X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli umowa kończy się przed końcem 12 TC, to nie musi być przedłużona do dnia porodu . Mam nadzieję, że dobrze to ujelam, bo mi się budyń zamiast mózgu włącza :)

Tak, chodziło o wymioty 😁 na czczo jest że mną cienko. Muszę mieć jakiegoś miętusa, a to logiczne , że nie mogę bo zafalszuję wyniki 😥

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4. Jak już wspominałam, mam zawód, w którym ciężko dostosować stanowisko dla ciężarnej . I druga kwestia, to moje bardzo kiepskie samopoczucie od jakiś 4 tygodni

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś kiepski dzień, cały czas czuję ból brzucha i w dole kręgosłupa. Chciałabym, żeby już był 2 trymestr, może wtedy przestanę panikować 🤪
    A jak u Was z samopoczuciem?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasami zdarzają się bóle okresowe, ale tak chwilowo i jest ok. Najgorzej jak się wkurzę, tak mocno, to mi się brzuch spinał. Na szczęście rzadko się tak denerwuje 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie brałam L4. Mam pracę siedzącą w biurze więc mała szkodliwość :) poza tym mam ten konfort, że nie muszę lecieć rano do pracy, idzie się wyspać.
    Co do mdłości, to może ze 4 razy mi się zdarzyło je poczuć i to w święta, jak wszędzie czuć było ryby...
    W ogóle jakoś tak powatpiewam, że się uda :( beta rosła nieciekawie, jestem na progesteronie, z objawów niby Costam czuje, czyli zmęczenie, ból piersi i "budyniomozg".
    Niby widziałam serduszko, ale nadal czuje spory niepokój...
    No nic...Aby do wizyty 08.01, oby było dane tego dnia się troszkę uspokoić.

Trzymam kciuki za nas wszystkie

• Niki345 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    ...

A wy dziewczynki pracujecie nadal (wiem, że niektóre mają plamienia i mają się oszczędzać, ale też jestem ciekawa reszty) czy odpoczywacie na L4? Zastanawiam się jak to jest z ochroną kobiet w ciąży - czy dopiero od 12 tygodnia jest czy od założenia karty ciąży - różne wersje są w internecie. Chciałabym pracować jeszcze jakiś czas, ale pasuje żeby szef trochę dostosowal warunki pracy pod mój stan, a boję się, że może pójść na łatwiznę i mnie zwolnić . I czy L4 chorobowe może wystawić lekarz, do którego chodzę prywatnie, czy musi to być lekarz na NFZ?
    Z racji na trzy stracone ciąże jestem na L4 od drugiej pozytywnej bety, czyli baaaardzo szybko. Zwolnienie może wystawić lekarz do którego się chodzi prywatnie (nie musi to być lekarz na NFZ)

kasia_pra, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja mam dziś kiepski dzień, cały czas czuję ból brzucha i w dole kręgosłupa. Chciałabym, żeby już był 2 trymestr, może wtedy przestanę panikować 🤪
    A jak u Was z samopoczuciem?
    Kiepsko.. mdłości, mdłości, mdłości, a jak ich nie ma to schizy i chodzę wkurzona jak osa i jeszcze wszystko mi śmierdzi i nic mi się nie chce, a jednocześnie bym coś porobiła 😂😂😂 mam problem wytrzymac sama ze sobą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ też marzę już o II trymestrze.. Może wtedy zluzują mi nerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:12

2018.11 IUI - 11tc [*]
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Kiepsko.. mdłości, mdłości, mdłości, a jak ich nie ma to schizy i chodzę wkurzona jak osa i jeszcze wszystko mi śmierdzi i nic mi się nie chce, a jednocześnie bym coś porobiła 😂😂😂 mam problem wytrzymac sama ze sobą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ też marzę już o II trymestrze.. Może wtedy zluzują mi nerwy

Ja położyłam się spać po pracy tak ja chwilę bo zmęczona bez budzika a wstałam dopiero teraz... Ja ciesze się z kazdego małego objawu, mdłości, odbijania, zmęczenia, zawrotów, bólu cycków wieczorem, zaczęłam 8 tydz najbardziej stresujący( straciłam dwie ciąże w tym tyg) i czekam z duszą na ramieniu ma wizytę 9.01, ale jestem super dobrej myśli bo czuję się ciążowa, i wierzę 🙏 że się uda !

Niki jakie leki przyjmujesz po stratach, pisałaś na wątku o lekarzu z Poznania, ja chodzę do prof Szymanowskiego na Polnej pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:21

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje 😘 postanowiłam, że jak podczas wtorkowej wizyty będzie wszystko w porządku z sezamkiem, to muszę powoli zaopatrzyć się w jakieś wygodniejsze, ciążowe spodnie. W moje ulubione jeansy się już ledwo dopinam, a nie chce sezamka cisnąć. Macie jakieś sieciówki godne polecenia z ciążowym spodniami? 🤰🏼💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson hm!

Evli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba w ca kupowałam

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Kochane moje 😘 postanowiłam, że jak podczas wtorkowej wizyty będzie wszystko w porządku z sezamkiem, to muszę powoli zaopatrzyć się w jakieś wygodniejsze, ciążowe spodnie. W moje ulubione jeansy się już ledwo dopinam, a nie chce sezamka cisnąć. Macie jakieś sieciówki godne polecenia z ciążowym spodniami? 🤰🏼💜

Ja tak samo ! Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze we wtorek i ruszam na zakupy :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą dużo schudłam więc mnie zakupy na szczęście na razie ominą, ale popatrz na hm i poszukaj na olx i vinted :)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, myślałam że nie można korzystać z toalety albo coś w tym stylu.

Tym_janek, trzymam kciuki za druga dzidzię :)

Widzę, że prawie każda z was ma ciążowe mdłości, a ja nic. Trochę mnie to martwi, ale mam nadzieję, że to o niczym nie świadczy. Muszę być dobrej myśli:)

A wy dziewczynki pracujecie nadal (wiem, że niektóre mają plamienia i mają się oszczędzać, ale też jestem ciekawa reszty) czy odpoczywacie na L4? Zastanawiam się jak to jest z ochroną kobiet w ciąży - czy dopiero od 12 tygodnia jest czy od założenia karty ciąży - różne wersje są w internecie. Chciałabym pracować jeszcze jakiś czas, ale pasuje żeby szef trochę dostosowal warunki pracy pod mój stan, a boję się, że może pójść na łatwiznę i mnie zwolnić . I czy L4 chorobowe może wystawić lekarz, do którego chodzę prywatnie, czy musi to być lekarz na NFZ?
    Też się stresuję faktem że nie mam żadnych objawów jedynie czasem żałuję w podbrzuszu bądź piersi swedza i tyle. Tak się często zastanawiam jak tyle znas miała różne problemy z malenstwem czy wszystko jest napewno ok a niestety wizytę mam dopiero na 15stycznia więc jeszcze kawał czasu i czasem aż płakać się chce przez to że coś mogłoby być nie tak. Ale mój narzeczony to urodzony ma w sobie pozytywizm i stara się mnie pocieszyć że muszę myślęc pozytywnie więc staram się ale jest ciężko. Co do l4 ja mam siedząca ale stresujące pracę więc myślę że dopóki brzuszka nie będzie widać aż tak i oczywiście będę się dobrze czuła to zamierzam jeszcze popracowac gdzies do 4-5 miesiąca ale zobaczymy jak to wyjdzie

w4sq0dw4eg4tzufm.png

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja położyłam się spać po pracy tak ja chwilę bo zmęczona bez budzika a wstałam dopiero teraz... Ja ciesze się z kazdego małego objawu, mdłości, odbijania, zmęczenia, zawrotów, bólu cycków wieczorem, zaczęłam 8 tydz najbardziej stresujący( straciłam dwie ciąże w tym tyg) i czekam z duszą na ramieniu ma wizytę 9.01, ale jestem super dobrej myśli bo czuję się ciążowa, i wierzę 🙏 że się uda !

Niki jakie leki przyjmujesz po stratach, pisałaś na wątku o lekarzu z Poznania, ja chodzę do prof Szymanowskiego na Polnej pracuje.
    Objawy też mnie uspokajają choć wiem, że mogą chulać w napędzonym hormonami organizmie a ciąża może przestać się rozwijać, tak miałam w pierwszej ciąży.

Biorę Neoparin 0,4 i Acard na trombofilie oraz Encorton na immunologie. Oprócz tego progesteron i Estrofem bo jestem na cyklu sztucznym no i witaminy. Lekami jestem obstawiona dość mocno.

Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią, a mam dość końską dawkę progesteronu, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Boję się wstać z łóżka..

2018.11 IUI - 11tc [*]
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Objawy też mnie uspokajają choć wiem, że mogą chulać w napędzonym hormonami organizmie a ciąża może przestać się rozwijać, tak miałam w pierwszej ciąży.

Biorę Neoparin 0,4 i Acard na trombofilie oraz Encorton na immunologie. Oprócz tego progesteron i Estrofem bo jestem na cyklu sztucznym no i witaminy. Lekami jestem obstawiona dość mocno.

Niestety dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić żywą krwią, a mam dość końską dawkę progesteronu, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Boję się wstać z łóżka..
    To nie czekaj może i lepiej jedz na IP przynajmniej dowiesz się co i jak i ci może jakoś pomogą. Trzymam kciuki by było wszystko ok z malenstwem

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki ojeju jak sytuacja?

• Mildred Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:

Jedz na IP. Pewnie masz jakiś krwiaczek który się oczyszcza. Będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏❤️

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki tak jak dziewczyny piszą pędź na IP od razu. Trzymam mocno kciuki

3i499vvjv3ex36x6.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, jak sytuacja?

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ