Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku dość późno, ale nawet nie miałam nadziei że któraś się odezwała.
    W święta miałyśmy grupę typu A wylądowałyśmy w szpitalu na kilka dni. Mała sie odwodniła i cały dzień spała na mnie, wyszłyśmy przed sylwestrem. Całe Boże narodzenie spędziłam w łóżku z gorączką, na szczęście udało się nam wyjść przed sylwestrem.
    Na ten moment mała mówi ok 30 słów. Bardzo lubi słowa na b np balon, bałwan, banan jej ulubione do tego jogurt i góra jak chce na ręce. Oczywiście najczęściej używa nie i mama 😂 Ale jestem w szoku ile ona rozumie wyrzuć do kubła, podaj pranie z pralki, włóż pranie do pralki itd
    Apetyt tak jej poszedł do góry jak odstawiłam od piersi w listopadzie ze to coś niemożliwego. Je generalnie wszystko ale pomalutku się uspokaja.
    @cerva po cichutku gratuluję 🥳
    @pauli05 super że wszystko się udało, a jak się czujesz teraz już z dwójką maluchów? Ciężko czy nie ciężko? Jak cesarkę zniosłaś?

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie tu wieki i jakie nowiny!
    @Pauli05, ogromne gratulacje ❤️ daj znać jak początku życia w 4kę Wam minęły. Mała przeurocza 🥳
    @Papapatka, maluchy podobne do siebie co? Jak się czujesz po operacji? Doszłaś już do siebie?
    @Cerva, wspaniała nowina! Daj znać co u Ciebie, czy wszystko ok i jak się czujesz:)
    @Lolcia37, co u Ciebie? Chyba zaraz u Ciebie końcówka co? Imię wybrane? Jak się trzymasz?
    Nie wchodziłam bo szczerze ostatnie miesiące były najcięższe w moim życiu. Przerobiliśmy chyba wszystko bostonkę, covid, grypę, rsv, zapalenie oskrzeli, płuc i wiele innych mniejszych czy większych infekcji. Mam wrażenie, że z choroby przeskakiwalismy w chorobę. Mały tak ciężko znosił te rzeczy, że pediatra zasugerował przerwę od żłobka więc młody pochodził 2 msc (może był łącznie z 10 dni przez ten czas) i tyle. Ja zostałam na wychowawczym i będziemy robić podejście nr 2 po wakacjach. Chyba nigdy się już nie wyrwę z domu 😅 poza tym mały jest slodziakiem, zaczyna powoli coś tam gadać choć w porównaniu ze starszakiem mówi bardzo mało jak na ten wiek, oczy to przy nich muszę mieć dookoła głowy. Tydzień temu odstawiłam go od piersi więc chociaż tyle. Wcześniej nie dało rady bo on był ciągle chory i pił głównie mleko. Jak ktoś tu jeszcze czasem zajrzy to dajcie znać co u Was i maluchów. Ściskam ze słonecznego Gdańska 🌞

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • justinas Autorytet

Wysłany: 6 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, Asiasia współczuję przejść z chorobami... Oby już spokojniej było .

Gratuluję u wszystkich dzieciaczków wszelkich postępów z mową itp.

Mój póki co w domu, wymieniamy się z mężem opieką. Mały daje czasem popalić, marudny, uparty, chociaż ma też dni, że do rany przyłóż. Zęby jeszcze dokuczają, aktualnie kły mu jeszcze wychodzą. Najpierw wyszły czwórki, a teraz trójki.

Pozdrawiam serdecznie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 21:08

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przychodzę z aktualizacja, że niestety poroniłam poprzednią ciążę. 🥺 beta zaczęła zwalniać, ciąża się nie rozwijała, nie pojawiło się nawet serduszko…

Ale nie poddajemy się i wracamy do starań za momencik. Mam nadzieję, że tym razem będzie już dobrze. 🥺

Leoś jest najcudowniejszym chłopcem na świecie. Ma masę czułości w sobie. Co chwilę przychodzi po przytulasa lub buziaka i mówi „kocham”. 🥹 Awanturki też mi funduje, nie martwcie się. 😅 pięknie zaczyna składać zdania. Od września ma iść do żłobka na parę godzin, myślę, że wtedy będzie już na tyle komunikatywny, że będzie fajne rzeczy z niego czerpał. 😊❤️

🌿Asiasia jeny, co za okropne te choróbska. Idzie wiosna, oby już tylko lepiej. Gratulacje, że udało się odstawić kp.

Trzymajcie się Dziewczyny

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
‹‹ 790 791 792 793 794
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ