X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Polin, my też robimy plac zabaw dla córki, a właściwie to już dla córek ;) Mieliśmy huśtawkę i piaskownicę, a dorobimy jeszcze zjeżdżalnie ze ścianką wspinaczkową. To niespodzianka, więc nie ma żadnych pragnień co do koloru, dlatego dodatki będą zielone. Wieżyczkę ze zjeżdżalnią zrobi nam kolega stolarz, a jeszcze chcę jej zrobić taką ścieżkę z pieńków. Podpatrzyłam to kiedyś na placu zabaw, chodziła po tym prawie cały czas, bo to taki mały wspinaczkowiec, a ja lubię takie proste rozwiązania :) Dobre ćwiczenie na równowagę :)

Kropka, chyba Ci już tak zostanie, ciężko to przeskoczyć ;)

Jakie pieńki? Takie wyższe? ja widziałam fajną inspirację z krążków drewnianych pomalowanych na różne kolory i też się zastanawiałam czy czegoś takiego nie zrobić. Piaskownicę będziemy robić też, mam nadzieję, że jakoś niedługo.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesyłki to warto albo podzielić przesyłkę albo wrzucać pojedynczo i sprawdzać czy nie wyrzuca większych kosztów. Ja jak zamawiałam w Swiat_Dziecka to też na zakupy za ok 200 zł policzyli mi 60 zl kosztów przesyłki. Mam smarta więc podzieliłam na zakupy ok 160 wrzucałam po kolei i sprawdzałam koszty i dopóki nie dodałam bidonu dla starszaka to przesyłka była darmowa, a jak go dodałam to już liczyło koszty przesyłki.Druga paczka wyszła za ok 40 zł więc też mogłam wykorzystać smarta. A też już miałam rzucić tymi zakupami bo mnie to zdenerwowało. Za zakupy za tą kwotę powinien być przy smarcie darmowy kurier a oni sobie doliczają za każdą dodatkową sztukę chyba 2 zł, dlatego te koszty jak z kosmosu wychodzą.

Idę jutro na krzywą i żeby wyniki były wiarygodne to mam jeść normalnie. Czyli jak jem kolację o 20 a spac ok22 to nie zmieniać tego, czy przekąsić jeszcze jakaś kanapkę później żeby tych cukrów nie wywaliło? Strasznie się boje tej cukrzycy ale chyba lepiej żeby wyszła jak już ma wyjść niż kombinować żeby tylko badanie było ok. Dobrze myślę czy nie?

3bb28da322.png[/url]
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, coś takiego, znalazłam w Internecie

7182f6018973.jpg

Tylko myślałam o jednej ścieżce, nie takiej szerokiej :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dziewcyzny dziękuje ślicznie za życzenia 🥳🥳🥳💜💜💜

U nas wszystko w porządku 💜💜💜
    Badania bez zarzutów 💜💜💜
    Dostałam zielone światło na wyjście od ordynatora 💜💜💜
    Zastrzyk z immunoglobuliny przyjęty 💜💜💜
    Teraz czekam na obchód i wypis 💜💜💜

Kropka4, Mirabelka02, Mała_Gwiazdka, Kindoll, madziab, Iskierka87, Mildred, aniołkowa_mama, ticia9, Niki345, MartitaS, i_ka, Asasa, Nadzieja777, m@rzenie, Malutka_94, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana kupiłam fasolkę szparagową, kalafiora, truskawki i wiśnie i dzisiaj będzie wiosenny obiad :) uwielbiam ta porę roku :)

W domu też już ogarnęłam i ogólnie dzisiaj się lepiej czuje :) lubię patrzeć jak chociaż przez godzinę po sprzątaniu mam porządek 😁

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż dzisiaj wyjechał na 1-2 tyg niby u nas to norma ze wiecej go nie ma niz jest. Ale przez ta cytuacje z covid przyzwyczaiłam się ze jesteśmy codziennie razem. Trzeba wrócić do rzeczywistości

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 27 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek dzisiaj jakis armagedon robi, w nocy od 3 nie moglam spać a maly byl wyjątkowo spokojny to teraz nadrabia

Megson wszystkiego najlepszego.⚘🎁🎈 Ciesze sie ze w końcu możesz isc do domu. 😘

megson91 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson spełnienia marzeń 🌹🌹

megson91 lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy maluszkom jesli nic sie nie dzieje(zadnych odparzen nie ma itp.) smaruje sie czyms pupe za kazdym razem? Jakims kremem pod pieluszke? A co z pudrami dla dzieci ktore kiedys byly w kazdym domu? 🙈

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj złamałam złożoną sobie wczoraj przysięgę, że nie będę analizować wyników. Oczywiście sprawdziłam i główka synka to 88 percentyl, a brzuszek 44 percentyl. W miesiąc taka zmiana, bo wcześniej rosły równiutko. I ja mam być spokojna :(.
    Umówiłam się na usg do innego lekarza na 08.06.2020 r.

Jestem psychiczna, wiem. Niech ta ciąża się już skończy, bo się wykończę.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj lepiej się czuję i mam więcej energii. Troszkę posprzątałam, zrobiłam pranie, od razu obchód po ogrodzie i powoli biorę się za robienie pierogów ruskich. Jak jest ładna pogoda to jakoś mam większą ochotę do życia i robienia czegokolwiek 😊 a są dni, że praktycznie przeleżę i zrobię tylko szybki obiad i małe bieżące sprzątanie. Wczoraj sobie zafundowałam spacer i brak codziennego ruchu mocno odczuwam. Nie dość, że szłam jak ślimak gdzie zawsze u mnie spacer to był raczej szybszy chód to cały czas czułam brzuch i był taki napięty i co jakiś czas musiałam przystanac. Muszę chociaż codziennie zrobić sobie mały spacer bo naprawdę będzie coraz gorzej.

Odwiedziliśmy wczoraj moją mamę i teściową , a do mnie tak z bomby przyjechała położna i przywiozła czopki na hemorodiy. Dzień wcześniej do niej dzwoniłam czy by mi coś poleciła bo maść której używałam chyba przestała działać i nie zdążyłam nawet kupić bo na drugi dzień z rana już u mnie była. Zmierzyła też ciśnienie i posłuchałyśmy bicie serduszka Olusia 💙😍 mówiła, że mam na spokojnie nie panikować z ruchami małego ale od 31 tc mam już pilnować czy są regularne. No i też zaczęła prowadzić edukację online dla swoich podopiecznych i wczoraj miałam lekcję o porodzie także fajna sprawa.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• madziab Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny, czy maluszkom jesli nic sie nie dzieje(zadnych odparzen nie ma itp.) smaruje sie czyms pupe za kazdym razem? Jakims kremem pod pieluszke? A co z pudrami dla dzieci ktore kiedys byly w kazdym domu? 🙈
    Jak nie ma żadnego zaczerwienienia to nie ma potrzeby smarować, u takich maluchów im mniej kosmetyków na skórze tym lepiej.
    A od pudrów się odeszło już bo pupa się poci i puder się roluje i wtedy odparza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 11:11

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Generalnie jak się nic nie dzieje to nie ma takiej konieczności ale można przy przewijaniu użyć maści linomag tej zielonej w rozsądnej ilości. A maść na odparzenia to tylko wtedy jak faktycznie się one pojawiają 😊 a z pudrami to nie wiem co się stało 😂 ale pamiętam jak mama przy braciach używała i sama jako mala dziewczynka jak jej pomagałam przy przewijaniu to lubiłam solidnie sypnąć na pupę 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Ja po każdej kupie smarowałam bephantenem, po siku jeśli nic się nie działo to niczym 😉

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png

Wysłany: 27 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Mi mąż dzisiaj wyjechał na 1-2 tyg niby u nas to norma ze wiecej go nie ma niz jest. Ale przez ta cytuacje z covid przyzwyczaiłam się ze jesteśmy codziennie razem. Trzeba wrócić do rzeczywistości
    Przybijam piateczke😉 mojego nie ma już w domu drugi tydzień. W przyszłym tygodniu ma być na miejscu ale i tak jego firma zarządziła powrót pracowników do biura więc tak jakby go nadal nie było 🙄 dobrze że chociaż wieczorem będzie to zawsze jakaś pomoc

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

Mnie położna w szpitalu oświeciła że jak nic się nie dzieje to nie trzeba smarować i od 2giej doby niczym nie zmarnowaliśmy i było Ok aż się sama zdziwiłam że tak się da :) Jak pojawiało się jakieś zaczerwienienie (bo czasami się przegapiło kupę albo pojawiły się jakieś kwaśne zarazy co odrazu odparzały) to wtedy wkraczaliśmy z kremami.

Ostatecznie takie mocne odparzenie na przestrzeni pierwszego roku bylo tylko raz jak pojawił się problem z brzuszkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 11:17

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)

Wysłany: 27 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Pudru nigdy nie używałam. Chyba 2 razy użyłam z córka mąki ziemniaczanej jak były jakieś problemy :) ale krem stosowalam za każdym razem, chociaż tutaj są różne podejścia :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Przybijam piateczke😉 mojego nie ma już w domu drugi tydzień. W przyszłym tygodniu ma być na miejscu ale i tak jego firma zarządziła powrót pracowników do biura więc tak jakby go nadal nie było 🙄 dobrze że chociaż wieczorem będzie to zawsze jakaś pomoc

Mój też tylko wieczorami jest w domu. Najwcześniej przed 19. No i tylko dwie niedziele wolne w miesiącu. Ale jeszcze trochę pojawi się synek i nie będę sama siedzieć w domu 😊

mhsvj44jaatf8jcr.png

Wysłany: 27 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plsu jak meza nie ma w domu to może mam ciagle porządek ;)
    Nie walaja sie wszedzie kabla komputer i miliony innych rzeczy. A najbardziej mnie wkurza jak ustawia zmywanie nablacie, no kuzwa obok zlewu i zmywarki jakby ciezko bylo do zlewu wstawić juz nie mówię o dostawieniu do zmywary 😁 serio przy dziecki mniejszy balagan :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm wrote:
    Idę jutro na krzywą i żeby wyniki były wiarygodne to mam jeść normalnie. Czyli jak jem kolację o 20 a spac ok22 to nie zmieniać tego, czy przekąsić jeszcze jakaś kanapkę później żeby tych cukrów nie wywaliło? Strasznie się boje tej cukrzycy ale chyba lepiej żeby wyszła jak już ma wyjść niż kombinować żeby tylko badanie było ok. Dobrze myślę czy nie?

Ja bym nic nie zmieniała. Jeśli masz cukrzycę to lepiej o niej wiedzieć.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ