❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja mi tez poszlo w uda
mialam szczupłe nogi a teraz mi sie „ocierają” o siebie wrrrrr
nie znoszę tego uczucia
My dzisiaj tez po grillku ale troche pogoda nam nie dopisała. Jak bylo slonce to fajnie cieplo a jak zaszło to z wiatrem chlodno- a co chwile w sumie zachodziło. Jak pojechalismy do domu to swieci caly czas👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Nadzieja mi tez poszlo w uda
mialam szczupłe nogi a teraz mi sie „ocierają” o siebie wrrrrr
nie znoszę tego uczucia
My dzisiaj tez po grillku ale troche pogoda nam nie dopisała. Jak bylo slonce to fajnie cieplo a jak zaszło to z wiatrem chlodno- a co chwile w sumie zachodziło. Jak pojechalismy do domu to swieci caly czas
Ja to mam takie „sflaczałe „. Co mnie doprowadza do kur*icy. No ale cóż zrobić. Stosuje jakiś balsam mocno ujędrniający i antycelulitowy dla kobiet w ciąży ale to chyba tylko dla mojego efektu placebo 🙈7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyMy niestety w domu od 13, najpierw składaliśmy trampolinę dla młodej. Złapał nas wtedy deszcz i lało ciągiem do teraz. Także nie poskakaliśmy :p grilla zrobiliśmy w grillu elektrycznym. Jem zgrilowany schab albo kurę, cukry mam ok, mam nadzieję, że można raz na jakiś czas
-
Ja zmierzyłam właśnie pierwszy raz obwód na wysokości pępka i mam 104. Mam wrażenie, ze w ostatnim czasie brzuch dość mocno mi urósł i dzisiaj na spacerze wyglądałam jak mały słonik.
Od rana czyściłem fugi w kuchni i korytarzu i jeśli, któraś ma z tym taki problem jak ja miałam to polecam super produkt: https://www.laboratoriumpanidomu.pl/produkt/d-lux-2/
Ile ja się wcześniej naszorowalam i nie było różnicy i w końcu po 3 latach mam fugi jak nowe
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Nadzieja777 wrote:Ja to mam takie „sflaczałe „. Co mnie doprowadza do kur*icy. No ale cóż zrobić. Stosuje jakiś balsam mocno ujędrniający i antycelulitowy dla kobiet w ciąży ale to chyba tylko dla mojego efektu placebo 🙈
Tez mi sflaczały i do tego wyszedl celulit okropny😱😱 mam nadzieje, ze po ciazy to wszystko zniknie👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
My rano też pracę ogrodowe ale po godzinie zaczęło tak wiać że ucieklismy do domu.
Co chwilę mnie chwyta lekki kaszel i potem strach iść do sklepu aby ludzie nie myśleli że mam coronawirusa 🙈 Wolę go już wyleczyć do końca.
Pochwalę się Wam bo zgodnie z planem złożyliśmy mebelki. Została jeszcze kołyska ☺️
Chce dodać napewno dywan aby ocieplic pokój i jakieś naklejki/tapetę. Ale to będę szukać w czerwcu 😉to_tylko_ja, Mildred, ticia9, Evli, Mirabelka02, MartitaS, Malutka_94, i_ka, Kindoll, Asasa, tym_janek, Kropka4, megson91, aniołkowa_mama, m@rzenie, mommy, Kagu3, Mousie89, AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
I my też mamy rocznicę ślubu w maju
Co do porodów rodzinnych to pod enigmatycznym "osoba towarzysząca musi być zdrowa" aktualnie kryje się posiadanie wyniku pcr na obecność wirusa nie starszego niż 3 dni przed porodem. Mając na uwadze nieprzewidywalność porodu, to obawiam się, że będzie to warunek co najmniej bardzo trudny do spełnienia. Bo to oznacza nic innego jak konieczność wykonywania testu co max. 3 dni, zakładając, że wyniki będą w miarę szybko. Więc tak - do sierpnia może coś się zmieni, ale na razie bym w euforię nie wpadała.
Co do magnezu, no to jego wchłanianie zwiększa wit. b6, dlatego dużo preparatów łączy te dwa składniki. Do tego sprzyjają produkty białkowe i wapniowe, więc zasadniczo magnez dobrze sobie wziąć do posiłku a nie na czczo na przykład. To co BARDZO utrudnia wchłanianie magnezu to kofeina - czyli kawa i coca cola to cos co dobrze pic min. 1h przed lub po wzieciu magnezu, ale zasadniczo jak ktoś ma problem z magnezem to lepiej kofeinę odstawić całkiem. Poza tym wchłanianiu magnezu nie sprzyjają napoje i pożywienie moczopędne, stres oraz brak snu (czyli w sumie znowu stres). Osobiście biorę magne b6 forte i aspargin. Jak ktoś bieże ze względu na skurcze to aspargin warto ze względu na dodatek potasu. Można oczywiście sobie tez odpuścić potas w suplemencie a jeść codziennie jednego banana i pomidora też będzie ok. Ale to tak swoją drogą.aniołkowa_mama, i_ka, Mildred lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
dzień dobry ☕
tym_janek- dzięki za info. tak myślałam że gdzieś jest haczyk
ja cały czas się nastawiam że nic się nie zmieni w kwestii porodów rodzinnych- najwyżej się mile zaskoczę
zrobiłam wczoraj pierwsze zakupy dla Młodej 😍tym_janek lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Na Lubinowej w Katowicach ojciec nie musi mieć testu na Koronawirusa.
Będzie przechodził wywiad medyczny czy jest zdrowy, musi być w maseczce i fartuchu oraz 2 godziny po porodzie musi opuścić szpital.
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Dzień dobry 😁☕
Aniołkowa pochwal się co zdobyłaś fajnego dla maleństwa ❤️
Dziewczyny czy Wy macie bolesne skurcze w nocy? Ja co noc po kilka razy budzę się z twardym brzuchem i boli dosyć mocno. W dzień jakoś nie mam takich dolegliwości, czasem twardnieje brzuch , ale raczej bezboleśnie... -
nick nieaktualnyDzień dobry ☺
Ja mam skurcze i twardnienie dalej pomimo że biorę luteinę nospę i magnez. Ale chyba nie są bolesne, mam je w nocy bardzo często i zawsze wieczorem i w ciągu dnia sporadycznie. Jest to dość niekomfortowe więc muszę zmieniać pozycję żeby mi się wygodnie leżało ale jakiś szczególny ból to to nie jest -
nick nieaktualnyTymjanek, skąd takie informacje? Szpitale na swojej stronie piszą, że będą przeprowadzać wywiad epidemiologiczny i w sumie tyle.W którym szpitalu tak jest? Przecież takie warunki z pewnością znalazłyby się do wiadomości publicznej. Chyba, że dopiero wejdą?
Ja jadę zaraz na pobranie krwi.
Brzydka majówka się trafiła troszeczkę, wczoraj cały dzień padało, dziś chyba też będzie
Namyria śliczne mebelki 💛 -
Dzień dobry
witamy się w 27tc 😁 miłego dnia !
Namyria śliczne mebelkiKindoll, to_tylko_ja, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Namyria piękne łóżeczko!
my dzisiaj malujemy komodę z ikei i ustawiamy łóżeczko dla małego, w końcu będzie jakiś postępudało mi się też rano kupić dywan do kąciku małego, więc można powiedzieć że jakieś zakupy wyprawkowe zrobione
Kindoll lubi tę wiadomość
-
Kagu poniżej wrzucam sreena z relacji mamyginekolog ona tam też właśnie wrzuciła najnowsze zalecenia i tak jak Tymjanek pisze jestem tam informacja o tych aktualnych nie starszych niż 3 dni wynikach na obecność wirusa.
0
Kagu3, aniołkowa_mama, tym_janek lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dziewczyny a ja mam takie troche glupie pyranie
Co z paznokciami do porodu? 6 lat temu jak rodziłam stopy mogly byc pomalowane alw u rak panzokcie musiały byc "czyste", od jakiegos czasu widzę jak znajome wystawiają zdjecia ze szpitala, a paznokcie zrobione
Cos się zmienilo w tej kwesti? -
m@rzenie wrote:Dzień dobry 😁☕
Aniołkowa pochwal się co zdobyłaś fajnego dla maleństwa ❤️
Dziewczyny czy Wy macie bolesne skurcze w nocy? Ja co noc po kilka razy budzę się z twardym brzuchem i boli dosyć mocno. W dzień jakoś nie mam takich dolegliwości, czasem twardnieje brzuch , ale raczej bezboleśnie...
Ja mam twardnienia brzucha ale nie jest bolesne, poprostu jak jest twardszy to jest mi nie wygodnie i nie mogę się ułożyć. Twardnienie też od pełnego pęcherza, dlatego co chwilę siku w nocy.
Jeszcze takie moje pytanie magneb6 jakie dawki bierzecie ?