X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Kropka super okazja, tez czasami sprawdzam oferty na olx albo vinted. Ale chyba na razie nie będę kupowała, jak będzie potrzeba po porodzie to wtedy kupię. Mam koleżanki, którym nie byl potrzebny albo tylko wtedy jak wychodziły i musiały ściągnąć pokarm na później i wtedy mysle, ze wystarczy ręczny

Też myślałam żeby odłożyć zakup po porodzie ale jak się trafiła okazja to zaryzykowałam. Kiedyś tego nie było i kobiety sobie radziły. Lepiej zeby nie było problemów ale skoro są takie udogodnienia, które mogą nam pomoc to czemu nie skorzystać.

Ja jeszcze upolowalam kosz mojzesza wiklinowy na kółkach z gniazdkiem sleepe za 200 zł. Czekam az przyjdzie. Mam nadzieję, że nie będzie uszkodzony itp. i że w ogóle przyjdzie 😅
    Za to materac do łóżeczka kupiłam nowy z myślą, że będzie jeszcze drugi dzidziuś i czekam czy rzucą w woodies jakąś promocję na łóżeczka może na dzień dziecka ? Jeszcze tyle rzeczy do kupienia...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    U mnie to samo - pierwsze dziecko i zakupy od a do z. I tym sposobem 500 zł na laktator jest jednak sporym wydatkiem.

A co do monitorów to jeszcze na forum pojawiał się Snuza Hero, przypinany do pieluszki, więc na pewno będę wybierać między Babysense a Snuza.

Tak faktycznie, jak dobrze kojarzę to Kagu ma taki ☺ ale ten zakup chyba odlożę na czerwiec/lipiec.

Niby przy dzieciach terminowo urodzonych nie trzeba mieć monitora ale dla własnego spokoju przy wymarzonym dziecku to te niecałe 300 zl to bezcenne.

Ja jeszcze mysle o pieluchach wielorazowych ale to też spory wydatek na raz chociaż można stopniowo kupować i na początku mieszać z jednorazowymi pieluszkami. Ale spodziewamy się syna a ponoć w pampersach jest podwyższona temperatura co może później powodować niepłodność u chłopców. A mój mąż miał problemy z nasieniem. Miał żylaki powrózka które też podnoszą temp. w mosznie przez co miał bardzo mało plemników. Ale operacja pomogła plus bral drogie witaminy i chlodniejsze prysznice, luźniejsze gatki i spanie nago. A dlugotrwale przegrzewanie może prowadzić do nieodwracalnej niepłodności. Gdyby nie taka sytuacja i to co przeżywaliśmy pewnie bym olala temat ale nie chcę by moj syn i jego potencjalna przyszła partnerka mieli kiedyś takie problemy...

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kama ☺ oby dalsza część ciąży mijała bez powikłań,już tak dużo nam nie zostało.
    Co do tego laktatora i monitora ciągle bije się z myślami,bo łącznie to ok 1200 PLN a może się nie przydać,ale opinie są tak dobre ,że zachęcają. Ja po cesarce pewnie będę potrzebowała dość szybko laktatora ale 500 zł to trochę dużo.Z drugiej strony moja koleżanka kupiła drogi laktator ,a okazało się że nie ma pokarmu.

Myślicie że mając łóżeczko dostawne monitor oddechu będzie sprawnie funkcjonował?

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, bez USG także tylko szyjkę sprawdziliśmy- wszystko ok, z wyników krzywej dr zadowolony :) jutro mam mu napisać sms z danymi do l4 i od maja mi wystawi :)

Kagu, wpisz mi przy okazji wizytę na 28.05 :)

ticia9, Kindoll lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o koszty prania to wychodzi to tak: 💜

Za porcję proszku do jednego prania płacimy ok. 1,50 zł.
    Do wstępnego płukania zużywamy ok. 20 l wody i 0,1 kWh.
    Do prania (z częściowo zapełnionym bębnem) zużywamy ok. 45 l wody i 0,7 kWh.

Przy cenach ok. 10 zł / m³ wody i 0,6 zł / kWh jedno pranie kosztuje ok. 2,63 zł. W ciągu 2,5 roku suma wydatków na pranie wynosi ok. 800 zł.

Ogólnie polecam stronę „Tydzień pieluchy wielorazowej” na Facebooku 💜

https://m.facebook.com/TPWPolska/

Jest tu ogrom fajnie ujętych informacji na temat wielopieluchowania 💜

Tutaj mam fajną grafikę przedstawiającą koszty różnych systemów wielopieluchowania w porównaniu do pampków jednorazowych 💜

2f7a379fd07cb117.jpg

9e1c097b316a3af9.jpg

W ciągu 2,5 roku na pieluchy jednorazowe wydalibyśmy (wyrzucilibyśmy do śmieci 😉):
    - ok. 3000 zł na tanie pieluszki;
    - ok. 5100 zł na pieluszki ze średniej półki cenowej;
    - ok. 9000 zł na popularne pieluszki ekologiczne.

A do produkcji jednego pampersa jednorazowego zużywanej jest wody tyle, co do jednego cyklu prania ok 45 l 😱

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Tak faktycznie, jak dobrze kojarzę to Kagu ma taki ☺ ale ten zakup chyba odlożę na czerwiec/lipiec.

Niby przy dzieciach terminowo urodzonych nie trzeba mieć monitora ale dla własnego spokoju przy wymarzonym dziecku to te niecałe 300 zl to bezcenne.

Skłaniam się ku Snuza, ale tylko dlatego, że na pewno będziemy jeździć z Małą do moich Rodziców a wtedy mobilny monitor bardzo się przyda. Ale ten zakup zaczeka do czerwca/lipca (łącznie z laktatorem). Póki co chcę się skupić głównie na ciuszkach. I pewnie wózek zamówimy na dniach, póki w sklepie jest promocja 10% 😅

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    W porównaniu do np h&m wydaje mi się, ze 56 jest trochę dłuższe . Zaraz porównam z pepco

EDIT : pepco najmniejsze , potem jest h&m i na końcu z nieznaczna różnica długości sinsay.
    A miła w dotyku jest ta bawełna? Bo mam wrażenie że niektóre z Pepco mimo że 100% bawełny to jednak jakieś takie szorstkie w dotyku, nawet po praniu.

• Bela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości body z sinsay i smyka- w rozmiarze 56 są takie same jak z pepco w rozmiarze 62. Powierzyłam je
    właśnie. A spodenki również. Pepco wychodzi najmniejsze a z h&m jeszcze nic nie mam. Ciekawe jak wychodzi C&A?
    Dobrze, że kupiłam same 62 w pepco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 17:28

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    A miła w dotyku jest ta bawełna? Bo mam wrażenie że niektóre z Pepco mimo że 100% bawełny to jednak jakieś takie szorstkie w dotyku, nawet po praniu.

Tutaj się zgodzę , dla mnie osobiście nie wszystkie rzeczy z pepco się nadają . Trzeba mocno poszukać by znaleźć coś miłego. W sinsay jakość jest naprawdę fajna. Większość tych rzeczy są z bawełny organicznej , bardzo przyjemne w dotyku . Te ze zwykłej bawełny również sa fajne. Liczę na to, ze po praniu również będą trzymać fason .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 16:38

YoYo85 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info 😊

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o monitor oddechu to tez zastanawiałam się miedzy takim pod materac a tym do pieluszki.
    Ten pod materac służy tylko do łóżeczka.. odpada jeśli dziecko śpi w wózku czy w łóżku z rodzicami czy w foteliku w aucie..
    Ten znowu przypinany można przypiąć w każdej sytuacji ale co mnie zniechęciło to jednak to że dziecko ma go na sobie, jakoś nie mogłam wyobrazić sobie tego urządzenia pod bodami, piżamką itp.. Nie wiem czy to jest wygodne dla maluszka 🤔
    Kagu chyba zachwalała ten rodzaj :)
    W każdym razie zdecydowałam się na babysense 7 a czy dobry wybór i czy się przyda to się okaże 🤔

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c66d515da314.jpg

Ja dziś wpadłam jeszcze raz do Pepco i w końcu kupiłam coś więcej dla Anielki ❤️ teraz będę siedzieć i gapić się na to pół dnia 🤪

Evli, Mousie89, Kagu3, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja nic jeszcze nie kupiłam? 🙈🙈

mommy lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam sporo takich pstrokatych bodziaków i poszukuje do nich gładkich spodenek 😁 może któraś kupowała i doradzi gdzie takie dostanę?

Aniołkowa wpadaj do Pepco bo na prawdę można fajne rzeczy tanio kupić.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Jeśli chodzi o monitor oddechu to tez zastanawiałam się miedzy takim pod materac a tym do pieluszki.
    Ten pod materac służy tylko do łóżeczka.. odpada jeśli dziecko śpi w wózku czy w łóżku z rodzicami czy w foteliku w aucie..
    Ten znowu przypinany można przypiąć w każdej sytuacji ale co mnie zniechęciło to jednak to że dziecko ma go na sobie, jakoś nie mogłam wyobrazić sobie tego urządzenia pod bodami, piżamką itp.. Nie wiem czy to jest wygodne dla maluszka 🤔
    Kagu chyba zachwalała ten rodzaj :)
    W każdym razie zdecydowałam się na babysense 7 a czy dobry wybór i czy się przyda to się okaże 🤔

Tak, ja sobie chwalę snuze. My bardzo dużo jeździliśmy i to też przeważyło nad wyborem snuzy. Poza tym, córka spala i z nami w łóżku i czułam się bezpieczniej, wiedząc, że ma ten monitor.
    Na początku raz dał fałszywy alarm, bo zsunął się z pieluszki, trzeba nauczyć się go zakładać tak, żeby nie spadał, górny przód pampersa zrobić porządnie na zakładkę i służył nam naprawdę długo, nawet jak mała była chora to jej zakładałam, jak miała ponad rok jeszcze. Teraz leży i czeka na Lili, muszę kupić tylko nowa baterię..
    Co do babysense, to też słyszałam wiele dobrych opinii o nim, także jest jakiś wybór na rynku
    Reszta mnie nie przekonuje, bo chyba nie ma już woecej z certyfikatami ..

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    czy tylko ja nic jeszcze nie kupiłam? 🙈🙈

Ja mam dwa kocyki, parę pieluszek i trochę artykułów higienicznych, więc też w zasadzie nic 😅🙈
    Ale wózek, fotelik i łóżeczko wybrane. Tylko zamówić 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 17:39

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że laktator to też ważny zakup-daje Ci wewnętrzny spokój, jakby na początku nie szło z kp. Wolałabym nie wypożyczać oddziałowego. Poza tym, przyda się na ściąganie mleka na wyjście. Ale to każdy może indywidualnie przemyśleć i zostawić taki zakup na czas po porodzie, jakby była taka potrzeba .

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Tak, ja sobie chwalę snuze. My bardzo dużo jeździliśmy i to też przeważyło nad wyborem snuzy. Poza tym, córka spala i z nami w łóżku i czułam się bezpieczniej, wiedząc, że ma ten monitor.
    Na początku raz dał fałszywy alarm, bo zsunął się z pieluszki, trzeba nauczyć się go zakładać tak, żeby nie spadał, górny przód pampersa zrobić porządnie na zakładkę i służył nam naprawdę długo, nawet jak mała była chora to jej zakładałam, jak miała ponad rok jeszcze. Teraz leży i czeka na Lili, muszę kupić tylko nowa baterię..
    Co do babysense, to też słyszałam wiele dobrych opinii o nim, także jest jakiś wybór na rynku
    Reszta mnie nie przekonuje, bo chyba nie ma już woecej z certyfikatami ..

Snuza na pieluszkę a potem na ten zestaw zakłada się body?

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce właśnie miałam problem z rozbujaniem laktacji i ciągle nie mogę się zdecydować jaki laktator elektryczny teraz kupić 😑 na pewno nie chcę przeznaczyć na niego 500zl, ale weź się zdecyduj..

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Snuza na pieluszkę a potem na ten zestaw zakłada się body?
    Tak, dokładnie. Nie mieliśmy po tym żadnych podrażnień etc. Później jak była starsza, to było nawet bezpieczniejsze, bo nie byłaby w stanie go sobie zdjąć

Laktator- obiło mi się kiedyś o uszy, że Canpol jest ok, ja mam ręczny lovi, mąż leciał do smyka po porodzie jak nie umiałam przystawić małej, i teraz w razie czego będzie mi służył przy Lili na początku. Trochę boli ręką na dłuższą metę przy ściąganiu, ale na sporadyczne ściąganie jest ok

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ