Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się wkurzyłam. Według prawa kobiety w ciąży muszą być przyjęte do specjalisty na NFZ poza kolejnością w ciągu 7 dni bez skierowania.
Mi gin zleciła hematologa ze względu na anemię. Dzwonię do szpitala- nie idzie się dodzwonić, dzwonię do innej placówki - babka w rejestracji proponuje mi październik. Ja jej mówię jakie mam prawo , a oni tego nie respektują. Normalnie powinnam złożyć skargę na nich. Rzygać się chce. Za co ja płacę te składki zdrowotne ? -
ada.d wrote:Ufff, pojadłam w sylwestra i teraz się tak zaczęłam zastanawiać czy ja w ogóle mogę to jest 😂
O której masz jutro wizytę? 😊
-
Hej Dziewczyny, ja już po 3 wizycie:) Dzidzius na miejscu, wyniki w normie, tylko wyniku toxoplazmowy nie mam już 3 dzień...termin porodu 08.08. Dziecko ma już 2,5 cm:) ćwiczyło już skoki;) dostałam skierowanie na prentatalne jako "starsza kobieta w ciąży "
Arga, Mellow, ada.d, Vilka, welonka lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Hej Dziewczyny, ja już po 3 wizycie:) Dzidzius na miejscu, wyniki w normie, tylko wyniku toxoplazmowy nie mam już 3 dzień...termin porodu 08.08. Dziecko ma już 2,5 cm:) ćwiczyło już skoki;) dostałam skierowanie na prentatalne jako "starsza kobieta w ciąży "
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Ale się wkurzyłam. Według prawa kobiety w ciąży muszą być przyjęte do specjalisty na NFZ poza kolejnością w ciągu 7 dni bez skierowania.
Mi gin zleciła hematologa ze względu na anemię. Dzwonię do szpitala- nie idzie się dodzwonić, dzwonię do innej placówki - babka w rejestracji proponuje mi październik. Ja jej mówię jakie mam prawo , a oni tego nie respektują. Normalnie powinnam złożyć skargę na nich. Rzygać się chce. Za co ja płacę te składki zdrowotne ?
Wlasnie zapłacilam ponad 5 tys. składki ZUS, a też caluśką ciążę prowadzę prywatnie 😂 Te pieniądze parują i przez osmozę wchłaniają je emeryci 🤪Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Cicha90 wrote:Dziewczyny jak tam Wasze bóle podbrzusza? Macie na to jakiś sposób?
-
Ale przecież nasz cudowny kraj chroni życie od poczęcia, obejmując je i nas najlepsza opieką na świecie! Ughhhh!
Dość nerwów.
A propos bólu brzucha, to ja też już go nie mam. Dokuczał w 5-6 tygodniu, a od jakichś 2 tygodni spokój mamMarrud88, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Mei wrote:Witam sierpniowe mamy 😊 Jestem w ok. 6 tygodniu (termin na 30.08 wg aplikacji), dziś byłam na pierwszym usg i jest pęcherzyk ciążowy 16mm i pęcherzyk żółtkowy 2.6mm, zarodek niewidoczny. Czy to ok na tym etapie?
Gratulacje! Witaj w naszym gronie 😊 to jak najbardziej normalne, że na tym etapie może nie być widać jeszcze zarodka. Kiedy masz kolejną wizytę?
welonka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Gratulacje! Witaj w naszym gronie 😊 to jak najbardziej normalne, że na tym etapie może nie być widać jeszcze zarodka. Kiedy masz kolejną wizytę?
ada.d lubi tę wiadomość
-
Jestem po pierwszej wizycie
Dziś zaczynam 9tc.
Wszystko dobrze, ludek ma całe 17mm, serducho bije jak dzwon
Termin porodu 15.08ada.d, Cicha90, Mei, Arga, welonka, Chantell88, Atomówka , Marrud88, Vilka, Mellow, marian_the_baby lubią tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Jestem po pierwszej wizycie
Dziś zaczynam 9tc.
Wszystko dobrze, ludek ma całe 17mm, serducho bije jak dzwon
Termin porodu 15.08
Cudowna wiadomość! Gratulacje ❤
M_arcysia lubi tę wiadomość