❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli wrote:Fajnie macie z tymi zakupami.. ja jeszcze nic nie zakupiłam. Sklepy zamkniete, przez internet porażka, burdel niesamowity. Nawet Amazon walnął focha i dostawa przesyłek narazie jest przewidziana na przełom czerwca/lipca 🙄
Ale dziś odniosłam sukces, znalazłam mąkę w sklepie po 6 tygodniach 🙆♀️😁 o drożdżach, proszku do pieczenia i cukru waniliowym mogę narazie pomarzyć, ni ma 🤷♀️ale mam już mąkę chociaż 🤣
Podesłać Ci ? 😁😁😁
Evli lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
też nie widziałam drugiego kota
megson91 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Hej dziewczyny, my dzisiaj wychodzimy do domu. Szyjki nie sprawdzamy narazie, za 2 tygodnie mam wizytę to wtedy pewnie sprawdzimy. Najważniejsze, że zaszyta. W glukozie jeden pomiar wyszedł mi minimalnie wyższy, niby nie ma cukrzycy, ale ginka kazała mi w domu kontrolować glukometrem.
Tak w ogóle dziewczyny jakie są normy co do cukrów z glukometru? Np na czczo i po godzinie od posiłku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 09:57
aniołkowa_mama, Kropka4, kasia_pra lubią tę wiadomość
-
Marta35 wrote:Paulina, miałam tak jak ty od kilku dni i wczoraj u lekarza okazało się,że mam małą anemię,więc zrób morfo i może to to samo.Tak jak Nadzieji przepisano mi żelazo i może się poprawi.*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualnyPaulina90 wrote:Już biorę żelazo dwa razy dziennie przez trzy tygodnie i dopiero od wczoraj takie zawroty mam
-
Marta35 wrote:Dzień dobry ☺
Zozo ,ja też glukoza. Leżę już 30 minut.troszkę mnie bardziej mdli niż za pierwszym razem ale nie jest źle. Dali mi gabinet lekarza i leżę na leżance i nadrabiam zaległości z forum ☺
Mnie też wczoraj przemiła pani pielęgniarka zaprowadziła do gabinetu lekarza, żebym w poczekalni nie siedziała. Wyniki odbiorę sobie jutro przed wizytą, więc jeszcze chwila niepewności. Aż mam ochotę najeść się dzisiaj słodkiego po same uszy, bo może to moje ostatnie słodycze w tej ciążyCzekamy na Ciebie, synku :*
-
ticia9 wrote:Hej dziewczyny, my dzisiaj wychodzimy do domu. Szyjki nie sprawdzamy narazie, za 2 tygodnie mam wizytę to wtedy pewnie sprawdzimy. Najważniejsze, że zaszyta. W glukozie jeden pomiar wyszedł mi minimalnie wyższy, niby nie ma cukrzycy, ale ginka kazała mi w domu kontrolować glukometrem.
Tak w ogóle dziewczyny jakie są normy co do cukrów z glukometru? Np na czczo i po godzinie od posiłku?
Na czczo 90
Po posiłku 140ticia9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasia_pra wrote:Ja się melduję po wizycie
Mała waży już 730 g
Łożysko na szczęście się podnosi, cały czas jest niskoschodzące (2 cm od szyjki), ale ostatnio przykrywało całą. Pamiętam, że niektóre dziewczyny miały podejrzenie łożyska przodującego, więc piszę ku pokrzepieniu serc
Ooo u mnie dokładnie taka sama sytuacja równo 2 cm od szyjki i też się ucieszyłam, że nie jest na szyjce już. Dostałam nawet pozwolenie na więcej swobody w ruszaniu- nawet na delikatne ćwiczenia.
Jakoś długo mnie nie było- siedzę w domu z córką, pracę wspomagam odrobinę zdalnie.
Na wadze + 0kg ale właściwie od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej więc pewnie dlatego.
Będzie dziewczynka.
Nic jeszcze nie kupiłam a to chyba już czas najwyższy. Nie mam weny kompeletenie, siostra podesłała mi ubranka z których wyrosła jej córeczka, ja po swojej wszystko wydałam kuzynce. Teraz pora pomyśleć o foteliku, wózku i całej reszcie a ja jakoś nie mogę się do tego zabrać.
Łóżeczko mam ale pora wybrać materacyk, przygotować pokój bo na razie robi za gratownię i suszarnię prania:)
Kindoll lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Czy któraś z Was ogląda konferencje. Koleżanka mi napisała wlansie ze mówią tam o tym, że nie było zakazu porodów rodzinnych 😠! Że to od szpitala zależy...
No to jak to w końcu jest?
Mnie szlag trafiał jak to oglądałam wiec przełączyłam to w końcu.
darkestfear lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Mamuśka☺️ wrote:Czy któraś z Was ogląda konferencje. Koleżanka mi napisała wlansie ze mówią tam o tym, że nie było zakazu porodów rodzinnych 😠! Że to od szpitala zależy...
No to jak to w końcu jest?
Doczytałam , ze było to „ zalecenie „. Czyli nazwali to tak by mogli sobie ręce umyć od tego.7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnyNie było zakazów, ale były zalecenia, brak środków ochrony osobistej dla medyków, brak odpowiednich procedur...także niech ten minister nie pieprzy głupot, tylko zrobi coś realnie dla szpitali.
I on jak przedstawiciel ochrony zdrowia, nazywa nas służbą. 🤔
Jestem za porodami rodzinnymi, ale nie lubię zrzucania odpowiedzialności na szpitale. Że niby on taki dobry i zakazu nie wydał, a dyrektorowie tacy źli i dali zakazy.
Także z jednej strony nie dziwię się szpitalom i zakazom, bo to nie ruszy bez przygotowania. Może teraz coś drgnie, może do sierpnia jest jakaś minimalna szansa w poszczególnych placówkach.
Ten sam minister nie zgodził się na testy dla pracowników ochrony zdrowia, doprowadzając pośrednio tym do tego, że zakażone położne przyjmowały porody w uck i pracowały na neonatologii. Nie miały odpowiednich zabezpieczeń w jednym, bądź drugim miejscu pracy(tu też nasze społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy, że położne niestety, tak jak duża część naszego narodu, muszą pracować na 2 etaty, żeby utrzymać rodzinę, a ich obietnice o pomocy, gdy zrezygnują z 2 miejsca , można sobie rozbić o kant tyłka. )
Wiecie, że osoby, które towarzyszą nam w najpiękniejszym momencie życia i to od nich zależy w dużej mierze, czy nasze dziecko przyjdzie bezpiecznie na świat, jakie będziemy miały wspomnienia z porodu, zarabiają 3,5 tysiąca max? Ile kosztuje życie w Pl, do tych zarobków?
Także taki miły początek dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:42
Kropka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Mnie też wczoraj przemiła pani pielęgniarka zaprowadziła do gabinetu lekarza, żebym w poczekalni nie siedziała. Wyniki odbiorę sobie jutro przed wizytą, więc jeszcze chwila niepewności. Aż mam ochotę najeść się dzisiaj słodkiego po same uszy, bo może to moje ostatnie słodycze w tej ciąży
-
Dziewczyny tak pisaliście o zakupach w Pepco, ze sama dzisiaj poszłam. Nie kupiłam za dużo, 2 pary legginsów na 56, grzechotkę, 2 zestawy skarpetek i szlafrok. Ale jeszcze się wybieram, bo chce kupić stanik i coś do domu, a było przed 10, wiec juz kazały mi iść do kasy. Ciuszków nie chce już kupować, bo mamy jeszcze dostać od jednych znajomych, a ja tez już nakupiłam sporo, wiec na 56 i 62 chyba mam dosyć. Ale na pewno jeszcze na coś się skuszę
Kagu3 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Kupiłam używany laktator medela swing ☺ właśnie przyszedł. Dałam za niego z przesyłką 260 zł a babeczka go kupiła za 480 zł i to 17.03.2020r. także jest prawie nowy i raczej nie był za długo używany i przede wszystkim jest na gwarancji więc chyba to dobry zakup ☺
Evli, Kagu3, Malutka_94, Niki345, aniołkowa_mama, to_tylko_ja, MartitaS, megson91, Namyria, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamuśka☺️ wrote:Kagu ja pracuje z dziećmi gdzie też mamy odpowiedzialność za nie,nauke, troche ich wychowanie. I mam nie wiele wicej niż najniższa krajowa 😅więc takie to zarobki są w naszej kochanej pl.
Nie no, ja nie mówię tu w ogóle o innych zawodach, tylko w tej konkretnej sytuacji wskazuje Wam, że to jest żart, że osoby odpowiedzialne za zdrowie i życie ciężarnej, rodzącej, noworodka, zarabiają psie pieniądze.
Każdy powinien zarabiać godnie, zarobki powinny wzrastać wraz z kwalifikacjami dodatkowymi. A w Pl się nas upodla.
No ale zeszłam z tematu.
-
polin wrote:Ooo u mnie dokładnie taka sama sytuacja równo 2 cm od szyjki i też się ucieszyłam, że nie jest na szyjce już. Dostałam nawet pozwolenie na więcej swobody w ruszaniu- nawet na delikatne ćwiczenia.
Jakoś długo mnie nie było- siedzę w domu z córką, pracę wspomagam odrobinę zdalnie.
Na wadze + 0kg ale właściwie od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej więc pewnie dlatego.
Będzie dziewczynka.
Nic jeszcze nie kupiłam a to chyba już czas najwyższy. Nie mam weny kompeletenie, siostra podesłała mi ubranka z których wyrosła jej córeczka, ja po swojej wszystko wydałam kuzynce. Teraz pora pomyśleć o foteliku, wózku i całej reszcie a ja jakoś nie mogę się do tego zabrać.
Łóżeczko mam ale pora wybrać materacyk, przygotować pokój bo na razie robi za gratownię i suszarnię prania:)
Dobrze, że jednak w większości przypadków łożysko się podnosia powinno jeszcze trochę poszybować w górę w najbliższych tygodniach
A masz cały czas zakaz współżycia?
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
Odnośnie porodów rodzinnych I odwiedzin to moja Gin skomentowała to tak: „w sumie to tak powinno zostać, od kiedy nikt nie ma wstępu to nagle rany się szybciej goją, nie ma zakażeń i powikłań u nas na oddziale”.
I jeszcze komentarz sąsiadki z ogródka działkowego obok rodziców bo wczoraj wreszcie na powietrzu powiedziałam: „wy teraz to takie rozpuszczone jesteście. Jak ja rodziłam 30lat temu pierwszego syna to go mężowi przez szybę na piętrze pokazałam, a to i tak nielegalnie, bo akurat nikogo nie było” 😂
aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość