❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeśli umowa kończy się przed końcem 12 TC, to nie musi być przedłużona do dnia porodu . Mam nadzieję, że dobrze to ujelam, bo mi się budyń zamiast mózgu włącza
Tak, chodziło o wymioty 😁 na czczo jest że mną cienko. Muszę mieć jakiegoś miętusa, a to logiczne , że nie mogę bo zafalszuję wyniki 😥to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa narazie nie brałam L4. Mam pracę siedzącą w biurze więc mała szkodliwość poza tym mam ten konfort, że nie muszę lecieć rano do pracy, idzie się wyspać.
Co do mdłości, to może ze 4 razy mi się zdarzyło je poczuć i to w święta, jak wszędzie czuć było ryby...
W ogóle jakoś tak powatpiewam, że się uda beta rosła nieciekawie, jestem na progesteronie, z objawów niby Costam czuje, czyli zmęczenie, ból piersi i "budyniomozg".
Niby widziałam serduszko, ale nadal czuje spory niepokój...
No nic...Aby do wizyty 08.01, oby było dane tego dnia się troszkę uspokoić.
Trzymam kciuki za nas wszystkieto_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
to_tylko_ja wrote:...
A wy dziewczynki pracujecie nadal (wiem, że niektóre mają plamienia i mają się oszczędzać, ale też jestem ciekawa reszty) czy odpoczywacie na L4? Zastanawiam się jak to jest z ochroną kobiet w ciąży - czy dopiero od 12 tygodnia jest czy od założenia karty ciąży - różne wersje są w internecie. Chciałabym pracować jeszcze jakiś czas, ale pasuje żeby szef trochę dostosowal warunki pracy pod mój stan, a boję się, że może pójść na łatwiznę i mnie zwolnić . I czy L4 chorobowe może wystawić lekarz, do którego chodzę prywatnie, czy musi to być lekarz na NFZ?kasia_pra, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
m@rzenie wrote:Ja mam dziś kiepski dzień, cały czas czuję ból brzucha i w dole kręgosłupa. Chciałabym, żeby już był 2 trymestr, może wtedy przestanę panikować 🤪
A jak u Was z samopoczuciem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:12
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Niki345 wrote:Kiepsko.. mdłości, mdłości, mdłości, a jak ich nie ma to schizy i chodzę wkurzona jak osa i jeszcze wszystko mi śmierdzi i nic mi się nie chce, a jednocześnie bym coś porobiła 😂😂😂 mam problem wytrzymac sama ze sobą 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ też marzę już o II trymestrze.. Może wtedy zluzują mi nerwy
Ja położyłam się spać po pracy tak ja chwilę bo zmęczona bez budzika a wstałam dopiero teraz... Ja ciesze się z kazdego małego objawu, mdłości, odbijania, zmęczenia, zawrotów, bólu cycków wieczorem, zaczęłam 8 tydz najbardziej stresujący( straciłam dwie ciąże w tym tyg) i czekam z duszą na ramieniu ma wizytę 9.01, ale jestem super dobrej myśli bo czuję się ciążowa, i wierzę 🙏 że się uda !
Niki jakie leki przyjmujesz po stratach, pisałaś na wątku o lekarzu z Poznania, ja chodzę do prof Szymanowskiego na Polnej pracuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:21
-
Kochane moje 😘 postanowiłam, że jak podczas wtorkowej wizyty będzie wszystko w porządku z sezamkiem, to muszę powoli zaopatrzyć się w jakieś wygodniejsze, ciążowe spodnie. W moje ulubione jeansy się już ledwo dopinam, a nie chce sezamka cisnąć. Macie jakieś sieciówki godne polecenia z ciążowym spodniami? 🤰🏼💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
megson91 wrote:Kochane moje 😘 postanowiłam, że jak podczas wtorkowej wizyty będzie wszystko w porządku z sezamkiem, to muszę powoli zaopatrzyć się w jakieś wygodniejsze, ciążowe spodnie. W moje ulubione jeansy się już ledwo dopinam, a nie chce sezamka cisnąć. Macie jakieś sieciówki godne polecenia z ciążowym spodniami? 🤰🏼💜
Ja tak samo ! Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze we wtorek i ruszam na zakupyAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
ja przed ciążą dużo schudłam więc mnie zakupy na szczęście na razie ominą, ale popatrz na hm i poszukaj na olx i vinted
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
to_tylko_ja wrote:Dziękuję za odpowiedź, myślałam że nie można korzystać z toalety albo coś w tym stylu.
Tym_janek, trzymam kciuki za druga dzidzię
Widzę, że prawie każda z was ma ciążowe mdłości, a ja nic. Trochę mnie to martwi, ale mam nadzieję, że to o niczym nie świadczy. Muszę być dobrej myśli:)
A wy dziewczynki pracujecie nadal (wiem, że niektóre mają plamienia i mają się oszczędzać, ale też jestem ciekawa reszty) czy odpoczywacie na L4? Zastanawiam się jak to jest z ochroną kobiet w ciąży - czy dopiero od 12 tygodnia jest czy od założenia karty ciąży - różne wersje są w internecie. Chciałabym pracować jeszcze jakiś czas, ale pasuje żeby szef trochę dostosowal warunki pracy pod mój stan, a boję się, że może pójść na łatwiznę i mnie zwolnić . I czy L4 chorobowe może wystawić lekarz, do którego chodzę prywatnie, czy musi to być lekarz na NFZ?
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Mildred wrote:Ja położyłam się spać po pracy tak ja chwilę bo zmęczona bez budzika a wstałam dopiero teraz... Ja ciesze się z kazdego małego objawu, mdłości, odbijania, zmęczenia, zawrotów, bólu cycków wieczorem, zaczęłam 8 tydz najbardziej stresujący( straciłam dwie ciąże w tym tyg) i czekam z duszą na ramieniu ma wizytę 9.01, ale jestem super dobrej myśli bo czuję się ciążowa, i wierzę 🙏 że się uda !
Niki jakie leki przyjmujesz po stratach, pisałaś na wątku o lekarzu z Poznania, ja chodzę do prof Szymanowskiego na Polnej pracuje.
Biorę Neoparin 0,4 i Acard na trombofilie oraz Encorton na immunologie. Oprócz tego progesteron i Estrofem bo jestem na cyklu sztucznym no i witaminy. Lekami jestem obstawiona dość mocno.
Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią, a mam dość końską dawkę progesteronu, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Boję się wstać z łóżka..🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
2018.11 IUI - 11tc [*]
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
Niki345 wrote:Objawy też mnie uspokajają choć wiem, że mogą chulać w napędzonym hormonami organizmie a ciąża może przestać się rozwijać, tak miałam w pierwszej ciąży.
Biorę Neoparin 0,4 i Acard na trombofilie oraz Encorton na immunologie. Oprócz tego progesteron i Estrofem bo jestem na cyklu sztucznym no i witaminy. Lekami jestem obstawiona dość mocno.
Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią, a mam dość końską dawkę progesteronu, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Boję się wstać z łóżka.. -
nick nieaktualny
-
Niki345 wrote:Objawy też mnie uspokajają choć wiem, że mogą chulać w napędzonym hormonami organizmie a ciąża może przestać się rozwijać, tak miałam w pierwszej ciąży.
Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią, a mam dość końską dawkę progesteronu, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Boję się wstać z łóżka..
Jedz na IP. Pewnie masz jakiś krwiaczek który się oczyszcza. Będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏❤️ -
Niki, jak sytuacja?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1