WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Zapisałam się dzisiaj na prenatalne. 8 lutego. Z ciekawości... Ile płacicie za prenatalne ? U mnie pierwsze badanie 500, drugie i trzecie 350zl.
    Ja chodzę na wizyty prywatnie ale skierowanie na prenatalne dostałam na NFZ. Myślałam, że to standardowa procedura 🤔
    Vilka wrote:
    To jest z góry ustalone w jakich tygodniach powinny się odbyć :)
    Pierwsze badanie 12-14tydzien ciazy, drugie 18-22, trzecie 30-32
    Ja dostałam informację że między 11 a 13+6 trzeba zrobić prenatalne ale lekarz policzył ze mną i podał mi termin na kiedy najlepiej się zapisać. Termin mam na 19.01 i wg om u mnie wyjdzie równo 12tc

NataliaK lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam skierowanie na NFZ, ale idę i tak prywatnie, bo nie za bardzo ufam sprzętowi NFZ 😉 W sumie to rozważam nawet iść na oba i porównać wyniki

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jecie sushi w ciąży? Mam ostatnio mega ochotę, ale się schizuję, że nawet te pieczone są zwijane na tych samych deskach, co surowe i się boję listeriozy 🙈

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Jecie sushi w ciąży? Mam ostatnio mega ochotę, ale się schizuję, że nawet te pieczone są zwijane na tych samych deskach, co surowe i się boję listeriozy 🙈

To może z pieczoną rybą i dodatkowo w tempurze, bo wszystko i tak ląduje finalnie w gorącym oleju

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja w pierwszej ciazy nie mialam pierwszych prenatalnych ani zadnych testow bo bylam w szpitalu a tam mieli kolo tylka. Pamietam jak w 15 tc poszlam do swojego gina i slysze z3 dziecko ma hiporegne jelita(moze nalykal sie krwi albo jest chore) do tego podejrzewal rozszczep podniebienia .
    Dostalismy namiary na jakiegos specjaliste od usg z Lodzi i tam robilismy . Teraz robie u swojego gina a jak cos nie tak bedzie jedziemy tam .

Angela1108 lubi tę wiadomość

age.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Od którego tygodnia juz słychać serduszko na detektorze?
    Mi się udało wychwycić w 10+4. Później już bez problemu znajdowałam.

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mam to samo 🙈 aż zamówiłam sobie zestaw do robienia sushi i będę sama robić w domu 🤣 bo nie odważę się zamówić…

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja aktualnie nie mam apetytu ale normalnie jem tylko Vegę sushi (nie lubie z rybą)🙈 i właśnie myślałam żeby zamówić jak apetyt wróci ale nie pomyślałam że mogą robić na tych samych deskach. Chyba jednak zrezygnuję...
    Tak jak ada napisała chyba te w tempurze najbezpieczniejsze.
    Ogólnie teraz boję się "miastowego" jedzenia, w domu już krzywo na mnie patrzą bo nawet każdy liść sałaty lodowej myję dokładnie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    To może z pieczoną rybą i dodatkowo w tempurze, bo wszystko i tak ląduje finalnie w gorącym oleju

Wiem, tylko problem w tym, że oni to usmażone potem kroją nożem, ktorym kroili wcześniej rolke z surową rybą 🤔

Zastanawiam sie tez, czy mozna szynke parmeńską i sery pleśniowe

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pleśniowych i parmeńskiej nie można.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja aż tak nigdy nie swirowałam z surowym 😅 jadłam po prostu specjalne sushi dla mam właśnie bez surowych ryb lub jakieś wege albo pieczone ryby. Idąc tym torem to powinnam nic w domu nie ruszać bo może ktoś źle coś umył 😅
    Teraz to ja bardziej nam ochotę na ostre rzeczy ale przez mdłości jeszcze się nie odważę 🤣

Mellow, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kurczę, ja aż tak nigdy nie swirowałam z surowym 😅 jadłam po prostu specjalne sushi dla mam właśnie bez surowych ryb lub jakieś wege albo pieczone ryby. Idąc tym torem to powinnam nic w domu nie ruszać bo może ktoś źle coś umył 😅
    Teraz to ja bardziej nam ochotę na ostre rzeczy ale przez mdłości jeszcze się nie odważę 🤣

Ja w pierwszej ciąży jadłam sushi, ale potem obejrzalam na yt filmik laski, która zachorowała na listeriozę podczas ciąży, przechodząc to jak zwykłe zatrucie i mnie zmroziło, jak chore urodziło się dziecko 😳

Właśnie na mdłości ostre rzeczy są ekstra, ja wczoraj jadłam zupę wołową orientalną z jalapeno i od razu mi przeszły wymioty 😀

Męczę się dziś strasznie w pracy, nie wiem jak mi wyjdzie plan pracy do maja, skoro już w styczniu jestem taka zdechła 🙈

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Od którego tygodnia juz słychać serduszko na detektorze?
    U mnie było słuchać od 8tygodnia :)

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę i już się denerwuję. Od dwóch tygodni plamię więc stresu trochę mam. Jakbym mogła to bym przeleżała cały dzień.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Wiem, tylko problem w tym, że oni to usmażone potem kroją nożem, ktorym kroili wcześniej rolke z surową rybą 🤔

Zastanawiam sie tez, czy mozna szynke parmeńską i sery pleśniowe
    Szynki raczej nie można a pleśniowe gdzieś czytałam że można na mleku pasteryzowanym. Ja zrezygnowałam na razie dla spokoju umysłu i tak co chwilę podświadomie doszukuję się jakichś problemów 😅

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam szynki parmeńskie, proscciutto, sery pleśniowe eh. Odbiję sobie w wakacje 🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery plesniowe ,cameberty pycha ale mi teraz nie smakuja, raz spróbowałam kesa i myslalam ze wymiotuje. Chodzi za mna taki camebert w ciescie nalesnikowym z żurawiowa po obróbce juz mozna :)

Myslalam juz ,ze mdlosci i wymioty przeszly bo od paru dni wszystko jadlam i pilam herbate ,mdlilo mnie tylko po jedzeniu chwile a dzisiaj od rana jest masakra .

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Myslalam juz ,ze mdlosci i wymioty przeszly bo od paru dni wszystko jadlam i pilam herbate ,mdlilo mnie tylko po jedzeniu chwile a dzisiaj od rana jest masakra .
    Współczuję ja tak spędziłam sylwestra kursując do łazienki co chwila. Dobrze że nigdzie nie szliśmy, ale byli znajomi u nas i też ciężko było.
    Wczoraj jak mnie zaczęło mulić to na siłę zjadłam i o dziwo po tym było lepiej.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja morfologia jest w normie 😅 chyba pierwszy raz w życiu. Glukoza 85 czekam jeszcze na wynik tsh. Zapomniałam zrobić mocz i gdybam czy ginekolog będzie się czepiać ale wydaje mi się, że nic o tym mi nie mówił tylko na razie te trzy rzeczy 🤔

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Moja morfologia jest w normie 😅 chyba pierwszy raz w życiu. Glukoza 85 czekam jeszcze na wynik tsh. Zapomniałam zrobić mocz i gdybam czy ginekolog będzie się czepiać ale wydaje mi się, że nic o tym mi nie mówił tylko na razie te trzy rzeczy 🤔

A badałaś hemoglobinę glikowaną? Moj gin to coś takiego każe w ciąży badać zamiast typowego cukru (glukozy) 🤔

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ