X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5t3d nie było jeszcze serduszka. Teraz mam wizytę 4 stycznia to będzie 7t1d :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kogo nie ma na liście, proszę o tp.
    Wracamy do domu. Mdłości mnie trochę męczą, ale jakoś żyje. Szkoda, że już po Świętach

• Irola Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nie udzielam się ale CZYTAM Was regularnie :)
    Ja czekam nadal na wizytę. Za równy tydzień o tej porze sprawa się wyjaśni... Czekam na to i boję się zarazem, ale mocno ufam, że będzie dobrze. Od kilku dni całymi dniami miałam mdłości... Ale bez wymiotów. Po za tym piersi bolą, okrutna senność w ciągu dnia. A macie może taka wydzieline biała? Bo u mnie obfita... Wręcz cały czas jest "tam" taki czop biały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 20:29

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Evli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podam tp po wizycie u lekarza. Narazie nie jestem pewna co do ostatniej @.
    Czy są dziewczyny które nie maja absolutnie ŻADNYCH objawów ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola miałam biała wydzielinę w pierwszej ciąży. Teraz nie mam, tzn.biore progesteron wiec trudno stwierdzić co jest co :P

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil brak jakichkolwiek objawów to też objaw. Dużo dziewczyn spotkałam na swojej drodze którym objawy zaczęły się dopiero około 7 tygodnia. Więc spokojnie masz jeszcze czas na objawy. Ale rozumiem twoj strach. Myślimy pozytywnie. W sierpniu rodziny zdrowe dzieci ;).

Evli, MomOfBoys lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Ja podam tp po wizycie u lekarza. Narazie nie jestem pewna co do ostatniej @.
    Czy są dziewczyny które nie maja absolutnie ŻADNYCH objawów ?
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży objawy pojawiły się później.

Dziewczyny, ja chyba później przeniosę się na wrzesniówki, bo jak nie liczę tak wychodzi mi termin na wrzesień, ale jestem pierwsza, więc nie miałabym nawet z kim pogadać.

Dzisiaj mam jakąś huśtawkę nastroju, do tego z dzieckiem 3 szpitale zwiedziliśmy, miałam ochotę zabić męża za to, że mi bałagan w walizce zrobił i rozplakac się bo przyniósł mi zapiekane z ogórkiem A przeciez wie6, że go nie lubię. Normalnie na granicy byłam, ostatkiem łzy powstrztmałam. No ciężki czas mam ostatnio.

age.png

age.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wracam na forum ☺️
    Jestem dobrym przykładem na to żeby do końca wierzyć, że będzie dobrze.
    W poniedziałek poszłam na usg z nastawieniem, że dostanę skierowanie do szpitala, bo ciąża się nie rozwinęła. Jak lekarz włączył usg i zrobił zbliżenie na ten mały punkcik zobaczyłam mruganie. Aż wstrzymałam oddech czekając na to co powie, a on "jest... O widzi Pani? Tu bije serduszko...". Normalnie się poryczałam przy nim.
    4,8 mm małego cudu ❤️
    Kagu zmień mi proszę datę porodu na 18 sierpnia, bo taką wyznacza usg i tego będę się trzymać ☺️

kasia_pra, Evli, Totoro, Agape91, mommy, Mildred, ewa.katarzyna, Irola, Mała_Gwiazdka, aniołkowa_mama, Zozo, Ounai, AgaG88, MartitaS, Malutka_94, Asasa, Kagu3, Meggie1, megson91, m@rzenie, Lilou1984, agniecha2101 lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Małgo_100 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    W poniedziałek poszłam na usg z nastawieniem, że dostanę skierowanie do szpitala, bo ciąża się nie rozwinęła. Jak lekarz włączył usg i zrobił zbliżenie na ten mały punkcik zobaczyłam mruganie. Aż wstrzymałam oddech czekając na to co powie, a on "jest... O widzi Pani? Tu bije serduszko...". Normalnie się poryczałam przy nim.
    4,8 mm małego cudu ❤️
    Kagu zmień mi proszę datę porodu na 18 sierpnia, bo taką wyznacza usg i tego będę się trzymać ☺️
    Matko cudowna wiadomość ♥️♥️

MomOfBoys lubi tę wiadomość

hchyflw19s5dgw5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    4,8 mm małego cudu ❤️

😍😍

• Irola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momofboys- popłakałam się ❤️

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys cudowna wiadomość :) ja już w pracy... dzisiaj zamierzam porozmawiać z przełożoną. Lepszej okazji nie będzie

Poza tym czuje, że mnie coś rozkłada. Chyba córka mi wirusa sprzedała. Z pierwszej ciąży pamiętam, że dla ciężarnych to tylko Prenalen był. Coś się zmieniło?

Miałam w sobotę jechać na badania krwi, a teraz zastanawiam się czy nie poczekać. Chociaż to przeziębienie jak już złapie to i 2 tygodnie może trwać

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys super wiadomość :)

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    4,8 mm małego cudu ❤️
    ależ cudowne wieści!

my w święta powiedzieliśmy Rodzicom i Teściom- wiedziałam, że się ucieszą, ale reakcja przeszła moje najśmielsze oczekiwania ;)

dziś już po pierwszych badaniach, bo 02.01 mam wizytę

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    4,8 mm małego cudu ❤️

To ja będę 2 takim cudem właśnie wracam z szpitala gdzie miałam mieć już wywoływane p.. A tu dzidzia z pięknie bijącym serduszkiem . Zdaniem usg 6.5 tygodnia ciąży wiec jest młodsza . Tylko u mnie nawet Beta dawała złe rokowania wiec nie ma co ufać . W poniedziałek powtórka i oby tak dalej . Płacze do teraz a jadę do pracy ❤️😂

Evli, Ounai, MomOfBoys, MartitaS, Malutka_94, Irola, Mildred, Kagu3, aniołkowa_mama, megson91, Lilou1984, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momofboys, Nutka, gratulacje!!! 💜 💜 💜 Cudowna wiadomość :)

age.png

age.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys, Nutka - cudowne wiadomości! ❤️

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dołączam do Was szczęśliwych mam sierpniowych. Mój termin to 30 sierpień 2020. W wigilię test pokazał dwie kreseczki. Przeczytałam całe Wasze forum i macie taką fajną atmosferę i dajecie takie wsparcie, że chcę do Was dołączyć. U mnie na razie żadnych problemów, czekam na wizytę 09.01 na bijące serduszko.

ewa.katarzyna, Ounai, arcala, Malutka_94, Lilou1984, MomOfBoys, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3bb28da322.png[/url]
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale cudowne wiadomości! <3 <3

Mmm witaj :)

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momofboys , nutka pięknie :)
    Mmm witaj :)
    U mnie wymioty mdłości dzień jak co dzień zastanawiam się kiedy to wkoncu minie...

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ