historia 😀

Iskierka87, Kagu3, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w Sinsay są dziecięce ciuszki?

megson91 lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Właśnie czytałam ze może to być związane z cukrzyca ale tez zła dieta tzn jak za mało się zje to mogą wyjść albo ma się zaparcia a mi to dokucza :/ . Bo glukoza w moczu mi nie wyszła. Ale stresuje się już ze to może jednak efekt cukrzycy :( badałam cukier na czczo i w sumie wyszedł mi w normie ale na granicy wiec już się martwię czy wtedy nie powinnam już zrobić i trzymać diety :(
    Ja mam cukier nadczco na granicy i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej. Krzywa cukrowa w normie tylko cukier nadczczo. Nie martw się dużo kobiet tak ma, a ketony szybko można odpowiednią dietą usunąć z organizmu.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Irola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie myślę o płci jeszcze, jakoś tak wszystko nam jedno byle zdrowe i żeby ciąża przebiegła prawidłowo :)

Tak, w sinsay są ciuszki dla dzieci ale tylko w większych sklepach. Szkoda że online są nie dostępne...

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedziałam bo u nas nie ma ☹️

• Asasa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Teraz nie, ale w poprzedniej ciąży raz mi się zdarzyło, pozostałe parametry byli chyba ok. Lekarz mówił, że pewnie mało jadłam dnia poprzedniego, albo zbyt wczesna kolacja. Także jeśli reszta jest ok to bym nie panikowała

zazu lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, co za przypadek z tymi ciuszkami 😂 nie no, super są dziecięce ubranka ❤️

Iskierko, ja na ciążowa pierwszą wizytę jak zagadalam , to czekałam kilka dni. Pewnie weźmie 180, bo to jednorazowa wizyta ..:) dla nieciezarnych to mają na maj terminy a ciężarne mają pierwszeństwo na bieżąco . Innych spoko lekarzy nie znam, pierwszą ciążę prowadziłam w Gdańsku, to tam polecam zawsze Doeringa 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja piękne łowy. Też nie widziałam, że w sinsay mają dziecięce ciuszki.

Witam nowe dziewczyny, coś ostatnio sporo osób dołącza :-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ