❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I_ka może jak to mówią głupi ma szczęście 😜
Dostałaś już wypłatę z ZUS-u? Bo chyba dobrze kojarzę, że to Ty pisałaś, że są Ci zalegli?
Aż się zmierzyłam, teraz na wieczór po obżarstwie całodniowym mam 100 na wysokości pępka, rano pewnie będzie ciut mniej.
Co do układania ciuszków w szufladach to ja polecam układać pionowo. Wszystko jest widoczne i nawet nie potrzebne są żadne przegródki, a wszystko ładnie się trzyma, no chyba, że jest mało rzeczy to wtedy leci i lepiej jakiś organizer mieć.
Tu jest to dosyć dobrze zobrazowane https://niebalaganka.pl/2017/05/17/pionowe-przechowywanie-w-szufladach/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 22:53
Madzko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja777 wrote:tez Chceee za darmo a mam tu 37,95 gr bodajże 😳🤔 masz ten cały pakiet smart czy coś? Bo moj koszyk to 60 zlociszkow a za przesyłkę zapłacę kolejna polowe koszyka 🙈
-
Asasa wrote:I_ka może jak to mówią głupi ma szczęście 😜
Dostałaś już wypłatę z ZUS-u? Bo chyba dobrze kojarzę, że to Ty pisałaś, że są Ci zalegli?
Aż się zmierzyłam, teraz na wieczór po obżarstwie całodniowym mam 100 na wysokości pępka, rano pewnie będzie ciut mniej.
Co do układania ciuszków w szufladach to ja polecam układać pionowo. Wszystko jest widoczne i nawet nie potrzebne są żadne przegródki, a wszystko ładnie się trzyma, no chyba, że jest mało rzeczy to wtedy leci i lepiej jakiś organizer mieć.
Tu jest to dosyć dobrze zobrazowane https://niebalaganka.pl/2017/05/17/pionowe-przechowywanie-w-szufladach/
Ja właśnie będę układać pionowo, ale jakoś wole mieć organizer.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Nadzieja, ja jak u nich wrzuciłam sztywny przewijak na łóżeczko to tez mi tak liczyło i nie obejmowało smarta. Jak usunęłam przewijak to pojawiły się tańsze opcje wysyłki, a ja załapałam się na smarta. Może masz w koszyku coś większego?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
nick nieaktualny
-
Asasa wrote:A ja właśnie kupowałam przewijak u nich i za darmo dostawa ze smartem, tylko na pocztę bo do paczkomatu by się nie zmieścił.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
Jejku dziewczyny, to prawda, że jak się nie odpisze na bieżąco, to nie ma szans nadgonić pod koniec dnia
Cieszę się z wiadomości z Waszych wizyt i witam nową forumowiczkę
Ja mam kolejną wizytę za tydzień i jak tak Was czytam to chyba jedyny temat, jaki mnie interesuje to moja szyjka 🙈 Zastanawiam się też nad tymi twardnieniami brzucha, bo owszem, odczuwam je, ale właściwie to nie umiem powiedzieć jak często i nie są dla mnie bolesne. W pierwszej ciąży pod koniec jakoś bardziej to odczuwałam, może jeszcze to nie ten czas.
Podziwiam Was za układanie ubranek pionowo, ja chyba to źle robię, bo w ogóle się to u mnie nie sprawdza. Mam rozłożone rzeczy klasycznie i rozmiarami, osobno w kupkach jedno na drugim: bodziaki, półśpiochy, pajace itd, póki co bez organizerów. Te rzeczy są tak malutkie, że jakoś łatwo zapanować nad porządkiem
Z tematów wyprawkowych to my musimy zamówić dostawkę do wózka dla starszej i kosz Mojżesza. Póki co nie znalazłam chyba idealnego. Ciągle zastanawiam się nad ubrankami, ale jak szykuje mi się taka drobna pannica to chyba kupię jeszcze trochę 56. Zawsze jak chcę coś dla niej zamówić to jakoś tak łatwiej kupić mi dla starszej. Mam wrażenie, że w ogóle trudno mi cokolwiek dla malutkiej kupić, bo "wszystko już mam".
Muszę jeszcze od kuzynki odzyskać swoją chustę, żeby ją wyprać i trochę na niej pospać, żeby była miękka.
Jeszcze dla mnie tematem do załatwienia jest prezent od młodszej siostrzyczki dla starszej, bo chciałabym jej podarować w chwili powrotu do domu coś, o czy marzy, a marzy o czymś, czego nie potrafię przełknąć - różowy szczekający pudel (córka koleżanki takiego dostała na Mikołaja i od tamtego czasu ciągle o nim mówi, chociaż pod choinkę dostała chodzącego i szczekającego psa na smyczy, tylko nie różowego, no jakoś nie umiem tego przeskoczyć) albo o psie, który "robi twaldą kupę" 🙈 Kiedyś zobaczyła jakaś reklamę w tv, ja nawet jej nie widziałam - właśnie z tego powodu zawsze jeśli puszczam jej bajki to puszczam coś na yt, co wybiorę i jest sensowne, a staram się unikać tv przez reklamy. No i się doigrałam, z lenistwa nie chciało mi się włączyć "jej" bajki i moja córka ma marzenie. A ja pod wzgledem zabawek dla dzieci jestem trochę świtnięta i nie kupuję jej czegoś, co mi się nie podoba. Unikam plastiku, w granicach rozsądku oczywiście, staram się żeby otaczała się ładnymi dla oka zabawkami, takimi bardziej realistycznymi niż różowy pies, a jednak zamarzyła o czymś takim. Zresztą takie zabawki nie wchodzą w grę, bo są głośne i nie chcę, żeby noworodek słuchał całymi dniami szczekania sztucznego pudla, a nie kupię jej zabawki, którą potem nie będzie mogła się bawić, bo będzie "przeszkadzać dzidziusiowi". Także ja mam tego rodzaju problem i nie wiem jak z niego wybrnąć, bo chciałabym podarować jej coś wyjątkowego.
Zamówiłam jej na urodziny spódniczkę z Manufaktury Falbanek, bo bardzo na topie są u niej takie falbaniaste spódniczki, i tak zastanawiam się, czy może to nie byłoby dobrym prezentem. Ale tak bym jej chciała to dac już teraz. Ech.
A tak w ogole miałam dzisiaj słaby Dzień Mamy, bo moja córka od kilku dni zmieniła się w małego diabełka i przekracza wszelkie moje granice cierpliwości, które nigdy nie były jakieś duże i trochę się męczymy. Zaliczyłam dzisiaj duże zwątpienie w swoją rolę, tak symbolicznie akurat w ten dzień. Jeden wielki matczyny dół. Nie lubię też tego święta, bo nie mogę go już obchodzić z moją mamą, a teraz przy córce nawet nie mam jak swobodnie popłakać. Dostałam piękny bukiet, ale wcale nie czułam, że na niego zasłużyłam. Z tego wszystkiego o 20 położyłam głowę na poduszce na kanapie i totalnie mnie odcięło. Spałam jak zabita do 23. -
Jupii udało mi się obudzić przed córka wiec mam godzinę dla siebie
Było by bosko jak by mi ktoś tutaj jeszcze kawę przyniósł.
Co do układania to ja układam normalnie, jedno na drugim. Żeby zachować porządek to na półkach mam maksymalnie na raz 2 rozmiary, podzielone na kupki wg rodzaju (większe rozmiary leżą przygotowane w takim białym koszu do szafy z ikea na najwyższej półce szafy)
Z córka było łatwiej bo miała całą szafę dla siebie, więc mogłam poszaleć.
Teraz na razie wszystkie ubranka takie codzienne dla młodszej będą w mojej szafie, i 2 szuflady i półka muszą jej starczyć
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj caly dzien leżałam w bólach brzucha 🙁
Możliwe, że przedwczoraj wieczorem sie przedzwiglam i zaczął mnie bolec caly dol brzucha (uczucie ciezkiego o ciągnącego w dół i do tego co jakis czas co 30 min lekkie skurcze). Jak leżałam to bylo lepiej. Wczoraj w sumie mialam to samo wiec zadzwonilam do położnej czy jechac do lekarza.
Powiedziala ze mam leżeć, brac 3x dziennie po dwie nospy i jak nie poprawi sie do dzis lub pogorszy to dzis wizyta u mojego gin.
Powiedziala ze najwazniejsze ze nie mam regularnych mocnych skurczy i czuje ruchu dziecka.
W nocy mi sie uspokoiło bo cała przespalam i dzis od rana brak skurczy ale strach jest... 🙁 Juz nic nie robie do konca ciąży!
Ja tez od Hubiword dostalam gratis 😉
Organizery do komody kupilam w Ikea ale to bardziej na kosmetyki i skarpetki. Jeszcze musze dokupic.
Z takich ciekawostek - jakis czas temu stwierdzilam ze pracodawca zle mi wypłacił L4 cizowe. Wszyscy mi mowili ze niemożliwe. Napoisalam maila do kadr to dalej twierdzil ze dobrze. Przesłałam swoje obliczenia wiec stwierdzili ze w takim wypadku jak sie uparlam to jeszcze raz przelicza i sprawdza - i mialam racje. Maja mi zrównać poprzednie L4 i od kolejnego miesiąca bede dostawac prawie 700 zl wiecej! W ogole nie wliczyli do obliczen premi - samą podstawę.
Wez tu nie pilnuj... 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 08:02
Madzko lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
My na dzień dziecka robimy młodej mini plac zabaw w ogrodzie. Miał być piękny domek, mam już gotowy projekt ale teraz nie ma szans żebym tym się zajmowała, więc chociaż zrobimy huśtawki z ścianką wspinaczkową i zjeżdżalnią. Właśnie zamówiłam pierwszą partię produktów mam nadzieję, że w weekend uda nam się to zbudować.
Mam problem bo ulubionym kolorem mojej córki jest czerwony, więc wszystkie dodatki są czerwone a konstrukcję chyba pomaluję na szaro, żeby ta czerwień jakoś pasowała. Już nawet znienawidzony róż by mi bardziej pasował wizualnie a marzyły mi się piękne chabrowe dodatki:) Zobaczymy jak to będzie wyglądało wszystko. Kosztorys 1189,00 zł-ciekawe czy uda mi się zmieścić w tej kwocie:) I wiem, że w markecie taniej by takie coś wyszło ale chciałabym coś porządnego na lata a tam wszystko takie delikatne mi się wydaje.
Madzko lubi tę wiadomość
-
Namyria wrote:Ja wczoraj caly dzien leżałam w bólach brzucha 🙁
Możliwe, że przedwczoraj wieczorem sie przedzwiglam i zaczął mnie bolec caly dol brzucha (uczucie ciezkiego o ciągnącego w dół i do tego co jakis czas co 30 min lekkie skurcze). Jak leżałam to bylo lepiej. Wczoraj w sumie mialam to samo wiec zadzwonilam do położnej czy jechac do lekarza.
Powiedziala ze mam leżeć, brac 3x dziennie po dwie nospy i jak nie poprawi sie do dzis lub pogorszy to dzis wizyta u mojego gin.
Powiedziala ze najwazniejsze ze nie mam regularnych mocnych skurczy i czuje ruchu dziecka.
W nocy mi sie uspokoiło bo cała przespalam i dzis od rana brak skurczy ale strach jest... 🙁 Juz nic nie robie do konca ciąży!
Ja tez od Hubiword dostalam gratis 😉
Organizery do komody kupilam w Ikea ale to bardziej na kosmetyki i skarpetki. Jeszcze musze dokupic.
Z takich ciekawostek - jakis czas temu stwierdzilam ze pracodawca zle mi wypłacił L4 cizowe. Wszyscy mi mowili ze niemożliwe. Napoisalam maila do kadr to dalej twierdzil ze dobrze. Przesłałam swoje obliczenia wiec stwierdzili ze w takim wypadku jak sie uparlam to jeszcze raz przelicza i sprawdza - i mialam racje. Maja mi zrównać poprzednie L4 i od kolejnego miesiąca bede dostawac prawie 700 zl wiecej! W ogole nie wliczyli do obliczen premi - samą podstawę.
Wez tu nie pilnuj... 🤦♀️
Dobrze, że się uspokoiło. Mi na razie takie delikatne skurcze pojawiły się raz jakieś 2 tygodnie temu ale były bardzo delikatne bo po jednej nospie przeszło - myślę, że i bez niej po czasie byłoby lepiej:)
700 zł piechotą nie chodzi- dobrze, że w końcu sprawdzili, swoją drogą niezła księgowa.
-
Ja miałam dwa bardzo ciężkie dni... Cały czas czułam się osłabiona, do tego straszne mdłości i wymioty... Już zapomniałam jakie to uciążliwe... Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej bo zapowiada się ładny dzień 😉
Gratuluję dobrych wieści z wizyt. I trzymam kciuki za dzisiejsze ✊😁
Ja muszę wytrzymać do 10 czerwca, jeszcze całe 2 tygodnie, a też chciałabym już 🙃 -
Dziewczyny gratuluję udanych wczorajszych wizyt 😍
Megson, wszystkiego dobrego z okazji urodzin 😘 duuużo zdrowia dla Ciebie i malutkiej 💜
Namyria nie ma co przesadzać. Ja też ostatnio dosłownie może z 15 minut robiłam coś gdzie napinalam brzuch a nie była to ciężka praca ale od razu zaczął boleć mnie brzuch i oddałam pracę mężowi, a ja ze strachu od razu wzięłam magnez i nospe i się położyłam. Stwierdziłam, że nie będę przeginać i robić tylko racjonalne rzeczy na które mogę sobie pozwolić i tyle. Świat się nie zawali jak coś poczeka do zrobienia jeszcze te 3 miesiące albo męża wykorzystam 😊
Mirabelka ja jeszcze nie mam dzieci ale chyba mam to samo co do zabawek 🙈 też bym nie kupiła czegoś co mi się nie podoba lub służy do niewiadomo czego bo głupich zabawek teraz nie brakuje. Ja wiem, że dziecko to tylko dziecko ale też mam opory przed takimi zabawkami co nic nie wnoszą w życie dziecka. Może to egoistyczne ale czasami się dziwię niektórym rodzicom, że kupili dziecku taką czy owaką zabawkę chociaż to nie moja sprawa. Nawet jak coś wybieram dla dzieciaków w rodzinie czy znajomych to zawsze szukam coś wartościowego, czy wspomagające rozwój lub całkiem praktycznego jakieś ubranko itp. Zobaczymy jak to będzie jak się synek pojawi na świecie czy mi się to zmieni czy nie ☺Mirabelka02, megson91 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Również się dołączam do życzeń Megson
Oby Florka pomieszkała sobie spokojnie w Twoim brzuszku jeszcze kilka cennych tygodni i rosła w siłę, a Tobie życzę, żebyś mogła już z większym spokojem cieszyć się tym stanem i czasem, tak wyjątkowym, bo pierwszym
Dużo zdrówka, ono jest najważniejsze! 😊😊😊
megson91 lubi tę wiadomość
-
Polin, my też robimy plac zabaw dla córki, a właściwie to już dla córek
Mieliśmy huśtawkę i piaskownicę, a dorobimy jeszcze zjeżdżalnie ze ścianką wspinaczkową. To niespodzianka, więc nie ma żadnych pragnień co do koloru, dlatego dodatki będą zielone. Wieżyczkę ze zjeżdżalnią zrobi nam kolega stolarz, a jeszcze chcę jej zrobić taką ścieżkę z pieńków. Podpatrzyłam to kiedyś na placu zabaw, chodziła po tym prawie cały czas, bo to taki mały wspinaczkowiec, a ja lubię takie proste rozwiązania
Dobre ćwiczenie na równowagę
Kropka, chyba Ci już tak zostanie, ciężko to przeskoczyć -
Dzień dobry
kciuki za dzisiejsze wizytyja jutro idę
mam nadzieję że Młoda się obróciła
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza