Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciąża2023 wrote:Ja kończę 7 tydzień a też mam problem już z dopięciem zwykłych rurek, uciska mi brzuch a chce tego unikać.
Zdradzcie czy zaprzestalyscie kochania po dowiedzeniu się o ciąży? Jak to u Was teraz wygląda.Ciąża2023 lubi tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:Pojawiają ci się jakieś plamienia ? Bo tego się obawiam trochę
-
Salea wrote:U nas z powodu plamień i zagrożenia ciąży zakaz do odwołania 🤷🏼♀️
Dziewczyny jak ktoras matwi sie mala wrażliwością piersi to sprobujcie caly dzien chodzic bez biustonosza , ja dopiero po takim dniu zobaczylam jak mam wrazliwe piersi -
welonka wrote:U nas wlasnie to samo , musze w srode zapytac lekarza czy jak jest krwiak to mozemy czy nie .
Dziewczyny jak ktoras matwi sie mala wrażliwością piersi to sprobujcie caly dzien chodzic bez biustonosza , ja dopiero po takim dniu zobaczylam jak mam wrazliwe piersi
Mnie właśnie piersi najbardziej bolą w nocy i rano od razu po wstaniu, nawet się zastanawiam czy nie będzie mi wygodniej do spania zakładać stanik sportowy.
-
Ja ma teraz 8 tydzień i czuję, że moje spodnie już zaraz będą za małe. Ale to trzecia ciąża więc moje mięśnie są osabione i szybciej mi wywala 😭
Seks normalnie pomimo plamień, nie szaleję strasznie więc się nie przejmuję tak. Będę pytać w środę lekarza.
Ja czuję się padnięta i ciągle mi jest nie dobrze. -
U mnie 10tc i jeśli chodzi o brzuch to mam wrażenie że wcześniej był większy. Na początku mnie to martwiło ale postanowiłam czekać do wizyty cierpliwie.
Welonka ja zauważyłam że też jak dłużej śpię to mniej z rana bolą mnie piersi. Zazwyczaj wieczorem nasila się ten ból.
Wczoraj miałam straszny dzień z wymiotami. Dziś na szczęście jest lepiej, nawet udało się wyskoczyć na krótki spacer. Choć nadal marnie z jedzeniem.
-
Ciąża2023 wrote:Ja kończę 7 tydzień a też mam problem już z dopięciem zwykłych rurek, uciska mi brzuch a chce tego unikać.
Zdradzcie czy zaprzestalyscie kochania po dowiedzeniu się o ciąży? Jak to u Was teraz wygląda.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Robie zakupy w Next dla Misi, bo ze wszystkiego mi wyrosła i wlazłam popatrzeć też na ciuszki niemowlęce, ajajaj jakie cuda są 🫠🥰 Mam tonę ubran po starszej, ale jak będzie chłopak, to czeka mnie kompletowanie wyprawki od zera. Kusi mnie też nowa bryka, mamy co prawda nadal oba wózki po Miśce (Espiro Next i BJ City Mini GT2), ale chciałabym namowic Starego na coś nowego 🙊
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Zdradzcie czy zaprzestalyscie kochania po dowiedzeniu się o ciąży? Jak to u Was teraz wygląda.
U nas lekarz na razie kazał się powstrzymać od współżycia ze względu na poprzednie poronienie. U mnie i tak libido spadło poniżej 0... Ehh ☺️Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Robie zakupy w Next dla Misi, bo ze wszystkiego mi wyrosła i wlazłam popatrzeć też na ciuszki niemowlęce, ajajaj jakie cuda są 🫠🥰 Mam tonę ubran po starszej, ale jak będzie chłopak, to czeka mnie kompletowanie wyprawki od zera. Kusi mnie też nowa bryka, mamy co prawda nadal oba wózki po Miśce (Espiro Next i BJ City Mini GT2), ale chciałabym namowic Starego na coś nowego 🙊
Ja w zeszłym tygodniu był w galerii handlowej i weszłam do newbie, prawie oszalałam, wszystko takie malutkie i piękne 🤩 ale obiecał sobie, że nie kupię nic do badań prenatalnych.
-
welonka wrote:A my mamy wyprawke dla chlopaka i dziewczynki;) ale musimy nowy wozek i dokupimy dostawke do lozka:)
Dziewczyny szukam adapterów do pasow samochodowych ,czy mozecie cos polecic co wjest szybkie w zapinaniu i wygodne ?
Ja mam „Multi SMART AG Adapter do pasów dla kobiet w ciąży” i taki sam adapter z Insafe, też taki „hak”. Zasada działania ta sama, oba są wygodne. Ten z AG łatwiej się montuje w fotelu, za to ten z Insafe wydaje się być bardziej solidny.04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Ja w pierwszej ciąży korzystałam z BeSafe i teraz chyba też go kupię. Odradzano mi te z hakiem (jak InSafe), bo ponoć latem bardzo się nagrzewały, w sensie ten hak i parzyło to w nogi.
A korzystacie z detektorów tętna płodu? W pierwszej ciaży mialam AngelSounds, po ciąży sprzedałam i nie wiem czy znów go kupić czy może wyszlo coś lepszego -
Mellow wrote:Ja w pierwszej ciąży korzystałam z BeSafe i teraz chyba też go kupię. Odradzano mi te z hakiem (jak InSafe), bo ponoć latem bardzo się nagrzewały, w sensie ten hak i parzyło to w nogi.
A korzystacie z detektorów tętna płodu? W pierwszej ciaży mialam AngelSounds, po ciąży sprzedałam i nie wiem czy znów go kupić czy może wyszlo coś lepszego
-
welonka wrote:Ja w pierwszej ciazy nie korzystałam i teraz jesli nie bedzie zalecen nie bede kupować, bo wiem ,ze ciagle bym tylko sprawdzala czy jest ok .
Ja podobnie, jeśli nie będzie zalecenia od lekarza to nie kupuje. Wiem, że jak będę miała detektor to będę sprawdzała co chwilę czy jest tętno, to będzie dla mnie dodatkowy stres.
-
Właśnie, po co się obciążać dodatkowym stresem z tymi detektorami tętna płodu ? Wizyty co miesiąc wystarcza
adukow lubi tę wiadomość