X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mieliśmy Clouda Z1 przy pierwszej córce i to był koszmarny fotel, obrót i rozkładanie tylko na plus, a cała reszta fatalna (dziecko miało w nim straszną pozycję, jakby się podduszało).
    Potem odkryłam Britaxy i już jesteśmy wierni tej marce.

Az tyle sie czeka na tego GBSa? Myślałam, że szybciej będzie wiadomo 😐

Jak świętujecie Dzień Ojca?🙂 Ja w pierwszej ciąży bardziej przeżywałam, pamietam, ze byly jakies pamiatkowe bodziaczki, filmik nagrałam itd. Teraz kupiłam mu po prostu od dziewczyn gacie z tommiego i browary😄

My podarowałyśmy warsztat dla przyszłych ojców: kąpiel, przewijanie i prawidłowe noszenie 😄 plus grafikę z wierszykiem. A wczoraj na wizycie wszystko spoko, Mała ma 2,5 kg 👶🏻🧸 doradca laktacyjny powiedział mi jedynie, ze przez moją budowę ciała mogę mieć mniej pokarmu i bejbik będzie musiał być dłużej przy piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 17:39

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    U nas mówiła położna na zajęciach żeby nie kupować nic na gorączkę bo przy gorączce u noworodka i tak niezwłocznie trzeba skonsultować z lekarzem i zazwyczaj nie leczy się tego w domu. Także ja jednak zaufam położnej z ponad 40letnim stażem :)
    Do kąpieli z kolei zalecała emolient i olejków raczej do smarowania się nie używa bo zatykają pory i wszystko się przykleja (bakterie mają lepsze środowisko).
    Ja zobaczę jak w praktyce wyjdzie z kąpielą ale jak nie będziemy codziennie kąpać to na pewno chociaż dokładnie myć wszędzie. Podejrzewam ze jednak wykąpać będzie szybciej niż bawić się myjkami.

Ja mam trochę stracha bo w nocy mój kot przypadkiem przespacerował mi się po brzuchu. Niby nic się nie dzieje ale nie wiem czy nie powinnam sprawdzić u lekarza...
    Mój pięciolatek w nocy ciągle kręci mi się na brzuchu a waży więcej niż kot 😉 nic się na pewno nie stało bo nie ma jak jeśli ten kot nie skoczył z wysoka i nie waży 20 kg to nie ma co się bać

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    My podarowałyśmy warsztat dla przyszłych ojców: kąpiel, przewijanie i prawidłowe noszenie 😄 plus grafikę z wierszykiem. A wczoraj na wizycie wszystko spoko, Mała ma 2,5 kg 👶🏻🧸 doradca laktacyjny powiedział mi jedynie, ze przez moją budowę ciała mogę mieć mniej pokarmu i bejbik będzie musiał być dłużej przy piersi
    Jaka to budowa ciała? Pierwsze słyszę o czymś takim.

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

A gdzie rodzisz w końcu? Decyzja podjęta? Ja po tym obrocie Małej mam mętlik w głowie, bylam nastawiona na drugie CC, a tu się nagle otworzyło więcej opcji

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jaka to budowa ciała? Pierwsze słyszę o czymś takim.

Szeroki rozstaw biustu i mało tkanki tłuszczowej. Nie czytałam jeszcze nic na ten temat. Miałyśmy takie zajęcia w ramach szkoły rodzenia, gdzie dla chętnych była ocena brodawek (rozmiaru) i taka konsultacja 😉

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    A gdzie rodzisz w końcu? Decyzja podjęta? Ja po tym obrocie Małej mam mętlik w głowie, bylam nastawiona na drugie CC, a tu się nagle otworzyło więcej opcji

Raczej Polna, bo te wściekłe kolory na Raszei mnie odstraszają 🙈 O, jaki bierzesz teraz pod uwagę? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 18:10

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Raczej Polna, bo te wściekłe kolory na Raszei mnie odstraszają 🙈 O, jaki bierzesz teraz pod uwagę? :>

Św. Rodziny mi lekarz dziś bardzo rekomendował, że jest tam nowy ordynator od maja i jest mega spoko. Dziś widziałam post na FB, że wprowadzili tam rodzinne cesarskie cięcia, facet może brać udział w cięciu🙂

Agak lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Nie no, trzeba cos mieć na gorączkę, nie wyobrażam sobie nie😶 I przy maluszku to najlepiej i syrop, i czopki, ktore działają szybciej.

Miałyscie juz pobierany GBS? Moj gin dzis pobrał, kolejna wizyta za 2 tyg i będzie juz ciaża donoszona 🤗

Ja będę mieć pobierany za tydzień.

Orientujecie się jak to jest z hybryda na paznokciach?można/nie można? Bo slyszalam różne opinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 20:44

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mój pięciolatek w nocy ciągle kręci mi się na brzuchu a waży więcej niż kot 😉 nic się na pewno nie stało bo nie ma jak jeśli ten kot nie skoczył z wysoka i nie waży 20 kg to nie ma co się bać
    Waży 6kg, coś mu się chyba przyśniło i się zerwał skokiem prosto na mój brzuch...
    Ruchy czuję normalnie, nic niepokojącego nie zauważyłam. Sprawdziłam rano jeszcze tętno detektorem i też ok. Sprawdzę jeszcze raz przed spaniem.

Chantel ja robię paznokcie normalnie, co prawda żel ale o ile sprawdzałam w wiarygodnych źródłach to nie jest to szkodliwe. Ale pewnie jak że wszystkim ile ludzi tyle opinii. Tak samo jak niektórzy uważają farbowanie włosów za szkodliwe.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie to nie kwestia szkodliwości. Wystarczy zostawić jeden goły, najlepiej wskazujący. Chodzi o to że w razie konieczności sprawdzenie saturacji jest możliwe u kobiety i są sytuacje zagrażające które można ocenić po płytce paznokcia a raczej po jej zasinieniu. Także to akurat nie zabobony.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Waży 6kg, coś mu się chyba przyśniło i się zerwał skokiem prosto na mój brzuch...
    Ruchy czuję normalnie, nic niepokojącego nie zauważyłam. Sprawdziłam rano jeszcze tętno detektorem i też ok. Sprawdzę jeszcze raz przed spaniem.

Chantel ja robię paznokcie normalnie, co prawda żel ale o ile sprawdzałam w wiarygodnych źródłach to nie jest to szkodliwe. Ale pewnie jak że wszystkim ile ludzi tyle opinii. Tak samo jak niektórzy uważają farbowanie włosów za szkodliwe.

Chantel chyba pyta o to czy można mieć zrobione paznokcie do porodu. Ja też różne opinie słyszałam, że w niektórych szpitalach wymagają aby na paznokciach nic nie było. Ja chyba zostawię cienką warstwę żelu w jakimś bazowym kolorze

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do cesarki położna mówiła, że lepiej nie malować ani u rąk ani u nóg, żeby im było łatwiej. Dobrze, że soczewki można mieć 😅 muszę sobie kupić specjalnie na poród bo teraz ciągle w okularach chodzę

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala jest napisane:
    Pamiętaj o:
    zmyciu lakieru u rąk i nóg, zdjęciu lakieru hybrydowego, żelu czy tipsów - jest to potrzebne, aby móc nadzorować Twój stan metodą pulsoksymetrii; ponadto kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Twoim zdrowiu,
    skróceniu paznokci - będzie Ci się łatwiej zajmować się maleństwem

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada faktycznie. Zdziwiło mnie właśnie dlaczego pyta o hybrydę już na końcówce 🙃 Mój mózg w ciąży to jednak galareta.
    U nas podobno można mieć do porodu normalnie i do CC też zakryte paznokcie.

Zastanawiam się też jak to jest z soczewkami bo jeśli będę miała CC i każą mi zdjąć okulary to nic a nic nie zobaczę i będzie to dodatkowy stres.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, jak długo czekałaś na wanienkę z twist shake? Zamówiłam tydzień temu i nie mogę się jej doczekać 😜

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki nie zwiazane z ciaza i dziecmi . Ma któraś z Was ten odkurzacz i moze powiedziec czy oplaca sie Odkurzacz TEFAL X-Force Flex 14.60 Aqua TY99C0

Usia mi wczoraj pies gdzies podobnej wagi rowzniez skoczylz na brzuch ale na bok . Kucalam na podwórku a on z rozbiegu skoczyl mi na bok brzucha ,rowniez wystrasyzlam sie ale nic nie dzialo brzuch mnie bolal ,nie twardnial ruchy malenstwa czuje dobrze.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki nie zwiazane z ciaza i dziecmi . Ma któraś z Was ten odkurzacz i moze powiedziec czy oplaca sie Odkurzacz TEFAL X-Force Flex 14.60 Aqua TY99C0

Usia mi wczoraj pies gdzies podobnej wagi rowzniez skoczylz na brzuch ale na bok . Kucalam na podwórku a on z rozbiegu skoczyl mi na bok brzucha ,rowniez wystrasyzlam sie ale nic nie dzialo brzuch mnie bolal ,nie twardnial ruchy malenstwa czuje dobrze.

My mamy ten odkurzacz i to jest cudo, serio nie wyobrażam sobie życia bez niego. Mamy w domu psa i kota, świetnie radzi sobie z sierścią. Jest naprawdę mocny, używam zazwyczaj tej średniej mocy, ewentualnie przy dywanach i kanapach odpalam turbo. Bateria też trzyma w miarę dobrze. I na najniższych obrotach prawie go nie słychać, więc będzie można spokojnie odkurzać w trakcie drzemek dzieciaka 😉
    Ale tej końcówki do mocowania nie używam, jestem wierna Vileda.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My mamy ten odkurzacz i to jest cudo, serio nie wyobrażam sobie życia bez niego. Mamy w domu psa i kota, świetnie radzi sobie z sierścią. Jest naprawdę mocny, używam zazwyczaj tej średniej mocy, ewentualnie przy dywanach i kanapach odpalam turbo. Bateria też trzyma w miarę dobrze. I na najniższych obrotach prawie go nie słychać, więc będzie można spokojnie odkurzać w trakcie drzemek dzieciaka 😉
    Ale tej końcówki do mocowania nie używam, jestem wierna Vileda.

Jestem ciekawa wlasnie jak odkurza z ta funkcja mopowania(wiem ze nie jest to samo co umycie normalnie podlogi) ale czasem brak czasu na jedno i drugie . Super ze jest cichy moja corka bala sie bardzo dlugo odgłosu odkurzacza . Ten odkurzacz nam znajomy polecil jakis czas temu i dlugo sie zastanawialiśmy, az w koncu nasz sie popsul a na gwarancji uznali ze nie oplaca sie naprawiać i dostaniemmy zwrot pieniedzy i chcemy dołożyć i kupic juz lepszy .

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wybierając się na wieczorny spacer pierwszy raz ledwo włożyłam stopy w buty. Teraz też obudziłam się o stopy lekko opuchnięte. Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 08:05

E
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Wczoraj wybierając się na wieczorny spacer pierwszy raz ledwo włożył stopy w buty. Teraz też obudziłam się o stopy lekko opuchnięte. Eh

Mi w nocy bardzo puchną palce u rąk, muszę zacząć ściągać obrączkę na noc. A w dzień zero problemów. No i wieczorami bolą mnie nogi, jakbym w ciągu dnia kilometry zrobiła, a ja przecież cały czas leżę 🙈

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: