X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Zapisałam się dzisiaj na prenatalne. 8 lutego. Z ciekawości... Ile płacicie za prenatalne ? U mnie pierwsze badanie 500, drugie i trzecie 350zl.
    Ja chodzę na wizyty prywatnie ale skierowanie na prenatalne dostałam na NFZ. Myślałam, że to standardowa procedura 🤔
    Vilka wrote:
    To jest z góry ustalone w jakich tygodniach powinny się odbyć :)
    Pierwsze badanie 12-14tydzien ciazy, drugie 18-22, trzecie 30-32
    Ja dostałam informację że między 11 a 13+6 trzeba zrobić prenatalne ale lekarz policzył ze mną i podał mi termin na kiedy najlepiej się zapisać. Termin mam na 19.01 i wg om u mnie wyjdzie równo 12tc

NataliaK lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam skierowanie na NFZ, ale idę i tak prywatnie, bo nie za bardzo ufam sprzętowi NFZ 😉 W sumie to rozważam nawet iść na oba i porównać wyniki

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jecie sushi w ciąży? Mam ostatnio mega ochotę, ale się schizuję, że nawet te pieczone są zwijane na tych samych deskach, co surowe i się boję listeriozy 🙈

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Jecie sushi w ciąży? Mam ostatnio mega ochotę, ale się schizuję, że nawet te pieczone są zwijane na tych samych deskach, co surowe i się boję listeriozy 🙈

To może z pieczoną rybą i dodatkowo w tempurze, bo wszystko i tak ląduje finalnie w gorącym oleju

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja w pierwszej ciazy nie mialam pierwszych prenatalnych ani zadnych testow bo bylam w szpitalu a tam mieli kolo tylka. Pamietam jak w 15 tc poszlam do swojego gina i slysze z3 dziecko ma hiporegne jelita(moze nalykal sie krwi albo jest chore) do tego podejrzewal rozszczep podniebienia .
    Dostalismy namiary na jakiegos specjaliste od usg z Lodzi i tam robilismy . Teraz robie u swojego gina a jak cos nie tak bedzie jedziemy tam .

Angela1108 lubi tę wiadomość

age.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Od którego tygodnia juz słychać serduszko na detektorze?
    Mi się udało wychwycić w 10+4. Później już bez problemu znajdowałam.

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mam to samo 🙈 aż zamówiłam sobie zestaw do robienia sushi i będę sama robić w domu 🤣 bo nie odważę się zamówić…

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja aktualnie nie mam apetytu ale normalnie jem tylko Vegę sushi (nie lubie z rybą)🙈 i właśnie myślałam żeby zamówić jak apetyt wróci ale nie pomyślałam że mogą robić na tych samych deskach. Chyba jednak zrezygnuję...
    Tak jak ada napisała chyba te w tempurze najbezpieczniejsze.
    Ogólnie teraz boję się "miastowego" jedzenia, w domu już krzywo na mnie patrzą bo nawet każdy liść sałaty lodowej myję dokładnie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    To może z pieczoną rybą i dodatkowo w tempurze, bo wszystko i tak ląduje finalnie w gorącym oleju

Wiem, tylko problem w tym, że oni to usmażone potem kroją nożem, ktorym kroili wcześniej rolke z surową rybą 🤔

Zastanawiam sie tez, czy mozna szynke parmeńską i sery pleśniowe

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pleśniowych i parmeńskiej nie można.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja aż tak nigdy nie swirowałam z surowym 😅 jadłam po prostu specjalne sushi dla mam właśnie bez surowych ryb lub jakieś wege albo pieczone ryby. Idąc tym torem to powinnam nic w domu nie ruszać bo może ktoś źle coś umył 😅
    Teraz to ja bardziej nam ochotę na ostre rzeczy ale przez mdłości jeszcze się nie odważę 🤣

Mellow, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kurczę, ja aż tak nigdy nie swirowałam z surowym 😅 jadłam po prostu specjalne sushi dla mam właśnie bez surowych ryb lub jakieś wege albo pieczone ryby. Idąc tym torem to powinnam nic w domu nie ruszać bo może ktoś źle coś umył 😅
    Teraz to ja bardziej nam ochotę na ostre rzeczy ale przez mdłości jeszcze się nie odważę 🤣

Ja w pierwszej ciąży jadłam sushi, ale potem obejrzalam na yt filmik laski, która zachorowała na listeriozę podczas ciąży, przechodząc to jak zwykłe zatrucie i mnie zmroziło, jak chore urodziło się dziecko 😳

Właśnie na mdłości ostre rzeczy są ekstra, ja wczoraj jadłam zupę wołową orientalną z jalapeno i od razu mi przeszły wymioty 😀

Męczę się dziś strasznie w pracy, nie wiem jak mi wyjdzie plan pracy do maja, skoro już w styczniu jestem taka zdechła 🙈

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Od którego tygodnia juz słychać serduszko na detektorze?
    U mnie było słuchać od 8tygodnia :)

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę i już się denerwuję. Od dwóch tygodni plamię więc stresu trochę mam. Jakbym mogła to bym przeleżała cały dzień.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Wiem, tylko problem w tym, że oni to usmażone potem kroją nożem, ktorym kroili wcześniej rolke z surową rybą 🤔

Zastanawiam sie tez, czy mozna szynke parmeńską i sery pleśniowe
    Szynki raczej nie można a pleśniowe gdzieś czytałam że można na mleku pasteryzowanym. Ja zrezygnowałam na razie dla spokoju umysłu i tak co chwilę podświadomie doszukuję się jakichś problemów 😅

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam szynki parmeńskie, proscciutto, sery pleśniowe eh. Odbiję sobie w wakacje 🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery plesniowe ,cameberty pycha ale mi teraz nie smakuja, raz spróbowałam kesa i myslalam ze wymiotuje. Chodzi za mna taki camebert w ciescie nalesnikowym z żurawiowa po obróbce juz mozna :)

Myslalam juz ,ze mdlosci i wymioty przeszly bo od paru dni wszystko jadlam i pilam herbate ,mdlilo mnie tylko po jedzeniu chwile a dzisiaj od rana jest masakra .

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Myslalam juz ,ze mdlosci i wymioty przeszly bo od paru dni wszystko jadlam i pilam herbate ,mdlilo mnie tylko po jedzeniu chwile a dzisiaj od rana jest masakra .
    Współczuję ja tak spędziłam sylwestra kursując do łazienki co chwila. Dobrze że nigdzie nie szliśmy, ale byli znajomi u nas i też ciężko było.
    Wczoraj jak mnie zaczęło mulić to na siłę zjadłam i o dziwo po tym było lepiej.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja morfologia jest w normie 😅 chyba pierwszy raz w życiu. Glukoza 85 czekam jeszcze na wynik tsh. Zapomniałam zrobić mocz i gdybam czy ginekolog będzie się czepiać ale wydaje mi się, że nic o tym mi nie mówił tylko na razie te trzy rzeczy 🤔

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Moja morfologia jest w normie 😅 chyba pierwszy raz w życiu. Glukoza 85 czekam jeszcze na wynik tsh. Zapomniałam zrobić mocz i gdybam czy ginekolog będzie się czepiać ale wydaje mi się, że nic o tym mi nie mówił tylko na razie te trzy rzeczy 🤔

A badałaś hemoglobinę glikowaną? Moj gin to coś takiego każe w ciąży badać zamiast typowego cukru (glukozy) 🤔

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ