X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka- chyba mamy ta sama tesciowa:) identycznie obchodze ja. Stala sie taka jak nie mogla mnie kontrolowac no i za bardzo rodzinni jestesmy z mezem ze wszytsko robimy razem. Niestety jej corka ma inny model rodziny co jej widac bardzo przeszkadza.
    Na roczku szukala punktu zapalnego od samego wjescia. Troche sie stopowala bo pierwszy raz spotkala mojego kuzyna z zona(obencyhc chrzesntnych poli). Zaczepki nikogo nie dotknely, byl przytyk do mojej siostry jak sie ybrala, do mojej mamy o jakies tajemnice itd. Wszyscy to olewali ale jak mi wyskoczyla z tekstem jak ja dzieci wychowuje to jej odpowiedzialam zeby sie nie wypowiadala bo z jej probka macierznstwa zyje na co dzien:) . Wtedy byla riposta ze co zle syna wychowala? Na to jej odpowiedzialam ze syna moz i nie ale corke tragicznie(apropo corka jest tak wkurzona swoim zyciem ze nie mogla przyjsc do nas;). No i tesciowa co,mowi do swojego meza: wychodzimy, ktos mi tu mowi ze dzieci zle wychowalam.

Przytykami w zlobku sie nie przejmuj. To sa te wszystkie mamuski ktore pewnie po odebraniu dziecka daja go przed tablet.Pozatym to Twoje zycie i Twoja decyzja.
    Ja akurat zostaje na wychowawczym ale dlatego ze sie wypalilam. Bylam pracocholikiem przez 10 lat po 12-14 godzin az pewnego dnia dostalam mocnego kopa od zycia i go przewartosciowalam. Obecnie jestem aspoleczna w pracy.

Papapatka lubi tę wiadomość

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia No to wesoło mamy z Teściowymi 😊
    Pytałam się jej nawet czy by się nie zajęła Ignasiem jak ja będę jeździć do biura (2x w tygodniu), a 3x opiekunka. Ale nie ma opcji, Babcia ma własne życie. Szalona emerytka 61 lat 🎉🤪
    Za to zaproponowała ze może nam dawać tysiąc pln/ mc jak ja zostanę na wychowawczym- co kompletnie się nie kalkuluje, bo tracimy wtedy 1500 i moja pensje.
    Z perspektywy wiem, ze z pensji Męża byśmy sobie dali radę, ale tez wiem ze chce być niezależna i moja Mama która wychowywała dzieci i nie pracowała, zawsze mi mówiła żebym nie rezygnowała z pracy. Jakoś mam to ciagle w głowie.

Ignas nadal jest na moim mleku i ja nadal jestem kpi. Właśnie zajeżdżam drugi laktator z momcozy. Chociaż tyle mogę dla niego zrobić.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 788 789 790 791 792
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ