X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp my akurat tez kupiliśmy dom dwa lata temu 😆
    Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
    Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…

Ewappp lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
    Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…

Sikanie na zapas szczególnie jak już się położysz i prawie zaśniesz i nagle poczujesz ze jednak coś się nazbierało jest najgorsze 😅 w nocy jak wstaję to jeszcze ledy ze schodów mnie oślepiają bo są na czujnik ruchu i się rozbudzam na Amen 😅
    Nie wyobrażam sobie jeszcze tak z dzidziusiem biegać góra-dół po kąpaniu 😅 mam nadzieję że u nas się to teraz szybko skończy, akurat jak robiliśmy wizualizacje to już wiedziałam że jestem w ciazy i zaplanowałam specjalny kącik na przewijak i komodę na dziecięce rzeczy, sprytnie ukryte za półścianką żeby nie było widać pierdolnika 😅

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak
    Powiedzcie znacie historie ze Nifty się pomyliło co do płci? Ja od początku pewna jestem że dziewczyna ;-)

Bettti03, Ewappp, Emzet92, Betkaa, Larsa, Kinia197, Sunnysunsun, justinas lubią tę wiadomość

preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
    Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
    A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈

• Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-4Tiug8gPRq

Hej.
    Jestem po prenatalnych, wszystko ok. Na 70%chlopak 💙🙃

Asiasia1, Ewappp, mimi_m, Emzet92, klaudia_23, Betkaa, Lolcia37, Kinia197, Sunnysunsun, marti, justinas lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
    Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
    A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈

Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂

My z mężem sobie myślimy ze kupując gotowy dom zaoszczędziliśmy ładnych parę lat życia 😅 mnie wykończyło samo wybieranie płytek, lamp, mebli, kolorów. Ostatecznie dużo rzeczy mamy zupełnie nieprzemyślanych 😅 o matko a ile bylo klotni... 😂 ale jak ktoś o tym nie wie to jak do nas przychodzi to mówi że mamy bardzo ładnie wszystko dobrane 😂 dużo rzeczy wykanczalismy sami żeby trochę zaoszczędzić, np. układaliśmy panele, montowaliśmy listwy przypodłogowe, malowaliśmy itp. I w sumie rok przesiedzieliśmy w takim na pół skończonym domu 😅 Z małym dzieckiem sobie nie wyobrażam tak żyć 😅
    Na wiosnę może uda nam się jeszcze ruszyć z elewacją i by było z grubsza ogarnięte 😁

Betkaa lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    To faktycznie malutki jeszcze będzie , myślałam że bliżej 3 lat, taki wózek podwójny to pewnie dobre rozwiązanie , nawet w przypadku wspólnej drzemki, tylko chyba gorzej z wejściem do osiedlowego sklepu, piekarni itp.
    Kurde, a co ja mam zrobić 🤣 mnie to serio martwi. Bliźniaczki jeżdżą teraz w valco snap w wersji sport. Jak młody się urodzi będą mieć rok i 10 miesięcy... Chodzą coraz więcej, ale nie wyobrażam sobie tych spacerów we trójkę 🤣🤣 spacerówka, gondola w valco i dostawka??? 😁😁 Dramat!! Moze ktoś ma doświadczenie od jakiego wieku się taka dostawka sprawdza? Ogólnie zamierzam kupić jakis używany wózek pojedynczy z gondola, by móc wyjść "jak człowiek" z niemowlakiem na spacer 🤣🤣
    Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Kurde, a co ja mam zrobić 🤣 mnie to serio martwi. Bliźniaczki jeżdżą teraz w valco snap w wersji sport. Jak młody się urodzi będą mieć rok i 10 miesięcy... Chodzą coraz więcej, ale nie wyobrażam sobie tych spacerów we trójkę 🤣🤣 spacerówka, gondola w valco i dostawka??? 😁😁 Dramat!! Moze ktoś ma doświadczenie od jakiego wieku się taka dostawka sprawdza? Ogólnie zamierzam kupić jakis używany wózek pojedynczy z gondola, by móc wyjść "jak człowiek" z niemowlakiem na spacer 🤣🤣
    Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.
    O matko 🤣🤣🤣 będziesz mieć jazz jak nic. Może są wózki dla trójki? 😅 Dajesz bliźniaczki do żłobka?

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁

O to w sumie ja po drugiej stronie Warszawy- Izabelin. Ale tez byliśmy w Ząbkach, Markach szukać domu dwa lata temu 😅
    My właśnie schody chcemy drewniane z ledami. U nas schody i cała klatka schodowa są w widocznym miejscu- po środku domu. Cóż, to jest pp prostu studnia bez dna. Czeka nas jeszcze kostka i taras. No i szafy w zabudowanie, ale wiadomo ile to kosztuje… myśle ze jeszcze z 5-7 lat… a potem remont i od nowa 🤣

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazz, hardcorowo pada... Matka na ryj 🤣 nie wyobrażam sobie tego. Dziewczyny poszły do żłoba od stycznia i o ile pierwsze trzy tygodnie super, to teraz chorują, chodzą, aktualnie chorują 🤣 także pozdrawiam siebie!

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chcecie w ciąży używać mniej chemii do sprzątania to podsyłam Wam fajny przepis na pastę sodową, ja dziś robiłam 🙂
    https://www.instagram.com/reel/CzOqB9vIHcG/?igsh=aHAxN2xna2FoOXU0

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Dziewczyny mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak
    Powiedzcie znacie historie ze Nifty się pomyliło co do płci? Ja od początku pewna jestem że dziewczyna ;-)

Haha, też się zastanawiałam u siebie bo wyszła dziewczyna, a ja byłam pewna, że chłopak. Z tego co wiem szanse na pomyłkę są znikome.
    Czytałam, że to badanie wykrywa chromosom Y. Chyba ciężko byłoby się pomylić. Albo go wykryje albo nie.

Ale też jestem w szoku haha :) już miałam w głowie imiona dla chłopca i wszystko 🤣🤣🤣

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - wiem 0.05 % szansy na pomylke ;)

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi_m witam w klubie zszokowanych haha :)

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - a masz już dzieci?

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m, nie, to moje pierwsze. Dalej ciężko mi pojąć, że we mnie jest malutki człowiek 🫣 przepraszam jeśli już mówiłaś tu na forum, ale możliwe że przeoczyłam. Czy to Twoje pierwsze? :)

• MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Jestem po prenatalnych. Na dzień dzisiejszy wsio ok. Budowa. Przeziernosc. Kosc nosowa. Łożysko wysoko. Pepowina trzynaczyniowa.
    No i chłopiec. Ewidentnie chłopiec.

Lolcia37, enpe, Kinia197, Asiasia1, Betkaa, Cerva, Larsa, Kitana, Emzet92, Sunnysunsun, justinas, Cezarowa lubią tę wiadomość

age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - córkę14 i syna9

preg.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ