X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja kończę 7 tydzień a też mam problem już z dopięciem zwykłych rurek, uciska mi brzuch a chce tego unikać.

Zdradzcie czy zaprzestalyscie kochania po dowiedzeniu się o ciąży? Jak to u Was teraz wygląda.
    U nas z powodu plamień i zagrożenia ciąży zakaz do odwołania 🤷🏼‍♀️

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Pojawiają ci się jakieś plamienia ? Bo tego się obawiam trochę
    w tej ciazy nie mam plamien, jestem na luteinie. Jak byłam w ciazy z Córka to po stosunku dostałam krwawienia i leżałam na oddziale na obserwacji. Dlatego teraz ostrożniej dzialamy;)

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    U nas z powodu plamień i zagrożenia ciąży zakaz do odwołania 🤷🏼‍♀️
    U nas wlasnie to samo , musze w srode zapytac lekarza czy jak jest krwiak to mozemy czy nie .

Dziewczyny jak ktoras matwi sie mala wrażliwością piersi to sprobujcie caly dzien chodzic bez biustonosza , ja dopiero po takim dniu zobaczylam jak mam wrazliwe piersi

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałyście już o nowym rodzicielskim od 2023r?

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U nas wlasnie to samo , musze w srode zapytac lekarza czy jak jest krwiak to mozemy czy nie .

Dziewczyny jak ktoras matwi sie mala wrażliwością piersi to sprobujcie caly dzien chodzic bez biustonosza , ja dopiero po takim dniu zobaczylam jak mam wrazliwe piersi

Mnie właśnie piersi najbardziej bolą w nocy i rano od razu po wstaniu, nawet się zastanawiam czy nie będzie mi wygodniej do spania zakładać stanik sportowy.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma teraz 8 tydzień i czuję, że moje spodnie już zaraz będą za małe. Ale to trzecia ciąża więc moje mięśnie są osabione i szybciej mi wywala 😭

Seks normalnie pomimo plamień, nie szaleję strasznie więc się nie przejmuję tak. Będę pytać w środę lekarza.

Ja czuję się padnięta i ciągle mi jest nie dobrze.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10tc i jeśli chodzi o brzuch to mam wrażenie że wcześniej był większy. Na początku mnie to martwiło ale postanowiłam czekać do wizyty cierpliwie.

Welonka ja zauważyłam że też jak dłużej śpię to mniej z rana bolą mnie piersi. Zazwyczaj wieczorem nasila się ten ból.

Wczoraj miałam straszny dzień z wymiotami. Dziś na szczęście jest lepiej, nawet udało się wyskoczyć na krótki spacer. Choć nadal marnie z jedzeniem.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja kończę 7 tydzień a też mam problem już z dopięciem zwykłych rurek, uciska mi brzuch a chce tego unikać.

Zdradzcie czy zaprzestalyscie kochania po dowiedzeniu się o ciąży? Jak to u Was teraz wygląda.
    Mi ginekolog powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań więc nie zaprzestałam, ale również mniej intensywnie :)

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny czytałyście już o nowym rodzicielskim od 2023r?
    Nie a zdradzisz jakieś szczegóły, czego to dotyczy ?

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie zakupy w Next dla Misi, bo ze wszystkiego mi wyrosła i wlazłam popatrzeć też na ciuszki niemowlęce, ajajaj jakie cuda są 🫠🥰 Mam tonę ubran po starszej, ale jak będzie chłopak, to czeka mnie kompletowanie wyprawki od zera. Kusi mnie też nowa bryka, mamy co prawda nadal oba wózki po Miśce (Espiro Next i BJ City Mini GT2), ale chciałabym namowic Starego na coś nowego 🙊

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Bubzi Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

U nas lekarz na razie kazał się powstrzymać od współżycia ze względu na poprzednie poronienie. U mnie i tak libido spadło poniżej 0... Ehh ☺️

• ada.d Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Robie zakupy w Next dla Misi, bo ze wszystkiego mi wyrosła i wlazłam popatrzeć też na ciuszki niemowlęce, ajajaj jakie cuda są 🫠🥰 Mam tonę ubran po starszej, ale jak będzie chłopak, to czeka mnie kompletowanie wyprawki od zera. Kusi mnie też nowa bryka, mamy co prawda nadal oba wózki po Miśce (Espiro Next i BJ City Mini GT2), ale chciałabym namowic Starego na coś nowego 🙊

Ja w zeszłym tygodniu był w galerii handlowej i weszłam do newbie, prawie oszalałam, wszystko takie malutkie i piękne 🤩 ale obiecał sobie, że nie kupię nic do badań prenatalnych.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wyprawke dla chlopaka i dziewczynki;) ale musimy nowy wozek i dokupimy dostawke do lozka:)

Dziewczyny szukam adapterów do pasow samochodowych ,czy mozecie cos polecic co wjest szybkie w zapinaniu i wygodne ?

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Nie a zdradzisz jakieś szczegóły, czego to dotyczy ?
    Czytałam, ż urlop rodzicielski ma być dłuższy:)
    https://mamotoja.pl/rodzina/prawo-i-finanse/co-to-jest-urlop-rodzicielski-21762-r1/

preg.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A my mamy wyprawke dla chlopaka i dziewczynki;) ale musimy nowy wozek i dokupimy dostawke do lozka:)

Dziewczyny szukam adapterów do pasow samochodowych ,czy mozecie cos polecic co wjest szybkie w zapinaniu i wygodne ?

Ja mam „Multi SMART AG Adapter do pasów dla kobiet w ciąży” i taki sam adapter z Insafe, też taki „hak”. Zasada działania ta sama, oba są wygodne. Ten z AG łatwiej się montuje w fotelu, za to ten z Insafe wydaje się być bardziej solidny.

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży korzystałam z BeSafe i teraz chyba też go kupię. Odradzano mi te z hakiem (jak InSafe), bo ponoć latem bardzo się nagrzewały, w sensie ten hak i parzyło to w nogi.

A korzystacie z detektorów tętna płodu? W pierwszej ciaży mialam AngelSounds, po ciąży sprzedałam i nie wiem czy znów go kupić czy może wyszlo coś lepszego

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w pierwszej ciąży korzystałam z BeSafe i teraz chyba też go kupię. Odradzano mi te z hakiem (jak InSafe), bo ponoć latem bardzo się nagrzewały, w sensie ten hak i parzyło to w nogi.

A korzystacie z detektorów tętna płodu? W pierwszej ciaży mialam AngelSounds, po ciąży sprzedałam i nie wiem czy znów go kupić czy może wyszlo coś lepszego
    Ja w pierwszej ciazy nie korzystałam i teraz jesli nie bedzie zalecen nie bede kupować, bo wiem ,ze ciagle bym tylko sprawdzala czy jest ok .

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja w pierwszej ciazy nie korzystałam i teraz jesli nie bedzie zalecen nie bede kupować, bo wiem ,ze ciagle bym tylko sprawdzala czy jest ok .

Ja podobnie, jeśli nie będzie zalecenia od lekarza to nie kupuje. Wiem, że jak będę miała detektor to będę sprawdzała co chwilę czy jest tętno, to będzie dla mnie dodatkowy stres.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś mam adapter besafe i muszę go znaleźć 🙈 adaptora tętna nie będę kupować bo to tylko dodatkowy stres dla mnie.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, po co się obciążać dodatkowym stresem z tymi detektorami tętna płodu ? Wizyty co miesiąc wystarcza :)

adukow lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ