Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewappp my akurat tez kupiliśmy dom dwa lata temu 😆
Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…
Ewappp lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Ewappp my akurat tez kupiliśmy dom dwa lata temu 😆
Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…
Sikanie na zapas szczególnie jak już się położysz i prawie zaśniesz i nagle poczujesz ze jednak coś się nazbierało jest najgorsze 😅 w nocy jak wstaję to jeszcze ledy ze schodów mnie oślepiają bo są na czujnik ruchu i się rozbudzam na Amen 😅
Nie wyobrażam sobie jeszcze tak z dzidziusiem biegać góra-dół po kąpaniu 😅 mam nadzieję że u nas się to teraz szybko skończy, akurat jak robiliśmy wizualizacje to już wiedziałam że jestem w ciazy i zaplanowałam specjalny kącik na przewijak i komodę na dziecięce rzeczy, sprytnie ukryte za półścianką żeby nie było widać pierdolnika 😅 -
Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂
-
Papapatka wrote:Ewappp my akurat tez kupiliśmy dom dwa lata temu 😆
U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈 -
Papapatka wrote:U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈
Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁
-
Betkaa wrote:Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂
My z mężem sobie myślimy ze kupując gotowy dom zaoszczędziliśmy ładnych parę lat życia 😅 mnie wykończyło samo wybieranie płytek, lamp, mebli, kolorów. Ostatecznie dużo rzeczy mamy zupełnie nieprzemyślanych 😅 o matko a ile bylo klotni... 😂 ale jak ktoś o tym nie wie to jak do nas przychodzi to mówi że mamy bardzo ładnie wszystko dobrane 😂 dużo rzeczy wykanczalismy sami żeby trochę zaoszczędzić, np. układaliśmy panele, montowaliśmy listwy przypodłogowe, malowaliśmy itp. I w sumie rok przesiedzieliśmy w takim na pół skończonym domu 😅 Z małym dzieckiem sobie nie wyobrażam tak żyć 😅
Na wiosnę może uda nam się jeszcze ruszyć z elewacją i by było z grubsza ogarnięte 😁Betkaa lubi tę wiadomość
-
Lolcia37 wrote:To faktycznie malutki jeszcze będzie , myślałam że bliżej 3 lat, taki wózek podwójny to pewnie dobre rozwiązanie , nawet w przypadku wspólnej drzemki, tylko chyba gorzej z wejściem do osiedlowego sklepu, piekarni itp.
Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Kurde, a co ja mam zrobić 🤣 mnie to serio martwi. Bliźniaczki jeżdżą teraz w valco snap w wersji sport. Jak młody się urodzi będą mieć rok i 10 miesięcy... Chodzą coraz więcej, ale nie wyobrażam sobie tych spacerów we trójkę 🤣🤣 spacerówka, gondola w valco i dostawka??? 😁😁 Dramat!! Moze ktoś ma doświadczenie od jakiego wieku się taka dostawka sprawdza? Ogólnie zamierzam kupić jakis używany wózek pojedynczy z gondola, by móc wyjść "jak człowiek" z niemowlakiem na spacer 🤣🤣
Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ewappp wrote:Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁
O to w sumie ja po drugiej stronie Warszawy- Izabelin. Ale tez byliśmy w Ząbkach, Markach szukać domu dwa lata temu 😅
My właśnie schody chcemy drewniane z ledami. U nas schody i cała klatka schodowa są w widocznym miejscu- po środku domu. Cóż, to jest pp prostu studnia bez dna. Czeka nas jeszcze kostka i taras. No i szafy w zabudowanie, ale wiadomo ile to kosztuje… myśle ze jeszcze z 5-7 lat… a potem remont i od nowa 🤣 -
Ale jazz, hardcorowo pada... Matka na ryj 🤣 nie wyobrażam sobie tego. Dziewczyny poszły do żłoba od stycznia i o ile pierwsze trzy tygodnie super, to teraz chorują, chodzą, aktualnie chorują 🤣 także pozdrawiam siebie!Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dziewczyny jak chcecie w ciąży używać mniej chemii do sprzątania to podsyłam Wam fajny przepis na pastę sodową, ja dziś robiłam 🙂
https://www.instagram.com/reel/CzOqB9vIHcG/?igsh=aHAxN2xna2FoOXU0 -
mimi_m wrote:Dziewczyny mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak
Powiedzcie znacie historie ze Nifty się pomyliło co do płci? Ja od początku pewna jestem że dziewczyna
Haha, też się zastanawiałam u siebie bo wyszła dziewczyna, a ja byłam pewna, że chłopak. Z tego co wiem szanse na pomyłkę są znikome.
Czytałam, że to badanie wykrywa chromosom Y. Chyba ciężko byłoby się pomylić. Albo go wykryje albo nie.
Ale też jestem w szoku hahajuż miałam w głowie imiona dla chłopca i wszystko 🤣🤣🤣
-
Hej wam. Jestem po prenatalnych. Na dzień dzisiejszy wsio ok. Budowa. Przeziernosc. Kosc nosowa. Łożysko wysoko. Pepowina trzynaczyniowa.
No i chłopiec. Ewidentnie chłopiec.Lolcia37, enpe, Kinia197, Asiasia1, Betkaa, Cerva, Larsa, Kitana, Emzet92, Sunnysunsun, justinas, Cezarowa lubią tę wiadomość