Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:U nas łapanie wszystkiego co się da, łącznie z moimi włosami, śmiech na głos również ale nie czesto, bardzo głośne głużenie na przemian z krzykiem i piskiem, obracanie się na bok, totalny regres snu trwa już od jakiegos miesiąca, pobudki w nocy co godzinę lub dwie, nosimy ja już przodem do siebie bo ładnie trzyma główkę, wyciąga rączki do zabawek, rzadziej chce cycka w ciągu dnia, rzadziej trzeba zmieniać pieluchę Moje dziecko jest bezsmoczkowe i nienawidzi spacerowac w gondoli, dzisiaj był pierwszy spacer w spacerówce na leżąco i udało się.
-
Młoda ma mocną chrypę od soboty od tych ciągłych krzyków. Nie ma temperatury ani innych objawów, bawi się normalnie itd. sama chrypa chyba nie jest wskazaniem do pójścia do lekarza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 09:30
-
nick nieaktualnyU nas też całkiem spoko, obroty na brzuch pełną parą, już mu się nie chce leżeć i patrzeć w sufit 😆 piski i śmiechy, mało płaczu, łapie zabawki i z wielką fascynacją je pożera. Noce na razie na zmianę, raz pośpi od 20 do 4 a raz nie da się ululać do 22 i się budzi co dwie godziny. Ale w porównaniu ze starszą jest mega aniołkiem więc nie narzekam na nic. Zdarzy się jeszcze ból brzucha na noc, więc dalej podajemy kolzym
-
Villa i jak mała ?ja bym skonsultowała z pediatra bo to może być krtań .u nas Antek miał zapalenie oskrzeli bez gorączki mały katar i czasem chrypil.
U nas Antek to mały leniuszek jeszcze się nie obraca ale podchodzę spokojnie ma czas jeszcze ładnie trzyma linie środka ładnie łapie zabawki . Na brzuchu leży bardzo ładnie długo i wysoko trzyma głowę w tej pozycji wyciąga ręce do zabawek i bawi się . Z kupa dalej problem więc próbujemy diety bezmlecznej . Nocki też różnie wiek że kiedy będa lepsze:) -
Na szczęście przeszło jej, więc najwyraźniej od krzyku tak miała.
Ostatnie dni mamy ciężkie. Nie wiem czy to jeszcze od szczepionki na rotawirusy druga dawka, ale mała rzadziej robi kupkę i czasami się męczy, ma gazy, bardzo marudzi, od trzech dni codziennie zdarza się ogromny płacz czego wcześniej nie było. A we wtorek kolejne szczepienie. Czy jak przy pierwszym były cztery wkłucia na NFZ to teraz tak samo będa cztery? -
Szkoda, że nasz wątek wygasa, ale jeszcze korzystając z okazji chciałabym życzyć Wam wszystkim i Waszym rodzinom zdrowych, spokojnych świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2024. Ten rok przyniósł nam nasze maleństwa, więc był bardzo dobry ❤️
Maura, adukow lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Szkoda, że nasz wątek wygasa, ale jeszcze korzystając z okazji chciałabym życzyć Wam wszystkim i Waszym rodzinom zdrowych, spokojnych świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2024. Ten rok przyniósł nam nasze maleństwa, więc był bardzo dobry ❤️
Vilka, Maura, adukow lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Dziewczyny, jak sytuacja ząbkowa? U nas pediatra potwierdził - w drodze pierwsza dolna jedynka. Dziecko pakuje do paszczy wszystko, łącznie z rodzicami ślinotok gigantyczny, samopoczucie delikatnie mówiąc - zmienne
U nas jeszcze nie ma ząbkowania, ale młoda wszystko wpycha do buzi i się bardzo ślini.
Gorzej ze spaniem. Od ponad miesiąca już budzi się w nocy co 1,5h. Masakra kiedy to minie? -
Vilka wrote:U nas jeszcze nie ma ząbkowania, ale młoda wszystko wpycha do buzi i się bardzo ślini.
Gorzej ze spaniem. Od ponad miesiąca już budzi się w nocy co 1,5h. Masakra kiedy to minie?
Naszej też się odmieniło. Wcześniej spała ciągiem 22:00 - 5:00, a teraz częste budzenie..
Ode mnie również najlepsze życzenia! Róbcie jak najwięcej rzeczy przynoszących Wam radość, rozwijajcie się w tym, w czym pragniecie. Niech na Waszej drodze pojawiają się sami wartościowi ludzie, z którymi znajomości będą przeradzać się w piękne relacje. Dbajcie o siebie 🤍 -
Vilka wrote:Szkoda, że nasz wątek wygasa, ale jeszcze korzystając z okazji chciałabym życzyć Wam wszystkim i Waszym rodzinom zdrowych, spokojnych świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2024. Ten rok przyniósł nam nasze maleństwa, więc był bardzo dobry ❤️
Villa a jestes na grupie na Facebooku? tam piszemy częściej-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Villa a jestes na grupie na Facebooku? tam piszemy częściej
Jestem, ale zapomniałam o tej grupie 😁 -
Czesc dziewczyny 😊 czy jest tu jeszcze ktoras z was? 😁 Bede rodzila w sierpniu i chcialabym podpytac innej sierpniowej mamusi co sie przydalo przy bobasku, a co bylo zbedne. Tym bardziej, ze jest to moje pierwsze dziecko, wiec jestem calkowicie zielona 🙃11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Czesc dziewczyny 😊 czy jest tu jeszcze ktoras z was? 😁 Bede rodzila w sierpniu i chcialabym podpytac innej sierpniowej mamusi co sie przydalo przy bobasku, a co bylo zbedne. Tym bardziej, ze jest to moje pierwsze dziecko, wiec jestem calkowicie zielona 🙃
Jestem jestem -
Hej mamuśki, odświeżam wątek, mam nadzieję że jeszcze tu jesteście. Co tam słychać ?
-