Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 21:13
Aliya, Mellow, Farfalla, Vilka, Agata :), Mamitka, Arga, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊
Dołączam do Was, jestem z Krakowa i termin mam na 1.08.2023. W poniedziałek kolejna wizyta u ginekologa na ostatniej dzidzia miała już 1,5cm i biło serduszko. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze na kolejnej wizycie.
Jest to moja 1 ciąża i strasznie się stresuje przed każdym badaniem. 16.01 idziemy z mężem na prenatalne też już odliczam czas.
Ja na szczęście nie mam mdłości ale jestem głodna cały czas 🙈 mogłabym jeść i jeść ale na wadze zleciałam 2kg pewnie przez regularne jedzenie. Jedyne co to pobolewają mnie piersi i są zdecydowanie większe, najlepiej spisuje się biustonosz sportowy.
Dużo zdrowia dla każdej z Was i ... no cóż szampańskiego to nie bardzo 😆ale udanego Sylwestra! Ja pewnie i tak prześpię całego bo padam jak mucha co chwilę.adukow, Arga, Vilka, Bubzi, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ☺️
Podczytuje Was, ale nie miałam odwagi dołączyć. Mój termin według OvuFriend to 22.08.2023.
Dzidziorka już widziałam kilka dni temu na usg. Serduszko mu biło, ale z tego co lekarz mówił to jego początki bo jeszcze niestabilnie. Mam mieć wizytę 10 stycznia, ale czatuje żeby jakoś ją przyspieszyć. Z objawów to tez piersi i głód ( nudności) plus wielka ochota na mandarynki 😅 trochę się stresuje bo to pierwsza ciąża. Dodatkowo jestem przeziębiona i leczę się prenalenem. Pomaga tak sobie-nie mam gorączki tylko głównie katar - mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Pozdrawiam, miłego dnia☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2022, 07:17
ada.d, Arga, Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, co do plamienia to moje trwają 10 dni. Zaczęły się jakimś delikatnym krwawieniem i już byłam pewna, że tobie koniec, dostałam duphaston i tak łykam 3x1. Mam takie nudności, że aż boję się dzisiejszego sylwestra bo wychodzimy a ja wymiotuję po jedzeniu i piciu 🙈 mam nadzieję, że nikt nie będzie się mnie pytać czemu piję wino 0.0% i wodę 😅
-
Na usg wszystko było w normie i lekarz nie wie czemu było krwawienie i to plamienie. Następną wizytę mam 04.01. i mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest dobrze bo jednak był już zarodek z tętnem więc jest szansa.
Kasiabasia91, Cicha90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie.
Na szczęście powodu plamienia nie ma. Macica czysta. Prawdopodobnie podrażniłam aplikatorem śluzówkę.
Wszystko się w najlepszym razie. Moje dzieciątko ma dopiero 4mm, ale za to było bardzo widać jak biło serduszko 127/min uff.Vilka, Arga, Cicha90, Aliya, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:Ja już po wizycie.
Na szczęście powodu plamienia nie ma. Macica czysta. Prawdopodobnie podrażniłam aplikatorem śluzówkę.
Wszystko się w najlepszym razie. Moje dzieciątko ma dopiero 4mm, ale za to było bardzo widać jak biło serduszko 127/min uff.
4mm i lekarz juz zmierzył akcję serca, tak się da? Ktory Ty masz tc?
Moje wczoraj miało tętno 180 🙈 Ale fikało bardzo w chwili pomiaru, wiec moze przez to tętno podskoczyło. Ponoc jak sie mało pije to bobasowi wychodzi wyzsze tętno -
nick nieaktualnyMellow wrote:4mm i lekarz juz zmierzył akcję serca, tak się da? Ktory Ty masz tc?
Moje wczoraj miało tętno 180 🙈 Ale fikało bardzo w chwili pomiaru, wiec moze przez to tętno podskoczyło. Ponoc jak sie mało pije to bobasowi wychodzi wyzsze tętno
Wg OW 6+4, a z USG wyszło 6+0 -
Jakie plany sylwestrowe dziewczyny? Ja z moim spędzamy jak co roku w domu, z Polsatem😂 Nie jesteśmy imprezowi, poza tym mamy zwierzyniec w domu i trzeba z nimi być w ten trudny czas.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Jakie plany sylwestrowe dziewczyny? Ja z moim spędzamy jak co roku w domu, z Polsatem😂 Nie jesteśmy imprezowi, poza tym mamy zwierzyniec w domu i trzeba z nimi być w ten trudny czas.
Tylko nie wiem jak ja przetrwam bo już mi się uruchamia spanie koło 21 -
Atomówka wrote:Hej wszystkim u mnie chyba początek 6 tygodnia, aplikacja oblicza mi datę porodu na 24.08. 10.01 wizyta i mam nadzieję że ujrze już dzidka z serduszkiem, też tak żyjecie od wizyty do wizyty??
Hej! To idziemy łeb w łeb z dzidziusiami 🙂 ja wstępnie mam termin na 25.08 a na badaniach 28.12 miałam piękny pęcherzyk oszacowany na 5t+5d 🙂 zdrówka!