X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp my akurat tez kupiliśmy dom dwa lata temu 😆
    Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
    Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…

Ewappp lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Żyjemy na razie z betonowymi schodami a druga łazienkę, ta na gorze mamy dopiero od września. Ale tez był czas ze musiałam schodzić w nocy na dół, bo spaliśmy na gorze a tan łazienki nie było 😆.
    Potem dziwnie było było się przyzwyczaić ze nie trzeba robić siku na zapas będąc na dole zanim pójdzie się na górę 🤣…

Sikanie na zapas szczególnie jak już się położysz i prawie zaśniesz i nagle poczujesz ze jednak coś się nazbierało jest najgorsze 😅 w nocy jak wstaję to jeszcze ledy ze schodów mnie oślepiają bo są na czujnik ruchu i się rozbudzam na Amen 😅
    Nie wyobrażam sobie jeszcze tak z dzidziusiem biegać góra-dół po kąpaniu 😅 mam nadzieję że u nas się to teraz szybko skończy, akurat jak robiliśmy wizualizacje to już wiedziałam że jestem w ciazy i zaplanowałam specjalny kącik na przewijak i komodę na dziecięce rzeczy, sprytnie ukryte za półścianką żeby nie było widać pierdolnika 😅

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak
    Powiedzcie znacie historie ze Nifty się pomyliło co do płci? Ja od początku pewna jestem że dziewczyna ;-)

Bettti03, Ewappp, Emzet92, Betkaa, Larsa, Kinia197, Sunnysunsun, justinas lubią tę wiadomość

preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
    Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
    A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈

• Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-4Tiug8gPRq

Hej.
    Jestem po prenatalnych, wszystko ok. Na 70%chlopak 💙🙃

Asiasia1, Ewappp, mimi_m, Emzet92, klaudia_23, Betkaa, Lolcia37, Kinia197, Sunnysunsun, marti, justinas lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas tak było z Córka ze już spalismy na gorze, na dole prysznic zęby siku… a potem ze ona znowu chce siku i cała wycieczka na dół domu…
    Schody mamy nadzieje zrobić zanim bobas zacznie raczkować… na razie w kwietniu zaczynamy z ogrodzeniem (bo mamy stara siatkę i panele drewniane na trytytki). Droga impreza.
    A z jakich okolic jesteś? Sprawdzonego fachowca od schodów chętnie bym przygarnęła na jesień/zime 🙈

Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Pocieszę Was odnośnie wykańczania czy remontów, że jesteście lata świetlne przedemną 🤣 u mnie na razie mury stoją, na wiosnę ruszamy z ciesielką i kryciem dachu, także ten... gdzie tam jeszcze wykończenia 🙈 czeka nas szalony rok jeśli chodzi o wydatki budowlane a jeszcze nowy członek rodziny w sierpniu 🙈🤑 tyle dobrze, że wózek, łóżeczko, ciuszki czy pieluszki mamy po starszym 🙂

My z mężem sobie myślimy ze kupując gotowy dom zaoszczędziliśmy ładnych parę lat życia 😅 mnie wykończyło samo wybieranie płytek, lamp, mebli, kolorów. Ostatecznie dużo rzeczy mamy zupełnie nieprzemyślanych 😅 o matko a ile bylo klotni... 😂 ale jak ktoś o tym nie wie to jak do nas przychodzi to mówi że mamy bardzo ładnie wszystko dobrane 😂 dużo rzeczy wykanczalismy sami żeby trochę zaoszczędzić, np. układaliśmy panele, montowaliśmy listwy przypodłogowe, malowaliśmy itp. I w sumie rok przesiedzieliśmy w takim na pół skończonym domu 😅 Z małym dzieckiem sobie nie wyobrażam tak żyć 😅
    Na wiosnę może uda nam się jeszcze ruszyć z elewacją i by było z grubsza ogarnięte 😁

Betkaa lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    To faktycznie malutki jeszcze będzie , myślałam że bliżej 3 lat, taki wózek podwójny to pewnie dobre rozwiązanie , nawet w przypadku wspólnej drzemki, tylko chyba gorzej z wejściem do osiedlowego sklepu, piekarni itp.
    Kurde, a co ja mam zrobić 🤣 mnie to serio martwi. Bliźniaczki jeżdżą teraz w valco snap w wersji sport. Jak młody się urodzi będą mieć rok i 10 miesięcy... Chodzą coraz więcej, ale nie wyobrażam sobie tych spacerów we trójkę 🤣🤣 spacerówka, gondola w valco i dostawka??? 😁😁 Dramat!! Moze ktoś ma doświadczenie od jakiego wieku się taka dostawka sprawdza? Ogólnie zamierzam kupić jakis używany wózek pojedynczy z gondola, by móc wyjść "jak człowiek" z niemowlakiem na spacer 🤣🤣
    Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Kurde, a co ja mam zrobić 🤣 mnie to serio martwi. Bliźniaczki jeżdżą teraz w valco snap w wersji sport. Jak młody się urodzi będą mieć rok i 10 miesięcy... Chodzą coraz więcej, ale nie wyobrażam sobie tych spacerów we trójkę 🤣🤣 spacerówka, gondola w valco i dostawka??? 😁😁 Dramat!! Moze ktoś ma doświadczenie od jakiego wieku się taka dostawka sprawdza? Ogólnie zamierzam kupić jakis używany wózek pojedynczy z gondola, by móc wyjść "jak człowiek" z niemowlakiem na spacer 🤣🤣
    Dla rodzeństwa z małą różnica wieku bardzo polecam valco. Jest zwinny, lekki, wszędzie wjedzie i jest dobry zarówno w mieście, jak i w lesie.
    O matko 🤣🤣🤣 będziesz mieć jazz jak nic. Może są wózki dla trójki? 😅 Dajesz bliźniaczki do żłobka?

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ząbki k. Warszawy 😉 ze schodami Ci nie doradzę bo my mamy obłożone płytkami 😅 nie mieliśmy kasy na drewniane a bardzo chciałam mieć już wykończone żeby nie roznosić brudu po całym domu. U nas tez schody są schowane miedzy ściankami wiec nie rzuca sie to za bardzo w oczy 😅W sumie ładnie wyszły, ledy zrobily robotę i pewnie będą nam służyły jeszcze ładnych parę lat 😅 wydaje mi się że nie są takie śliskie jak drewniane no i nie boisz się że się porysują albo ubrudzą, przy dziecku to będzie duzy plus 😁

O to w sumie ja po drugiej stronie Warszawy- Izabelin. Ale tez byliśmy w Ząbkach, Markach szukać domu dwa lata temu 😅
    My właśnie schody chcemy drewniane z ledami. U nas schody i cała klatka schodowa są w widocznym miejscu- po środku domu. Cóż, to jest pp prostu studnia bez dna. Czeka nas jeszcze kostka i taras. No i szafy w zabudowanie, ale wiadomo ile to kosztuje… myśle ze jeszcze z 5-7 lat… a potem remont i od nowa 🤣

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazz, hardcorowo pada... Matka na ryj 🤣 nie wyobrażam sobie tego. Dziewczyny poszły do żłoba od stycznia i o ile pierwsze trzy tygodnie super, to teraz chorują, chodzą, aktualnie chorują 🤣 także pozdrawiam siebie!

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chcecie w ciąży używać mniej chemii do sprzątania to podsyłam Wam fajny przepis na pastę sodową, ja dziś robiłam 🙂
    https://www.instagram.com/reel/CzOqB9vIHcG/?igsh=aHAxN2xna2FoOXU0

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Dziewczyny mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak
    Powiedzcie znacie historie ze Nifty się pomyliło co do płci? Ja od początku pewna jestem że dziewczyna ;-)

Haha, też się zastanawiałam u siebie bo wyszła dziewczyna, a ja byłam pewna, że chłopak. Z tego co wiem szanse na pomyłkę są znikome.
    Czytałam, że to badanie wykrywa chromosom Y. Chyba ciężko byłoby się pomylić. Albo go wykryje albo nie.

Ale też jestem w szoku haha :) już miałam w głowie imiona dla chłopca i wszystko 🤣🤣🤣

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - wiem 0.05 % szansy na pomylke ;)

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi_m witam w klubie zszokowanych haha :)

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - a masz już dzieci?

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m, nie, to moje pierwsze. Dalej ciężko mi pojąć, że we mnie jest malutki człowiek 🫣 przepraszam jeśli już mówiłaś tu na forum, ale możliwe że przeoczyłam. Czy to Twoje pierwsze? :)

• MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Jestem po prenatalnych. Na dzień dzisiejszy wsio ok. Budowa. Przeziernosc. Kosc nosowa. Łożysko wysoko. Pepowina trzynaczyniowa.
    No i chłopiec. Ewidentnie chłopiec.

Lolcia37, enpe, Kinia197, Asiasia1, Betkaa, Cerva, Larsa, Kitana, Emzet92, Sunnysunsun, justinas, Cezarowa lubią tę wiadomość

age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa - córkę14 i syna9

preg.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ